A ​hét nővér (A hét nővér 1.) 163 csillagozás

Maia története
Lucinda Riley: A hét nővér

Maia ​és öt nővére a nevelőapjuk halála után összegyűlik a Genfi-tó partján álló gyermekkori otthonukban. Pa Salt, a különc milliárdos mindannyiukat kisgyermek korukban fogadta örökbe, így semmit sem tudnak a vér szerinti szüleikről. Az apjuk végrendelete azonban arra ösztönzi őket, hogy derítsék ki, honnan származnak. Egy-egy titokzatos tárgyat kapnak örökségül, és egy földgömböt, amelyről leolvashatják a születési helyük koordinátáit. Maia megkezdi a kutatást a családja után, és hamarosan a világ másik felén, egy omladozó brazil villában találja magát. Az épületben megsárgult levelekre bukkan, amelyekből egy nyolcvan évvel korábbi, tragikus szerelem története bontakozik ki.

1927, Rio de Janeiro. Amikor a kávékereskedelemből meggazdagodott Antonio Bonifacio szeretné beházasítani az egyetlen gyermekét a riói arisztokráciába, a szenvedélyes Izabela kikönyörgi, hogy az eljegyzés után, de még az esküvő előtt hadd utazzon el Párizsba az egyik barátnője családjával. A lányt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
General Press, Budapest, 2016
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439187 · Fordította: Kiss Ádám
>!
General Press, Budapest, 2016
488 oldal · ISBN: 9789636439507 · Fordította: Kiss Ádám

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ally D'Apliése · Maia D'Apliése


Kedvencelte 24

Most olvassa 13

Várólistára tette 229

Kívánságlistára tette 139

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Amikor Lucinda Riley tavaly megjelent könyvét, az Éjféli rózsát elolvastam, már akkor megfogadtam, hogy mindenképpen el szeretném olvasni az írónő korábban megjelent könyveit is, ugyanis az előbb említett könyv fantasztikus volt, a romantikus-történelmi műfaj egy igazi gyöngyszeme.
Ezt az olvasást addig-meddig halogattam, míg végül lehetőségem adódott az írónő legfrissebb magyarul megjelent könyvét elolvasni. (De most akkor tényleg ünnepélyesen megfogadom, hogy idén elolvasom a többi Lucinda Riley könyvet is.)

A hét nővér is egy nagyon jó olvasmány volt, szeretem mikor Lucinda Riley megadja nekem azt a luxust, hogy szépen hátradőlök, felteszem a lábam, és belemerülök egy újabb csodás történetébe, hagyva, hogy teljesen megfeledkezhessek a körülöttem lévő dolgokról.

Annak pedig kifejezetten örülök, hogy ez az élmény még hatszor meg fog ismétlődni, ugyanis ez a kötet egy azonos címet viselő regénysorozat része volt. Mindegyik kötetben a címadó hét nővért ismerhetjük majd meg, akikkel már ebben a részben is találkoztunk, szóval az első benyomásaim már megvannak róluk, és már azt is tudom, melyik nővérnek várom majd leginkább a bemutatkozását.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2017/01/lucinda-riley-het-…

17 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Szívmelengető családi regény és egzotikus időutazás. A könyv témája nem mindennapi, egy érett férfi csecsemőként örökbe fogad hat kislányt és a sajátjaként neveli őket. Az apa halálakor, akinek a neve egyáltalán nincs megemlítve a könyvben, kapnak egy kis útravalót, hogy felfedezzék a múltjukat, azt, hogy honnan jöttek.
spoiler
Maia a legidősebb lány Rioba repül, ahol egy író ismerőse segítségével kezd nyomozásba.
A riói szál pedig elrepít egészen 1928-ig, amikor a hegyen lévő óriási Krisztus-szobor építését megkezdték. Szerelem, fájdalom, megbánás, titkok és talányok – van, amire fény derül és megoldódik a könyv végére, és van amit tovább görget az írónő a következő kötetekre.

>!
szadrienn P
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Túlságosan sötét és szabálytalan az én ízlésvilágom az ábrándos, édes-bús szerelmes irodalomhoz. Minél előrébb haladtam a könyv olvasásával, annál távolabbi jövőben sejlett fel előttem a Romantikarajongó kitüntetés megszerzésének lehetősége.
A csillagozás legfőképpen az én szubjektív véleményemet tükrözi, ezért a műfaj iránt elkötelezettek ne hallgassanak rám, tanulmányozzák inkább a zsánerben nálam jóval otthonosabban mozgó olvasók értékeléseit, és meg se álljanak Lucinda Riley-vel Párizsig és Rioig!

10 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride ISP
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

A sok dark romance és new adult, meg a nagyon ponyva füzetek után már szépirodalomként hatott számomra ez a kötet.
Igazi léleksimogató romantika, szirup és cukormáz mentesen, ahol az események valódiak, még azért sem történnek benne hatalmas csodák, hiába szurkol érte az ember lánya.
Maia nem túlzottan került közel hozzám, de örültem a boldogságának, a felmenőit nagyon szerettem és szántam egyszerre.
Újabb sorozat, amit muszáj tovább olvasnom.

6 hozzászólás
>!
Lynn
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

A szerzőtől eddig csak egy könyvet olvastam, az magával ragadott, így nagy elvárásokkal kezdtem bele ebbe a regénybe. Már csak azért is, mert két olyan ember dicsérte nekem heteken keresztül, akiknek az ízlésében megbízom.

Persze itt is megvoltak azok a LR-es motívumok, amik pl. az Éjféli rózsában: kontinenseken átívelő történet, jelen és múlt párhuzamos bemutatása, származást illető titkok, elsöprő érzelmek.
A történet két szálon fut – mind a kettő lenyűgözött. Korunk Svájca/Rio de Janeiroja és a 90 évvel ezelőtti brazil történet is. Teljesen bele tudtam magam élni a szereplők sorsába, annyira hogy tényleg letehetetlen volt a könyv, és amikor a végére értem, napokig gondolkodtam a sorsukon. Nem is kérdés, hogy olvasom tovább a sorozatot.

Már a regény elején van pár elejtett titokmorzsa, amin lehet rágódni végestelen végig, még a regény befejezése után is – várhatóan majd a következő kötetekben lesz megoldás rájuk. Különösen Pa Salt személye izgat. Ki lehetett ez a titokzatos ember, aki 6 lányt fogad örökbe, feleség nélkül vállalva őket és aki hagyatékként leginkább csak egy levelet hagy minden lányra, ami alapján elindulhatnak megkeresni az őseiket. spoiler

4 hozzászólás
>!
Navi P
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Hm. Érdekes történet 2 érdekes családról. A ma játszódó részben van Pa Salt, a dúsgazda svájci üzletember, aki 6 lányt fogad örökbe, s nevel fel Atlantiszon, a birtokán. Halálakor spoiler a lányok hazatérnek és megkapják örökségüket, lehetőséget arra, hogy felkutassák vér szerinti szüleiket, ha akarják. A legidősebb nővér, Maia története ez, az örök hezitálóé, bizonytalané, aki csak egy hatalmas kezdőlökésnek köszönhetően indul el a saját nyomán. A cél Rió de Janeiro, a Megváltó Krisztus szobor építésének idején. Nekem kicsit sok volt az ugrás az időben, 2 generációt kihagytunk, de nagyon érdekes volt olvasni a szobor keletkezéséről. Engem annyira nem fogott meg Izabella története, bár sajnálom, amiért így kellett leélnie élete utolsó 3 évét. Megértem a döntéseit, s le a kalappal Gustavo előtt. Ahonnan elindult, nem mindenki tudott volna túljutni rajta.
Maia és Floriano kapcsolata nekem kicsit-nagyon gyors volt, s nem éreztem bennük a tüzet sem. Maia titkát már a legelején kitaláltam, de ez nem vont le semmit a könyv élvezeti értékéből. Kíváncsi vagyok a többi lány könyveire is :)
Szerintem még lesz jelentősége az üres „gyűrűnek” is.

