Árnyéknővér (A hét nővér 3.) 193 csillagozás

Lucinda Riley: Árnyéknővér

Astrope ​D'Apliese, azaz Csillag épp válaszúthoz ér, amikor a nevelőapja haláláról értesül. A nővéreivel a Genfi-tó partján magasodó, gyermekkori otthonukba gyűlnek össze, hogy megemlékezzenek szeretett apjukról, és meghallgassák a végrendeletét. A különc milliárdos, Pa Salt mindnyájuknak egy különleges tárgyat meg egy levelet hagyott örökül, és ennek segítségével, ha a lányok úgy döntenek, közelebb kerülhetnek a valódi gyökereikhez.
Csillag azonban habozik ezt megtenni, mert fél kilépni abból a szoros és biztonságot nyújtó kötelékből, amely a testvéréhez, CeCéhez fűzi. Végül mégis úgy dönt, hogy az első nyomon elindul, az útja pedig egy könyvritkaságokat árusító boltba vezeti, ahol a különc tulajdonos figyelmét rögvest felkelti a lány és a története. És innentől kezdve nem lesz Csillag számára megállás: egy nem mindennapi nő múltjának nyomába eredve maga is felfedezőútra indul az angliai tóvidék csodálatos tájain, Beatrix Potter meséinek helyszínén, és még csak nem is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
General Press, Budapest, 2017
528 oldal · ISBN: 9789634520740 · Fordította: Szigeti Judit
>!
General Press, Budapest, 2017
528 oldal · ISBN: 9789634520733 · Fordította: Szigeti Judit

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Astrope D'Apliese (Csillag) · Orlando

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 21

Most olvassa 7

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 59


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Magát a történetet szerettem, mindkét szálat, a jelenben játszódót és az 1900-as évek elején történeteket is. Csillag és a múlt hősnője ellentétei egymásnak. Míg Csillag bátortalan és nem mer bízni, addig Flora talpraesett, karakán hősnő. Azonban mindketten bármit megtennének a szeretteikért. A helyszín Anglia, és a jelenben Csillag egy nagyon különleges családdal köt barátságot. Orlandot kedveltem, de Maus uraság valahogy nem lopta be magát a szívembe.
Cece története a következő, de ebben a részben nem sikerült megkedvelnem, amiatt, ahogy megpróbálta a húgát kisajátítatni.
Egyre inkább úgy érzem, hogy Pa Salt körül a dolgok nem azok, amiknek látszanak. Lesz a végén nagy meglepi.

3 hozzászólás
gabiica P>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Nagyon remélem, hogy nem túlzó a kijelentésem, de szerintem a sorozat összes kötetét imádni fogom.
Nagyon tetszett mindkét síkon játszódó történet, mind a múlt, mind a jelen eseményei lenyűgözőek voltak. Vártam, hogy mikor jön el a pont, hogy Csillag és CeCe elválaszthatatlannak tűnő kapcsolata meginog, mert ez elkerülhetetlen volt az eseményeket eltekintve. De nagyon örültem, hogy Csillag végre elindult a saját útján, megmutatja önálló jellemét és kilép a komfortzónájából. Kiemelt kedvenceim ezúttal Flora és Orlando voltak. Orlando karakterét rendkívül hamar megkedveltem, Flora erős karaktere pedig szerintem mindenkit magával ragad.

2 hozzászólás
kocybaba P>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Lucinda Riley részről-részre válik egyre nagyobb kedvencemmé és ezzel pedig még az eddigieknél is jobban megdobogtatta a szívemet. Kellemes meglepetésként ért, hogy ezúttal a legvisszahúzódóbb nővérre Csillagra esett a sor, aki amúgy is húga árnyékába bújt meg, és kivételesen szinte egyformán nehezemre esett elszakadni tőle és a múltbéli száltól is. Bár Flora, nem mellesleg Beatrix Potterrel összekötött történetét egy ideig tragikus és szívfájdító volt nyomon követni, közben mégis elképesztő volt látni, mekkora lelkierő, szeretet és hűség lakozott benne. Csillagban ellenben más fajta, sokkal nyugodtabb, csendesebb erők rejlettek, mégis különös hatással volt arra az eleve már különleges családra, amibe csöppent. Megszerettem a mellékszereplőket Roryt, a különc Orlandot, sőt még Egeret is, boldogsággal időztem az angliai tóvidéken és Londonban, izgatottan fejtegettem az utalásokat, kapcsolatokat, de mindenekelőtt a keserédes romantikájával hódított meg.
CeCe nehéz ügy, nehezebb kedvelni, mint a többi lányt, mégis bizakodóan állok elébe a könyvének.:)

2 hozzászólás
perpetua P>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Újabb fantasztikus kötetben ismerhettük meg Csillag múltját és ő magát közelebbről. *-*
Még mindig ámulok és bámulok, hogy mennyire féltem elkezdeni a sorozatot és most már egyre közelebb van ahhoz, hogy a legkedvencebbek közé kerüljön. Csillagról eddig csak azt tudtuk, hogy igazán csendes, visszahúzódó lány, aki húga CeCe árnyékában él. Különösen szoros a kapcsolatuk, egész életüket együtt töltötték. Emiatt nagyon meglepődtem, hogy már a harmadik részben ő szedi össze a bátorságát, hogy felkutassa, honnan származik Pa Salt nyomai alapján. Neki nem is kell messzire mennie, hiszen jelenleg is Angliában él, és az egyetlen utalás is egy londoni könyvesboltba vezet. Nincs egyszerű dolga, mert az, aki tudna neki segíteni, sokáig mintha titkolózna, de közben megismerkedik egy új családdal, akik mellett megtapasztalja, milyen a saját életét élnie. Kedves, igazán segítőkész lány, csak annyit kell megtanulnia, hogyan helyezze néha önmagát előtérbe. Ez az utazás nagyon jót tett neki. :)
Vele párhuzamosan Flora-t ismertük meg, aki sok mindenben hasonlít Csillaghoz. Élete nagy részében csak sodródott az árral, saját vágyait háttérbe kellett szorítania és még azt se értette sokszor, hogy miért viselkednek úgy vele, ahogy. Annyi utalgatás volt a történetben, ahol agyaltam, hogy rá kellene-e jönnöm ebből, hogy mi folyik a háttérben, de nagyon jól titkolta az Írónő az Igazságot. Nagyon tetszett, hogy az egész életét nyomon követhettük és nem csak egy szakaszt részletesen.
Talán egy dologra „panaszkodnék”, hogy mindkét szálban kevesebb mennyiségben jelent meg a romantika, mint amennyire szeretem, de azért amit olvastam az tetszett, csak tudjátok, én elviselem a nyálas rózsaszín szerelmet is. :D

9 hozzászólás
Csoszi>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

A sorozat eddigi legjobb részét olvashattam. A jelenben futó szál Csillag életét mutatja be, a múltban futó pedig Floráét. Csillagról eddig nem sokat tudtam, és úgy éreztem, hogy mindig a háttérbe húzódik. Flora pedig olyan volt, mint egy bábú a sakktáblán. Nem ismerte a múltját, azonban a környezetében élők mind tisztában voltak a származásával. Mindkettőjüket megkedveltem. Nekem Flora egy mártír volt. Lemondott a saját boldogságáról és inkább a húgáét helyezte előtérbe. Csillag ahogy belecsöppent a Forbes és Vaughnan család életébe a maga csendességével meg is változtatta azt, mondhatom jobbá tette. Most egy kis szünetet tartok mielőtt folytatnám a következő résszel, mert Cecét eddig nem sikerült megkedvelnem.

>!
General Press, Budapest, 2017
528 oldal · ISBN: 9789634520733 · Fordította: Szigeti Judit
Trudiz >!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Az első és negyedik részt követően most sikerült elolvasnom.
Ebben a részben Csillaggal indulhattunk felfedező útra. Történetének felkutatása során kilépett eddigi szerepéből, bátran indult el.
A múltidéző szálban Flórát ismerhettük meg, aki saját érzelmeit háttérbe szorítva testvére jövőjét segítette. Ebből adódóan azután következtek a csavarok, és negatív események.
Hozzám eddig legközelebb a Gyöngynővér kötete áll.

buzavirág>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Amikor az írónőtől olvasok mindig ugyanaz a helyzet, ha a múltban vagyunk, ott időznék, ha jelenben, akkor meg onnan nem mozdulnék. Ebben a történetben meg különösen magával ragadó volt mindkét történet. Nem is tudnék választani abban hogy Csillag vagy Flóra a kedvenc. Talán Flórának egy cseppet érdekesebb volt a származása és tetszett hogy Beatrix Potter is kapott szerepet a történetében. A jelenben Orlando különösen eredeti karakter, és Egér vagy Patkány :)) is egy egyéniség. Mint várható volt, minden és mindenki a helyére került, jöhet a folytatás.

smetalin>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Az idei romantikára éhező énemet ezzel a könyvvel teljesen kielégítettem. Az írónő még mindig nagyon szépen ír csak sajnos nekem már ez a sorozat nagyon elkanyarodott a romantika felé. Hiányolom a titkok lelepleződését, hisz minden lépése kiszámíthatóspoiler. Rendesen elhúzta ezt a történetet is, mind a múltban és a jelenben és annyira nem is volt most ez érdekes.
Biztos hogy folytatom a sorozatot, de most egyszerűen kell egy jó kis „véres” krimi a lelkemnek.

bokrichard>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Nekem a sorozat eddigi kedvence az Árnyéknővér. Nyár óta, amikor is megismerkedtem a Hét nővérrel rögtön két kötet erejéig, nagyon vártam a harmadik nővér, Csillag történetét. Azt kell, hogy mondjam, mindez a várakozás megérte.

Ismét csak a megszokott L. Riley-s elemek a könyvben: egy Pa Salt által hagyott levél, pár nyom, és a titkok… Itt is, mint korábban, két cselekményszál: egy a jelenben: Csillag, (aki a „kedvenc nővérem”, nekem nagyon szimpatikus) egy általam, és szerintem minden lexofil (nem hiszem, hogy van ilyen szó, de latinból jó voltam :) ) ember számára igencsak kedves: igen, egy könyvesbolti kaland, rengeteg könyv és könyves utalás, valamint a porosodó könyvek között megbúvó naplók és levelek, mely el is vezet a könyv másik szálához: a 20. század első felének Angliájához. A felvázolt kép olyan angol: felidézték bennem Austen-t, sőt időnként a Bronte nővéreket. Megmutatkozik az igazi testvéri kapcsolat minden oldala, van szerelem, némi szenvedés, egyszóval minden, amit elvártam. És ami a legfontosabb, hogy semmi nincs eltúlozva a könyvben: nem érzem a habos-babos, ABBA-feelinget, igazán harmonikusan szép történet született. Nekem ami a végén kicsit döcögött, az a megoldás, nem tudom, gördülékenyebb megoldásra vártam, túlgondolni se kell nagyon, a végkifejlet cseppet kiszámítható. De mindettől eltekintek, mert az elejétől a végéig teljesen magával ragadott a könyv, igazán jó érzés volt a fáradt agyamnak végre valami olyat olvasni, amilyen a borító: szép! (bocs a szóismétlésekért)

Ui.: Ja, és a végén a szokásos idegfeszítő folytatás…

1 hozzászólás
Habók P>!
Lucinda Riley: Árnyéknővér

Nem könnyű félből egésszé válni – gondolom, a következő kötet is erről szól majd. A két nővér, akik eddig mindent együtt csinálnak, most szinte pillanatok alatt önálló életet választanak (illetve arra kényszerülnek). Csillag – egykori családját keresve, és megtalálva – egy új családot nyer, csakhogy ez hosszú és olykor fájdalmas folyamat. Szerencsére jó segítői vannak – főleg Orlandót sikerült megkedvelnem. A múltbéli szál kevésbé fogott meg. Túl bonyolult lett, túl sok utalással, elhallgatással, és annyira nem volt érdekes, hogy már előre találgassak. (De a következő kötetre kíváncsi lettem – Cecének sem lehet könnyű dolga…)


Népszerű idézetek

Néda>!

Egy könyvek nélküli szoba olyan, mint egy lélek nélküli test (…)

62. oldal, 5. fejezet (General Press, 2017)

levendula_92>!

Egy emberi lény szeretet nélkül olyan, akár egy rózsa víz nélkül. Egy ideig eléldegél, de sosem fog teljesen kiviràgozni.

Trudiz >!

– Nincs szükségünk másra, mint napfényre, esőre… és szeretetre.

31. oldal

Ibolya_Márkus>!

Gyerekkönyveket ír, Beatrix Potternek hívják. Amikor hétéves voltam, a szüleivel egyszer meglátogattak minket Esthwaite Hallban. A kertben ültem, épp egy hernyót próbáltam lerajzolni, amit egy levélen találtam, és egy meztelen csigával hasonlítottam össze. Ő egyszer csak leült mellém a fűbe, megcsodálta a hernyót, és megkérdezte, hogy segíthet-e lerajzolni. Aztán egy héttel később postán érkezett nekem egy boríték. Azelőtt soha senki nem írt még nekem. Miss Potter levele volt az. De nem egy hagyományos levél ám, hanem Cedric, a hernyó és barátja, Simon, a meztelen csiga történetét mesélte el, amelyeket apró, akvarellel készült ábrák is illusztráltak. Ez a legféltettebben őrzött kincsem.

Kapcsolódó szócikkek: Beatrix Potter
bokrichard>!

Örökre az emlékezetembe vésődött, hogy hol voltam, és mit csináltam, amikor apám haláláról értesültem…

(első mondat)

Trudiz >!

(…) minden élőlénynek törődésre van szüksége attól a pillanattól fogva, hogy a világra jött.

31. oldal

Mógi>!

Tudja, ez könyvesbolt és könyvtár is egyben. Én abban hiszek, hogy a jó irodalmat terjeszteni, megosztani kell.

61. oldal

Mógi>!

A szerelem sohasem lehet tévedés, drága Flora, legfeljebb az időzítés rossz. Ez pedig a tökéletes pillanat.

396. oldal

bokrichard>!

– Üdv! – suttogta a fiú, és Flora érezte a leheletét az arcán.
– Üdv!
– Találkoztunk már valahol? Archie vagyok, a parasztfiú.
– Én pedig Flora, a fejőlány – felelte Flora, és nem állta meg mosolygás nélkül.
– Elég erős itt a báránytrágyaszag, nem gondolja?
– Azt hiszem, errefelé ez a legnépszerűbb parfüm.

150. oldal, 12. fejezet

Trudiz >!

(…) eljött a pillanat, amikor azt kell tenned, ami neked a lehető legjobb…

33. oldal


Népszerű triviák

Manoli>!

A Hét nővér néven is ismert Plejádok, avagy Fiastyúk a Földhöz legközelebb eső csillagkép négyszázharmincnégy és négyszáznegyvenhat fényév távolságra. Az egyes csillagok elnevezése szolgál a Hét nővér-sorozat testvéreinek neveként.

[hu.lucindariley.co.uk]

Kapcsolódó könyvek: Lucinda Riley: A hét nővér · Lucinda Riley: Viharnővér · Lucinda Riley: Árnyéknővér · Lucinda Riley: Gyöngynővér · Lucinda Riley: Holdnővér · Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: A hét nővér
Lucinda Riley: Viharnővér
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Lucinda Riley: Gyöngynővér
Lucinda Riley: Holdnővér
Lucinda Riley: Napnővér

Kapcsolódó alkotók: Lucinda Riley


A sorozat következő kötete

A hét nővér sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Joss Stirling: Misty
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Sabrina Jeffries: A csábítás tétje
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Joss Stirling: Storm és Stone
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly