Van ​nálad esélyem? 8 csillagozás

Lucy Gordon – Penny Jordan – Liz Fielding: Van nálad esélyem?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lucy ​Gordon: Napfogyatkozás
Delia gondolataiba merülve ül vadonatúj autójában, s véletlenül elüt egy vakvezető kutyát. Haladéktalanul kórházba viszi az állatot és gazdáját, Craiget, aki hét éve balesetben veszítette el látását. A megkeseredett férfi felszínes, üresfejű teremtésnek tartja Deliát, de minél többet találkoznak és beszélgetnek egymással, annál inkább rájön, mennyire téved. Ennek ellenére úgy érzi, önzés lenne „félemberként” magához kötnie egy sugárzóan szép, fiatal lányt…

Penny Jordan: Testbeszéd
Anya nélkül, négy bátyja mellett nő fel Lucianna Stewart, nem csoda hát, ha férfias ruhákat hord, és autószereléssel keresi a kenyerét. Mivel párkapcsolatában boldogtalan, Jake Carlisle, a szomszéd farm tulajdonosa segíteni akar neki. Alaposan kioktatja, milyen fontos a nőies viselkedés, a testbeszéd, a csábos fehérneműk viselése. Ám minél szebb lesz Lucianna, annál jobban nő a férfiban a féltékenység…

Liz Fielding: Nézd meg a szőkét…
Rossz… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2018
272 oldal · ISBN: 9789634485537 · Fordította: Kiss Eszter, Szabó Júlia

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

sarahangel P>!
Lucy Gordon – Penny Jordan – Liz Fielding: Van nálad esélyem?

Lucy Gordon: Napfogyatkozás
Hű, ez nagyon tetszett, nagyon aranyos történet volt. Pont olyan, amilyennek egy jó Harlequin-regénynek lennie kell.

Delia egy kozmetikai cégnél dolgozó fiatal lány, aki bár nem felszínes ugyan, de hozzászokott, hogy a szépségével bármit elérhet. Egy nap véletlenül elüt egy vakvezető kutyát, és elviszi őt és gazdáját az állatorvoshoz. Craig eleinte barátságtalan vele, nem csak a történtek miatt, hanem mert üresfejűnek ítéli meg a lányt. Delia pedig most először szembesül azzal, hogy egy férfira nem hat a külső szépsége…
***

Ez egy modernkori történet arról, hogy a belső szépség az igazi. A rövidséghez képest kidolgozott, nem volt hiányérzetem. Mindkét főszereplő fejlődik és közben tanulnak egymástól, plusz egy kis érzelmi hullámvasutazást is kapunk. Delia és Craig mellett Craig kislányát, Alisont is nagyon kedveltem. A korához képest nagyon felelősségteljes volt, ahogy segített az apjának, és közben teljesen jól átlátta a helyzetet is.
Bárcsak minden Harlequin-regény ilyen színvonalú lenne!
5/5

Penny Jordan: Testbeszéd
Lucianna fiútestvérekkel nőtt fel, ami bizonyára hatással volt rá, ugyanis nő létére fiúsan öltözködik, és férfias foglalkozást űz, ugyanis autószerelő. Emiatt nem nagyon tudja komolyan venni senki. Bár van ugyan barátja, John, de láthatóan a lány jobban odavan érte, mint fordítva. Ezért Lucianna bátyja, David úgy látja, a lánynak elkél egy kis segítség, méghozzá a szomszéd farm tulajdonosa, Jake személyében, aki egyben David legjobb barátja. Az ötlet érdekesnek bizonyul, mivel Lucianna már gyerekkorában sem kedvelte a férfit annak elutasító magatartása miatt. Mivel azonban nagyon szeretné, hogy John iránti érzései viszonzásra leljenek, kénytelen-kelletlen elfogadja a segítséget. A ’leckék’ során Jake megtanítja, milyen a nőies viselkedés és öltözködés. Amire Lucianna annyira ráérez, hogy már nem is biztos benne, hogy tényleg John-t akarja-e…
***
A szokásos remek PJ történet, majdnem tökéletes, ami egyedül nem tetszett benne, hogy a kommunikáció hiánya miatt teljesen félreértették egymást szereplőink spoiler.

