Holdnővér (A hét nővér 5.) 43 csillagozás

Tiggy története
Lucinda Riley: Holdnővér

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Taygeta ​D'Apliese, azaz Tiggy az egyik testvérétől értesül a nevelőapja haláláról. A nővéreivel a Genfi-tó partján magasodó, gyermekkori otthonukban gyűlnek össze, hogy megemlékezzenek szeretett apjukról, és meghallgassák a végrendeletét. A különc milliárdos, Pa Salt mindnyájuknak egy különleges tárgyat és egy levelet hagyott örökül, amelyek segítségével – ha a lányok úgy döntenek – közelebb kerülhetnek a valódi gyökereikhez.
Tiggy a megérzéseit követve úgy dönt, a mindentől elszigetelt Kinnaird-birtokon, a Skót-felföld egyik gyöngyszemén vállal munkát: vadvédelmi tanácsadóként a kihalás szélén álló skót vadmacskák megmentéséért küzd. A birtok urával, a meglehetősen zaklatott, ugyanakkor elképesztően jóképű férfival, Charlie-val azonnal megtalálja a közös hangot. Kinnaird a vadmacskákon túl számos meglepetést tartogat Tiggy számára: a birtokon élő, vén cigány ember azt állítja, hogy a lánynak sajátos képessége van, és vissza kell térnie a szülőföldjére, a spanyolországi… (tovább)

Eredeti mű: Lucinda Riley: The Moon Sister

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
General Press, Budapest, 2019
592 oldal · ISBN: 9789634522188 · Fordította: Szigeti Judit
>!
General Press, Budapest, 2019
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522171 · Fordította: Szigeti Judit

Kedvencelte 3

Most olvassa 6

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

>!
bokrichard
Lucinda Riley: Holdnővér

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

Ismételten jelzem, mennyire szeretem ezt a sorozatot, talán ezért is feljebb értékelem egy féllel, mint amit valóban kellene az agyammal adnom. Ahogy közeledünk a történet végére, a nővérek története egyre kevésbé meglepő, egyre kevésbé összetettebb, ám ezt nem igazán bánom. Alapjában ez egy viszonylag egyenes sztori, melyben a történelmi háttér szó szerint másodlagos. Aki a spanyol, andalúz kultúrára, a táncra kíváncsi, annak kellemes élmény lesz, bár Dolores Redondo okkult ihletésű krimijei vagy Belinda Alexandra Flamenco Párizsban c. könyve az, amiben az élmény, az esszenciák sokkal jobban átjönnek, mint ebben a könyvben. De nem is ez a lényeg. A korábban említett nagy titok szele érződik, a jelennek egyre több szerepe volt, és sokkal inkább érdekelt, izgatott a most, mint a 20. század eleje. Kicsit bő lére volt eresztve, de egye fene, hozza amit elvártam. Elektra, és a 6. könyv úgy érzem ki fog lógni a sorból, alig várom a fejleményeket.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lucinda Riley: Holdnővér

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

Azt hiszem a lánytestvérek közül idáig Tiggy volt a legszimpatikusabb. Kedves, segítőkész és önzetlen, ellentétben híres nagyanyjával, aki viszont a legkevésbé kedvelt személy az eddigi ősök közül. A cselekmény indítása viszont elég lassú volt, sokáig tartott, amíg valami igazán érdekes dolog történt. Az előző rész, ahol Cece Ausztráliába utazik, sokkal izgalmasabb. Az írónő stílusa viszont kárpótolt, mert minden egyes jelenetet szépen írt meg. A múlt szálai sok izgalmat tartogattak, egy számomra ismeretlen világot tárt elém a szerző. Alig várom Electra könyvét!

