George's ​Secret Key to the Universe (George 1.) 4 csillagozás

Lucy Hawking – Stephen Hawking: George's Secret Key to the Universe Lucy Hawking – Stephen Hawking: George's Secret Key to the Universe Lucy Hawking – Stephen Hawking: George's Secret Key to the Universe Lucy Hawking – Stephen Hawking: George's Secret Key to the Universe

Stephen Hawking, author of the multi-million copy bestselling A Brief History of Time, and his daughter Lucy explain the universe to readers of all ages. George's parents, who have always been wary of technology, warn him about their new neighbors: Eric is a scientist and his daughter, Annie, seems to be following in his footsteps. But when George befriends them and Cosmos, their super-computer, he finds himself on a wildly fun adventure, while learning about physics, time, and the universe. With Cosmos's help, he can travel to other planets and a black hole. But what would happen if the wrong people got their hands on Cosmos? George, Annie, and Eric aren't about to find out, and what ensues is a funny adventure that clearly explains the mysteries of science. Garry Parsons' energetic illustrations add humor and interest, and his scientific drawings add clarity; there are also eight 4-page full-color inserts of scientific photos.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
RHCP Digital, 2014
314 oldal · Illusztrálta: Garry Parsons
>!
Simon & Schuster, New York, 2011
314 oldal · ISBN: 1416954627 · Illusztrálta: Garry Parsons
>!
Simon & Schuster, New York, 2009
336 oldal · ISBN: 9781416985846 · ASIN: 1416985840 · Illusztrálta: Garry Parsons

3 további kiadás


Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George's Secret Key to the Universe

Nagyon tisztelem és szeretem Hawking munkásságát, annyira sajnálom hogy idén elveszítettük. :( Még sose olvastam tőle, féltem a leírt formátumtól, hisz nem vagyok fizikus, sem csillagász, azonban a tudományos műsorokat mindig megnéztem, esetenként többször is.
Elképzelhetetlen számomra, mekkora tudás rejlett az elméjében, az pedig nemes cselekedet, hogy próbálta átadni a lányával az ismereteket a gyermekek számára is. Ugyanis a könyv teljes mértékben gyerekbarát, 9 éves kortól javasolt az olvasása. Nagyon tetszett, hogy épp csak annyi infó volt benne, ami segíthet egy kicsit is megismerni a világegyetemet, és mindezt úgy hogy közben egy aranyos kis mesét olvastam, aminek volt eleje, közepe és vége. A kiskori énem megőrült volna ezért a könyvért! :D
A mesés formátum mellett, rendkívül aranyos illusztrációk díszitik a könyvet, amik még vizuálisabban probálják átadni a tudást.
Először azt hittem, hogy az angol nyelven való olvasás majd hazavágja a tudásomat, de nem így lett, maradéktalanul megértettem mindent, pedig nincs túlzott csillagászati szókincsem. :D igen, igen most verem a mellem, holott egy gyermekkönyvről van szó :D Nagyon tetszett, hogy a könyv végére kerültek a száraz, tudományos adatok (egyéb összegzések), valamint helyet kapott még egy csodaszép valós képgyűjtemény a világűrről. Na azokon csöpögött ám a nyálam!

Vigyétek, vegyétek, szeressétek, olvassátok egyedül, vagy a gyerekeitekkel, megéri de tényleg.
Magyarul is megjelent Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kulcsa a rejtélyes univerzumhoz

Sabinomi>!
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George's Secret Key to the Universe

Nekem nem nagy dobás volt Stephen Hawking gyerekekhez szóló könyve. Maga a történet szörnyen gyerekes volt. Most mondhatnám, hogy mivel middle-grade, de gondoljunk Harry Potter, Percy Jackson vagy éppen az ezután olvasott Nevermoor kötetekre, és rögtön eszembe jutnak olyan könyvek, amik hiába gyerekekről szólnak, nem azzal foglalkoznak, hogy egy iskolai versenyen prezentáljanak. Szóval, nekem túl gyerekes volt. Ezenkívül az univerzumról betett tudományos részek sem túlzottan érdekeltek. Sok dolgot tudtam már, amit meg nem, az nem is érdekelt. Nem nekem íródott ez a könyv.


Népszerű idézetek

FairyDust P>!

There are many different types of natural science and they have many different uses. The one I work with is all about the How and the Why. How did it all begin – the Universe, the Solar System, our planet, life on Earth? What was there before it began? Where did it all come from? And how does it all work? And why? This is physics, George, exciting, brilliant and fascinating physics.

Izolda P>!

Pigs don't just vanish, thought George as he stood staring into the depths of the very obviously empty pigsty.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

George sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Augusta Stevenson: Ben Franklin
Mark Haddon: Boom! (angol)
Scott Westerfeld: Behemoth
Eoin Colfer: The Eternity Code
Alexandra Bracken: A New Hope: The Princess, the Scoundrel, and the Farm Boy
Cecil Castellucci – Jason Fry: Moving Target
James Dashner: Gunner Skale
Andrew Clements: Things Not Seen
Neil Gaiman: The Graveyard Book
Holly Smale: Model Misfit