A ​tengerparti kávézó 65 csillagozás

Lucy Diamond: A tengerparti kávézó

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tökéletes katasztrófa vagy a szerelem receptje?
Evie Flynn mindig is a család fekete báránya volt. Javíthatatlan örök álmodozó, aki csak sodródik az árral, ellentétben céltudatos nővéreivel, akik pontosan tudják, mit akarnak az élettől. Miután színészi, fényképészi, valamint énekesnői karrierje is rövid és nem túl dicső véget ér, alkalmi munkákból tengődik megfontolt, már most a nyugdíját tervezgető párjával az oldalán, közben pedig mintha elfutna mellette az élet.
Aztán egy napon váratlanul meghal szeretett nagynénje, Jo, aki egy nem mindennapi örökséget hagy rá: értékes tengerparti kávézóját Cornwallban. Evie meg sem áll Cornwallig, ahol eltökélten veti bele magát a kávézóvezetés rejtelmeibe, hogy életében most először végre sikerre vigyen valamit, és a kávézó mellett saját életét is rendbe tegye. Végül a vártnál is nagyobb meglepetések érik, és nem csak a munkával kapcsolatban…
Vajon mit tartogat számára a szerelem?

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
ISBN: 9789633832974 · Fordította: Székely Szilvia
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633832752 · Fordította: Székely Szilvia

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

K_A_Hikari>!
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó

Nem fogja megváltani a világot, a szemléleteden se fog változtatni. Könnyed regény, bár néha túl hosszúnak éreztem, nem bántam volna, ha az írónő nem nyújtja, mint a rétestésztát. No sebaj.
Egynek nem volt rossz.
Nyaraláshoz tökéletes társ egy jó nagy adag fagyi mellé.
Ajánlom akkor olvasni, hogy igazán teljes lehessen az élmény.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.de/2016/05/lucy-diamond-…

Áfonya74>!
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó

Igazi, nyári kikapcsolódás.
Tetszett, ahogyan Evie felvirágoztatta a kávézót, és a közösségi élet központjává varázsolta.
Szurkoltam neki, hogy beteljesedjen közte és Ed között a szerelem, mindketten megérdemelték már.
Imádom Anglia tengerpartjait, Brighton és Cornwall a szívem csücskei.
Egy ilyen kis kávézót én is szívesen elvezetnék ott. :)

l_moni>!
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó

A könyv eleje nagyon döcögős volt. Nem igazán kötött le, csak azért olvastam tovább, mert érdekelt mi lesz Evie-vel, a pasijával (bakker, egy élettárs aki pont akkor megy el amikor szükség van rá), a családjával, a kávézóval.
Örülök, hogy folytattam :). Egész jó kis történet lett a végére.
Szerettem a mellékszereplőket, Anniet, a lányát és a Jamiet a kis művészpalántát :). Phoebe lett a kedvencem, a meg nem értett tini, nagyon is megértem, hogy mit miért csinált.
Drukkoltam, hogy Evie végre megtalálja a helyét a világban, vagy épp a világ tudja elfogadni Őt? Inkább az utóbbi. Izgultam, hogy a szerelmi élete is rendbe jöjjön, Ed a maga zárkózott módján, jó kis pasi.

turanett P>!
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó

Nagyon aranyos történet. Evie-t már a kezdetektől megkedveltem. Szerencsétlenségére, ő volt a legkisebb a családban, és ha ez még nem lenne elég, még a fekete bárány szerepet is ráosztották. Így aztán nem indult egyszerűen az élete. Folyamatosan megakarták mondani neki, hogy mit hogyan csináljon, mit tanuljon, mit dolgozzon. Minden hibáját a szemére vetették. Míg egy napon, nagyon rossz hírt kapott. Imádott nagynénije, Jo sajnos meghalt. A végrendeletéből kiderült, hogy a kis tengerparti kávézóját Evire hagyta. Családja, azonnal arra buzdította, hogy adjon túl rajta, mert ez neki úgy is nagy falat. Na ő csak azért is megmutatja. Elutazott festői kis városkába szerencsét próbálni. Kelett is neki a szerencse, mert elég nehezen indultak a dolgok. Egy idő után, azonban, a városka lakói kezdték befogadni, mi több megszerették. Nagyszerű közösség jött itt össze. Minden kezdett rendbe jönni Evie életében. Már csak a szerelem hiányzik. Nagyon drukkoltam neki.
Ha az írónő nem nyújtotta volna így, mint a rétestésztát, akkor 5 csillagot adtam volna, de sajna azért voltak vontatott részek.

Felixa P>!
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó

Nem egy fantáziadús történet, sőt teljesen kiszámítható és életszagú; de a környezet varázsa nagyon megnyerő. Kezdett már kissé unalmassá válni néhol, hellyel-közzel kissé el lett húzva. A történet természetesen hamar kiszámíthatóvá vált a számomra, ennek ellenére érdeklődve olvastatta magát. A szereplők színes egyéniségek, kedvelhetőek. Azt hiszem, hogy a könyv elérte a célját, arra az időre, amíg olvastam, kikapcsolódást nyújtott.

ElisabethJane>!
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó

Nagyon tetszett a könyv! Kevés könyv szól az éttermek/kávézók irányításáról (szerintem még nagyon egyről sem hallottam), így izgatottan kezdtem bele. Evie az esetlenségével és a személyiségével, a folyamatos segítőkészségével egyből belopta magát a szívembe. A családja eszméletlen ellenszenves volt nekem, hogy semmilyen döntését nem támogatták igazán, Matt pedig egy szürke egér volt. Rachel és Phoebe nagyon szimpatikusak voltak, mint mellékszereplők, valamint Annie is (megettem volna az egyik tortáját az biztos). Ed eléggé titokzatos volt az elején, viszont a végén az ő szálára is ráláthattunk. Összességében cuki, romantikus, nyárra való kis kötet, de nekem ilyenkor is remek szórakozás volt.

mokus33>!
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó

Ha egyetlen szóval kellene jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy hangulatos könyv. Annak ellenére, hogy kicsit nehezen indult be, és zavart, hogy nagyon hasonlított egy másik könyvre, amit nemrégiben olvastam Vivienn Mennyei Fagylaltozója, legalábbis az elején. Később ez már nem zavart, főleg azért, mert megismerkedtem a szereplőkkel és megkedveltem őket, elkezdtem Evie-nek drukkolni, hogy sikerüljön az álmát megvalósítani, minél kevesebb buktatóval. Imádtam a gyönyörű helyszínt, igaz, szívesen vettem volna még több tájleírást. Persze, néhol túl rózsaszín volt a történet, néha pedig kevéssé életszerű, de ennek ellenére teljes mértékben lekötött és elszórakoztatott, és egy ilyen könyvtől ezt várja az ember, nem igaz?

3 hozzászólás
moonchristal P>!
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó

Mínusz egy fél csillag, mert a stílussal, és néhány elírással meggyűlt a bajom néhol.
Ettől eltekinte azonban, pont egy ilyen lélekmelengető, könnyű, augusztusi olvasmányra vágytam, aminek tökéletesen meg is felelt az írás.
Meseszerű, szirupos történet arról, hogy a jók megkapják jutalmukat, a rosszak meg a méltó büntetésüket. Szép történet megbocsátásról, álmokról, elfogadásról, néha ugyan teljesen elrugaszkodik a valóságtól, a szereplők irracionálisak, de ettől lesz ez csak egy fikció.
Elképzeltem a festői környezetet, a tengert, a kávézót, együtt izgultam a szereplőkkel. Nem kell sokat várni a történettől, de a műfajában tökéletes alkotás.

Clio404>!
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó

A fülszöveg alapján jobb történetre számítottam, ez nekem most nem igazán tetszett.
A történet valahogy olyan langyos volt, kiszámítható, nem túl érdekfeszítő.
A szereplők közül Evie jó fej, de nem lett a kedvencem, Ed számomra olyan semmilyen, egyedül a titokzatossága az, ami kicsit érdekessé teszi, bár amikor kiderült, hogy mit titkol én nem estem hanyatt. A mellékszereplők jó karakterek.
Sajnálom, mert ebből egy egészen jó sztorit is ki lehetett volna hozni.

Beriniki>!
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó

Pontosan azt kaptam, amit vártam! Egy könnyed nyári olvasmányt, ami kikapcsolt és feltöltött. A könyv tele volt szerethető karakterekkel, egy hangulatos kis kávézóval, egy összetartó közösséggel; mindez egy kis romantikával és humorral meghintve. Bárkinek szívesen ajánlom!


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyasmire pazarold, amit nem szeretsz.

171. oldal

5 hozzászólás
Csoszi>!

Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát!

352. oldal

Csoszi>!

Ha szerelmes vagy, a világ is jobb hellyé változik.

353. oldal

Csoszi>!

Hirtelen úgy éreztem, mintha egy Jane Austin-könyvből léptem volna ki, ahol a hősnő menten elalél a bátor megmentője karjai között.

27. oldal

Csoszi>!

Ha leesel a lóról, a legjobb, amit tehetsz, hogy rögtön visszapattansz a nyeregbe.

195. oldal

5 hozzászólás
Csoszi>!

Szeretem látni az örömtől sugárzó arcodat, amikor a tenger közelében vagy.

37. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Joanna Trollope: Sógornők
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Freya North: Mindent anyánkról
Joanna Trollope: Értelem és érzelem
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem
Catherine Alliott: Én, a férjem és ő
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown
Gil McNeil: A dívák nem kötnek