1 hozzászólás
>!
perpetua P
Lucinda Riley: Holdnővér

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

Nem tagadom, legjobban Tiggy-től féltem. Spirituális, intuitív személyiségével nem tudtam, hogyan fogok azonosulni, mert ez tőlem annyira nagyon távol áll. Meglepő módon mégis ez az első regény, ahol a jelen eseményeit sokkal jobban szerettem, mint a múltat.
Kezdjük viszont az elején. Tiggy vadvédelmi tanácsadóként dolgozik, és aktuális munkája egy elszigetelt skót birtokra vezeti őt. Szerethető csapat gyűlt köré, akik között öröm volt tölteni a napokat. Még a leírásokat is élveztem, a szép tájról és az állatvilágról. A bonyodalmat anyagi gondok, ellenséges szándék, egy házisárkány feleség és némi betegség nyújtotta. Nagyon tetszett, hogy most több fejezetet kapott a jelen és szépen kibontakozhatott ez a vonal is. Romantikus jelenetekben nem bővelkedhettem, de azért apró szikrák fenntartották az érdeklődésemet. Na és persze Tiggy, aki mindig követi a megérzéseit, nehezen fogadja el, hogy Pa Salt meghalt, és az eleje óta húzódó rejtély is tovább tekergőzik.
A múlt eseményeit három generáción keresztül követhetjük nyomon, és Spanyolországba kalauzol minket az Írónő. Hamar kiderül, hogy Tiggy cigány felmenőkkel rendelkezik. Hazánkban is találkozunk a közösséggel, de a kultúrájukról gondolom hozzám hasonlóan sokan elég keveset tudnak. Maria-val kezdődik minden, aki szülei rosszallása ellenére hozzámegy élete első szerelméhez, a csélcsap José-hoz. A nő számára első a család és mindent megtesz, hogy ha szerény körülmények között is, de boldog életet biztosítson nekik. A 10 éves kislánya azonban mindig többre vágyott, a vérében van a zene, a ritmus és ígéretes tánctehetség. Lucia a főbb szereplőnk és miatta nem tudtam teljesen szeretni a múlt eseményeit. Alapvetően önző és akaratos, nem hajlandó mások tanácsait elfogadni és könnyen a fejébe száll a dicsőség. Emellett lenyűgöző a tehetsége, és hogy mennyit volt képes küzdeni a sikerért. Bár nem fogad el túl sok tanácsot, de nagyon jól átlátja a szituációkat és hiába cselekszik indulatból, mégis legtöbbször jó döntéseket hoz. Éppen az ellentéte a kislánya, Isadora, aki viszont egy csupa szív teremtés, sajnáltam, hogy neki elég kevés oldal jutott.
Sok új dolgot ismertem meg ebben a regényben, aminek nagyon örülök. Annak is, hogy alaptalan volt a félelmem Tiggy-től, bár azonosulni nem sikerült vele, azért a történetét szerettem. De jött egy újabb félelmem, hiszen következik Elektra, akit félek szintén elég nehéz lesz megszeretni. :D

>!
klaratakacs +SP
Lucinda Riley: Holdnővér

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

A soorzat eddigi leggyengébb darabja, ahol sokkal jobban érdekelt a jelenkori száll, a gyönyörű skót birtok, annak tulajdonosa és a lánya, illetve Tiggy munkája, mint a családtörténet Lucia-féle szála. Ez utóbbi elég elnagyolt volt, igazából nagy dolgok nem történtek benne, a szereplők nem fejldtek, Lucia ugyanaz az önző és valljuk be, kevés érzékenységgel bíró, buta nő maradt egész életében. Az ötletadó Carmen Amaya-t megkerestem, láttam táncolni, valóban fergeteges…
Továbbra is várom a sorozat következő darabját!

>!
fukszia
Lucinda Riley: Holdnővér

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

Lenyűgöző!
Minden egyes kötet a befogadott gyermek személyiségét tükrözi. Az első kötetek pörgősebbek voltak, ahogy a lányok személyiségjegyei is.

Holdnővér története egy lassabb folyású, misztikus, a múltját előrevetítő kötet. Nagyon jó pillanatban vettem a a kezembe a könyvet, teljesen magával ragadott és élveztem minden sorát! Pont erre a magnyugvásra, erre a csendes folyóra volt szükségem!

>!
Manawydan
Lucinda Riley: Holdnővér

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

Érdekes volt ez a történet, de elfért volna kevesebb oldalon. Az erős kezdés után számomra leült a történet. Kicsit eltér a korábbiaktól annyiban, hogy túl lineáris. Semmi meglepetést nem tartogatott, sok csavar nem volt benne. Lehetett előre számítani mindenre, kb. az 5. oldaltól. A gitano kultúra és a kis barlanglakásaik bemutatása azonban érdekes volt. Kicsit utána is olvastam.
Kíváncsian várom az utolsó részeket, apró morzsákat itt is elhint az írónő a nagy rejtélyről, Pa Saltról, és arról, hogy vajon mi köze a lányokhoz és mindenhez Zednek?

