Elveszett ​kutyák, magányos szívek 78 csillagozás

Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek

Rachel, ​a londoni üzletasszony örökölt egy házat vidéken és hozzá egy kutyamenhelyet, pedig nem az a kimondott állatbarát, saját bevallása szerint sem. Aztán, miközben megpróbál új gazdát találni a menhely lakóinak, rájön, hogy talán a vidéki élet mégsem áll annyira távol tőle, mint gondolta.

Natalie és Johnny hosszú ideje szeretnének gyereket, de hiába, és a kudarcra lassan rámegy a házasságuk. Vajon azzal, hogy befogadják Bertie-t, a csintalan basset houndot, aki előszeretettel fosztogatja a hűtőszekrényt és dúlja fel a házat, sikerül megmenteni a kapcsolatukat?

Zoe volt férje egy labrador kölyköt ajándékoz két fiúknak, azaz Zoe-nak, akire a kutya gondozása marad. Zoe úgy érzi, ez már sok, ereje végén jár. Ám ekkor megismerkedik Billel, a jóképű orvossal, aki számára az ideális társ talán mégsem az, akit elképzelt magának.

Ahogy az új kutyatulajdonosok útja keresztezi egymást, és sorsuk összefonódik, mindannyian ­sokat tanulnak a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
ISBN: 9789632549200 · Fordította: Berki Judit
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
558 oldal · ISBN: 9789632547787 · Fordította: Berki Judit

Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

Áfonya74>!
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek

Egy keserédes kis történet összetört szívekről, álmokról, szeretetre vágyó kutyusokról. :)
Pont akkor, mikor én is egy menhelyi kutyus örökbefogadója lettem – kicsit más volt így olvasni. :)

Light_House>!
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek

Kedves történet olyan szereplőkkel, akik akár mi is lehetnénk. Amik velük történtek, akár velünk is megtörténhet. Amikor úgy érezzük, hogy minden elromlott körülöttünk, és elvesztünk, teszünk egy lépést az ismeretlen felé, és ha nehezen is, de megtalálhatnak minket…
És milyen igaz, hogy a kutyák szeretete őszinte, feltétel nélküli.

Anó P>!
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek

Kedves kis limonádé volt, amelyet elég hosszan kellett azért kortyolgatni:) Több szálon futó történet,sok aranyos kutya, megtört szívű nők, makacs gyerekek, nagydarab, aranyszívű pasi, van minden..Titkok, rejtélyek és újra csak kutyák, kutyák, minden mennyiségben.(Bertie, a basset hound volt a kedvencem). A nők közül pedig Rachel, az ő alakja volt talán a legerőteljesebben és hitelesebben megrajzolt.

chhaya P>!
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek

Komfortzóna elhagyási kísérletként indult a könyv (romantikus chick liteket ritkán olvasok magamtól, kutyák nélkül valószínűleg nem is kezdtem volna bele). Néhány klisés megoldást és következtetést leszámítva meglepő módon tetszett… Hitelesnek éreztem a különböző emberi sorsok és kapcsolatok bemutatását (ki a fekete bárány a családban és miért? kialakíthat-e jól működő kapcsolatot az alapvetően eltérő habitusú anya és lánya?); a főszereplő nők problémáit és vívódásait (házasság, karrier, gyerek- és kutyavállalás…); illetve érdekes volt a menhely működésének és fejlesztésének leírása is. A kutyákat nagyon szerettem, bár nem ők állnak a középpontban, mégis fontos szerepük van a történet alakulásában. Jól esett olvasni.

KittyKaty>!
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek

Ez egy egyszerű, aranyos kis történet. Semmi eget rengető nincs benne. Könnyed is olvasmány, kikapcsol. Kicsit olyan érzésem volt mintha egy Hallmark filmet olvastam volna. A kutyákat nagyon imádtam benne :)

zia P>!
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek

Örök rejtély számomra, hogy miért van az, hogy a főszereplő kb. a 10.oldalon egy border collie gazdája lesz, a könyv borítóján pedig egy egészen más fajta kutya látható.
Imádtam a kutyákat!

2 hozzászólás
Leonine>!
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek

Könnyed, szórakoztató, de semmi egyéb. Az alapötlet aranyos, de ahhoz képest, hogy 550 oldalas a könyv, mintha még így sem zárult volna le teljesen, nekem kicsit hiányos volt.

judy100>!
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek

Sajnos háromnál több csillagot, érzéseim szerint nem tudok adni ennek a könyvnek. Talán egy könnyed történetnek, egy laza olvasmánynak jellemezhetném. Viszont ez a „könnyedség” és „lazaság”, majdnem hatszáz oldalon keresztül túl sok volt.
Egyébként imádom a kutyákat, talán ez is vezetett oda, hogy megvegyem ezt a könyvet. De ennek ellenére sem lesz a kedvencem!

zsófcsa>!
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek

a helyesírási hibákat kedvem lett volna kijavítgatni és visszaküldeni a kiadónak. plusz pár helyen a neveket is elírták, összekeverték, ezek elég zavaróak, úgyhogy nagy kár, hogy ezek sokat rontottak az élményen.
egyébként kedves történet, változatlanul vágyom egy kutyusra az olvasása után is :)

Virágszépe>!
Lucy Dillon: Elveszett kutyák, magányos szívek

Romantikus, kiszámítható, kedves történet sok kutyával. Mindig örülök, ha olyan könyvre találok, ahol előre tudom, hogy nem kell és nem is fogok sírni a kutyáért. Igazából nagyon jól indul a történet: három csalódott nő, (Rachel, Natalie, Zoe) és sok menhelyi kutya. Micsoda lehetőség! Azonban egyre inkább gyenge szappanoperává vált a történet számomra, mintha kényszerből növelnie kellett volna az írónőnek ötszáz oldal fölé, a leginkább százötven oldalt kívánó cselekményt. De, lehet hogy túl nagy volt az elvárásom, és így csalódás lett. Bertie kutyust viszont örökbe fogadnám, igazán jó fej.


Népszerű idézetek

Cicu>!

– Mindig azt mondom, hogy az én biológiai órám valószínűleg digitális, mert sosem hallom ketyegni.

Györe_Katalin>!

-Anyukám mindig azt mondta, hogy úgy kell nézni a problémákat, mintha a legjobb barátoddal történtek volna, és az embernek nem szabad túl szigorúnak lennie önmagával.

308. oldal

Sweety>!

– Ha arra célzol anya, hogy esetleg meleg, akkor nyugodj meg, mert pontosan tudom, hogy nem az. Itt növekszik bennem a bizonyíték – csattant fel Rachel. – Nem a pulykatöltőjétől lettem terhes.

450. oldal

Sweety>!

…Bill arca mindig felragyogott, amikor Lulura mosolygott, amitől még sokkal vonzóbb lett, bár alapállapotában is az volt. Egy ennyire helyes pasi biztos bottal kergeti el magától a nőket, és nem szorul arra, hogy társa egy pudli legyen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Jojo Moyes: Tengernyi szerelem
Jill Mansell: Az első az utolsó?
Sveva Casati Modignani: Éjféli uzsonnák
W. Bruce Cameron: Egy kutya hazatér
Jenny B. Jones: Tiéd leszek
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Sarah Morgan: Holdfény Manhattan felett
Bella Andre: Csak téged látlak
Jewel E. Ann: Zajlik az élet