Váratlan ​utazás 11. (Váratlan utazás 11.) 13 csillagozás

Lucy Maud Montgomery: Váratlan utazás 11.

Milyen lenne Avonlea Sara Stanley nélkül?

A King család minden bizonnyal nem szeretné megtudni. Amikor Blair Stanley megérkezik Montrealból, hogy hazavigye a lányát, ismét szembe találja magát régi ellenségeivel, a kérlelhetetlen Hettyvel, s újból kitör a családi háború.
Sara választásra kényszerül, dönteni azonban nem tud a számára egyformán kedves két személy között. Végül annak reményében, hogy eltűnésével talán édesapja és Hetty nénje békét köt, élete legnagyobb döntésére szánja el magát. Egy éjszaka megszökik és senki nem tudja, hol keresse…

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
LAP-ICS, Debrecen, 1997
158 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634342649 · Fordította: Váradi Judit

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

Avonlea


Kedvencelte 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kicsibogár>!
Lucy Maud Montgomery: Váratlan utazás 11.

Bár a Váratlan Utazás az, amit többször láttam sorozatban, mint olvastam, ettől mindkettőt ugyanúgy szeretem. Még úgy is lebilincsel a történet, hogy tudom, mi fog történni, ebben rejllk a varázsa.

Mira_Skywalker >!
Lucy Maud Montgomery: Váratlan utazás 11.

Hát persze, hogy a kedvenc sorozatomból készült regénysorozat 11. része is felkerült a kedvenceim listájára.:)
Fontos érdekesség egyébként, hogy bár Montgomery neve szerepel a Váratlan utazás könyveken, valójában ő sosem írt Váratlan utazás címmel könyvet, Sullivanék az ő egyéb műveiből – A Mesemondó lány, Az arany út, Avonlea Krónikák 1-2 – inspirálódva írták meg a sorozatot, amelynek forgatókönyveiből születtek meg a Váratlan utazás könyvek.

Ez a könyv már nem a Könyvmolyképzőnél hanem a Lap-ics-nál jelent meg, így külsőre is más, nem keményborítós és csak egy epizódot tartalmaz, a Kellemes meglepetést. Egyébként számomra mindez nem hátrányként jelent meg, nagyon örültem, hogy sikerült beszereznem ezt a részt is, amely ráadásul az eredeti angol nyelven kiadott könyv mintájára filmes borítóval készült, úgyhogy igazi kincs nekem.:) off
Maga a Kellemes meglepetés egy igazán szívmelengető epizód, hiszen Sara apját felmentették és Avonlea-be megy a kislányáért. A bajok azonban itt kezdődnek, mivel azonnal magával is akarja vinni Sarát Montreálba, ami mind Sarát, mind a teljes King családot sokkolja és elszomorítja. De ha mindez nem volna elég, a régi ellenségeskedés is felelevenedik Hetty King és Bail Stanley között… Sara azonban a fejébe veszi, hogy bárhogyan is, de kibékíti a két, számára nagyon fontos embert…

Nagyon örültem, hogy olvashattam ezt a részt is, viszont nagyon sajnálom, hogy ez volt az utolsó, szivesen olvasnám tovább! Volna rá igény amúgy? Ti szeretnétek magyarul olvasni a többi kiadott részt?

AnitaZoé P>!
Lucy Maud Montgomery: Váratlan utazás 11.

Az utolsó magyarul is megjelent rész.
Vajon Sara képes arra, hogy egy olyan ellenségeskedést meg tudjon szüntetni, ami a születése előtt kezdődött, és az elmúlt években túlságosan elfajult?
Hetty-t alapjáraton kedvelem, de most sok volt. Vajon az lett volna neki a tökéletes élet, hogy Ruth és Olivia örök életre szintén vénlányként vele éljenek? Bár akkor logikusan Sara meg sem születik.
Volt pár baki is. Például itt a Csodalámpát emlegetik, pedig A kis gyufaáruslány volt az előadás címe. Illetve Blair azt mondja Janet-nek, hogy megszaporodtak. Pedig 9 évvel ezelőtt a most 10 éves Cecily már minden számítás szerint megszületett.
Az viszont tetszett, hogy a borítón jelzik: nem L.M.M. írta a könyvet, hanem a regénye feldolgozása alapján íródott.
Nagyon örülök, hogy elolvastam a könyveket. Ezek után szerintem újranézem a sorozatot is, mert már szinte semmire nem emlékszem belőle.


Népszerű idézetek

K_Maria P>!

Avonlea csendes kis falu volt, ahol soha nem történt semmi érdekes.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Avonlea

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakner Artúr: Édes mostoha
Eleanor H. Porter: Az élet játéka
Lucy Strange: A fülemüleerdő titka
Lois Lowry: Számláld meg a csillagokat
Raggamby András: Kikszi
Ruff Orsolya: Volt egy ház
Paola Peretti: Én és a cseresznyefa
Lucy Strange: A világítótorony legendája
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Katherine Rundell: A Hudson kastély kincse