Azt sajnálom, hogy nem derült ki, mi lett végül Lucianna spoiler Kíváncsi lennék, hogy vajon meg lett-e kurtítva a történet az eredetihez képest? Mert régebben előfordult ilyen ezeknél a füzeteknél.
5/5

Liz Fielding: Nézd meg a szőkét…

Cassie, az ismert szakácsnő barátnője, Beth könyvesboltjában éppen dedikál, mikor betoppan a húga számára dedikáltatni az ugyanabban az épületben dolgozó Nick, aki Beth ismerőse. És akiről Beth pontosan tudja, hogy a külsőségekre bukik, így aztán Cassie nem is nagyon tudja komolyan venni, mikor a férfi meghívja vacsorázni. Főleg, mivel Cassie-nek már van egy rossz tapasztalata a múltból, így nehezen bízik. És bár visszautasítja a meghívást, attól még keresztezni fogja egymást az útjuk…
***
Ebben a történetben is nagyon kedvelhetőek voltak a szereplők; Cassie, és nekem a komolytalannak kikiáltott Nick is szimpatikus volt. Még a mellékszereplő Veronica – aki a „majdnem-vetélytárs” szerepét töltötte be – is jó fejnek bizonyult a végére.

A könyvben szerepet kap 7 gyerkőc – Cassie unokaöccsei és Nick unokahúgai, – és egy cica is. *-* spoiler
Azért azt már sejtettem az elején, hogy spoiler.

5/5

Ez egy jól sikerült válogatás volt, úgyhogy nem kellett gondolkodnom a csillagozáson. :)

2 hozzászólás
dwistvan P>!
Lucy Gordon – Penny Jordan – Liz Fielding: Van nálad esélyem?

Három szerelem története. Bonyodalmakkal teli, könnyed szórakoztató olvasmányok. Mély tartalommal nem rendelkeznek, de azért a kapcsolatokról tartalmaz néhány jótanácsot, vagy éppen tanulságot. Kikapcsolódásnak jó volt, lehetett drukkolni a romantikának.

papramona>!
Lucy Gordon – Penny Jordan – Liz Fielding: Van nálad esélyem?

Az első történet, a napfogyatkozás nagyon szép volt szerintem, egy hosszabb regényt is szívesen olvasnék belőle. A szereplők között volt összhang és bizsergés. A cselekmény szépen kidolgozott egy romantikus füzethez képest, és a közeli mellékszereplőkről is megtudhattunk sok mindent.
Ezután csökkenő tendencia következett. Lucianna és Jake történetével csak egy bajom volt, hogy már az első oldal után fogtam a fejem, hogy miii ilyen hülyeség a világon nem történik. Megint az egész dráma azért lett mert az ember nem megy oda megmondani mit érez inkább kigondolja hogy hm biztosan ezt érzi xy és akkor hú én sem szeretem és csakazértsem mondom el neki az igazi érzéseim. Gratulálok.
Az utolsó történetben zavart az egész mindenség. Mindkét főszereplő olyan semmilyen. Felszínes ember osztja ki a másik felszínes embert. Attól hogy a férfi a külsőségek alapján randizik szőke csini babákkal nekem még nincs semmi jogom elítélni, szíve joga amit tesz, aki folyton fik*z, leszól és kioktat másokat nem sokkal különb annál, mint aki ugyanúgy nem a belső értékeket nézi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Charlotte Lamb: Leányrablás Londonban
Charlotte Lamb: Szívpárbaj
Charlotte Lamb: Szigorúan ellenőrzött szerelem
Madeleine Ker – Diana Palmer – Charlotte Lamb: Tigrisszem / Fekete arany / Athéni hangverseny
Barbara Cartland: Megcsúfolt érzelem
Carole Mortimer – Emma Darcy – Margaret Mayo: Ki itt a főnök? / Borúra derű / Az üzletrontó
Margaret Mayo: Lovasiskola
Alex Ryder – Margaret Mayo – Britanny Young: Kelta vér / Lovasiskola / Örökké veled
Helen Mathers: Szeretni örökre tilos?
Betty Neels: Ketten az úton