George ​kozmikus kincsvadászata (George, a Kozmosz és az univerzum 2.) 24 csillagozás

Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kozmikus kincsvadászata

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

George legjobb barátjának, Annie-nak segítségre van szüksége. A lány tudós apukája, Erik egy űrprogramon dolgozik, de a dolgok nem a tervei szerint alakulnak. Sikerül ugyan eljuttatni egy robotot a Mars felszínére, ám a masina egyáltalán nem úgy viselkedik a vörös bolygón, ahogy az egy szondához illene. Mindeközben Annie valami egészen furcsa dologra bukkan apukája szuper-számítógépén…
Lehet, hogy a földönkívüliek üzentek?
Lehet, hogy van élet a világűrben?
Egyáltalán hogyan találhatunk meg egy bolygót egy másik csillagrendszerben?
És ha találkozunk a földönkívüliekkel, mit mondjunk nekik?
Ez a fantasztikus kalandregény nem csupán egy lélegzetelállítóan izgalmas, bolygóközi kincsvadászat története: a könyv végére az Olvasó megismerheti az űrkutatás LEGÚJABB eredményeit, és megtudhatja, mit gondolnak a világegyetemről a legkiválóbb tudósok.

Kiadói ajánlás: 9 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451688 · Fordította: Marczali Ferenc · Illusztrálta: Garry Parsons
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
272 oldal · ISBN: 9789632451688 · Fordította: Marczali Ferenc · Illusztrálta: Garry Parsons

Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 31


Kiemelt értékelések

>!
Röfipingvin MP
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kozmikus kincsvadászata

Továbbra is érdekes, izgalmas, érthetően ismeretterjesztő. Bár valami más logikát kéne találni a betoldott információtömegnek, mert néha magának a történetnek az olvasását igencsak megakasztotta.

>!
Gridranger I
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kozmikus kincsvadászata

Egy nagyon különleges könyvet olvastam ki ma. A híres elméleti fizikus, Stephen Hawking és lánya, Lucy Hawking közös regényét.

Egy gyerekkönyv, de legkevésbé sem mese, hanem egy izgalmas scifi kalandtörténet, amelynek gyerekhősei nyakukba veszik a kozmoszt, hogy megmentsék a világot.

Amellett, hogy gyerekeknek szól és ezért könnyed és mozgalmas, a könyv tele van a legmodernebb kozmológiai ismeretekkel neves, elismert kutatók és egyetemi professzorok tollából olyan formában, hogy az akár egy gyerek számára is izgalmas és emészthető, miközben felnőtt fejjel is érdekesnek találjuk.

Kellemes szórakozást nyújt mindenkinek, és remek arra, hogy bevezesse a legfiatalabb olvasókat a scifi birodalmába, ráadásul egy olyan úton, amely a hard science fiction felé indul.

A scifi mellett megjelenik benne néhány pár bekezdésnyi rész erejéig a tudományos ismeretterjesztésnek az az olvasmányos válfaja, amelyet Hawkingon kívül például Carl Sagan is művelt.

Az illusztrációanyag is igényes, kedves. Egyszerre idézi a jelent és a scifi aranykorát (például a borító). A színes táblák remek minőségű felvételeket tartalmaznak a világűr különböző részeiről.

Minden tekintetben klassz könyv. És ha valaha a benne foglalt tudományos eredmények elavulnak is, a regény magában is érdemes arra, hogy kézbe vegyük, vagy gyerekünk kezébe adjuk.

3 hozzászólás
>!
Oláh_Zita P
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kozmikus kincsvadászata

Nagyon-nagyon szerettem ezt a részt is. A Hawking család zseniális. Annyira jól megfér az ifjúsági regény meg a tudományos ismeretterjesztő együtt, ez a dolog zsenialitása
A felvételek gyönyörűek, és ismét nagyon sok új dolgot tanultam, most az űrről és a Földön kívüli életről.
Továbbra is tiszteletreméltónak tatom, ahogy Hawking gondolkodik (szándékos jelen idő) a tudományról, hogy jóra kell használni, ezzel mélységesen egyetértek!

