A ​hét nővér (A hét nővér 1.) 430 csillagozás

Maia története
Lucinda Riley: A hét nővér

Maia ​és öt nővére a nevelőapjuk halála után összegyűlik a Genfi-tó partján álló gyermekkori otthonukban. Pa Salt, a különc milliárdos mindannyiukat kisgyermek korukban fogadta örökbe, így semmit sem tudnak a vér szerinti szüleikről. Az apjuk végrendelete azonban arra ösztönzi őket, hogy derítsék ki, honnan származnak. Egy-egy titokzatos tárgyat kapnak örökségül, és egy földgömböt, amelyről leolvashatják a születési helyük koordinátáit. Maia megkezdi a kutatást a családja után, és hamarosan a világ másik felén, egy omladozó brazil villában találja magát. Az épületben megsárgult levelekre bukkan, amelyekből egy nyolcvan évvel korábbi, tragikus szerelem története bontakozik ki.

1927, Rio de Janeiro. Amikor a kávékereskedelemből meggazdagodott Antonio Bonifacio szeretné beházasítani az egyetlen gyermekét a riói arisztokráciába, a szenvedélyes Izabela kikönyörgi, hogy az eljegyzés után, de még az esküvő előtt hadd utazzon el Párizsba az egyik barátnője családjával. A lányt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
General Press, Budapest, 2021
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439187 · Fordította: Kiss Ádám
>!
General Press, Budapest, 2020
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439187 · Fordította: Kiss Ádám
>!
General Press, Budapest, 2018
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439187

2 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Ally D'Apliése · Maia D'Apliése · Floriano Quintelas


Kedvencelte 67

Most olvassa 20

Várólistára tette 425

Kívánságlistára tette 322

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Amikor Lucinda Riley tavaly megjelent könyvét, az Éjféli rózsát elolvastam, már akkor megfogadtam, hogy mindenképpen el szeretném olvasni az írónő korábban megjelent könyveit is, ugyanis az előbb említett könyv fantasztikus volt, a romantikus-történelmi műfaj egy igazi gyöngyszeme.
Ezt az olvasást addig-meddig halogattam, míg végül lehetőségem adódott az írónő legfrissebb magyarul megjelent könyvét elolvasni. (De most akkor tényleg ünnepélyesen megfogadom, hogy idén elolvasom a többi Lucinda Riley könyvet is.)

A hét nővér is egy nagyon jó olvasmány volt, szeretem mikor Lucinda Riley megadja nekem azt a luxust, hogy szépen hátradőlök, felteszem a lábam, és belemerülök egy újabb csodás történetébe, hagyva, hogy teljesen megfeledkezhessek a körülöttem lévő dolgokról.

Annak pedig kifejezetten örülök, hogy ez az élmény még hatszor meg fog ismétlődni, ugyanis ez a kötet egy azonos címet viselő regénysorozat része volt. Mindegyik kötetben a címadó hét nővért ismerhetjük majd meg, akikkel már ebben a részben is találkoztunk, szóval az első benyomásaim már megvannak róluk, és már azt is tudom, melyik nővérnek várom majd leginkább a bemutatkozását.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2017/01/lucinda-riley-het-…

18 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Szívmelengető családi regény és egzotikus időutazás. A könyv témája nem mindennapi, egy érett férfi csecsemőként örökbe fogad hat kislányt és a sajátjaként neveli őket. Az apa halálakor, akinek a neve egyáltalán nincs megemlítve a könyvben, kapnak egy kis útravalót, hogy felfedezzék a múltjukat, azt, hogy honnan jöttek.
spoiler
Maia a legidősebb lány Rioba repül, ahol egy író ismerőse segítségével kezd nyomozásba.
A riói szál pedig elrepít egészen 1928-ig, amikor a hegyen lévő óriási Krisztus-szobor építését megkezdték. Szerelem, fájdalom, megbánás, titkok és talányok – van, amire fény derül és megoldódik a könyv végére, és van amit tovább görget az írónő a következő kötetekre.

2 hozzászólás
szadrienn P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Túlságosan sötét és szabálytalan az én ízlésvilágom az ábrándos, édes-bús szerelmes irodalomhoz. Minél előrébb haladtam a könyv olvasásával, annál távolabbi jövőben sejlett fel előttem a Romantikarajongó kitüntetés megszerzésének lehetősége.
A csillagozás legfőképpen az én szubjektív véleményemet tükrözi, ezért a műfaj iránt elkötelezettek ne hallgassanak rám, tanulmányozzák inkább a zsánerben nálam jóval otthonosabban mozgó olvasók értékeléseit, és meg se álljanak Lucinda Riley-vel Párizsig és Rioig!

11 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

A sok dark romance és new adult, meg a nagyon ponyva füzetek után már szépirodalomként hatott számomra ez a kötet.
Igazi léleksimogató romantika, szirup és cukormáz mentesen, ahol az események valódiak, még azért sem történnek benne hatalmas csodák, hiába szurkol érte az ember lánya.
Maia nem túlzottan került közel hozzám, de örültem a boldogságának, a felmenőit nagyon szerettem és szántam egyszerre.
Újabb sorozat, amit muszáj tovább olvasnom.

6 hozzászólás
Sippancs P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

A két kedvenccé avatott Mariana Zapata könyv után nagyon nehezen akart jönni a következő kedvenc, de most végre megtaláltam. Lucinda Riley úgy robbant be ezzel a családregénnyel (sorozattal) az én csendes, vasárnapi délutánomba, hogy jóformán fel sem fogtam, és már a betűk rabjává váltam, és hiába tartott majdnem 500 oldalon át ez a csoda, közel sem volt elég belőle.
Ódákat tudnék zengeni róla, annyira tetszett. Vitt magával a lendülete, a finomsága, az elsöprő érzelemvilága. Akárcsak a többséget, engem is leginkább a múltbéli szál ragadott meg, bár izgalmas volt Floriano mellett kibogozni a családi szálakat is.
Ha eddig nem is tudtam volna, hogy mennyire húz a szívem Brazíliába, hát most újfent kaptam egy löketet, az írónőnek hála pedig a Corcovado-hegy örökre bevésődött az agyamba.
Fantasztikus történet, csak ajánlani tudom!
spoiler

1 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Ez megint egy olyan sorozat, amit muszáj lesz tovább olvasni…
A bakancslistámon (mert ugye álmodozni mindig lehet…) mindig is ott szerepelt Rio de Janeiro és persze a Megváltó Krisztus szobra. Ebben a könyvben a kellőképpen klisémentes, romantikus szál mellett kaptam fikcióval kevert történelmet is, és ez pontosan az, amire egy ilyen könyv olvasásakor számít az ember.
Nálam egy történelmi témát is tartalmazó könyv akkor éri el az öt csillagot, ha késztetést érzek a Wikipédia megnyitására illetve némi internetes kutakodásra – hát kérem tegnap az egész család a frissen szerzett tudásomat kellett, hogy végig hallgassa a „Megváltó Krisztus szobra” témában… Már ezért megérte! :)

2 hozzászólás
Tünde1>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Nagyon tetszett.Már rég elolvastam volna,de egyéb teendőim sűrűn voltak.
Kedvelem azokat a történeteket,amikor a múltat „ boncolják",itt megkaptam.
Imádtam a Párizsról szóló részeket és persze a romantikus szálat.Ha ilyen az írónő többi könyve is ,akkor kedvencet avatok.

7 hozzászólás
Navi P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Hm. Érdekes történet 2 érdekes családról. A ma játszódó részben van Pa Salt, a dúsgazda svájci üzletember, aki 6 lányt fogad örökbe, s nevel fel Atlantiszon, a birtokán. Halálakor spoiler a lányok hazatérnek és megkapják örökségüket, lehetőséget arra, hogy felkutassák vér szerinti szüleiket, ha akarják. A legidősebb nővér, Maia története ez, az örök hezitálóé, bizonytalané, aki csak egy hatalmas kezdőlökésnek köszönhetően indul el a saját nyomán. A cél Rió de Janeiro, a Megváltó Krisztus szobor építésének idején. Nekem kicsit sok volt az ugrás az időben, 2 generációt kihagytunk, de nagyon érdekes volt olvasni a szobor keletkezéséről. Engem annyira nem fogott meg Izabella története, bár sajnálom, amiért így kellett leélnie élete utolsó 3 évét. Megértem a döntéseit, s le a kalappal Gustavo előtt. Ahonnan elindult, nem mindenki tudott volna túljutni rajta.
Maia és Floriano kapcsolata nekem kicsit-nagyon gyors volt, s nem éreztem bennük a tüzet sem. Maia titkát már a legelején kitaláltam, de ez nem vont le semmit a könyv élvezeti értékéből. Kíváncsi vagyok a többi lány könyveire is :)
Szerintem még lesz jelentősége az üres „gyűrűnek” is.

5 hozzászólás
Lynn>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

A szerzőtől eddig csak egy könyvet olvastam, az magával ragadott, így nagy elvárásokkal kezdtem bele ebbe a regénybe. Már csak azért is, mert két olyan ember dicsérte nekem heteken keresztül, akiknek az ízlésében megbízom.

Persze itt is megvoltak azok a LR-es motívumok, amik pl. az Éjféli rózsában: kontinenseken átívelő történet, jelen és múlt párhuzamos bemutatása, származást illető titkok, elsöprő érzelmek.
A történet két szálon fut – mind a kettő lenyűgözött. Korunk Svájca/Rio de Janeiroja és a 90 évvel ezelőtti brazil történet is. Teljesen bele tudtam magam élni a szereplők sorsába, annyira hogy tényleg letehetetlen volt a könyv, és amikor a végére értem, napokig gondolkodtam a sorsukon. Nem is kérdés, hogy olvasom tovább a sorozatot.

Már a regény elején van pár elejtett titokmorzsa, amin lehet rágódni végestelen végig, még a regény befejezése után is – várhatóan majd a következő kötetekben lesz megoldás rájuk. Különösen Pa Salt személye izgat. Ki lehetett ez a titokzatos ember, aki 6 lányt fogad örökbe, feleség nélkül vállalva őket és aki hagyatékként leginkább csak egy levelet hagy minden lányra, ami alapján elindulhatnak megkeresni az őseiket. spoiler

4 hozzászólás
Erzsebeth P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Korábban olvastam A hét nővér első történetét, de nem hagyhattam méltató szavak nélkül a regényt. Csodálatosan megírt történelmi családregény.
A múltbéli szál erősebb, tartalmasabb és komolyabb történetvezetésű, egyértelműen jobban szerettem abban az időszakban kalandozni. Izgalmas, ahogyan elénk tárul Brazília világa és Cristo Redentor építésének története.
A jelenbéli szál is jól felépített és nagyon érdekelt a nővérek sorsa, de elég felszínesek – semmilyenek a párbeszédek, a karakterek és elég életszerűtlen, sok és giccses néhány esemény is és maga a luxus. (És kiábrándító mennyivel unalmasabb és jellegtelenebb még olvasva is a mai modern kor…)
Az Írónő minden rész, minden országát, főhelyszínét felkutatta a regények megírásához, érződik ennek a varázslatos hatása és hogy szívét, lelkét bele tette a történetbe, kiváló mesélő és különleges élmény a mitikus hét nővér nyomába eredni vele.
Kedvenc sorozat vált belőle és az első rész olvasásánál megsúgta már a szívem, hogy mindet szeretni fogom (a hibáival együtt).

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

perpetua P>!

Soha ne hagyd, hogy a félelem alakítsa a sorsod!

69. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Kapcsolódó szócikkek: félelem · sors
AdriiV >!

Mindenki a sarat tapossa, csak van, aki közben a csillagokra néz.

(első mondat)

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Katica12>!

– A műalkotásokat mindenki számára hozzáférhetően kell kiállítani – mondogatta. – Ajándék a léleknek a festőtől. A kíváncsi tekintetek elől elrejtett festmény értéktelen.

47. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

AdriiV>!

– Mindannyian úgy érezzük, hogy a saját hibánk a legsúlyosabb, mert azt mi követtük el.

420. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

perpetua P>!

A valódi nagyság eléréséhez először szenvedni kell.

402. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Madama_Butterfly>!

A művészek legnagyobb baja, hogy magába a szerelembe szerelmesek.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Trudiz>!

[…] a gyász az itt maradottakról szól. Rólunk. Saját magunkat és a veszteségünket siratjuk. És emiatt nem kell bűntudatot érezned.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Csoszi>!

– Kenyérrel és sajttal isszák a bort? – csodálkozott.
Mademoiselle, mi franciák vagyunk. Bármivel, bármikor szívesen iszunk bort – mosolygott rá, miközben felé emelte a poharát.

174. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Trudiz>!

[…] egy ponton túl az ember nem gondolhat másokra, csak magára.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Trudiz>!

[…] a szülőknek a gyermekeik iránt érzett szeretete a leghatalmasabb erő a földön.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története


Népszerű triviák

Manoli>!

A Hét nővér néven is ismert Plejádok, avagy Fiastyúk a Földhöz legközelebb eső csillagkép négyszázharmincnégy és négyszáznegyvenhat fényév távolságra. Az egyes csillagok elnevezése szolgál a Hét nővér-sorozat testvéreinek neveként.

[hu.lucindariley.co.uk]

Kapcsolódó könyvek: Lucinda Riley: A hét nővér · Lucinda Riley: Viharnővér · Lucinda Riley: Árnyéknővér · Lucinda Riley: Gyöngynővér · Lucinda Riley: Holdnővér · Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: A hét nővér
Lucinda Riley: Viharnővér
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Lucinda Riley: Gyöngynővér
Lucinda Riley: Holdnővér
Lucinda Riley: Napnővér

Kapcsolódó alkotók: Lucinda Riley

Manoli>!

Armilláris gömbök
Úgy tartják, hogy a görög csillagász, Hipparkhosz i. e. 200 környékén találta fel az armilláris gömböt, hogy megfejtse, „miként mozognak a mennyek és a csillagok a föld körül”. A szerkezet középpontjában lévő labda jelképezte a Földet, és négy, egymással helyenként átfedésben lévő gyűrű ölelte körül a bolygót.

[hu.lucindariley.co.uk]

Kapcsolódó könyvek: Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér

Kapcsolódó alkotók: Lucinda Riley

Manoli>!

A Plejádok, vagyis a Fiastyúk csillagképben halhatatlanná vált hét nővér évezredek óta csodálattal és ámulattal tölti el az embereket világszerte. A testvérek a föld szinte minden kultúrájának mítoszai és legendái közt felbukkannak. A hét nővérről szóló történetek szájról szájra terjedtek, de a költészet, a művészet, a zene és az építészet világát is megihlették többek között a görög, az ausztrál, a kínai, az indián, az egyiptomi, a perzsa, az indiai és a polinéz kultúrában.

[hu.lucindariley.co.uk]

Kapcsolódó könyvek: Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér

Kapcsolódó alkotók: Lucinda Riley


A sorozat következő kötete

A hét nővér sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Wingate: Elrabolt életek
Jojo Moyes: Akit elhagytál
Kate Quinn: Alice hálózata
Bauer Barbara: A fényfestő
Paullina Simons: A bronzlovas
Fábián Janka: Julie Könyvkuckója
Anne Jacobs: A villa
Fábián Janka: Emma évszázada
Karády Anna: A füredi gyermek
Colm Tóibín: Brooklyn