>!
Titina
Lucinda Riley: Holdnővér

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

Az első rész a sorozatból, ahol úgy éreztem a családtörténet/származástörténet kevésbé hozott lázba, mint az, hogyan alakul az adott lány sorsa. Bár igazából nem a történettel volt problémám, mert az magával ragadott, ahogy eddig mindig is, de Lucía személye nagyon idegesített. spoiler Viszont nagyon érdekelt Tiggy sorsa hogyan alakul a történetben, engem ez a skót birtok teljesen magával ragadott, és kedveltem a birtokhoz köthető szereplőket is. (Zara, Charlie, Cal) Féltem kicsit ettől a misztikus száltól, de kellemesen csalódtam a végére. A sorozat továbbra is kedvencem marad és már nagyon várom a folytatást!

>!
encus625 P
Lucinda Riley: Holdnővér

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

Az tetszik ebben a sorozatban, hogy a testvérek történetei párhuzamosan zajlanak és időnként találunk benne olyan momentumot, ami egy korábbi részben már szerepelt, csak éppen a másik szemszögéből. Ráadásul mindig valamilyen érdekes múltbeli időszakba csöppenünk.
Ami viszont nem reális, hogy itt van 6 okos nő és senkinek nem fogalmazódik meg a kérdés a fejében, hogy ki is ez a fickó, aki felnevelte őket, mi a neve, mivel foglalkozik??
Az első oldalakon azt hittem Outlandert olvasok, (Fraser, Hamish, McKenzie, sassenach), szerettem volna, ha az egész rész Skóciában játszódik.
Most az oldalszám is sok volt és múlt eseményeiből is. A jelenbeli Tiggy élete sokkal jobban érdekelt volna, mint a nagyanyjáé. Túlságosan misztikus volt ez a rész nekem a jövőbelátással és a kézrátételes gyógyítással.

>!
General Press, Budapest, 2019
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522171 · Fordította: Szigeti Judit
>!
Knekató
Lucinda Riley: Holdnővér

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

Túlságosan sok szó volt a múltról, és nagyon kevés a jelenről. Ezért a 4 pont. Önmagában nézve jó volt, de a sorozat részeként, kevésbé illeszkedett a történetbe.

>!
V_rita
Lucinda Riley: Holdnővér

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

Előszór is kedvenc sorozatom.Hét nővér legendájában most Tiggy történetével ismerkedhetünk meg. A különc milliárdos, Pa Salt a nevelőapjuk mindnyájuknak egy különleges tárgyat és egy levelet hagyott örökül, amelyek segítségével – ha a lányok úgy döntenek közelebb kerülhetnek a valódi gyökereikhez. Tiggy spirituális,gyengéd,kedves és a természetben érzi magát otthon.A Skót-felföldön egy birtokon vállal munkát mint vadvédelmi tanácsadó. A birtokon élő, vén cigány ember azt állítja, hogy a lánynak sajátos képessége van, és vissza kell térnie a szülőföldjére, a spanyolországi Granadába . Innen indul el a történet. Kihívások és felfedezések hogy ki is ő valójában.


Népszerű idézetek

>!
alterna

… az ember néha eljut egy pontra az életben, ahonnan nem tud továbbhaladni, hacsak nem kel át a hídon és tér új útra.

444. oldal

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

>!
alterna

… és hirtelen rájöttem, hogy a nővéremnek igaza van, és az életünk valóban hihetetlenül mulandó, különösen, ha összehasonlítjuk mindazzal, amit a Földtől elveszünk. Néztem az alattam elterülő völgyet és a több száz éves fákat, amiket ha egy nap ki is vágnak, a testükből bútor készül, ami azután is itt marad, hogy az emberek, akik használják, eltávoznak innen.

418. oldal

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története

>!
alterna

… Nem tehetek hát mást, mint hogy elfogadom a helyen ezen a világon, azt, hogy egy egyszerű pillanatfelvétel vagyok az időben. És ezzel nincs is baj, feltéve, hogy bölcsen használom az itt töltött időt.

418. oldal

Lucinda Riley: Holdnővér Tiggy története


Hasonló könyvek címkék alapján

Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Johanna Lindsey: A szerelem hatalma
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Mary Alice Monroe: Déli menyegző
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők
Ella Barrick: Halálos keringő
María Dueñas: Öltések közt az idő
Joanna Trollope: Sógornők
Kate Morton: Az elfeledett kert
Kate Morton: A tóparti ház