Árnyéknővér (A hét nővér 3.) 145 csillagozás

Lucinda Riley: Árnyéknővér

Astrope ​D'Apliese, azaz Csillag épp válaszúthoz ér, amikor a nevelőapja haláláról értesül. A nővéreivel a Genfi-tó partján magasodó, gyermekkori otthonukba gyűlnek össze, hogy megemlékezzenek szeretett apjukról, és meghallgassák a végrendeletét. A különc milliárdos, Pa Salt mindnyájuknak egy különleges tárgyat meg egy levelet hagyott örökül, és ennek segítségével, ha a lányok úgy döntenek, közelebb kerülhetnek a valódi gyökereikhez.
Csillag azonban habozik ezt megtenni, mert fél kilépni abból a szoros és biztonságot nyújtó kötelékből, amely a testvéréhez, CeCéhez fűzi. Végül mégis úgy dönt, hogy az első nyomon elindul, az útja pedig egy könyvritkaságokat árusító boltba vezeti, ahol a különc tulajdonos figyelmét rögvest felkelti a lány és a története. És innentől kezdve nem lesz Csillag számára megállás: egy nem mindennapi nő múltjának nyomába eredve maga is felfedezőútra indul az angliai tóvidék csodálatos tájain, Beatrix Potter meséinek helyszínén, és még csak nem is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
General Press, Budapest, 2017
528 oldal · ISBN: 9789634520740 · Fordította: Szigeti Judit
>!
General Press, Budapest, 2017
528 oldal · ISBN: 9789634520733 · Fordította: Szigeti Judit

Kedvencelte 16

Most olvassa 11

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 49


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Magát a történetet szerettem, mindkét szálat, a jelenben játszódót és az 1900-as évek elején történeteket is. Csillag és a múlt hősnője ellentétei egymásnak. Míg Csillag bátortalan és nem mer bízni, addig Flora talpraesett, karakán hősnő. Azonban mindketten bármit megtennének a szeretteikért. A helyszín Anglia, és a jelenben Csillag egy nagyon különleges családdal köt barátságot. Orlandot kedveltem, de Maus uraság valahogy nem lopta be magát a szívembe.
Cece története a következő, de ebben a részben nem sikerült megkedvelnem, amiatt, ahogy megpróbálta a húgát kisajátítatni.
Egyre inkább úgy érzem, hogy Pa Salt körül a dolgok nem azok, amiknek látszanak. Lesz a végén nagy meglepi.

3 hozzászólás
perpetua P>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Újabb fantasztikus kötetben ismerhettük meg Csillag múltját és ő magát közelebbről. *-*
Még mindig ámulok és bámulok, hogy mennyire féltem elkezdeni a sorozatot és most már egyre közelebb van ahhoz, hogy a legkedvencebbek közé kerüljön. Csillagról eddig csak azt tudtuk, hogy igazán csendes, visszahúzódó lány, aki húga CeCe árnyékában él. Különösen szoros a kapcsolatuk, egész életüket együtt töltötték. Emiatt nagyon meglepődtem, hogy már a harmadik részben ő szedi össze a bátorságát, hogy felkutassa, honnan származik Pa Salt nyomai alapján. Neki nem is kell messzire mennie, hiszen jelenleg is Angliában él, és az egyetlen utalás is egy londoni könyvesboltba vezet. Nincs egyszerű dolga, mert az, aki tudna neki segíteni, sokáig mintha titkolózna, de közben megismerkedik egy új családdal, akik mellett megtapasztalja, milyen a saját életét élnie. Kedves, igazán segítőkész lány, csak annyit kell megtanulnia, hogyan helyezze néha önmagát előtérbe. Ez az utazás nagyon jót tett neki. :)
Vele párhuzamosan Flora-t ismertük meg, aki sok mindenben hasonlít Csillaghoz. Élete nagy részében csak sodródott az árral, saját vágyait háttérbe kellett szorítania és még azt se értette sokszor, hogy miért viselkednek úgy vele, ahogy. Annyi utalgatás volt a történetben, ahol agyaltam, hogy rá kellene-e jönnöm ebből, hogy mi folyik a háttérben, de nagyon jól titkolta az Írónő az Igazságot. Nagyon tetszett, hogy az egész életét nyomon követhettük és nem csak egy szakaszt részletesen.
Talán egy dologra „panaszkodnék”, hogy mindkét szálban kevesebb mennyiségben jelent meg a romantika, mint amennyire szeretem, de azért amit olvastam az tetszett, csak tudjátok, én elviselem a nyálas rózsaszín szerelmet is. :D

9 hozzászólás
Csoszi>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

A sorozat eddigi legjobb részét olvashattam. A jelenben futó szál Csillag életét mutatja be, a múltban futó pedig Floráét. Csillagról eddig nem sokat tudtam, és úgy éreztem, hogy mindig a háttérbe húzódik. Flora pedig olyan volt, mint egy bábú a sakktáblán. Nem ismerte a múltját, azonban a környezetében élők mind tisztában voltak a származásával. Mindkettőjüket megkedveltem. Nekem Flora egy mártír volt. Lemondott a saját boldogságáról és inkább a húgáét helyezte előtérbe. Csillag ahogy belecsöppent a Forbes és Vaughnan család életébe a maga csendességével meg is változtatta azt, mondhatom jobbá tette. Most egy kis szünetet tartok mielőtt folytatnám a következő résszel, mert Cecét eddig nem sikerült megkedvelnem.

>!
General Press, Budapest, 2017
528 oldal · ISBN: 9789634520733 · Fordította: Szigeti Judit
Trudiz>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Az első és negyedik részt követően most sikerült elolvasnom.
Ebben a részben Csillaggal indulhattunk felfedező útra. Történetének felkutatása során kilépett eddigi szerepéből, bátran indult el.
A múltidéző szálban Flórát ismerhettük meg, aki saját érzelmeit háttérbe szorítva testvére jövőjét segítette. Ebből adódóan azután következtek a csavarok, és negatív események.
Hozzám eddig legközelebb a Gyöngynővér kötete áll.

buzavirág>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Amikor az írónőtől olvasok mindig ugyanaz a helyzet, ha a múltban vagyunk, ott időznék, ha jelenben, akkor meg onnan nem mozdulnék. Ebben a történetben meg különösen magával ragadó volt mindkét történet. Nem is tudnék választani abban hogy Csillag vagy Flóra a kedvenc. Talán Flórának egy cseppet érdekesebb volt a származása és tetszett hogy Beatrix Potter is kapott szerepet a történetében. A jelenben Orlando különösen eredeti karakter, és Egér vagy Patkány :)) is egy egyéniség. Mint várható volt, minden és mindenki a helyére került, jöhet a folytatás.

smetalin>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Az idei romantikára éhező énemet ezzel a könyvvel teljesen kielégítettem. Az írónő még mindig nagyon szépen ír csak sajnos nekem már ez a sorozat nagyon elkanyarodott a romantika felé. Hiányolom a titkok lelepleződését, hisz minden lépése kiszámíthatóspoiler. Rendesen elhúzta ezt a történetet is, mind a múltban és a jelenben és annyira nem is volt most ez érdekes.
Biztos hogy folytatom a sorozatot, de most egyszerűen kell egy jó kis „véres” krimi a lelkemnek.

bokrichard>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Nekem a sorozat eddigi kedvence az Árnyéknővér. Nyár óta, amikor is megismerkedtem a Hét nővérrel rögtön két kötet erejéig, nagyon vártam a harmadik nővér, Csillag történetét. Azt kell, hogy mondjam, mindez a várakozás megérte.

Ismét csak a megszokott L. Riley-s elemek a könyvben: egy Pa Salt által hagyott levél, pár nyom, és a titkok… Itt is, mint korábban, két cselekményszál: egy a jelenben: Csillag, (aki a „kedvenc nővérem”, nekem nagyon szimpatikus) egy általam, és szerintem minden lexofil (nem hiszem, hogy van ilyen szó, de latinból jó voltam :) ) ember számára igencsak kedves: igen, egy könyvesbolti kaland, rengeteg könyv és könyves utalás, valamint a porosodó könyvek között megbúvó naplók és levelek, mely el is vezet a könyv másik szálához: a 20. század első felének Angliájához. A felvázolt kép olyan angol: felidézték bennem Austen-t, sőt időnként a Bronte nővéreket. Megmutatkozik az igazi testvéri kapcsolat minden oldala, van szerelem, némi szenvedés, egyszóval minden, amit elvártam. És ami a legfontosabb, hogy semmi nincs eltúlozva a könyvben: nem érzem a habos-babos, ABBA-feelinget, igazán harmonikusan szép történet született. Nekem ami a végén kicsit döcögött, az a megoldás, nem tudom, gördülékenyebb megoldásra vártam, túlgondolni se kell nagyon, a végkifejlet cseppet kiszámítható. De mindettől eltekintek, mert az elejétől a végéig teljesen magával ragadott a könyv, igazán jó érzés volt a fáradt agyamnak végre valami olyat olvasni, amilyen a borító: szép! (bocs a szóismétlésekért)

Ui.: Ja, és a végén a szokásos idegfeszítő folytatás…

1 hozzászólás
Boritek70 P>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Nagyon szeretem ebben a sorozatban, hogy közel kerülhetünk valakihez, akit eddig más szemszögből láttunk. Esélyt kapunk, hogy megismerjük, megszeressük őt. Itt éppen Csillagot, a harmadik nővért, akit eddig csak CeCe árnyékaként láthattunk a korábbi részekben. És a csodás angol vidéket, amiért eddig is rajongtam, és nem is gondoltam, hogy ez még fokozható… folyt köv.

cintiatekla P>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Az Árnyéknővér sajnos nincs versenyben a kedvenc kötetem a sorozatból képzeletbeli díjra, mert a szereplők közül sokat nem igazán tudtam megszeretni a hosszas semlegesség után sem (például Egér, Orlando), ugyanakkor Flora fia és az ő későbbi szála talán a legnagyobb meglepetés volt számomra, emiatt érzelmekből jeles a regény.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2020/06/lucinda-riley-arnyek…

fukszia>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Sajnos vége lett, hiába húztam az időt! :-)
Az előző kettő könyvre, alapból 5 csillagot adtam, erre szívem szerint 6 csillagot adnék, ha lehetne!
Kíváncsian várom a következő kötetet.


Népszerű idézetek

Néda>!

Egy könyvek nélküli szoba olyan, mint egy lélek nélküli test (…)

62. oldal, 5. fejezet (General Press, 2017)

Trudiz>!

– Nincs szükségünk másra, mint napfényre, esőre… és szeretetre.

31. oldal

levendula_92>!

Egy emberi lény szeretet nélkül olyan, akár egy rózsa víz nélkül. Egy ideig eléldegél, de sosem fog teljesen kiviràgozni.

bokrichard>!

Örökre az emlékezetembe vésődött, hogy hol voltam, és mit csináltam, amikor apám haláláról értesültem…

(első mondat)

Trudiz>!

(…) minden élőlénynek törődésre van szüksége attól a pillanattól fogva, hogy a világra jött.

31. oldal

Mógi>!

Tudja, ez könyvesbolt és könyvtár is egyben. Én abban hiszek, hogy a jó irodalmat terjeszteni, megosztani kell.

61. oldal

bokrichard>!

– Üdv! – suttogta a fiú, és Flora érezte a leheletét az arcán.
– Üdv!
– Találkoztunk már valahol? Archie vagyok, a parasztfiú.
– Én pedig Flora, a fejőlány – felelte Flora, és nem állta meg mosolygás nélkül.
– Elég erős itt a báránytrágyaszag, nem gondolja?
– Azt hiszem, errefelé ez a legnépszerűbb parfüm.

150. oldal, 12. fejezet

Trudiz>!

(…) eljött a pillanat, amikor azt kell tenned, ami neked a lehető legjobb…

33. oldal

Trudiz>!

Egy könyvet sosem szabad a borítója alapján megítélni.

140. oldal

Mógi>!

A szerelem sohasem lehet tévedés, drága Flora, legfeljebb az időzítés rossz. Ez pedig a tökéletes pillanat.

396. oldal


A sorozat következő kötete

A hét nővér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Joss Stirling: Misty
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Sabrina Jeffries: A csábítás tétje
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Joss Stirling: Storm és Stone
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly