Viharnővér (A hét nővér 2.) 127 csillagozás

Lucinda Riley: Viharnővér

A ​gyengeség pillanataiban találhatsz rá a legfőbb erősségedre

Ally D'Apliese épp egy viharosan induló szerelem kapujában áll, amikor a nevelőapja haláláról értesül. A nővéreivel a Genfi-tó partján magasodó, gyermekkori otthonukba gyűlnek össze, hogy megemlékezzenek szeretett apjukról, és meghallgassák a végrendeletét. A különc milliárdos, Pa Salt mindnyájuknak egy különleges tárgyat meg egy levelet hagyott örökül, és ennek segítségével, ha a lányok úgy döntenek, közelebb kerülhetnek valódi gyökereikhez.
Allyt egyik tragédia a másikba sodorja, és a kétségbeesett fiatal nő nem lát más választást, mint maga mögött hagyni mindent: Norvégiába utazik, hogy felkutassa a vér szerinti családját.
Mi vár rá a fenséges szépségű országban? Mire jut egy százötven évvel ezelőtti életrajz elolvasása után, amely egy énekesnőről, Edvard Grieg világhírű zeneszerző múzsájáról szól? És milyen, az eddigi életét a négy sarkából kifordító, váratlan felfedezések várnak még rá Bergen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
General Press, Budapest, 2017
544 oldal · ISBN: 9789636439934 · Fordította: Szigeti Judit
>!
General Press, Budapest, 2017
544 oldal · ISBN: 9789636439941 · Fordította: Szigeti Judit

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ally D'Apliése · Anna Landvik · Jens (Pip) Halvorsen · Jens Halvorsen


Kedvencelte 14

Most olvassa 9

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 41


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Lucinda Riley: Viharnővér

Előre leszögezném, hogy én Lucinda Riley könyveit csak javíthatatlan romantikusoknak ajánlanám, bár javíthatatlan romantikusként is mindnyájan tudjuk, hogy az ilyen könyvek szívdöglesztő férfi főszereplői a valóságban nem is léteznek, s ilyen szemmel nézve a dolgokat, már nem is igazán mondhatjuk magunkat javíthatatlan romantikusnak! :)

Én már felkészültem egy, A hét nővérhez hasonló történethez az események sorrendjét tekintve, erre Lucinda Riley gondolt egyet, s eltért az előző könyvben megszokott formától, és teljesen más irányban kezdte el a történetét, s ezzel a húzásával már sikerül is a könyv közepére teljesen összetörnie a szívünket. Nagyon tetszett ez a meglepő kiszámíthatatlanság.

A történetnek egy bizonyos pontjára elérve, amikor minden visszatért a szokásos Lucinda Riley-s körforgásba, kényelmesen dőltem hátra, mert úgyis tudtam már mi fog történni. Félreértés ne essék, nincs nekem semmi gondom az írónő szokásos fordulataival, egy Lucinda Riley könyvhöz, mindig úgy térek vissza, mint ha belehuppannék egy kényelmes fotelba, egyszerűen tudom, hogy egy jó könyvet fogok olvasni a megszokott fordulatokkal.

De, itt jön a de. :) Ugyanis egy ponton én úgy meglepődtem az események alakulásán, hogy utána már nem is mertem semmit sem találgatni a végkifejletet illetően… :)
De azt elmondhatom, hogy ismét egy tartalmas és megható történettel volt dolgom.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/05/lucinda-riley-viha…

10 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lucinda Riley: Viharnővér

A történet kezdetén úgy éreztem, hogy nem fog felérni az első részhez. Szegény Ally, nem elég, hogy Pa Salt meghalt, az a szörnyű vihar spoiler
Mivel a tragikus verseny után Ally nem találja már a helyét, elindul az apja által megadott nyomon Norvégiába.Ezután pedig két idősíkon folytatódik a történet. A norvég zene nem igazán ismerős nekem, talán azért , mert nem sok híres zeneszerzőjük van. Ibsen darabjairól ellenben tanultunk az iskolában. Egy fiatal falusi kislány énekesi karrierje egy Ibsen-darab megzenésítésével indul el. Tetszett ez az idővonal, Anna története, bár ez is szomorú. Ally viszont nagyon könnyen rátalál a rokoni szálaira. Végülis megérdemli, eleget kínozta már az írónő. Ezúttal is sejteti az írónő Pa Salt alakját spoiler.
Szépen megírt, olvasmányos családregény.

>!
gabiica P
Lucinda Riley: Viharnővér

Imádtam! Bár nem érzem, hogy felülmúlta volna az első részt, mégis egy magával ragadó történetet kaptam. Érdekes volt ezúttal is a visszatekintés a múltba, ahogy Ally lépésről lépésre ismerhette meg a múltját, felmenőit és ez alakította a jelenét is. Csak ajánlani tudom, ez a sorozat szerintem kimagaslóan jó, érdekes és különleges.

>!
Lynn
Lucinda Riley: Viharnővér

Kezdem azt gondolni, hogy engem az írónő neve meg fog győzni a jövőben arról, hogy olvassam a könyveit.
A hét nővér sorozat az eddigiek alapján kedvenc lesz. Megvan benne számomra minden, ami a tartalmas, kikapcsolódást nyújtó olvasáshoz kell: családtörténet, rejtélyek, utazás, érzelmek és a zene.

Azt gondoltam, hogy Ally nem áll majd hozzám közel, de tévedtem. Itt is több szálon fut a cselekmény, több idősíkon, ez úgy látom LR-ra jellemző. De nem bánom, ismerős szerkezet, de ismeretlen cselekmény. Bár egy-két apró titokra sikerült rájönnöm elég hamar és továbbra is azt gondolom, hogy spoiler.
Nagyon sajnáltam Ally-t a regény eleje-közepétől kezdve, és remélem, hogy a későbbi sorozatrészekben feltűnik és megtalálja a teljes boldogságot.

2 hozzászólás
>!
perpetua P
Lucinda Riley: Viharnővér

Ismét egy nehezebb csillagozás, mert nem volta ugyanakkora hatással rám, mint az első rész, mégis a néhol unalmasabb részek ellenére is, azt kell mondanom, fantasztikus volt. Rendkívül tetszett, ahogy az Írónő alakította a szálakat, igazán érdekes volt, úgyhogy még ha pici jóindulattal is, de megérdemli az 5 csillagot.
Ally a leghatározottabb D’Aplise lánynak tűnt az első részben, igazi vezető egyéniség, most mégis megismerhettük a gyengébb oldalát. A könyv felépítése követte a Hét nővérét, párhuzamosan olvashattuk a jelent, és a múlt eseményeit. A történet viszont teljesen más volt, hogy is lehetett volna ugyanaz, mikor újabb szereplőket ismertünk meg. Ally-t is nagyon megviseli Pa Salt halála, de hamar újabb nehézséggel találja szemben magát. Mindez adja meg a kezdőlökést számára is, hogy az apja hagyott nyomokat követve Norvégiába utazzon. Nagyon tetszett, hogy az ő romantikus része teljesen más volt, mint Maia-é, vagy hogy pontosabb legyek a lezárás volt teljesen más, hamar kiderült, hogy itt ne számítsak ugyanarra, mint az első részben és ez így volt szép.
A múlt eseményeit, most több generáción keresztül is olvashattuk, így kaptunk teljes képet a Halvorsen családról. Romantikus énemnek ez most kevésbé tetszett, de ezt más miatt szerettem nagyon. Itt egy erős és független nőt ismertünk meg és rejtélyből se volt hiány. Az igazság kiderítése tartotta fenn végig az érdeklődésemet, emiatt nem tudtam már letenni a könyvet a felétől. Bár olvastam volna még kicsit Annáékról, belátom, hogy így volt izgalmasabb a regény, hogy egy ponton abbamaradt és máshonnan tudtuk meg a hiányzó részleteket.
És ami még igazán tetszett, hogy ennyire átjárta a zene a könyvet. A Halvorsen család rendkívül muzikális, ez minden generációban erősen érződik. A zene szeretete szerintem fantasztikus dolog és még csodálatosabb, ha valakinek ilyen érzéke és tehetsége van a zenéléshez. A könyv végi koncert rakta fel az i-re a pontot, ott teljesedett ki minden és gyönyörű lezárása volt ez ennek a regénynek.

>!
Csoszi
Lucinda Riley: Viharnővér

Nagyon örülök, hogy rögtön az első rész után olvashattam a folytatást. Egy újabb csodálatos utazást tehettem, ezúttal Norvégiában és a zene világában. Az eleje nem annyira tetszett, hiszen az első részben már egyszer elolvastam spoiler, továbbá a vitorlázás is távol áll tőlem spoiler. Ally egy határozott, erős karakter, aki versenyszerűen vitorlázik, és amúgy mellesleg tehetséges fuvolaművész. Az ő története jobban tetszett, mint Maia-é. A múltban játszódó rész nagyon jól felépített. Anna Landvikról szól, aki egyszerű parasztlányból híres énekesnővé vált. Közben pedig megismerkedhetünk Grieg zenéjével. Végül az is kiderül, milyen kapcsolat fűzi Ally-t a Halvorsen családhoz.

>!
General Press, Budapest, 2017
544 oldal · ISBN: 9789636439934 · Fordította: Szigeti Judit
>!
smetalin
Lucinda Riley: Viharnővér

Ez a része most kicsit több romantikát tartalmazott mint az első. Az eleje is számomra nagyon el lett nyújtva, Ally bimbózó romantikus kapcsolata, majd a spoiler mi történik, ezek a részek meg kiszámíthatóak. Nos talán ha még szigorúbb vagyok, akkor az egész történet kiszámítható, az összes „nagy” titok, semmi csattanó, semmi nagy leleplezés. Ez most tényleg egy ízig-vérig romantikus lányregény lett. Természetesen azért kitér az írónő a múltra is, hogy honnan származik Ally, visszatérünk 130 évvel ezelőttre, és ott is egy szerelmi történetet olvashatunk. Igen, nekem ez most nagyon rózsaszín lett, de persze folytatom az olvasást a többi résszel.
Lábjegyzet: a borítón szereplő hölgy, teljesen olyan mint Zsófi a Barátok közt-ből, akármerről néztem rá mindig ez jutott eszembe. Tuti Ő volt a modell.

>!
buzavirág P
Lucinda Riley: Viharnővér

Az első rész is nagyon tetszett, de ez a rész annál is jobban. Teljesen nyugodtan vettem a kezembe, annak a gondolatnak a nyugalmával hogy ismét egy új szerelem, és egy új családot kap főhősnőnk, jelen esetben Ally. Sikerült meglepnie az írónőnek, itt is is volt romantikus szál, de most eltért a megszokottól, mert újítani és egészen meglepő módon oldotta meg a párkapcsolatot. Visszarepülve az időben több fájdalmas életúttal szembesültem, de a zene jelenléte és a csodálatos helyszín színt adott a történetnek.
A befejezés pedig nagyon sejtelmes, lehet hogy spoiler nagyon várom a további részeket.

>!
Amilgade
Lucinda Riley: Viharnővér

Ally D'Apliese egy érdekes nőszemély, kétségkívül sokkal erősebb személyiség, mint az első nővér, Maia. Talán ezért is tetszett jobban a második kötet. Ally nem hagyja, hogy mások irányítsák az életét, még akkor sem amikor tragédiák sorozata érik. A lány Norvégiába megy, hogy felkutassa az őseit, és hirtelen egy igazán érdekes történet kerekedik ebből a regényből. Elmondhatom, hogy ebben a könyvben nemcsak a múlt szál, hanem a jelen szál is izgalmas. Csak úgy faltam a lapokat, hogy megtudjam ki kivel volt és mikor. Edvard Grieg személye is megelevenedik a lapokon, na meg a gyönyörű Norvégia. És még a jelen szál is elvarázsolt!!! Szóval ez a második rész a bizodalmamat is visszahozta a sorozat folytatásához.

>!
fukszia
Lucinda Riley: Viharnővér

Fantasztikus volt!
Még talán az első kötetnél is jobb, bár nem hittem, hogy azt bármi is felülírhatta volna!


Népszerű idézetek

>!
Kókuszka

Nem hiszem, hogy a kemény munkát helyettesíti a tehetség. Nézd csak meg a nagyszerű zeneszerzőket: nem elég, ha a fejedben hallod a dallamot, meg kell tanulnod lekottázni és zenekarra hangszerelni. Hosszú évekbe telik, amíg az ember elsajátít és begyakorol egy mesterséget. Biztos, hogy sok millióan vagyunk , akiknek van tehetségük valamihez, de ha nem ápoljuk ezt a képességet, nem tesszük oda magunkat, akkor soha nem tudjuk tökélyre fejleszteni.

273. oldal

>!
perpetua P

A gyengeség pillanataiban találhatsz rá a legfőbb erősségedre.

>!
alterna

… nem számít, hogy kik a felmenőim, csak az, hogy ajándékba kaptam egy életet, és tőlem függ, hogy a legjobbat hozom-e ki belőle és magamból.

532. oldal

>!
perpetua P

…harmincöt évig egyedül éreztem magam ezen a bolygón, azután egyszer csak megjelentél a semmiből. És akkor hirtelen megértem.
– Mit értesz meg?
– A szerelmet.

>!
Kókuszka

Kamaszkoromban hamar félredobtam a romantikus regényeket, és inkább tartalmasabb krimiket olvastam.

31. oldal

>!
perpetua P

Csak a jelen pillanat van, Ally. Ezt sose feledd el, rendben?

>!
perpetua P

… téged sok nagyszerű képességgel áldott meg az élet… néha azt gondolom, talán túl sokkal is. És ha valakinek túl sok van valamiből, az majdnem olyan nehéz, mintha túl kevés lenne.

>!
perpetua P

Magával leszek ma este, és végignézem, amint az egekit szárnyal Érezni fogom minden szívdobbanását. Daloljon, én gyönyörű madárkám! Daloljon!

Kapcsolódó szócikkek: Anna Landvik · Jens Halvorsen
>!
perpetua P

A számhoz emeltem a fuvolámat és értük kezdtem játszani.

Kapcsolódó szócikkek: Ally D'Apliése
>!
Szeitz_Éva P

– Helyes. Nos… az bár ez megint csak nagyon ódivatú dolog, és nyugodtan fogd a neveltetésemre, de igazán szeretném, ha holnap elmennénk vásárolni, és választanánk neked valamit, ami azt jelképezné, hogy igent mondtál nekem. – Úgy érted, ami mutatja, hogy jegyben járunk? – viccelődtem. – Bár úgy beszélsz, mint aki most lépett ki egy Austen-regényből, örömmel.


A sorozat következő kötete

A hét nővér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Margit Sandemo: Örvényben
Mary Alice Monroe: Nyári emlékek
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Robin LaFevers: Sötét diadal
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Johanna Lindsey: Viharos meggyőzés
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Susan Ee: World After – Túlélők világa