Vendéglista 62 csillagozás

Lucy Foley: Vendéglista

Egy ​távoli sziget.
Egy halálos meghívás.
A menyasszony – A menyasszony legjobb barátja – A vőfély – Az esküvőszervező – A holttest.
Régi barátok.
Eltemetett viszályok.
Boldog családok.
Titkolt féltékenység.
Tizenhárom vendég.
Egy holttest.
Alig szegik meg az esküvői tortát, máris holtan találják az egyik vendéget. És a vihar tombolva szabadul rá a szigetre, teljesen elvágva a násznépet a külvilágtól.
Mindenki titkol valamit. Mindenkinek van indítéka.
Van egy vendég, aki nem hagyja el élve az esküvő helyszínét…

*Világszerte több mint 1 millió eladott példány*
*Times és Sunday Times: Az Év Krimije*
*Goodreads-díj: Crime & Mystery 2020 – a kategória nyertese*
*Ír Könyvdíj: Az Év Krimije – jelölés*
*Reese Witherspoon Könyvklub 2020*
A helyszín egy sziget a szélfútta ír partok közelében. Ez lesz az év lakodalma. Jules Keegan és Will Slater összeházasodnak. Sereglenek a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
XXI. Század, Budapest, 2021
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635680627 · Fordította: Illés Róbert
>!
XXI. Század, Budapest, 2021
322 oldal · ISBN: 9789635680634 · Fordította: Illés Róbert

Enciklopédia 17


Kedvencelte 9

Most olvassa 13

Várólistára tette 150

Kívánságlistára tette 227

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

robinson>!
Lucy Foley: Vendéglista

Olvasmányos, de rémgyenge klisséhalom. Gyakorlatilag egy az egyben Vadászparti más nevekkel, helyszínnel, de tökéletesen ugyanaz a recept, felépítés, bárgyú párbeszédekkel.
Az első 100 oldalt 2 nap alatt bírtam végig küzdeni, annyira lapos háziasszonykrimicske…Egy átlagos, egyszer olvasós közepes krimi.
https://gaboolvas.blogspot.com/2021/10/vendeglista.html

3 hozzászólás
Hails>!
Lucy Foley: Vendéglista

Azta! Hűha!
Ez egy nagyon brutal durva történet volt!
Úgy indultam neki az olvasásnak, hogy valami különös krimi lesz egy esküvőn… Hát ez sokkal több volt! Nagyon sok apró részlet, utalás és szál fonódott egymásba valami zseniális módon! Az írónő pedig nagyon ügyesen játszott ezekkel a szálakkal. Hihetetlen különlegessége a kötetnek, hogy az elején megtudjuk, meghalt valaki, viszont hogy ki az csak a könyv utolsó 10-15 oldalában derül ki. Az olvasónak nem csupán azt kell megtippelnie, hogy ki volt a gyilkos de azt is, hogy ki az áldozat! A feszültség érezhető a könyv előre haladtával és a vége… Számomra megadta azt a befejezést amit vártam. De nem spoilerezek! Aki szereti a krimi-trailer vonalat, olvassa el! :D

2 hozzászólás
FreeAngel>!
Lucy Foley: Vendéglista

Bár egészen szórakoztató olvasmány, kiemelkedőnek nem mondanám. Az Agatha Christie-hez való hasonlítást is inkább csak az alapszituáció, a kontextus miatt érzem indokoltnak, semmint a kivitelezés miatt. Hulla itt csak az utolsó oldalakon jelenik meg (akkor találják meg), gyakorlatilag az előtte lévő 300 oldal arról szól, hogy kiknek és miért volt indítéka..
Ami viszont tetszett, az az emberi kapcsolatok élethű ábrázolása, a karakterek megformálása és az egész könyv váltott szemszögű, időben-térben ugráló felépítése. Ezekért jár a piros pont. És összességében sem volt ez rossz, lehet, hogy csak én vártam többet.

Titina>!
Lucy Foley: Vendéglista

Nagyon törtem a fejem, hogy 3,5 vagy 4 csillagot adjak erre a könyvre, de sajnos nekem ez nem ért 4-et. A könyv témája érdekes volt, a felépítése is tetszett, elég sok szereplőt megismerhetünk, elég sok szemszögből. A fejezetek nem hosszúak, de nekem a könyv feléig nem volt túl izgalmas a történet. Persze sejtett ezt-azt, de valahogy nem éreztem azt hogy nagyon érdekelne a vége. Ennek talán az is lehetett az oka, hogy elég hamar rájöttem kié lehet a holttest. spoiler De valahogy annyira nem izgultam a befejezésen, hiába volt pergősebb a könyv második fele.

