Félelmetesen elképesztő!
Ezután a könyv után lehet érdekesen hangzik az a mondat, hogy „Elkezdtem jobban érdeklődni a képzőművészet iránt.” Igaz nagypapám festő, aki csodás és élethű képeket alkot és jómagam is próbálkoztam már ezzel a vonallal, de valahogy a régi rajztanárom annyira elvette az életkedvem is ettől a témától, hogy durván hat éve nem fogtam például ecsetet a kezembe, de most már szívesen eljárnék például kiállításokra és ki tudja, talán újra ecsetet ragadok.
Visszatérve a könyvre.
Bettina könyvei azok, amik mindig annyira megráznak, hogy néha napoknak kell eltelnie ahhoz, hogy fel tudjak belőlük ocsúdni, ugyanis ő nem nyálcsorgatós, romantikus kisregényeket ad az olvasói kezébe, hanem inkább olyanokat, amiktől megfagy az ember ereibe a vér. Ha már szóba került a vér, amikor elolvastam a fülszöveget egyből egy másik durva story jutott eszembe, amiből lehet, de csak lehet, merített az írónő ihletet:
„A gyötrődő ember (Ismeretlen)
Sean Robinson örökölte nagymamájától 28 évvel ezelőtt az érdekes művet, melyről a nő azt állította, hogy egyfolytában sírt, s amíg le nem vitte a pincéjébe, hogy jól elzárhassa, egy sötét alak mászkált a lakásában. A nagymama azért gondolta, hogy unokájánál szeretné tudni halála után a hátborzongató művet, mivel a férfit gyerekkorában nagyon érdekelte az a különös kép, melyet függönyökkel és párnákkal fedett le. A legendák úgy tartják, hogy a képet gonosz szellemek őrzik, mivel festője saját vérét is bele alkotta a festménybe, majd miután elkészült, öngyilkos lett.
Miután Sean és családja felakasztották a falra a művet, nagymamája történeteihez hasonló jelenségek kezdek megjelenni életükben – a gyereke leesett a lépcsőről, felesége gyakran érezte úgy, mintha valaki simogatná a haját, illetve azt a bizonyos titokzatos fekete alakot is látták többször a házukban. A családfő úgy döntött, videóra veszi az érdekes jelenségeket, majd a legnagyobb videómegosztó oldalra fel is töltötte azt.” Ha gondolod nézd meg a képet google-on, én egyszer ránéztem és inkább ne tettem volna. Hátborzongató, még akkor is ha valaki nem hisz a természetfelettiben, vagy alattiban, még akkor is félelmet kelthet benne a kép. Érdekes, hogy azokat a képeket nagyon megnéztem volna, amiket John M. McGlothlin alkotott. A háttérstory nélkül biztos csodálatosokat lettek volna. Mondhatnám úgy is, hogy ijesztően gyönyörűek lehettek.
A történet maga olyan akár egy macska-egér játék. Folyamatosan vártam ki fog győzni a végeztével és nem mindig lehetett tudni ki tölti be a vadász, vagy a vad szerepét, ezt imádtam benne annyira és ezért tudtam annyira izgulni a kedvenceim miatt.
A történet számomra is nagy igazságokat tartalmaz, hiszen olyan nőkről is volt benne szó, akiknek az élet nem adott könnyű utat és voltak azok akik ebből ki tudtak törni és voltak akik nem. „Mindannyian más körülmények közül jövünk. Egyeseknek fájdalmas gyermekkor és szegénység jut, onnan kell kitörniük. Másoknak minden megadatik, és nem tudják megbecsülni. Persze olyan is van, aki látja a élet értékét, illetve aki megkapott mindent, majd el is veszítette. Nem vagyunk egyformák, az életutunk sem lehet tehát azonos. Egy valami azonban lehet közös bennünk: vagy feladjuk, vagy nem. Én azt vallom, hogy mindig van választásunk. Mindig.” Én magam is most hullámvölgyben vagyok az életemben, de elhatároztam magam, hogy nem adom fel önmagam, küzdeni fogok azért, hogy boldog legyek, mert minden csak akarat kérdése. Azért mert: „Azt mondta nekem, amikor ismét elértem a gödör alját, hogy rendben van. Teljesen oké, hogy most ott vagyok, mert szabad összetörni. Sőt néha kell is, hogy utána még erősebbé váljunk.”
A szereplők is tökéletesen lettek megfestve.
A véleményemet tovább olvashatod a blogomon: