Napnővér (A hét nővér 6.) 238 csillagozás

Electra története
Lucinda Riley: Napnővér

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​külvilág számára úgy tűnhet, hogy Electra D'Apliese-nek mindene megvan, amit csak kívánhat. A világhíres modell gyönyörű, gazdag és híres. A felszín alatt azonban Electra kezéből kezd kicsúszni az élete irányítása, különösen azóta, hogy az apja, Pa Salt, a titokzatos milliárdos, aki őt és a nővéreit is örökbe fogadta, meghalt. Mivel képtelen feldolgozni az egyetlen személy elvesztését, aki valaha is szerette, az alkoholhoz és a drogokhoz menekül. Miközben a körülötte élők az egészségéért aggódnak, Electra kap egy levelet egy ismeretlentől, aki azt állítja, hogy a nagymamája…
1939-ben Cecily Huntley-Morgan New Yorkból megérkezik Kenyába, azt remélve, hogy ott gyógyírt találhat összetört szívére. A gyönyörű Naivasha-tó partján, a keresztanyjánál lel menedékre, és találkozik Bill Forsythe-tal, a megrögzött agglegénnyel és marhatenyésztővel, aki első látásra vonzalmat érez a lány iránt. Amikor aztán Cecily nehéz helyzetbe kerül, a férfi siet a segítségére. Bontakozó… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
General Press, Budapest, 2021
692 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523970 · Fordította: Szigeti Judit
>!
General Press, Budapest, 2020
692 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523970 · Fordította: Szigeti Judit
>!
General Press, Budapest, 2020
692 oldal · ISBN: 9789634523987 · Fordította: Szigeti Judit

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Atlasz · Electra D'Aplièse

Helyszínek népszerűség szerint

Atlantisz


Kedvencelte 18

Most olvassa 21

Várólistára tette 83

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Egy újabb nagyszerű regény egzotikus helyszínekkel és tanulságokkal. A legkisebb húg, Electra a szupermodell egy gyönyörű feketebőrű nő, aki népszerűsége és gazdagsága ellenére boldogtalan. A stressz elöl az alkoholba és a kábítószerbe menekül, ami majdnem végzetes lesz számára. És amilyen ellenszenves az elején, olyan szimpatikus, kedvelhető szereplővé válik a történet végére. Míg a jelenben játszódó rész főleg New Yorkban, addig a múlt az 1940-es évek Kenyájában játszódik. Cecily, az amerikai lány igazi példa szülői szeretetből és önfeláldozásból. Az ő szemén keresztül kicsit bepillantást nyújt a szerző az ültetvényesek és a helyiek életébe, és a II.vh hatásaiba. A történet érinti a fekete egyenlőségi mozgalmakat, mintha az írónő érezte volna, hogy ez még mennyire aktuális lesz. Engem teljesen beszippantott a történet, igazán szépen megírt családregény, és ha jól értesültem, kapunk még egy részt.

8 hozzászólás
bokrichard>!
Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Megint csak hálás lehetek, de nem rossz értelemben, hogy az elmúlt egy hétben minden második nap 24 órás ügyeletben voltam. Mert ez az a könyv, amit 700 oldal ide vagy oda, de örökké tudtam volna olvasni. Kavarognak bennem a gondolatok, de egy dolog körvonalazódott bennem: az, hogy az előző köteteket nem értékeltem maximális pontszámra, az emiatt teljesen érthetővé vált számomra, és remélem majd a többi olvasó, és Lucinda Riley rajongó számára is. Számomra ez volt eddig – az írónő munkái közül is, nem csak a sorozatban – a csúcspont. Iszonyatosan sok munka, rengeteg utánajárás, és a témához való, valamint az íráshoz való teljes alázat, ezt érzem. Nem akarok fennkölt lenni, de a kerek egész fogalma itt csúcsosodik ki. A sorozat elérte azt a részét, amikor már a testvérek egyedüli részvétele nem lenne elég egy kötetben, érződik, hogy elértünk egy fordulóponthoz, mindannyian vártuk is ezt, igaz, szerintem sok ember, aki olvasta, és olvassa, nem ezt sejtette előre (nincs spoiler). Elektra számomra a kedvenc nővérem lett minden viszontagsága ellenére. Ahogy megismertük őt, és a múltját, jelenét, talán itt érezhető a legkomolyabb, és legviszontagságosabb családi történet az összes közül. Aki benne van ebben a könyvben, mindnek hangsúlyos lett a szerepe, kifejezett ellenszenvet nem váltanak ki, sőt nagyon szerethetőek hibáik ellenére. Nem túl szirupos, ám rendkívül érzelmes, viharokkal tarkított, jól esett olvasni. Számomra az év legjobbja. Kíváncsi leszek a végére…
Ui.: Az igényes és gyönyörű kiadásért köszönet @General_Press_Könyvkiadó! :)

2 hozzászólás
Erzsebeth P>!
Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Megfáradt már kicsit így a végére a sorozat (vagy én).
Nehéz Electrával megbarátkozni, de nem reménytelen. Fejlődése inspiráló.
Nagyon fontos kérdéseket, témaköröket jár körbe a történet és végre a kedvenc földrészemen, Afrikában is kalandozhattam.
A Nővérek egymás iránt támogatása példaértékű minden Nőnek szerintem, de a túl udvariaskodó és felszínes párbeszédeiktől viszont most már tényleg a falat kaparom.
A hibái és a túlírtsága ellenére a hangulata ennek a résznek is erős és lelkesen folytatom tovább, (sőt félek is a befejezéstől, az elengedéstől), a szívemhez nőtt nagyon a sorozat.

4 hozzászólás
blueviolet>!
Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Továbbra is nagyon szeretem a sorozatot, de ez a rész nem lopta be magát a szívembe. Szerintem ez volt az eddigi leggyengébb.
Az érdekesebb jelenetek hirtelen véget értek, kibontatlanul maradtak, helyette jellegtelen, felesleges töltelékszálakkal tömte meg az írónő a könyvet. Az én ízlésemnek túlságosan szirupos és hihetetlen volt, hogy spoiler. A kórházas résznél már úgy éreztem, cukorsokkot kaptam. Nyilván anyai érzéseid támadnak 26 évesen egy tizenvalahány éves lány irányában, akit két hete ismersz az elvonóról, és beszéltél vele már vagy három mondatot. Hát hogyne, ez természetes.

kocybaba P>!
Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Lucinda ebben a részben is kitett magáért, sok nehéz és fontos témát érintve, szerteágazón merítkezve és hősnői útját messzire gördítve. A legkisebb, 6. testvér ment át talán a legnagyobb változáson. Electra, a szupermodell széthullásának lehetünk tanúi, aki a drogokban és alkoholban keresve menedéket, a függőség, majd a gyógyulás kínkeserves útvesztőjén vezet magával végig minket. Vele párhuzamosan a múltban járva Kenyát lehet felfedezni, ahol imádtam Cecilyvel együtt barangolni, vadászni, megismerni a maszályokat, a vidéket és az állatvilágot, mégis ez idáig kissé alulmaradt nekem a korábbi kötetek múltbéli szereplőihez képest. A fordulópontot életútjában Stella hozta el, onnantól kezdve esett valóban nehezemre elengedni a kezüket és félretenni a könyvet. Végül mindegyiküknek megmutatkozott az ereje és igen érdekes kísérőtársakra tettek szert. Romantika terén viszont sajnáltam, hogy mindkét idősíkon olyan halovány lett a szerelmi szál, valamint hogy néha túl idillibe fordult a történet. Mindettől eltekintve azért élvezettel olvastam ezt a részt is és visszavonhatatlanul a kedvenceim közt foglal helyet a sorozat.:)

4 hozzászólás
Mariann_ P>!
Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

A 6. nővér történetével megismerhettük az utolsó lány őseit.
Cecily egy remek nő, alig vártam , hogy azt a szálat olvashassam, ami a múltban játszódott.
A jelenben Electra drog -és italproblémákkal küzdő modell, ez kevésbé nyűgözött le, de a jellemváltozása mindenképpen dicséretes. .Persze kellenek mellé a segítők is, akik terelgetik akkor is, ha ő nem éppen szeretné.
Egy kicsit döcögősebben ment ez a hosszúra nyúlt történet.
Nagyon várom a befejezést.
Úgy gondolom ez egy remek sorozat, mindenki megtalálja a hozzá közelebb eső lány történetét.

Sippancs P>!
Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Electra aztán rendesen feladta a leckét! A könyv első felében, ahol minden a spoiler körül forgott, őszintén szólva agyon tudtam volna csapni, annyira dühítő volt a viselkedése. Alig vártam, hogy történjen valami, ami kizökkenti ebből az állapotból, és bár jött az arculcsapás, majd az spoiler, a kissé keserű szájíz a regény végéig megmaradt.
Cecily ezzel szemben az első pillanattól kezdve belopta magát a szívembe. Az, hogy Kenya lett életének egyik fő helyszíne, csak hab volt a tortán, az én Afrika-imádatomnak csúcspontja. A háború, Bill, spoiler járt, egy rendkívül izgalmas életúttá nőtte ki magát, ami esetében sokszor azt kívántam, hogy bár sose érne véget, mégis örültem, amikor a múlt és a jelen szálai összekapcsolódtak.
A könyv utolsó sorai szépen elővezetik a hetedik részt, úgyhogy ha nem is ma, de pár napom belül folytatom az ismeretlen nővér történetével.

Garbai_Ildikó P>!
Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Csillagos ötöst neki! Nagyon megszerettem a Hét nővér sorozatot és már az előző könyvvel is sőt mindegyikkel úgy voltam ahogy befejeztem,hogy jöhet a következő. Imádok elveszni mindegyik testvér történetében. Az aktuális problémáikban,ahogy felnőttek,ahogy látják az életüket. Ahányan vannak annyira különböznek. Az írónő komolyan veszi a fáradságot és hihetetlenül pontosan utána jár egy-egy kultúrának és annak a népnek a történelmének. A családok múltját ahogy kibontja kellemes egyensúlyban van a jelen és múlt megismerése. Biztos,hogy ez újra olvasós sorozat lesz számomra. Nagyon kíváncsi vagyok,hogy mit rejteget az elvileg utolsó rész bár lehetne még hozzá kanyarítani történeteket szerintem…

zuna19 >!
Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Talán Electra áll tőlem a legtávolabb a testvérek közül. A vége összességében jó volt.
Ez a rész is csatlakozhat az elődjeihez, mert ugyanaz a borongós hangvételű. Szerintem jó ideig nem fogok hasonló könyveket olvasni, mert a lelkemnek nem esik jól. Nagyon várom a befejezést. Vannak ugyan tippeim mik lesznek, de ennél az írónőnél még semmi sem úgy alakult soha, ahogy én azt gondoltam előre.

Csoszi>!
Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Nagyon szeretem a sorozatot, de az eddigi részek közül ez a könyv tetszett a legkevésbé. Electrát az elején egyáltalán nem bírtam az önpusztító életmódja miatt spoiler. A függőségéből való gyógyulás, vagy kilábalás túl egyszerűnek, „könnyűnek” tűnt. A múltbeli szál, Cecily története, elsősorban a kenyai rész sokkal érdekesebb és izgalmasabb volt, és egy egzotikus világgal ismerkedhettem meg. Sajnos, Cecily és Bill házasságát úgy alakította az írónő, hogy azon nagyon felhúztam magam. Stella lányáról pedig alig tudtunk meg bármit is. Ez nekem így kevés volt. Kár érte.


Népszerű idézetek

Garbai_Ildikó P>!

Az életet csak hátratekintve lehet megérteni, de előlretekintve kell élni.

442. oldal

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Garbai_Ildikó P>!

Nagyon bátor dolog, ha az ember beismeri, hogy segítségre van szüksége.

222. oldal

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Garbai_Ildikó P>!

Hogy lehet, hogy bár elvileg mindenem megvan, mégis úgy érzem, hogy semmim sincs?

70. oldal

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

General_Press_Könyvkiadó KU>!

A világ hamis volt, pénzsóvár és értelmetlen, ez pedig igazi tiszta és romlatlan.

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Mrs_Curran_Lennart P>!

…Na, és mit gondolsz ezekről a Beatles- fickókról? Folyton ők szóltak a rádióból amíg Angliában voltam, és úgy tűnik itt sem más a helyzet.

622. oldal

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Manawydan>!

Nos hallgasd meg a tanácsom, és esküdj meg, hogy eszerint fogsz cselekedni: tegyél meg mindent azért, hogy boldoggá tedd magadat és azokat, akiket szeretsz, mert mire észbe kapsz, véget ér az életed és az övék is…Tisztázd, hogy mi és ki a fontos számodra, és ragaszkodj hozzájuk.

555. oldal

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Manoli>!

… az embernek tudnia kell, ki az, aki igazán fontos számára, és ragaszkodnia kell hozzá. Mindent el kell követnie azért, hogy boldoggá tegye saját magát, és azokat, akiket szeret, mert az élet egyszer csak véget ér, még mielőtt észbe kapna.

652. oldal

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Garbai_Ildikó P>!

Úgy érted, nem szeretsz szembesülni azzal, aki vagy- jegyezte meg a szobatársam nyersen. Márpedig, aki ezt nem teszi meg, drágám, az egy tapodtat sem lép itt előre.

246. oldal

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Kapcsolódó szócikkek: Electra D'Aplièse
Garbai_Ildikó P>!

Erő kell ahhoz, hogy az ember beismerje: problémája van, Electra. Az nem a gyengeség jele.. éppen ellenkezőleg.

248. oldal

Lucinda Riley: Napnővér Electra története

Garbai_Ildikó P>!

Gondolom, hogy ha az ember elveszíti a bizalmát az emberi természetben, akkor egyedül érzi magát. Azóta egyedül érzem magam. Igen – bólintottam, ahogy jobban belegondoltam. Ez így van.

273. oldal

Lucinda Riley: Napnővér Electra története


Népszerű triviák

Manoli>!

A Hét nővér néven is ismert Plejádok, avagy Fiastyúk a Földhöz legközelebb eső csillagkép négyszázharmincnégy és négyszáznegyvenhat fényév távolságra. Az egyes csillagok elnevezése szolgál a Hét nővér-sorozat testvéreinek neveként.

[hu.lucindariley.co.uk]

Kapcsolódó könyvek: Lucinda Riley: A hét nővér · Lucinda Riley: Viharnővér · Lucinda Riley: Árnyéknővér · Lucinda Riley: Gyöngynővér · Lucinda Riley: Holdnővér · Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: A hét nővér
Lucinda Riley: Viharnővér
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Lucinda Riley: Gyöngynővér
Lucinda Riley: Holdnővér
Lucinda Riley: Napnővér

Kapcsolódó alkotók: Lucinda Riley


A sorozat következő kötete

A hét nővér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Ruckus – Bajkeverő
L. J. Shen: A szörnyeteg
Nora Roberts: Örökség
Barbara O'Neal: Amikor még hittünk a sellőkben
Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám
B. E. Belle: Árvák
Lisa Wingate: Elrabolt életek
Colleen Hoover: Verity
L. J. Shen: Vagány
Vi Keeland: A beosztott