szentesi_katalin>!
Lucy Foley: Vendéglista

Áhhh. Szuper jó volt.
Ahogy ugrált az idővonalon a történet, és a váltott szemszög végig fenntartotta az érdeklődésem, legszívesebben egy helyben kiolvastam volna. Maga a helyszín is nagyon különleges és titokzatos volt.
Imádtam, hogy szinte minden fejezetnél kiderült valami titok, valami érdekesség a múltból. Jól össze lettek kuszálva a szálak.
Annyi rejtegetni valója volt mindenkinek, hogy a végén már mindenki gyanús volt. Folyamatosan csak találgattam.
A történet nagyon jól kitalált, épp elég infót tartalmaz ahhoz, hogy élvezhető legyen. Semmi felesleges nem volt benne számomra.

csengoke>!
Lucy Foley: Vendéglista

Egyszerűen..huhh. Borzasztóan tetszett. Konkrétan befaltam a könyvet.
Imádom az olyan thrillert/krimit, ahol tényleg nem kiszámítható a vége. Itt olyan befejezést kaptam, amitől leesett az állam. Szerettem, hogy több nézőpontot is láthattunk, más emberi sorsokat. A vége teljesen meglepett és nagyon örülök, hogy az egész könyv alatt nem sejtettem semmit. Hatalmasat ütött!
Számomra 2021 egyik legjobb olvasmánya lett ez a könyv.
Nagyon szemezek az írónő másik könyvével is ezek után.

2 hozzászólás
Lázárné_Csernus_Anikó>!
Lucy Foley: Vendéglista

A történet egy hatalmas kirakósra emlékeztet, darabról darabra áll össze, jelen esetben nem én raktam ki, hanem az írónő, vagyis a végéig fogalmam sem volt arról, hogy mi fog történni és kivel. Maga a díszlet, amelyre felépítette, nagyon találó volt, egy sikeres pár esküvője egy furcsa ír szigeten. Tetszett, hogy az egész cselekmény pár nap alatt játszódik. Nem figyeltem eléggé a részletekre, akkor hamarabb is összeállhatott volna. Összességében nagyon tetszett.

Eszti2>!
Lucy Foley: Vendéglista

Az írónő Vadászparti című könyvét is olvastam, az is nagyon tetetszett.Kicsit féltem, hogy ez a könyve is hasonlítani fog az elsőre, nem lesz benne semmi különleges, de nagyon kellemes meglepetés volt.
Nagyon-nagyon rég olvastam olyan thrillert, ami ennyire izgalmas lett volna, egyszerűen képtelen voltam letenni. Nagyon tetszett a könyv hangulata, felépítése. Tetszett a váltott szemszög, az, hogy csak a végén derül ki ki a halott és ki a gyilkos.
A borítója is nagyon szép!!
Mindenkinek csak ajanlani tudom!!

Meso87 P>!
Lucy Foley: Vendéglista

Határozottan jobb volt, mint a Vadászparti, de hamar rá lehetett jönni a csavarra.

Kucsi>!
Lucy Foley: Vendéglista

Nehezen indult be az elején, kicsit vontatott rá is sikeredett, de az utolsó 1/3-d kárpótol. ☺️


Népszerű idézetek

robinson>!

Egyáltalán nem vagyok babonás, nem hiszek benne, hogy balszerencsét hoz, ha a vőlegény idő előtt meglátja az esküvői ruhában a menyasszonyt.

robinson>!

Egyébként is, nincs az az isten, hogy meghívjam az anyámat a lánybúcsúmra.

FreeAngel>!

Mert szülőként vannak bizonyos érzések, amelyek elől nincs menekvés… nem számít, milyen szar alak voltál, nem számít, van-e hozzá jogod vagy sem. És az egyik ilyen ösztönös érzés az, hogy megvédd minden áron.

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: érzések · szülő
FreeAngel>!

A házasság arról szól, hogy megtaláld az embert, akit a legjobban ismersz a világon. Nem arról beszélek, hogyan szereti a kávét, mi a kedvenc filmje, vagy mi volt az első macskájának a neve. Mélyebben. Egymás lelkét kell megismerni.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: film · házasság · kávé · lélek · macska
FreeAngel>!

Ha szeretsz valakit, nem csinálsz semmi olyat, ami fájdalmat okoz neki.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom · szerelem · szeretet
FreeAngel>!

Az élet zűrzavaros. Mindnyájan tudjuk. Borzalmas dolgok történnek, ezt már gyerekkoromban megtanultam. De bárhogy alakulnak is a dolgok, az élet napok sorából áll. Egynél többet nem tudsz az irányításod alá vonni.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · irányítás · tervezés
robinson>!

A torta igazán látványos darab lesz. Annak kell lennie. Tudom, mennyibe került. A menyasszonynak a szeme sem rebbent az ár hallatán. Azt hiszem, hozzá van szokva, hogy mindenből a legjobb jár neki.

robinson>!

Farmerba bújtatott, hosszú lábait mintha vonalzóval rajzolták volna. Istenem, ölni tudnék ilyen lábakért.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Viharsziget
Sue Fortin: Sister, sister
Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
Helena Silence: Ezüsthíd
Agatha Christie: Tíz kicsi néger / Gyilkosság az Orient expresszen
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Martina Cole: A szöktetés
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt