A ​hét nővér (A hét nővér 1.) 274 csillagozás

Maia története
Lucinda Riley: A hét nővér

Maia ​és öt nővére a nevelőapjuk halála után összegyűlik a Genfi-tó partján álló gyermekkori otthonukban. Pa Salt, a különc milliárdos mindannyiukat kisgyermek korukban fogadta örökbe, így semmit sem tudnak a vér szerinti szüleikről. Az apjuk végrendelete azonban arra ösztönzi őket, hogy derítsék ki, honnan származnak. Egy-egy titokzatos tárgyat kapnak örökségül, és egy földgömböt, amelyről leolvashatják a születési helyük koordinátáit. Maia megkezdi a kutatást a családja után, és hamarosan a világ másik felén, egy omladozó brazil villában találja magát. Az épületben megsárgult levelekre bukkan, amelyekből egy nyolcvan évvel korábbi, tragikus szerelem története bontakozik ki.

1927, Rio de Janeiro. Amikor a kávékereskedelemből meggazdagodott Antonio Bonifacio szeretné beházasítani az egyetlen gyermekét a riói arisztokráciába, a szenvedélyes Izabela kikönyörgi, hogy az eljegyzés után, de még az esküvő előtt hadd utazzon el Párizsba az egyik barátnője családjával. A lányt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
General Press, Budapest, 2016
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439187 · Fordította: Kiss Ádám
>!
General Press, Budapest, 2016
488 oldal · ISBN: 9789636439507 · Fordította: Kiss Ádám

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Ally D'Apliése · Maia D'Apliése


Kedvencelte 38

Most olvassa 17

Várólistára tette 335

Kívánságlistára tette 220

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Amikor Lucinda Riley tavaly megjelent könyvét, az Éjféli rózsát elolvastam, már akkor megfogadtam, hogy mindenképpen el szeretném olvasni az írónő korábban megjelent könyveit is, ugyanis az előbb említett könyv fantasztikus volt, a romantikus-történelmi műfaj egy igazi gyöngyszeme.
Ezt az olvasást addig-meddig halogattam, míg végül lehetőségem adódott az írónő legfrissebb magyarul megjelent könyvét elolvasni. (De most akkor tényleg ünnepélyesen megfogadom, hogy idén elolvasom a többi Lucinda Riley könyvet is.)

A hét nővér is egy nagyon jó olvasmány volt, szeretem mikor Lucinda Riley megadja nekem azt a luxust, hogy szépen hátradőlök, felteszem a lábam, és belemerülök egy újabb csodás történetébe, hagyva, hogy teljesen megfeledkezhessek a körülöttem lévő dolgokról.

Annak pedig kifejezetten örülök, hogy ez az élmény még hatszor meg fog ismétlődni, ugyanis ez a kötet egy azonos címet viselő regénysorozat része volt. Mindegyik kötetben a címadó hét nővért ismerhetjük majd meg, akikkel már ebben a részben is találkoztunk, szóval az első benyomásaim már megvannak róluk, és már azt is tudom, melyik nővérnek várom majd leginkább a bemutatkozását.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2017/01/lucinda-riley-het-…

17 hozzászólás
szadrienn P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Túlságosan sötét és szabálytalan az én ízlésvilágom az ábrándos, édes-bús szerelmes irodalomhoz. Minél előrébb haladtam a könyv olvasásával, annál távolabbi jövőben sejlett fel előttem a Romantikarajongó kitüntetés megszerzésének lehetősége.
A csillagozás legfőképpen az én szubjektív véleményemet tükrözi, ezért a műfaj iránt elkötelezettek ne hallgassanak rám, tanulmányozzák inkább a zsánerben nálam jóval otthonosabban mozgó olvasók értékeléseit, és meg se álljanak Lucinda Riley-vel Párizsig és Rioig!

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Szívmelengető családi regény és egzotikus időutazás. A könyv témája nem mindennapi, egy érett férfi csecsemőként örökbe fogad hat kislányt és a sajátjaként neveli őket. Az apa halálakor, akinek a neve egyáltalán nincs megemlítve a könyvben, kapnak egy kis útravalót, hogy felfedezzék a múltjukat, azt, hogy honnan jöttek.
spoiler
Maia a legidősebb lány Rioba repül, ahol egy író ismerőse segítségével kezd nyomozásba.
A riói szál pedig elrepít egészen 1928-ig, amikor a hegyen lévő óriási Krisztus-szobor építését megkezdték. Szerelem, fájdalom, megbánás, titkok és talányok – van, amire fény derül és megoldódik a könyv végére, és van amit tovább görget az írónő a következő kötetekre.

Bleeding_Bride IP>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

A sok dark romance és new adult, meg a nagyon ponyva füzetek után már szépirodalomként hatott számomra ez a kötet.
Igazi léleksimogató romantika, szirup és cukormáz mentesen, ahol az események valódiak, még azért sem történnek benne hatalmas csodák, hiába szurkol érte az ember lánya.
Maia nem túlzottan került közel hozzám, de örültem a boldogságának, a felmenőit nagyon szerettem és szántam egyszerre.
Újabb sorozat, amit muszáj tovább olvasnom.

6 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Ez megint egy olyan sorozat, amit muszáj lesz tovább olvasni…
A bakancslistámon (mert ugye álmodozni mindig lehet…) mindig is ott szerepelt Rio de Janeiro és persze a Megváltó Krisztus szobra. Ebben a könyvben a kellőképpen klisémentes, romantikus szál mellett kaptam fikcióval kevert történelmet is, és ez pontosan az, amire egy ilyen könyv olvasásakor számít az ember.
Nálam egy történelmi témát is tartalmazó könyv akkor éri el az öt csillagot, ha késztetést érzek a Wikipédia megnyitására illetve némi internetes kutakodásra – hát kérem tegnap az egész család a frissen szerzett tudásomat kellett, hogy végig hallgassa a „Megváltó Krisztus szobra” témában… Már ezért megérte! :)

2 hozzászólás
Tünde1>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Nagyon tetszett.Már rég elolvastam volna,de egyéb teendőim sűrűn voltak.
Kedvelem azokat a történeteket,amikor a múltat „ boncolják",itt megkaptam.
Imádtam a Párizsról szóló részeket és persze a romantikus szálat.Ha ilyen az írónő többi könyve is ,akkor kedvencet avatok.

7 hozzászólás
Navi P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Hm. Érdekes történet 2 érdekes családról. A ma játszódó részben van Pa Salt, a dúsgazda svájci üzletember, aki 6 lányt fogad örökbe, s nevel fel Atlantiszon, a birtokán. Halálakor spoiler a lányok hazatérnek és megkapják örökségüket, lehetőséget arra, hogy felkutassák vér szerinti szüleiket, ha akarják. A legidősebb nővér, Maia története ez, az örök hezitálóé, bizonytalané, aki csak egy hatalmas kezdőlökésnek köszönhetően indul el a saját nyomán. A cél Rió de Janeiro, a Megváltó Krisztus szobor építésének idején. Nekem kicsit sok volt az ugrás az időben, 2 generációt kihagytunk, de nagyon érdekes volt olvasni a szobor keletkezéséről. Engem annyira nem fogott meg Izabella története, bár sajnálom, amiért így kellett leélnie élete utolsó 3 évét. Megértem a döntéseit, s le a kalappal Gustavo előtt. Ahonnan elindult, nem mindenki tudott volna túljutni rajta.
Maia és Floriano kapcsolata nekem kicsit-nagyon gyors volt, s nem éreztem bennük a tüzet sem. Maia titkát már a legelején kitaláltam, de ez nem vont le semmit a könyv élvezeti értékéből. Kíváncsi vagyok a többi lány könyveire is :)
Szerintem még lesz jelentősége az üres „gyűrűnek” is.

5 hozzászólás
Lynn>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

A szerzőtől eddig csak egy könyvet olvastam, az magával ragadott, így nagy elvárásokkal kezdtem bele ebbe a regénybe. Már csak azért is, mert két olyan ember dicsérte nekem heteken keresztül, akiknek az ízlésében megbízom.

Persze itt is megvoltak azok a LR-es motívumok, amik pl. az Éjféli rózsában: kontinenseken átívelő történet, jelen és múlt párhuzamos bemutatása, származást illető titkok, elsöprő érzelmek.
A történet két szálon fut – mind a kettő lenyűgözött. Korunk Svájca/Rio de Janeiroja és a 90 évvel ezelőtti brazil történet is. Teljesen bele tudtam magam élni a szereplők sorsába, annyira hogy tényleg letehetetlen volt a könyv, és amikor a végére értem, napokig gondolkodtam a sorsukon. Nem is kérdés, hogy olvasom tovább a sorozatot.

Már a regény elején van pár elejtett titokmorzsa, amin lehet rágódni végestelen végig, még a regény befejezése után is – várhatóan majd a következő kötetekben lesz megoldás rájuk. Különösen Pa Salt személye izgat. Ki lehetett ez a titokzatos ember, aki 6 lányt fogad örökbe, feleség nélkül vállalva őket és aki hagyatékként leginkább csak egy levelet hagy minden lányra, ami alapján elindulhatnak megkeresni az őseiket. spoiler

4 hozzászólás
smetalin>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Kedves figyelőim, most csukjátok be a szemeteket, vagy ugorjátok át ezt az értékelést!:))
Ez a könyv egy igazi, ízig-vérig romantikus történet, hisz a múltban és a jelenben is szó van a szerelemről. Annyira jól ír Lucinda, hogy ezt is elnézem neki, csakúgy faltam a betűket annyira magával ragadott. Kijelenthetem, hogy ez a legjobb könyve, hát számomra biztos.
Szerencséjére lezárja a történetet, hisz e könyv egy 7 vagy 6 részes sorozat első darabja. Megismerhetünk 6 nővért akiket örökbe fogadott egy dúsgazdag férfi, mind-mind más szülőktől vannak. Együtt nőnek fel, de semmit nem tudnak a múltjukról, majd lehetőséget kapnak arra, ha szeretnék megtudhatják kik is voltak a szüleik.
Ez az első könyv a legidősebb nővér történet meséli el, visszanyúlik a messzi múltba is, és megismerhetjük egy majd évszázados család történetét.
Aki szereti a jó mesélőt hallgatni, annak ajánlani tudom e könyvet, nincs benne semmi negédes bájolgás (na jó, itt-ott) , megtudhatjuk hogyan épült a Megváltó Krisztus szobra Brazíliában, betekintést kapunk a szobrászkodásba is. Olvassátok el, szerintem nem okoz csalódást!

5 hozzászólás
Csoszi>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Vegyesek a könyvvel kapcsolatos érzéseim. Az eleje nehezen indult, és számomra zavaros is volt. Nagyjából a feléig nem kötött le a történet, és nem hittem volna, hogy a végén négy csillagot adok rá. Aztán szép lassan izgalmassá vált a nyomozás Maia családja, és annak múltja után és már képtelen voltam letenni. Összességében egy szép családregényt olvashattam, és emellett megismertem Rio de Janeiro jelképének számító, a Corcovado-hegyen álló Megváltó Krisztus szobor építésének a történetét. Nagyon kíváncsi vagyok a következő lány, Ally történetére. Hamarosan folytatom a sorozatot.

>!
General Press, Budapest, 2016
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439187 · Fordította: Kiss Ádám

Népszerű idézetek

perpetua P>!

Soha ne hagyd, hogy a félelem alakítsa a sorsod!

69. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Kapcsolódó szócikkek: félelem · sors
Katica12>!

– A műalkotásokat mindenki számára hozzáférhetően kell kiállítani – mondogatta. – Ajándék a léleknek a festőtől. A kíváncsi tekintetek elől elrejtett festmény értéktelen.

47. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Madama_Butterfly>!

A művészek legnagyobb baja, hogy magába a szerelembe szerelmesek.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Trudiz >!

(…) egy ponton túl az ember nem gondolhat másokra, csak magára.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

AdriiV>!

– Mindannyian úgy érezzük, hogy a saját hibánk a legsúlyosabb, mert azt mi követtük el.

420. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

perpetua P>!

A valódi nagyság eléréséhez először szenvedni kell.

402. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Trudiz >!

(…) a szülőknek a gyermekeik iránt érzett szeretete a leghatalmasabb erő a földön.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Trudiz >!

(…) a gyász az itt maradottakról szól. Rólunk. Saját magunkat és a veszteségünket siratjuk. És emiatt nem kell bűntudatot érezned.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

perpetua P>!

– Tudod, hogy milyen gyönyörű vagy most? – suttogta. – Sokkal gyönyörűbb, mint a dédnagyanyád. Ma ég benned valami tűz.

436. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

zsutta>!

….azt szeretném, hogy találd meg az igaz szerelmet. Ez az egy dolog teszi elviselhetővé az élet fájdalmát.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története


A sorozat következő kötete

A hét nővér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: A párizsi nő
Iny Lorentz: A várúrnő
Lisa Wingate: Elrabolt életek
Kate Furnivall: Árulás
Anne Gracie: Tudorok
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
Kate Morton: Az elfeledett kert
Juliet Grey: A fényűzés napjai
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Fábián Janka: Emma szerelme