Minden ​vágyam 11 csillagozás

Lucy Dillon: Minden vágyam

Caitlin ​házassága romokban hever, a háza szintén, hogy a szívéről már ne is beszéljünk. A férje, Patrick elköltözik, a nő önbizalma megrendül, a háza plafonja beszakad, a jövője bizonytalan. Ráadásul a négyéves kislánya, Nancy, aki eddig mindenhol és mindenkor csacsogott – az autóban, az óvodában, a bátyjával –, egyszer csak elhatározza: többet nem szólal meg.
Nancy nagynénje, a nemrégiben megözvegyült Eva csupán a két rakoncátlan kutyájával osztja meg az otthonát. A nő álmait teljesen összetörte a férje korai halála, a közös életük helyett most a híres színész memoárjait kell rendezgetnie – csakhogy a férfi naplójának olvasása közben olyan felfedezést tesz, amely az egész addigi életét felbolygatja. És amikor az öccse, Patrick azzal keresi meg, hogy Nancy és a testvére hadd töltsenek nála pár napot, az asszony nem is gondolja, hogy az élete még jobban összekuszálódik.
Vajon a nagynéni két kedves kutyusa segíthet Nancynek abban, hogy újra megtalálja a hangját? És talán… (tovább)

Eredeti mű: Lucy Dillon: All I Ever Wanted

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Írisz könyvek

>!
General Press, Budapest, 2019
508 oldal · ISBN: 9789634522249 · Fordította: Abrudán Katalin
>!
General Press, Budapest, 2019
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522232 · Fordította: Abrudán Katalin

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Lucy Dillon: Minden vágyam

Számos nehéz témát boncolgat, az egyik pillanatban nevetsz, míg a másikban már pityeregsz. A gyerkőcök és a mopszlik teljesen elvarázsoltak, Joel egyenesen lehengerlő volt.
Örülök, hogy a vége így alakult.
Mennyire másként alakulna az emberek élete, ha rászánnák magukat és az idejüket arra, hogy beszélgessenek egymással, hogy elmondják egymásnak, mit éreznek.
Határozottan kedvenc lett a könyv.

1 hozzászólás
>!
Kókuszka 
Lucy Dillon: Minden vágyam

Egy gyerek életében nagy törés, ha szülei úgy döntenek, külön utakon folytatják életüket. Nancy még csak négy éves, magát okolja, bűntudata van, hallgatásba menekül. Ezt a csendet igyekszik feloldani közvetlen környezete, miközben az ő életükbe is belelátunk. A házasság válsága mellett több fontos kérdést érint: szülőkről, gyászról, félreértésekről, újrakezdésről, testvéri kapcsolatokról. Ha félretesszük egyéni sérelmeinket a szeretet nyelvén sok minden megoldható.

>!
Mariann_ P
Lucy Dillon: Minden vágyam

A könyvet a „Rabul ejtő borító ” kihívás miatt választottam.
Egy mopsz, egy kislány, aki buborékokat fúj…… kell ennél több?
A könyvben több sorsot boncolgat az író.
A válófélben lévő házastársakét, a megözvegyült színészfeleségét ( ő a kutyatulajdonos )
valamint a címlapon látható kislány és testvére életének egy rövid időszakát.
Ezért a szálért megérte elolvasni , viszont minden összefügg mindennel, így a másik történetvezetések is kellettek ahhoz, hogy megértsük a miérteket.

>!
tamii
Lucy Dillon: Minden vágyam

Ez a könyv tökéletes példa arra, hogy mire képes az emberi kommunikáció, illetve annak hiánya. Hogy mit tesz a gyerekekkel az, hogy a szülők nem beszélgetnek nyíltan az érzésekről.
Cait és Patrick története bemutatja mindazt ami a mai világban jellemző a párkapcsolatokra. Ugyan ez igaz Eva és Mick szerelmére is.
A gyerekek pedig irtó édesek voltak benne, Joel pedig egy olyan bátty volt amilyet minden kislánynak kívánok.
Imádtam minden egyes sorát, tanulságos volt de nem volt tele snassz gondolatokkal. Együtt izgultam, nevettem és könnyeztem a szereplőkkel.
Az pedig, hogy mopszok is jelen voltak a történetben csak hab a tortán.

3 hozzászólás
>!
Nora42
Lucy Dillon: Minden vágyam

Kis aranyos, szivet, lelket melengető mese felnőtteknek. Az elvesztésről, egymásra találásról, elengedésről szól, nagyon szépen megírva! Jó volt belemerülni ebbe a fantasztikus világba.

>!
Mágnes21
Lucy Dillon: Minden vágyam

Nagyon szerettem ezt a történetet, engem most nagyon megfogott. Catlin és Patrick házassága romokban, és senki nem beszélget a problémákról, aminek a gyerekeik látják a legnagyobb kárát. Nancy nem beszél és Joel túlságosan szeretne jó lenni. A szülők Eva nagynéni segítségét kérik, aki egyedül él a férje két kutyájával. Hogy hogyan alakul a történetet, ahhoz olvasd el a könyvet! Én szívesen olvasnék egy könyvet Eva életének alakulásáról is, mert az ő személyisége állt a legközelebb hozzám!


Népszerű idézetek

>!
Kókuszka 

Anyától tanultam meg olvasni, de ami ennél is több, tőle tőle tanultam meg a szavak szeretetét, és azoknak a végtelen világoknak a szeretetét, amelyeket a szavak aranykulcs módjára tárnak fel előttünk.

8. oldal, Köszönetnyilvánítás

2 hozzászólás
>!
Kókuszka 

És Caitlinbe belehasított, hogy egyszer az anyja arról beszélt neki, hogy, mindaddig hírből sem ismerte a félelmet, amíg anya nem lett. Akkor viszont a félelem bármelyik pillanatban elfoghatja az embert, végigkúszik rajta, és megdermeszti bénító szorításával.

232-233. oldal

>!
Kókuszka 

Az embernek csak egy esélye van bizonyos dolgok kimondására. És ezért van az – mondta magában Eva –, hogy gyakran jobb, ha egyáltalán meg sem szólalunk. A filmekkel ellentétben az életet csak egyszer lehet felvenni.

459. oldal

>!
Kókuszka 

Caitlin mindig nagyon szerette az összpontosítás jeleit figyelni Nancy szemében, amikor az esti mesét olvasták az ágyban, amikor a szavak értelmének felismerése úgy suhant át az arcán, mint a búzamezőt láthatatlanul megborzoló szellő.

132. oldal

>!
tamii

Ez volt az első lecke, amit szülőként megtanult. Hiába áll készen arra, hogy bármikor egy kocsi, egy busz vagy egy megvadult oroszlán elé vesse magát a kicsikéi védelmében, mert az a fájdalom, amitől a leginkább meg akarja védeni őket, láthatatlan.

>!
tamii

Tudom, hogy óriási a mázlim, sokkal nagyobb, mint amit megérdemlek, de életem legszerencsésebb napja volt, amikor összefutottam Evával.

>!
Zoe27

Mick mindenhogy szerette, akármit vett fel, és a mopszliszőr kevés fekete holmihoz passzol.

67. oldal

>!
tamii

Nincs más vágyam, mint hogy állandóan egy karnyújtásnyira legyek tőled. Úgy érzem, egész életemben e felé a pont felé haladtam. Lassan, de biztosan, mint amikor egy bolygó beáll a megfelelő pályára. Senkivel sem akarok osztoszkodni rajtad, nem akarom megkockáztatni, hogy elveszítelek, nem akarok semmi mást, csak veled tölteni életem hátralevő napjait, hallgatni, ahogy beszélsz, gyönyörködni a szépségedben, nézni ahogy a házból otthont varázsolsz.

>!
Zoe27

– Szeretlek, anyu!
Azzal berohant az udvarra, és vitte magával anyja elgyötört szívének egy kis gyűrött foszlányát is, Caitlin pedig ott maradt, hogy ezt a pillanatot is hozzáadja az elválások pillanataiból rakott kollázsához.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: elválás
>!
Zoe27

Anna bezzeg imádná, ha a Piccadilly egyik kis étterme előtt letámadná egy düftinkabátos egyetemi tanár, vélhetőleg unalmas könyvmoly, aki ráadásul a saját tanulmányi kirándulásáról lóg. Anna túl sok könyvet olvas, az a baja.

71. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Milly Johnson: Teaház a sarkon
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jojo Moyes: Páros, páratlan