A ​fülemüleerdő titka 5 csillagozás

Lucy Strange: A fülemüleerdő titka

Elragadóan szövevényes történet barátságról, tündérmesékről és családi titkokról.
1919-et írunk. Mama beteg. Papa külföldön kap munkát. Jane dadus túl elfoglalt, hogy odafigyeljen Henriettára, és az árnyakra amiket lát – vagy látni vél – az új házukban, Remény-lakban. Teljesen egyedül, néhány mese társaságában Henry felfedezi, hogy Remény-lak tele van különös titkokkal: elfeledett padlás, kísérteties alakok, rejtélyes tűz, ami a kert mögötti fák között pislákol.
Egy éjjel kimerészkedik a Fülemüle-erdő sötétjébe. Vajon mit talál, ami az egész életét megváltoztatja?

„Ahogy keresztülsétáltam a kerten, az árnyékom megnyúlt előttem a rejtélyes erdő felé. Sötéten állt, mint egy viharfelhő, ami leesett az égből.”

Eredeti mű: Lucy Strange: The Secret of Nightingale Wood

>!
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634034148 · Fordította: Ruff Orsolya

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Hintafa P
Lucy Strange: A fülemüleerdő titka

Strange könyve hamisítatlan lányregény, a szó legszerethetőbb értelmében. Olyan történet, amiben vállvetve, dühödten, olykor lélegzetvisszafojtva lehet küzdeni a főhőssel, vagy éppen könnyeinket nyelve örülni a boldog végkifejletnek. Annak ellenére, hogy mai mércével mérve nem történik semmi “különös”. Nem érkezik el a világvége, a pincéből sem bújnak elő a zombik, A legnagyobb zajt egy dühös ajtócsapkodás kelti, és mégis élő, izgalmas, lebilincselő a könyv. A sok kalandregény között üdítő olvasmány A fülemüleerdő titka, mert Strange érdekessé tudta tenni a főhősben dúló lelki viharokat, öntudatra ébredésének útját. És Henry varázserő, vagy más szuperképesség híján kénytelen saját bátorságából, elhatározásából erőt meríteni. A kamaszkorra szerintem ez fokozottan igaz, nemcsak az 1919-ben, de száz évvel később is.
Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2018/03/15/lucy_strange_a_fulemu…

3 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Lucy Strange: A fülemüleerdő titka

Csodaszép, izgalmas és igazán emberi történet, mint az igazi nagy klasszikus lányregények. Hiszem, hogy semmi sem tudja olyan jól formálni a kamaszlelkeket és egyben a kamaszízlést, mint egy ilyen minden részletében értékes kötet.

>!
Pöfivonat P
Lucy Strange: A fülemüleerdő titka

Számomra nagyon kedves történet lett a Fülemüleerdő titka, amit első perctől kezdve megszerettem. Bájos történet egy kislányról, egy családról, aminek a hangulata a régi időket idézi. És bár nem az én korosztályomnak szól, mégis remekül szórakoztam rajta és idővel remélem, hogy a lányom is kézbe veszi majd, én mindenképpen a kezébe adom. ;)


Hasonló könyvek címkék alapján

L. M. Montgomery: Anne és a Szivárvány-völgy
Balázs Sándor: Trézsi néni kosztosai
Priya Parmar: Vanessa és Virginia
Jaan Kross: Martens professzor elutazása
Balázs Sándor: Pozsonyi diákok
Frans Eemil Sillanpää: Silja
G. K. Chesterton: Az ember, aki Csütörtök volt
Rabindranath Tagore: Hajótöröttek
André Gide: Meztelen
Selma Lagerlöf: Nils Holgersson csodálatos utazása