Fény ​az ablak mögött 156 csillagozás

Lucinda Riley: Fény az ablak mögött Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Édesanyja ​halála után Emilie de la Martiniéres hatalmas vagyont örököl, többek között az omladozó dél-franciaországi kastélyt és az azt körülvevő szőlőt. A lányra amúgy is hatalmas súlyként nehezedik az öröksége, és most megroppan a hagyatékkal kapcsolatos feladatok terhe alatt. A fiatal angol műkereskedő, Sebastian Carruthers siet a segítségére, akinek a felbukkanása éppoly titokzatos, mint a kastély renoválásakor előkerülő versek, amelyeket apja nagynénje írt sok-sok évvel ezelőtt. Emilie elhatározza, hogy a titkok nyomába szegődik és felderíti a múltat.

Az események a nácik megszállta Franciaország világába vezetik, amikor is brit ügynökök minden veszedelemmel – a lelepleződéssel, a Gestapo kínzásaival – dacolva a francia ellenállás mellé állnak, hogy akár életüket is kockára tegyék Európa felszabadításáért. A bátor hősnők egyike éppen Dél-Franciaországba kerül bevetésre, így az angol kémnő és Emilie családjának története kibogozhatatlanul összefonódik, és végzetes… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
General Press, Budapest, 2019
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522515 · Fordította: Gács Júlia
>!
General Press, Budapest, 2019
436 oldal · ISBN: 9789634522522 · Fordította: Gács Júlia
>!
General Press, Budapest, 2013
472 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636435318 · Fordította: Gács Júlia

Enciklopédia 1


Kedvencelte 33

Most olvassa 11

Várólistára tette 168

Kívánságlistára tette 104

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Na, az ilyen könyvek miatt érdemes olvasni! Egyszerűen elvarázsolt. Bár még csak bő két és fél hónap telt el az évből, a Fény az ablak mögött messze kimagaslik az idei olvasmányaim közül. Szórakoztató és izgalmas. A stílusa remek.
A regény két idősíkon játszódik (1998-99-ben és a második világháború idején). Nekem a jelenben és a múltban játszódó részek egyaránt tetszettek. Van benne minden: szerelem, szenvedély, testvéri szeretet spoiler, testvérféltékenység spoiler, náci ikerpár spoiler, kaland, francia ellenállás, menekülés és bujkálás, árulás.
Emilie a nagy múltú de la Martiniéres család egyetlen örököse a regény elején elég gyámoltalan volt, szinte mindenben Sebastian-ra, későbbi férjére támaszkodott. Miután meghallgatja a birtokon élő idős Jacques elbeszéléseit és megismeri a családja múltját, továbbá rájön férje valódi jellemére pontosabban jellemtelenségére, felnőtté, határozottabbá válik.
Sebastian-nal már az első pillanatban éreztem, hogy valami nem stimmel vele. spoiler
A világháborús szereplők nagy részét kedveltem. Csodálom őket a bátorságukért, hősiességükért, amiért életüket nem sajnálva szembeszálltak az elnyomókkal
Még annyi minden kavarog bennem és annyi mindent szeretnék írni, de az már túl csapongó és spoileres lenne.
Örülök, hogy megismerkedhettem ezzel a történettel. Biztos, hogy fogok még olvasni az írónőtől.

Porcsinrózsa>!
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Nehézkesen indult az olvasás, aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy nem tudom letenni. Modern történetbe ágyazva a második világháború borzalmai. Szép ívű, szórakoztató eseménysor, melyben a váltott idősík sem zavart, sőt, változatossá tette a cselekményt. Lucinda Riley lebilincselően tud mesélni. Alakjai elevenek, szerethetőek vagy gyűlölhetőek, de közömbös nem maradhat az olvasó. Bár a történet fiktív, sok – sok apró részlete nagyon is valósághű. Hihető, hogy akár igaz is lehetne, hiszen a hangsúlyos érzelmek ( Félelem, rettegés, szeretet, gyűlölet ) ma is kísérői hétköznapjainknak.
Ajánlom azoknak, akik igényes szórakozásra, tartalmas kikapcsolódásra vágynak.

5 hozzászólás
bokrichard>!
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

N+1-edik háborús csalárdos romantikus. Lucinda Riley igazi értékeit ez most számomra valamiért nem tudta megcsillogtatni. Pedig a stílusa könnyed, olvasmányos, lehet haladni, élvezni, de ezt már annyira nem. Mert nekem ez már sablonos.
Adva van megint a két szál, a jelen és a múlt, melyből az utóbbi sokkal élvezhetőbb, még akkor is, ha az utóbbi időben a 2. világháború női vonalának furcsaságait, elképesztő kalandjait már volt szerencsém kivesézni, így itt most nem is tudnék sok újat írni, a régieket meg lustaságból sem írom le. De a jelen: istenem! Olcsó romantikus ponyvás kalandok árulással, intrikával, két ostoba szereplővel… Na ezt inkább hagyjuk is. Átlátszó, egysíkú. A totális középszerűségtől a komoly háborús részeknek sikerül megmenteni az egészet, de valahogy ez most nem esett olyan jól.

1 hozzászólás
Levandra>!
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Mint a felmelegített húsleves, olyan volt a Fény az ablak mögött. Mintha újraolvastam volna egy régi könyvet sok-sok év után. Túlságosan is ismerős volt. Az első oldalak óta tudtam, hogy mi fog történni, minden egyes esemény, csavar nyilvánvaló, kitalálható volt. Olyan volt ez a sztori, mintha jónéhány Danielle Steel kötetet ollóztak volna össze.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/11/lucinda-riley-…

Nefi P>!
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Hát igen. Azt hittem, hogy olvasok egy habos-babos lányregényt (és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak ráutaló jelek), de összességében nem egy habos-babos lányregény volt. Két szálon futó történet a jelenben, és a második világháborúban…. A második világháborús francia elnyomás alatti rész jobban kidolgozott és karakteresebb volt, igazából az adta meg a regény dinamikáját. A jelenben játszódó rész kicsit elnagyoltabb volt, kicsit kidolgozatlanabb, de összességében a kettő együtt egy csodás szólamot adott, mint egy szép klasszikus zene. Jojo Moyes az Akit elhagytál című könyvével sok párhuzamot véltem felfedezni.
Összességében nagyon tetszett a könyv és magával ragadó volt. Néhány gyerekbetegsége még van a könyvnek, de szerintem ezeket az írónő idővel kinövi, mert a stílusa és a mondanivalója határozottan jó :)

Laura_Bakos>!
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Nagyon gyönyörű történet volt.
Bár kiszámítható, de olyan szép :D
A borító gyönyörű, pont, mint maga a történet.

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Új kedvenc könyvet és írónőt avattam ezzel a könyvvel :-) Fordulatos, izgalmas, cselekményekben gazdag, romantikával átszőtt regényt kaptam, ami egyszerre volt lélekemelő és mélybe taszító. Tetszett a 2 idősík (II. világháború és az 1990-es évek vége), ahogy bontakoztak ki az események és kapcsolódtak össze a szálak. Többen írták, hogy kiszámítható volt … én nem így érzem. Persze, az egy idő után lejött, hogy Seb-bel valami nem stimmel, de azt nehezen tudom elképzelni, hogy már az elején világos volt az indíték, ámbár lehet én vagyok még nagyon zöldfülű. A gyermek kiléte pedig számomra teljes meglepetés volt, ahogy haladtam a történettel, több teóriát is felállítottam, de az összes megdőlt :-) Számomra hihetetlen olvasásélményt nyújtott a történet, szimpatikusak voltak a szereplők, persze voltak a negatív személyiségek is, de ők kellettek, hogy ez a végeredmény születhessen. Elborzasztott a francia náci uralom – hogy emberek milliói szenvedtek emiatt –, az elvakultság, a testvérharc, a féltékenység, az emberi kegyetlenség. S mérhetetlenül büszke voltam az ügynökhálózat tevékenységére, az életüket feláldozó hősökre, akik harcoltak az élhető életért. A történet vége könnyeket csalt a szemembe, megoldást nyert minden rejtély, de sajnáltam, hogy elfogytak a lapok.

„Írd meg, hogy el tudsz-e jönni! Lehetünk mindhárman együtt árvák!”

>!
General Press, Budapest, 2019
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522515 · Fordította: Gács Júlia
Szilvi1111>!
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Sajnálom, de nekem ez a könyv nem jött be. Annyira zavart, hogy Emilie ennyire naív volt, mintha legalábbis tinilány lett volna…
A múltban játszódó eseményekről szóló fejezetek jobban tetszettek, azok miatt kapott tőlem 4 ****-ot.

1 hozzászólás
Titina>!
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Nagyon nehéz Rileyt értékelnem, mert nagy kedvencem lett úgy két éve. És azon gondolkoztam mennyire hasonlíthatom össze az Éjféli rózsával. Csak azért törtem a fejem ezen mert eddig ezt a két önálló kötetét olvastam, és a csillagos értékelésen sokat filóztam. De úgy érzem döntetlen lett. És igen, itt is a végével volt problémám. Imádtam, még a múltbéli szálat is annak ellenére, hogy a világháborús dolgok egyáltalán nem állnak közel hozzám. De nagyon érdekes volt és vitt a történet előre. A végén viszont olyan sok minden történt egymás után, hogy nekem sok volt. Talán egy kicsit jobban elszórhatta volna ezeket. Nyilván a végére mindennek ki kellett derülnie. Egy dolog volt, amibe most nem mennék bele, de Alexet érinti, és nagyon örültem, hogy nem máshogy fejezte be a történetét.
Összességében, most sem csalódtam. Így gyorsan bele is vetettem magam a következő könyvébe! :D

KATARYNA>!
Lucinda Riley: Fény az ablak mögött

Először is vak az ember, mindig olyanba szeret bele akibe nem kellene, vagy nem lenne szabad.
Míg Emilie spoiler addig a múltban Sophiának és Frederiknek spoiler
Untam, olvasói válságba űzött a könyv első hát… „fele"de utána magába szippantott, azt hittem a borítóról, hogy kapok valami "sírós” történetet… nem, titkokat kaptam, majd azok feltárását, hazugságokat, igazságokat, reményt, mindent.
Alexet pedig… csak szeretni lehetett.

Aki olvassa majd, annak azt ajánlom: Ne add fel, ne vágd a falhoz, tépd meg magad ha kell, de olvasd végig, mert egy igazán jó kis történetet kapsz! :)


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Az élet lényegében csak hosszú és nehéz menetelés a halál felé. Miért ne tegyük olyan kellemessé, amennyire csak tudjuk?

204. oldal

Csoszi>!

Egy angol úriember sosem hagyna cserben egy bajba jutott hölgyet.

56. oldal

KATARYNA>!

– De mindig lesznek újabb háborúk; az emberi természetnek része a változás utáni vágyakozás, és a béke fenntartására való képtelenség. Szomorú, de így van. (…) A hatalom sokszor megrontja az embert.

KATARYNA>!

– A legtöbb ember olyasmire vágyik, amit nem kaphat meg (…) – Amikor az ember egy nap fölébredve rájön, hogy reménytelen a vágyakozás, és arra kezd összpontosítani, amije van, abban a pillanatban indul el a viszonylagos megelégedettség felé vezető úton. Az élet szerencsjáték, a kocka el van vetve, és abból kell kihoznunk a legtöbbet, ami nekünk jutott.

hencsi20>!

– Már nem emlékszem, ki mondta, hogy ahhoz, hogy mások szeressenek, előbb neked kell szeretned önmagadat. Úgy érzem, mindketten küszködtünk ezzel a problémával.

KATARYNA>!

Ezekben a nehéz időkben az a mottóm, élj a mának, mert nem tudhatod, nem ez lesz-e az utolsó napod.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sebastian Faulks: Madárdal
Isabel Allende: Kísértetház
Joanne Harris: Ötnegyed narancs
Catrin Collier: Az utolsó nyár
Liz Fenwick: A tengerparti ház
Noël Barber: Tanamera
Helen Bryan: A háború jegyesei
Kristin Hannah: Fülemüle
Rebecca Gablé: Fortuna mosolya
Winston Graham: Ross Poldark