>!
Jeffi P
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kozmikus kincsvadászata

Tavaly olvastam a sorozat első részét, és megnyert magának. Nem most akartam még olvasni a könyvet, de már ki volt kölcsönözve, és most éppen azt a korszakot élem, hogy amit kikölcsönzök, addig nem viszek vissza, míg nem olvastam….így most került sorra. Főleg azért mert tegnap lejárt, és tudom, hogy előjegyzett és várnak rá.
Tetszett, nagyon jó az alap ötlet is, és az is, hogy olyan happy endesre sikerült a vége, annak ellenére, hogy azért kis balsejtelmes utalás maradt benne. Amit bánok, hogy nem mindig jó a könyv szerkesztése. Mert ugyebár, halad a történet a maga útján, közben néha bele-bele olvasnak a könyvbe. Ez olyan, történet a történetben dolog, és akkor még ott vannak a képgalériák is. Zavaró, hogy van egy mondat, olvasod, olvasod aztán hopp egy tudományos értekezés….vége az értekezésnek, olvasod tovább…hopp egy négy oldalas galéria, ami mellékesen még csak nem is függ össze adott szövegrésszel. (pl. George apja eltéved az óceánon, ezt Emmettnek elmondják, van egy kis kép az óceánon hánykódó csónakról [ez is már kicsit nem oda illő], és hopp, távoli kép a földről, kép a Masról….???) Tehát, erre ügyelni kellett volna, hogy a képek ott, vagy megközelítőleg ott legyenek ahol szó van róluk, hogy a szöveget a mondat közepén, csak mert betelt az oldal, nem szakítjuk meg három oldalnyi értekezéssel….legalább a mondatot fejezzük be…
De a folytatását mindenképpen el fogom olvasni, és ebből a kötetből is rengeteg érdekes dolgot tudtam meg :)

5 hozzászólás
>!
Mackó_Tesó
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kozmikus kincsvadászata

A könyv történetileg nagyon király, megérdemelné az 5 csillagot. Viszont: nagyon zavaró volt az, hogy a fejezet közepébe betoldanak fizikai magyarázatokat. Szerintem ezek elfértek volna a fejezet végén is. Így a történetet sem akasztja meg, de a magyarázatok is benne vannak. Csak emiatt adok 4,5 csillagot.

>!
szélcsengő
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kozmikus kincsvadászata

A sorozat második része, még az előzőnél is jobb! Izgalmasabb kalandokban és több, szerteágazóbb tudományos ismeretben bővelkedik. Azt pedig különösen szerettem, hogy már nemcsak Stephen Hawking, hanem sok más csillagászatban és űrkutatásban jeleskedő tudós is részt vállalt a könyv ismeretanyagának közreadásában.


Népszerű idézetek

>!
psn

A bizonyíték hiánya nem egyenlő a hiány bizonyítékával.

185. oldal

>!
sinnovea

Az űrből láthatja majd a kontinensek, óceánok, sivatagok, erdők és tavak körvonalait, sőt a nagyvárosok éjszakai fényeit is.

>!
sinnovea

Ki fog ezentúl focilabdákat átrugdosni a kerítés fölött? –kérdezte. – Nagyon fog unatkozni a zöldségágyásom.

>!
sinnovea

Még mindig jobb klingonul beszélni, mint olyan ostobaságokat mondani, mint te.


A sorozat következő kötete

George, a Kozmosz és az univerzum sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Angie Sage: Medicina
Jules Verne: A rejtelmes sziget
Erin Hunter: Titkok erdeje
Philip Pullman: Az arany iránytű
Bear Grylls: A leopárd búvóhelye
Timothée de Fombelle: Ágról szakadt Tóbiás – A számkivetett
Scott Westerfeld: Behemót
Pierdomenico Baccalario: A villámok mestere
Fabian Lenk: Összeesküvés a Holtak Városában
Nyulász Péter: Ciprián