Temetetlen ​múlt 29 csillagozás

Lucy Dawson: Temetetlen múlt

„Tükön ​ülve vártam, mi fog még történni.” – Stardust book reviews

Elvesztetted a gyermeked, és sosem fogsz tudni megbocsátani magadnak. És most valaki elhatározta, hogy meg kell érte fizetned…
Tizenhét évvel ezelőtt valami történt Jess kislányával, Bethszel. A szörnyűség emlékétől a mai napig kirázza a hideg. Jess mindent megtett, hogy megbékéljen annak a tragikus napnak az eseményeivel és a saját szerepével benne.
Csak egyetlen pillanat volt… de egész életében fizetni fog a bűnösségéért.
Hogy eltávolodhasson régen elkövetett hibáitól, Jess elköltözik, hogy új életet kezdhessen a családjával. De amikor ijesztő dolgok kezdenek az új otthonában történni, amelyek látszólag összefüggnek azzal, ami Bethszel történt, Jess rájön, hogy a múltja utolérte őt. Valaki úgy gondolja, Jess még nem fizetett meg eléggé, és elhatározza, hogy a nő szenvedni fog mindazokért a titkokért, amelyeket annyi éven át őrzött.
Lucy Dawson bestsellerszerző első, magyarul… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
352 oldal · ISBN: 9786155875694 · Fordította: Szaszkó Gabriella
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875687 · Fordította: Szaszkó Gabriella

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zanit
Lucy Dawson: Temetetlen múlt

Az is lehetett volna a címe, hogy spoiler
A történet hol vontatott volt, hol érdekesebb, összességében tűrhető, főleg a vége miatt. A karakterek közül egyik sem fogott meg igazán.
Azt viszont olyan jó volt olvasni, hogy „anyukám”, „anyukád”, „apukád”, az örökös anyám, anyád, apád után, ahogy a legtöbb könyvben szerepet.

>!
Nushi P
Lucy Dawson: Temetetlen múlt

Őszintén nem vártam túl sokat ettől a könyvtől. Valahogy a világnézetem azt diktálta hogy az Álomgyár kiadónak nem fekszik a thriller… tévedtem. Na nem olyan nagyot de egynek jó volt egyszer elolvasni. Az írónő stílusa elég gördülékeny és a könyv közepén már engem is vert a fene hogy mi jön még. Nagy újdonság a történetben nincs tucat sztori újragondolva. De a fordulat azért meglepett.

>!
BezTina
Lucy Dawson: Temetetlen múlt

Titkokkal, relytéjekkel teli történéseket bemutató könyv. A múlt, ha nincs le zárva mindenhova követ. Az egy dolog, hogy van amit sose felejt az ember más dolog valamit úgy hátra hagyni, hogy sose hagyjuk el teljesen. Így az élet úgy folytatódik, hogy a szívünk remeg, a gondolataink fele hátúl jár.

Aki szereti az igen csak sötét, néha idegesítő – Miért nem lép végre?.. (Úgy, hogy közben még is megérti) – még is magával ragadó lélek marcangoló történeteket annak megér egy próbát ez a könyv.

>!
Szvoboda_Petra
Lucy Dawson: Temetetlen múlt

Többre számítottam. Nekem kicsit csalódás volt a vége, kiszámítható, viszont gyorsan ment az olvasása.

>!
Niki P
Lucy Dawson: Temetetlen múlt

Egyre jobban szeretem a pszicho-thrillereket. Azt hiszem, van egy kedvenc új műfajom. Végig fent tartotta az érdeklődésemet. Nehéz volt letenni a könyvet. Sajnáltam Betht, lehet, csak én gondolom így, de szerintem a tanár nénik a hibásak. Nem figyeltek oda eléggé a rájuk bízott gyerekekre. A 17 évvel későbbi eseményeknél pedig mindenkire gyanakodtam. Sok tettest számba vettem, sőt még az is megfordult a fejemben, hogy spoiler, de az igazi tettesre nem gyanakodtam. Annyira lényegtelen volt a szerepe az egész könyv alatt, hogy eszembe sem jutott volna rá gondolni.

>!
Slezi96
Lucy Dawson: Temetetlen múlt

Nagyon tetszett a történet, végig fent tartotta az érdeklődésemet. Nehéz volt letenni, minden sorát imádtam. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

>!
MBetty
Lucy Dawson: Temetetlen múlt

Nekem nem tetszett, a karakterek nem fogtak meg, a történet vontatott volt. Jess legalább annyira beteg volt mint Simon vagy Cara….
Érdekesebb lett volna, ha többet tudunk meg Jess anyjáról, valamint Simon és Louise kapcsolatáról, így nagyon lapos kis történet lett.

>!
Gina18
Lucy Dawson: Temetetlen múlt

Nagyon jó könyv, 2 nap alatt kiolvastam.Nem lehet abba hagyni.

>!
ÉviCi
Lucy Dawson: Temetetlen múlt

Nekem tetszett. Igaz, hogy eléggé kiszámítható volt, hogy ki áll a háttérben, ennek ellenére nem volt ez rossz. Gyorsan haladtam vele és végképp nem untam.

>!
Vanda_Zsolnay
Lucy Dawson: Temetetlen múlt

Nem is tudom mit is mondjak a könyvről. Kiolvastam 2 nap alatt, mert olvastatja magát. Izgatott hogy mi történik. Fentartja az író a figyelmet, de annyira nem ájultam el tőle. Nem tudtam befogadni a történetet. spoiler Ami viszont kifejezetten zavart – nyilván nem az író hibája- hogy kétszer is előfordul, hogy a valószínűleg „valszeg” – ként szerepelt. Ezt el fogadom egy tini chat üzenetváltásában, de egy könyvben ennek úgy gondolom nincsen helye. Egynek jó volt, de nem lesz újraolvasós könyv.


Népszerű idézetek

>!
Vanda_Zsolnay

Amikor felébredtem, már újra havazott. Kövér hópelyhek ringatóztak az ablak előtt. Beth annyira izgatott lett volna

68

>!
Fábri_Kinga

Túl sok időt vesztegetsz azzal, hogy a rossz részletekre fókuszálsz.

320. oldal 23. fejezet (Álomgyár, 2018)

>!
Marcsi061

– Nem értheted meg, milyen elveszíteni egy gyereket, hacsak nem veled történik. Minden fájdalom, amit valaha éreztél, hirtelen egybeforr, és annyira letaglóz, hogy képtelen vagy mozogni, gondolkodni, beszélni. Semmi sem ránthat ki a szenvedésből, egyetlen percre sem. Ez jelenti a teljes megsemmisülést. Még levegőt venni is fáj.

265. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Enigma
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
J.D. Barker: A negyedik majom
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Lakatos Levente: Aktus
Dennis Lehane: Viharsziget
Sebastian Fitzek: Ámokjáték