Fény ​az ablak mögött 94 csillagozás

Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Édesanyja ​halála után Emilie de la Martiniéres hatalmas vagyont örököl, többek között az omladozó dél-franciaországi kastélyt és az azt körülvevő szőlőt. A lányra amúgy is hatalmas súlyként nehezedik az öröksége, és most megroppan a hagyatékkal kapcsolatos feladatok terhe alatt. A fiatal angol műkereskedő, Sebastian Carruthers siet a segítségére, akinek a felbukkanása éppoly titokzatos, mint a kastély renoválásakor előkerülő versek, amelyeket apja nagynénje írt sok-sok évvel ezelőtt. Emilie elhatározza, hogy a titkok nyomába szegődik és felderíti a múltat.

Az események a nácik megszállta Franciaország világába vezetik, amikor is brit ügynökök minden veszedelemmel – a lelepleződéssel, a Gestapo kínzásaival – dacolva a francia ellenállás mellé állnak, hogy akár életüket is kockára tegyék Európa felszabadításáért. A bátor hősnők egyike éppen Dél-Franciaországba kerül bevetésre, így az angol kémnő és Emilie családjának története kibogozhatatlanul összefonódik, és végzetes… (tovább)

Eredeti mű: Lucinda Riley: The Light Behind the Window

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
General Press, Budapest, 2013
472 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636435318 · Fordította: Gács Júlia

Enciklopédia 1


Kedvencelte 28

Most olvassa 4

Várólistára tette 106

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi P
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Na, az ilyen könyvek miatt érdemes olvasni! Egyszerűen elvarázsolt. Bár még csak bő két és fél hónap telt el az évből, a Fény az ablak mögött messze kimagaslik az idei olvasmányaim közül. Szórakoztató és izgalmas. A stílusa remek.
A regény két idősíkon játszódik (1998-99-ben és a második világháború idején). Nekem a jelenben és a múltban játszódó részek egyaránt tetszettek. Van benne minden: szerelem, szenvedély, testvéri szeretet spoiler, testvérféltékenység spoiler, náci ikerpár spoiler, kaland, francia ellenállás, menekülés és bujkálás, árulás.
Emilie a nagy múltú de la Martiniéres család egyetlen örököse a regény elején elég gyámoltalan volt, szinte mindenben Sebastian-ra, későbbi férjére támaszkodott. Miután meghallgatja a birtokon élő idős Jacques elbeszéléseit és megismeri a családja múltját, továbbá rájön férje valódi jellemére pontosabban jellemtelenségére, felnőtté, határozottabbá válik.
Sebastian-nal már az első pillanatban éreztem, hogy valami nem stimmel vele. spoiler
A világháborús szereplők nagy részét kedveltem. Csodálom őket a bátorságukért, hősiességükért, amiért életüket nem sajnálva szembeszálltak az elnyomókkal
Még annyi minden kavarog bennem és annyi mindent szeretnék írni, de az már túl csapongó és spoileres lenne.
Örülök, hogy megismerkedhettem ezzel a történettel. Biztos, hogy fogok még olvasni az írónőtől.

>!
Levandra P
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Mint a felmelegített húsleves, olyan volt a Fény az ablak mögött. Mintha újraolvastam volna egy régi könyvet sok-sok év után. Túlságosan is ismerős volt. Az első oldalak óta tudtam, hogy mi fog történni, minden egyes esemény, csavar nyilvánvaló, kitalálható volt. Olyan volt ez a sztori, mintha jónéhány Danielle Steel kötetet ollóztak volna össze.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/11/lucinda-riley-…

>!
Nefi P
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Hát igen. Azt hittem, hogy olvasok egy habos-babos lányregényt (és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak ráutaló jelek), de összességében nem egy habos-babos lányregény volt. Két szálon futó történet a jelenben, és a második világháborúban…. A második világháborús francia elnyomás alatti rész jobban kidolgozott és karakteresebb volt, igazából az adta meg a regény dinamikáját. A jelenben játszódó rész kicsit elnagyoltabb volt, kicsit kidolgozatlanabb, de összességében a kettő együtt egy csodás szólamot adott, mint egy szép klasszikus zene. Jojo Moyes az Akit elhagytál című könyvével sok párhuzamot véltem felfedezni.
Összességében nagyon tetszett a könyv és magával ragadó volt. Néhány gyerekbetegsége még van a könyvnek, de szerintem ezeket az írónő idővel kinövi, mert a stílusa és a mondanivalója határozottan jó :)

>!
Laura_Bakos
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Nagyon gyönyörű történet volt.
Bár kiszámítható, de olyan szép :D
A borító gyönyörű, pont, mint maga a történet.

>!
KATARYNA P
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Először is vak az ember, mindig olyanba szeret bele akibe nem kellene, vagy nem lenne szabad.
Míg Emilie spoiler addig a múltban Sophiának és Frederiknek spoiler
Untam, olvasói válságba űzött a könyv első hát… „fele"de utána magába szippantott, azt hittem a borítóról, hogy kapok valami "sírós” történetet… nem, titkokat kaptam, majd azok feltárását, hazugságokat, igazságokat, reményt, mindent.
Alexet pedig… csak szeretni lehetett.

Aki olvassa majd, annak azt ajánlom: Ne add fel, ne vágd a falhoz, tépd meg magad ha kell, de olvasd végig, mert egy igazán jó kis történetet kapsz! :)

>!
adriana23
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Régóta várt a polcomon, pedig nem kellett volna halogatni az olvasását mert nagyon tetszett. 2 szálon fut a történet, de mindegyik érdekes és izgalmas. Mondjuk Emilie olyan ostoba volt szegény hogy néha jól megrángattam volna :)

>!
Szilvi1111 P
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Sajnálom, de nekem ez a könyv nem jött be. Annyira zavart, hogy Emilie ennyire naív volt, mintha legalábbis tinilány lett volna…
A múltban játszódó eseményekről szóló fejezetek jobban tetszettek, azok miatt kapott tőlem 4 ****-ot.

>!
Adrienn57 P
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Kicsit le kellett ülepítsem az olvasottakat, mielőtt értékelni kezdtem. De talán most sem sikerül kimondani, amit bennem hagyott. Az ötven év, minden történésével egymásba futó szálaival, hazugságokkal, csalárdságokkal, háborúval, szerelemmel…folyamatosan éberen tartott, és az utolsó oldalig kíváncsisággal telve olvastam. Néha voltak tippjeim, hogy kiről mi derül ki, kivel mi történik, mikor bogozódnak ki a szálak…de soha nem az következett, amit sejtettem, így az érdeklődés nem lankadt egy percre sem!

>!
csilla0923
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Az év első legjobb és legszebb könyve! Tudtam, hogy nem fogok csalódni. :) Gyönyörű történet, izgalmas fordulatok, drámai végkifejlettek. És a versek is nagyon szépek voltak!
Rég izgultam ennyit egy könyvön, az biztos. Annyira bele tudtam élni magam, végigizgultam az egészet! Letehetetlen, én addig nem feküdtem le tegnap este, amíg az 1944es történetnek vége nem szakadt. Megérte.

>!
Purpur
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Rég volt a kezemben könyv, ami ennyire megérintett volna. Pedig majdnem a könyvtárban maradt; kétszer is visszatettem a polcra, mondván, hogy ezt korszakot nem szeretem, inkább keresek valami mást. Végül annyira tetszett a borítója, hogy elhoztam. Az elején kicsit döcögött, de onnantól, hogy elkezdődött a háborús szál, nem tudtam letenni. Többször is megtörtént, hogy leültem olvasni „még öt percet”, és amikor felnéztem, hirtelen hajnali fél kettő volt. Nagyon tetszett, ahogy a szerző összeszőtte a múltat a jelennel, és ahogy a háborús szereplők „találkoztak” a leszármazottaikkal. Amellett, hogy teljesen kikapcsolt a napi rutinból, rengeteg új dolgot is megtudtam a korszakkal kapcsolatban. Az pedig külön elgondolkodtató volt, hogy a háború legnagyobb hősei (akikről egész mást feltételeztem volna) később szinte mind megbuktak a saját életükben, szülőként.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi P

Egy angol úriember sosem hagyna cserben egy bajba jutott hölgyet.

56. oldal

>!
Csoszi P

Az élet lényegében csak hosszú és nehéz menetelés a halál felé. Miért ne tegyük olyan kellemessé, amennyire csak tudjuk?

204. oldal

>!
KATARYNA P

– De mindig lesznek újabb háborúk; az emberi természetnek része a változás utáni vágyakozás, és a béke fenntartására való képtelenség. Szomorú, de így van. (…) A hatalom sokszor megrontja az embert.

>!
KATARYNA P

Ezekben a nehéz időkben az a mottóm, élj a mának, mert nem tudhatod, nem ez lesz-e az utolsó napod.

>!
KATARYNA P

(…) jobb megosztani a problémáinkat, nem egyedül küszködni velük.

>!
KATARYNA P

Bonyolult és zavaros alakok vagyunk mi emberek (…)

>!
KATARYNA P

(…) de néha a címke, amit az ember viselni kényszerül, nem feltétlenül jelzi, hogy milyen valójában.


Hasonló könyvek címkék alapján

Annemarie Selinko: Désirée
Victor Hugo: A nyomorultak
Juliette Benzoni: Ravaillac kése
Sandra Gulland: A Napkirály szeretője
Juliette Benzoni: A királyért
Anthony Capella: A jégkirálynő
Juliette Benzoni: Virradat
Kimura Rei: Japán rózsa
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány