Árnyéknővér (A hét nővér 3.) 98 csillagozás

Lucinda Riley: Árnyéknővér

Astrope ​D'Apliese, azaz Csillag épp válaszúthoz ér, amikor a nevelőapja haláláról értesül. A nővéreivel a Genfi-tó partján magasodó, gyermekkori otthonukba gyűlnek össze, hogy megemlékezzenek szeretett apjukról, és meghallgassák a végrendeletét. A különc milliárdos, Pa Salt mindnyájuknak egy különleges tárgyat meg egy levelet hagyott örökül, és ennek segítségével, ha a lányok úgy döntenek, közelebb kerülhetnek a valódi gyökereikhez.
Csillag azonban habozik ezt megtenni, mert fél kilépni abból a szoros és biztonságot nyújtó kötelékből, amely a testvéréhez, CeCéhez fűzi. Végül mégis úgy dönt, hogy az első nyomon elindul, az útja pedig egy könyvritkaságokat árusító boltba vezeti, ahol a különc tulajdonos figyelmét rögvest felkelti a lány és a története. És innentől kezdve nem lesz Csillag számára megállás: egy nem mindennapi nő múltjának nyomába eredve maga is felfedezőútra indul az angliai tóvidék csodálatos tájain, Beatrix Potter meséinek helyszínén, és még csak nem is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
General Press, Budapest, 2017
528 oldal · ISBN: 9789634520740 · Fordította: Szigeti Judit
>!
General Press, Budapest, 2017
528 oldal · ISBN: 9789634520733 · Fordította: Szigeti Judit

Kedvencelte 15

Most olvassa 5

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Magát a történetet szerettem, mindkét szálat, a jelenben játszódót és az 1900-as évek elején történeteket is. Csillag és a múlt hősnője ellentétei egymásnak. Míg Csillag bátortalan és nem mer bízni, addig Flora talpraesett, karakán hősnő. Azonban mindketten bármit megtennének a szeretteikért. A helyszín Anglia, és a jelenben Csillag egy nagyon különleges családdal köt barátságot. Orlandot kedveltem, de Maus uraság valahogy nem lopta be magát a szívembe.
Cece története a következő, de ebben a részben nem sikerült megkedvelnem, amiatt, ahogy megpróbálta a húgát kisajátítatni.
Egyre inkább úgy érzem, hogy Pa Salt körül a dolgok nem azok, amiknek látszanak. Lesz a végén nagy meglepi.

3 hozzászólás
>!
perpetua P
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Újabb fantasztikus kötetben ismerhettük meg Csillag múltját és ő magát közelebbről. *-*
Még mindig ámulok és bámulok, hogy mennyire féltem elkezdeni a sorozatot és most már egyre közelebb van ahhoz, hogy a legkedvencebbek közé kerüljön. Csillagról eddig csak azt tudtuk, hogy igazán csendes, visszahúzódó lány, aki húga CeCe árnyékában él. Különösen szoros a kapcsolatuk, egész életüket együtt töltötték. Emiatt nagyon meglepődtem, hogy már a harmadik részben ő szedi össze a bátorságát, hogy felkutassa, honnan származik Pa Salt nyomai alapján. Neki nem is kell messzire mennie, hiszen jelenleg is Angliában él, és az egyetlen utalás is egy londoni könyvesboltba vezet. Nincs egyszerű dolga, mert az, aki tudna neki segíteni, sokáig mintha titkolózna, de közben megismerkedik egy új családdal, akik mellett megtapasztalja, milyen a saját életét élnie. Kedves, igazán segítőkész lány, csak annyit kell megtanulnia, hogyan helyezze néha önmagát előtérbe. Ez az utazás nagyon jót tett neki. :)
Vele párhuzamosan Flora-t ismertük meg, aki sok mindenben hasonlít Csillaghoz. Élete nagy részében csak sodródott az árral, saját vágyait háttérbe kellett szorítania és még azt se értette sokszor, hogy miért viselkednek úgy vele, ahogy. Annyi utalgatás volt a történetben, ahol agyaltam, hogy rá kellene-e jönnöm ebből, hogy mi folyik a háttérben, de nagyon jól titkolta az Írónő az Igazságot. Nagyon tetszett, hogy az egész életét nyomon követhettük és nem csak egy szakaszt részletesen.
Talán egy dologra „panaszkodnék”, hogy mindkét szálban kevesebb mennyiségben jelent meg a romantika, mint amennyire szeretem, de azért amit olvastam az tetszett, csak tudjátok, én elviselem a nyálas rózsaszín szerelmet is. :D

9 hozzászólás
>!
Csoszi
Lucinda Riley: Árnyéknővér

A sorozat eddigi legjobb részét olvashattam. A jelenben futó szál Csillag életét mutatja be, a múltban futó pedig Floráét. Csillagról eddig nem sokat tudtam, és úgy éreztem, hogy mindig a háttérbe húzódik. Flora pedig olyan volt, mint egy bábú a sakktáblán. Nem ismerte a múltját, azonban a környezetében élők mind tisztában voltak a származásával. Mindkettőjüket megkedveltem. Nekem Flora egy mártír volt. Lemondott a saját boldogságáról és inkább a húgáét helyezte előtérbe. Csillag ahogy belecsöppent a Forbes és Vaughnan család életébe a maga csendességével meg is változtatta azt, mondhatom jobbá tette. Most egy kis szünetet tartok mielőtt folytatnám a következő résszel, mert Cecét eddig nem sikerült megkedvelnem.

>!
General Press, Budapest, 2017
528 oldal · ISBN: 9789634520733 · Fordította: Szigeti Judit
>!
smetalin
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Az idei romantikára éhező énemet ezzel a könyvvel teljesen kielégítettem. Az írónő még mindig nagyon szépen ír csak sajnos nekem már ez a sorozat nagyon elkanyarodott a romantika felé. Hiányolom a titkok lelepleződését, hisz minden lépése kiszámíthatóspoiler. Rendesen elhúzta ezt a történetet is, mind a múltban és a jelenben és annyira nem is volt most ez érdekes.
Biztos hogy folytatom a sorozatot, de most egyszerűen kell egy jó kis „véres” krimi a lelkemnek.

>!
bokrichard
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Nekem a sorozat eddigi kedvence az Árnyéknővér. Nyár óta, amikor is megismerkedtem a Hét nővérrel rögtön két kötet erejéig, nagyon vártam a harmadik nővér, Csillag történetét. Azt kell, hogy mondjam, mindez a várakozás megérte.

Ismét csak a megszokott L. Riley-s elemek a könyvben: egy Pa Salt által hagyott levél, pár nyom, és a titkok… Itt is, mint korábban, két cselekményszál: egy a jelenben: Csillag, (aki a „kedvenc nővérem”, nekem nagyon szimpatikus) egy általam, és szerintem minden lexofil (nem hiszem, hogy van ilyen szó, de latinból jó voltam :) ) ember számára igencsak kedves: igen, egy könyvesbolti kaland, rengeteg könyv és könyves utalás, valamint a porosodó könyvek között megbúvó naplók és levelek, mely el is vezet a könyv másik szálához: a 20. század első felének Angliájához. A felvázolt kép olyan angol: felidézték bennem Austen-t, sőt időnként a Bronte nővéreket. Megmutatkozik az igazi testvéri kapcsolat minden oldala, van szerelem, némi szenvedés, egyszóval minden, amit elvártam. És ami a legfontosabb, hogy semmi nincs eltúlozva a könyvben: nem érzem a habos-babos, ABBA-feelinget, igazán harmonikusan szép történet született. Nekem ami a végén kicsit döcögött, az a megoldás, nem tudom, gördülékenyebb megoldásra vártam, túlgondolni se kell nagyon, a végkifejlet cseppet kiszámítható. De mindettől eltekintek, mert az elejétől a végéig teljesen magával ragadott a könyv, igazán jó érzés volt a fáradt agyamnak végre valami olyat olvasni, amilyen a borító: szép! (bocs a szóismétlésekért)

Ui.: Ja, és a végén a szokásos idegfeszítő folytatás…

1 hozzászólás
>!
buzavirág P
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Amikor az írónőtől olvasok mindig ugyanaz a helyzet, ha a múltban vagyunk, ott időznék, ha jelenben, akkor meg onnan nem mozdulnék. Ebben a történetben meg különösen magával ragadó volt mindkét történet. Nem is tudnék választani abban hogy Csillag vagy Flóra a kedvenc. Talán Flórának egy cseppet érdekesebb volt a származása és tetszett hogy Beatrix Potter is kapott szerepet a történetében. A jelenben Orlando különösen eredeti karakter, és Egér vagy Patkány :)) is egy egyéniség. Mint várható volt, minden és mindenki a helyére került, jöhet a folytatás.

>!
Boritek70 P
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Nagyon szeretem ebben a sorozatban, hogy közel kerülhetünk valakihez, akit eddig más szemszögből láttunk. Esélyt kapunk, hogy megismerjük, megszeressük őt. Itt éppen Csillagot, a harmadik nővért, akit eddig csak CeCe árnyékaként láthattunk a korábbi részekben. És a csodás angol vidéket, amiért eddig is rajongtam, és nem is gondoltam, hogy ez még fokozható… folyt köv.

>!
fukszia
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Sajnos vége lett, hiába húztam az időt! :-)
Az előző kettő könyvre, alapból 5 csillagot adtam, erre szívem szerint 6 csillagot adnék, ha lehetne!
Kíváncsian várom a következő kötetet.

>!
sztrapacska1213
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Talán nem tetszett annyira mint az előző rész, de ennek ellenére Csillag története is nagyon jól sikerült. A múlt szála, Flora sorsa nekem jobban bejött, mint a jelen cselekménye. Csillag bizonytalan, bátortalan személyisége nem tudott igazán megfogni, de a rejtélyek, csavarok kárpótoltak mindezért. Remélem hamarosan megismerhetjük Cece sorsát, a rávezetés nagyon ígéretesnek tűnik.

>!
anesz P
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Magam is meglepődtem, de amíg olvastam, úgy éreztem, hogy ez az eddigi legjobb kötet. Befejezve azért maradt bennem hiányérzet. spoiler
Viszont mind a két idősíkon jó volt a történet. Talán nem olyan egzotikus, mint a norvég vagy a brazil, de sokkal harmonikusabb és emberközelibb. A megbocsátásról és az újrakezdésről szólt. Néhány nap alatt felhabzsoltam, és belemerültem ebbe a világba. A jelnyelves rész különösen tetszett, mindig is érdekelt a jelelés.
A borító pedig telitalálat!


Népszerű idézetek

>!
Néda

Egy könyvek nélküli szoba olyan, mint egy lélek nélküli test (…)

62. oldal, 5. fejezet (General Press, 2017)

>!
bokrichard

Örökre az emlékezetembe vésődött, hogy hol voltam, és mit csináltam, amikor apám haláláról értesültem…

(első mondat)

>!
levendula_92

Egy emberi lény szeretet nélkül olyan, akár egy rózsa víz nélkül. Egy ideig eléldegél, de sosem fog teljesen kiviràgozni.

>!
alterna

Hát nem elképesztő, hogy az ember évekig tapossa a vizet, semmi sem változik, azután egyszer csak jön egy árhullám, amely vagy még beljebb sodorja a tengerbe, vagy gyengéden kiviszi a partra?

448. oldal

>!
Mógi

– Mostanában sokat tűnődtem azon, mit is jelent az, hogy tehetség – mondtam. – Úgy értem, vajon egy adottság, egy tevékenység, ami könnyen megy az embernek?…….
– … Nem hiszem, hogy a kemény munkát helyettesítheti a tehetség. Nézd csak meg a népszerű zeneszerzőket: nem elég, ha fejben hallod a dallamot, meg kell tanulnod lekottázni, zenekarra szerelni. Hosszú évekbe telik, amíg az ember elsajátít és begyakorol egy mesterséget. Biztos sok millióan vagyunk, akik mind tehetségesek valamiben, de ha nem ápoljuk azt a képességet, és nem tesszük oda magunkat, akkor sosem tudjuk tökélyre fejleszteni.

58. oldal

>!
Mógi

Tudja, ez könyvesbolt és könyvtár is egyben. Én abban hiszek, hogy a jó irodalmat terjeszteni, megosztani kell.

61. oldal

>!
bokrichard

– Üdv! – suttogta a fiú, és Flora érezte a leheletét az arcán.
– Üdv!
– Találkoztunk már valahol? Archie vagyok, a parasztfiú.
– Én pedig Flora, a fejőlány – felelte Flora, és nem állta meg mosolygás nélkül.
– Elég erős itt a báránytrágyaszag, nem gondolja?
– Azt hiszem, errefelé ez a legnépszerűbb parfüm.

150. oldal, 12. fejezet

>!
alterna

… mindennek, ami értékes, időre van szüksége, hogy gyümölcsöt hozzon. És amikor ez megtörténik, boldog leszel, amiért sikerült azt megőrizned.

31. oldal

>!
alterna

… ezek után nem sok kétség marad azt illetően, ki vagy mi is Orlando élete szerelme. Év milyen könnyű volt ez a szerelem! Csak lapozott egyet, és máris elmenekülhetett bárhová a lélekölő valóság elől.

353. oldal

>!
Mógi

– Azt hiszem, azért szeretem csinálni, mert jó vagyok benne, mégha ez kicsit önzően is hangzik?
– Önzően?…. Szerintem a test táplálása egyben a lélek táplálása is. És ez egyáltalán nem önző dolog. Tudod, semmi baj azzal, ha az ember élvezi azt, amiben jó. Sőt nagyban hozzájárul a produktum sikeréhez. A szenvedély, mindennek jót tesz.

47. oldal


A sorozat következő kötete

A hét nővér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kimberley Freeman: Parázs-sziget
Joss Stirling: Storm és Stone
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral
Jo Baker: Longbourn árnyékában
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Erin Watt: Cifra palota
Joss Stirling: Misty
Borsa Brown: Az Arab lánya