5 hozzászólás
>!
smetalin
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Kedves figyelőim, most csukjátok be a szemeteket, vagy ugorjátok át ezt az értékelést!:))
Ez a könyv egy igazi, ízig-vérig romantikus történet, hisz a múltban és a jelenben is szó van a szerelemről. Annyira jól ír Lucinda, hogy ezt is elnézem neki, csakúgy faltam a betűket annyira magával ragadott. Kijelenthetem, hogy ez a legjobb könyve, hát számomra biztos.
Szerencséjére lezárja a történetet, hisz e könyv egy 7 vagy 6 részes sorozat első darabja. Megismerhetünk 6 nővért akiket örökbe fogadott egy dúsgazdag férfi, mind-mind más szülőktől vannak. Együtt nőnek fel, de semmit nem tudnak a múltjukról, majd lehetőséget kapnak arra, ha szeretnék megtudhatják kik is voltak a szüleik.
Ez az első könyv a legidősebb nővér történet meséli el, visszanyúlik a messzi múltba is, és megismerhetjük egy majd évszázados család történetét.
Aki szereti a jó mesélőt hallgatni, annak ajánlani tudom e könyvet, nincs benne semmi negédes bájolgás (na jó, itt-ott) , megtudhatjuk hogyan épült a Megváltó Krisztus szobra Brazíliában, betekintést kapunk a szobrászkodásba is. Olvassátok el, szerintem nem okoz csalódást!

5 hozzászólás
>!
Csoszi
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Vegyesek a könyvvel kapcsolatos érzéseim. Az eleje nehezen indult, és számomra zavaros is volt. Nagyjából a feléig nem kötött le a történet, és nem hittem volna, hogy a végén négy csillagot adok rá. Aztán szép lassan izgalmassá vált a nyomozás Maia családja, és annak múltja után és már képtelen voltam letenni. Összességében egy szép családregényt olvashattam, és emellett megismertem Rio de Janeiro jelképének számító, a Corcovado-hegyen álló Megváltó Krisztus szobor építésének a történetét. Nagyon kíváncsi vagyok a következő lány, Ally történetére. Hamarosan folytatom a sorozatot.

>!
General Press, Budapest, 2016
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439187 · Fordította: Kiss Ádám
>!
gabiica P
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Lucinda Riley képes arra, hogy magával ragadja az olvasót a stílusával. Nagyon szépek a leírásai, szinte tényleg a helyszínen érzi magát az olvasó. Úgy érzem, egy nagyon jó alapokon nyugvó sorozatot nyit meg A hét nővér című kötet, nagyon kíváncsi lettem a folytatásra. Számomra egyedi, magával ragadó, stílusos, kalandos és gyönyörű.
Nagyon tetszett a történet. Maia kalandos útja nyomozva a múltja után, az évtizedekkel korábban játszódó események, mind mind hozzájárultak ahhoz, hogy élvezni tudjam a könyv olvasását. Nagyon várom a folytatást, hogy több minden kiderüljön a múltról, az apjukról és a többi lányról.

2 hozzászólás
>!
perpetua P
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Töredelmesen bevallom, nagyon féltem ettől a könyvtől. A családregény címke miatt, nem tudtam mire számíthatok, mert nem rémlik, hogy bármit olvastam volna ebben a műfajban. Szerencsére semmi okom nem volt rá, mert szuper volt ez a regény. :)
Megismertünk 6 testvért, akiket örökbe fogadtak. Apjuk váratlan halála idejekor csatlakoztunk hozzájuk. A férfi utolsó kívánsága, hogy kutassák fel igazi családjukat. Az első főhősnőnk a legzárkózottabbnak mondható testvér, aki egyben a legidősebb is, Maia. Apja kérését szem előtt tartva elindul Rio de Janeiro-ba, hogy nyomozni kezdjen. Bár ő van a középpontban, a könyv nagyobb részében a családjának múltját ismertük meg, és jobban is tetszettek ezek a részek. 90 évet utaztunk vissza és nem csak dédnagyanyjának életébe pillanthattunk bele, hanem a híres Krisztus szobor építésének részleteit is láthattuk. Isabela-nak nem volt egyszerű helyzete, hiszen nem akarta elfogadni az életet, amit szülei, vagy leginkább apja szán neki. Ez a helyzet nem volt újdonság, mégis élveztem minden részletét. Nagyon részletesen festette elénk az Írónő az akkori Brazília helyzetét, könnyedén beleéltem magam a történetbe. Nagyon szurkoltam, hogy a kedvem szerint alakuljanak az események, de tudott meglepetést okozni az Írónő.
Azért Maia, se szorult háttérbe, volt egy nagyon kedves jelenet vele, és egy idős hölggyel, az kedvenceim között van. És láthattuk, hogy az apja nem véletlenül buzdította az utazásra, hiszen nagy szüksége volt a változatosságra. Az utolsó oldalakon, már a következő testvér, Ally könyvének felvezetését olvashattuk és igazán kegyetlen módon húzza el a szemünk előtt a mézesmadzagot az Írónő. Már a történet is meggyőzött, hogy érdekel a folytatás, de az utolsó sorok, miatt csak örülni tudok, hogy hamarosan érkezik a folytatás. :)
Néhol picit lassabban folytak az események, egyedül emiatt agyaltam, hogy levonjak-e fél csillagot, de ahogy visszagondolok a történetre, csak jóra tudok gondolni, úgyhogy végül mégis úgy döntöttem, hogy megérdemli a maximális csillagot. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Katica12

– A műalkotásokat mindenki számára hozzáférhetően kell kiállítani – mondogatta. – Ajándék a léleknek a festőtől. A kíváncsi tekintetek elől elrejtett festmény értéktelen.

47. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

>!
perpetua P

A valódi nagyság eléréséhez először szenvedni kell.

402. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

>!
Csoszi

– Kenyérrel és sajttal isszák a bort? – csodálkozott.
Mademoiselle, mi franciák vagyunk. Bármivel, bármikor szívesen iszunk bort – mosolygott rá, miközben felé emelte a poharát.

174. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

>!
perpetua P

Soha ne hagyd, hogy a félelem alakítsa a sorsod!

69. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Kapcsolódó szócikkek: félelem · sors
>!
perpetua P

– Tudod, hogy milyen gyönyörű vagy most? – suttogta. – Sokkal gyönyörűbb, mint a dédnagyanyád. Ma ég benned valami tűz.

436. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

>!
Madama_Butterfly P

A művészek legnagyobb baja, hogy magába a szerelembe szerelmesek.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

>!
Katica12

Úgy gondolom, hogy van egy részed, amely az eddigi élettörténeted miatt elveszítette az emberi természetbe vetett bizalmát. Drága Maia, szeretném, ha tudnád, hogy én magam is szenvedtem ettől a kórságtól, amely időnként egészen megkeseríti az életemet. Mégis, a Földön töltött sok-sok év alatt megtanultam, hogy minden rosszindulatú emberre jut legalább ezernyi, akiknek a szíve tele van jóindulattal. És bíznod kell a mindannyiunk legmélyén ott rejtőző jóságban. Csak ekkor élhetsz teljes és szeretettel teli életet.

71. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

>!
Katica12

Örökre az emlékezetembe vésődött, hogy hol voltam és mit csináltam, amikor megtudtam, hogy az apám meghalt.

(első mondat)

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

>!
perpetua P

Maia, a szépség; Ally, a vezető; Csillag, a békéltető; CeCe, a gyakorlatias; Tiggy, a gondoskodó és Electra, a kiszámíthatatlan.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Kapcsolódó szócikkek: Ally D'Apliése · Maia D'Apliése

A sorozat következő kötete

A hét nővér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kimberley Freeman: Parázs-sziget
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Egység
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek
Juliet Grey: A fényűzés napjai
Iny Lorentz: A várúrnő
Margaret Mitchell: Elfújta a szél