A ​hét nővér (A hét nővér 1.) 571 csillagozás

Maia története
Lucinda Riley: A hét nővér

Maia ​és öt nővére a nevelőapjuk halála után összegyűlik a Genfi-tó partján álló gyermekkori otthonukban. Pa Salt, a különc milliárdos mindannyiukat kisgyermek korukban fogadta örökbe, így semmit sem tudnak a vér szerinti szüleikről. Az apjuk végrendelete azonban arra ösztönzi őket, hogy derítsék ki, honnan származnak. Egy-egy titokzatos tárgyat kapnak örökségül, és egy földgömböt, amelyről leolvashatják a születési helyük koordinátáit. Maia megkezdi a kutatást a családja után, és hamarosan a világ másik felén, egy omladozó brazil villában találja magát. Az épületben megsárgult levelekre bukkan, amelyekből egy nyolcvan évvel korábbi, tragikus szerelem története bontakozik ki.

1927, Rio de Janeiro. Amikor a kávékereskedelemből meggazdagodott Antonio Bonifacio szeretné beházasítani az egyetlen gyermekét a riói arisztokráciába, a szenvedélyes Izabela kikönyörgi, hogy az eljegyzés után, de még az esküvő előtt hadd utazzon el Párizsba az egyik barátnője családjával. A lányt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
General Press, Budapest, 2022
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439187 · Fordította: Kiss Ádám
>!
General Press, Budapest, 2021
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439187 · Fordította: Kiss Ádám
>!
General Press, Budapest, 2020
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439187 · Fordította: Kiss Ádám

3 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Ally D'Aplièse · Maia D'Aplièse · Floriano Quintelas


Kedvencelte 87

Most olvassa 33

Várólistára tette 506

Kívánságlistára tette 387

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Amikor Lucinda Riley tavaly megjelent könyvét, az Éjféli rózsát elolvastam, már akkor megfogadtam, hogy mindenképpen el szeretném olvasni az írónő korábban megjelent könyveit is, ugyanis az előbb említett könyv fantasztikus volt, a romantikus-történelmi műfaj egy igazi gyöngyszeme.
Ezt az olvasást addig-meddig halogattam, míg végül lehetőségem adódott az írónő legfrissebb magyarul megjelent könyvét elolvasni. (De most akkor tényleg ünnepélyesen megfogadom, hogy idén elolvasom a többi Lucinda Riley könyvet is.)

A hét nővér is egy nagyon jó olvasmány volt, szeretem mikor Lucinda Riley megadja nekem azt a luxust, hogy szépen hátradőlök, felteszem a lábam, és belemerülök egy újabb csodás történetébe, hagyva, hogy teljesen megfeledkezhessek a körülöttem lévő dolgokról.

Annak pedig kifejezetten örülök, hogy ez az élmény még hatszor meg fog ismétlődni, ugyanis ez a kötet egy azonos címet viselő regénysorozat része volt. Mindegyik kötetben a címadó hét nővért ismerhetjük majd meg, akikkel már ebben a részben is találkoztunk, szóval az első benyomásaim már megvannak róluk, és már azt is tudom, melyik nővérnek várom majd leginkább a bemutatkozását.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2017/01/lucinda-riley-het-…

18 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Szívmelengető családi regény és egzotikus időutazás. A könyv témája nem mindennapi, egy érett férfi csecsemőként örökbe fogad hat kislányt és a sajátjaként neveli őket. Az apa halálakor, akinek a neve egyáltalán nincs megemlítve a könyvben, kapnak egy kis útravalót, hogy felfedezzék a múltjukat, azt, hogy honnan jöttek.
spoiler
Maia a legidősebb lány Rioba repül, ahol egy író ismerőse segítségével kezd nyomozásba.
A riói szál pedig elrepít egészen 1928-ig, amikor a hegyen lévő óriási Krisztus-szobor építését megkezdték. Szerelem, fájdalom, megbánás, titkok és talányok – van, amire fény derül és megoldódik a könyv végére, és van amit tovább görget az írónő a következő kötetekre.

2 hozzászólás
ProKontra>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Nagyon sok thriller és krimi könyvet olvasok, így néha kell, hogy kikapcsolódásként valami más történethez nyúljak, amiben nincsen erőszak. Lucinda Riley A hét nővér könyve pontosan olyan kikapcsolódást nyújtott, ami pihentető, azonban ez sem egy könnyed romantikus történet. Az emberi sorsok, amelyek megjelennek tele vannak tragédiával, szomorúsággal, csalódással.

Az első rész főszereplője Maia, a legelső lány, akit Pa Salt örökbefogad. A történet elején megtudjuk, hogyan halt meg Pa Salt, valamilyen szinten megismerjük az összes örökbefogadott lány természetét, hogy mi lett belőlük, mit kezdtek az életükkel.

A történet két idősíkban játszódik, az első a jelen, amelyben az első lány barangol távol Atlantisztól. Maia elég visszafogott lány, és ő az egyedüli, aki Atlantiszon maradt, szinte remete életet élve. Pa Salt azonban hagyott rá valamit, egy olyan dolgot, amivel kiderítheti, ki ő valójában, honnan származik. Így felkerekedik és elindul Brazíliába, ahol Floriánóval, a férfival, akinek könyvét Maia fordította, belekezdenek egy utazásba, hogy megtalálják a lány családját.

A múltban, 1927-ben megismerhetjük Izabela-t, azaz Belt, aki fiatalon kényszerül házasságra, hogy édesapja kedvére tegyen, ezáltal bekerülnek az elit társaságba. Bel jegyese egy görényképű férfi, Gustavo, aki egyébként kedves és megbízható, de a lány semmit sem érez iránta. Lehetősége nyílik rá, hogy pár hónapra elmeneküljön, így jegyese engedélyével Párizsba utazik barátnőjével és annak családjával. Felfedezi ezt a csodás várost, megismerkedik csodás emberekkel, és rátalál az igaz szerelem is. De Bel tudja, hogy haza kell mennie, mert számára a család az első.

Be kell vallanom, hogy Bel története sokkal jobban érdekelt, sokkal izgalmasabbnak találtam, alapjáraton is szeretem a régi időkben játszódó történeteket, így sokkal jobban a szívemhez nőtt. Maia, bár valamilyen szinten megismerhettem, mégsem kaptam belőle annyit, hogy a kedvenc szereplőmmé váljon, és talán az ő története a könyv végén kissé túl gyorsan haladt.

Ez a regény szívfájdító utazásra hív bennünket, titkokkal, rejtélyekkel, amelyben a gyász és szerelem keveredik egyszerre. Ha szeretitek a családi, emberi sorsokat bemutató történeteket, akkor ezt a könyvet jó szívvel ajánlom nektek.

szadrienn P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Túlságosan sötét és szabálytalan az én ízlésvilágom az ábrándos, édes-bús szerelmes irodalomhoz. Minél előrébb haladtam a könyv olvasásával, annál távolabbi jövőben sejlett fel előttem a Romantikarajongó kitüntetés megszerzésének lehetősége.
A csillagozás legfőképpen az én szubjektív véleményemet tükrözi, ezért a műfaj iránt elkötelezettek ne hallgassanak rám, tanulmányozzák inkább a zsánerben nálam jóval otthonosabban mozgó olvasók értékeléseit, és meg se álljanak Lucinda Riley-vel Párizsig és Rioig!

11 hozzászólás
Cs_N_Kinga P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Hmmm. Nehéz értékelnem, mert maga a történet szép és érdekes. Jól is van megírva. De az én ízlésemnek picit lassú…. Fele ennyi oldalon is teljesen érthető lett volna. Viszont tetszett Rio, az hogy hogyan fejlődik Maia és milyenek is voltak az ősei. Leginkább a Rioi/Portugál nemesség picike bemutatása tetszett, róluk még nem sokat olvastam. Viszont érdekes volt Párizs is, hogy milyen is volt akkor az élet…. Szóval nem rossz könyv ez, aki a lassan haladós történeteket kedveli bátran kezébe veheti. De ne lepődjön meg, mert kicsit keserédes a sztori. Nem az a típus, amit én kedvelek, hogy minden happy end. Itt több kicsit a kötelesség és az élet maga, és nem mindig győz a szerelem….
https://youtu.be/akr96FgpDrg

4 hozzászólás
cicus61 P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Tetszett a történet, bár elég nehezen indult be. Egy sorozatnál mondjuk elég sok mindent kell közölni az írónak ahhoz, hogy megértsük a történetet. Nekem ez egy kicsit soknak tűnt. Aztán persze belendült és jó kis történet lett belőle, ahogy a hat lányról megtudunk sok mindent, persze előszőr Maiaról. Nagyon ritkán kezdek bele egy ilyen hosszú sorozatba. Nem tudom, fogom-e folytatni, majd kiderül. Egyébként nagyon szeretem az írónő könyveit, volt olyan amelyik kedvenc lett és volt amelyik nem igazán, de mindig szép emlékeket őrzök a történeteiről.

Bleeding_Bride IP>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

A sok dark romance és new adult, meg a nagyon ponyva füzetek után már szépirodalomként hatott számomra ez a kötet.
Igazi léleksimogató romantika, szirup és cukormáz mentesen, ahol az események valódiak, még azért sem történnek benne hatalmas csodák, hiába szurkol érte az ember lánya.
Maia nem túlzottan került közel hozzám, de örültem a boldogságának, a felmenőit nagyon szerettem és szántam egyszerre.
Újabb sorozat, amit muszáj tovább olvasnom.

6 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Ez megint egy olyan sorozat, amit muszáj lesz tovább olvasni…
A bakancslistámon (mert ugye álmodozni mindig lehet…) mindig is ott szerepelt Rio de Janeiro és persze a Megváltó Krisztus szobra. Ebben a könyvben a kellőképpen klisémentes, romantikus szál mellett kaptam fikcióval kevert történelmet is, és ez pontosan az, amire egy ilyen könyv olvasásakor számít az ember.
Nálam egy történelmi témát is tartalmazó könyv akkor éri el az öt csillagot, ha késztetést érzek a Wikipédia megnyitására illetve némi internetes kutakodásra – hát kérem tegnap az egész család a frissen szerzett tudásomat kellett, hogy végig hallgassa a „Megváltó Krisztus szobra” témában… Már ezért megérte! :)

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

A két kedvenccé avatott Mariana Zapata könyv után nagyon nehezen akart jönni a következő kedvenc, de most végre megtaláltam. Lucinda Riley úgy robbant be ezzel a családregénnyel (sorozattal) az én csendes, vasárnapi délutánomba, hogy jóformán fel sem fogtam, és már a betűk rabjává váltam, és hiába tartott majdnem 500 oldalon át ez a csoda, közel sem volt elég belőle.
Ódákat tudnék zengeni róla, annyira tetszett. Vitt magával a lendülete, a finomsága, az elsöprő érzelemvilága. Akárcsak a többséget, engem is leginkább a múltbéli szál ragadott meg, bár izgalmas volt Floriano mellett kibogozni a családi szálakat is.
Ha eddig nem is tudtam volna, hogy mennyire húz a szívem Brazíliába, hát most újfent kaptam egy löketet, az írónőnek hála pedig a Corcovado-hegy örökre bevésődött az agyamba.
Fantasztikus történet, csak ajánlani tudom!
spoiler

1 hozzászólás
Tünde1>!
Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Nagyon tetszett.Már rég elolvastam volna,de egyéb teendőim sűrűn voltak.
Kedvelem azokat a történeteket,amikor a múltat „ boncolják",itt megkaptam.
Imádtam a Párizsról szóló részeket és persze a romantikus szálat.Ha ilyen az írónő többi könyve is ,akkor kedvencet avatok.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

perpetua P>!

Soha ne hagyd, hogy a félelem alakítsa a sorsod!

69. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Kapcsolódó szócikkek: félelem · sors
AdriiV>!

Mindenki a sarat tapossa, csak van, aki közben a csillagokra néz.

(első mondat)

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

perpetua P>!

A valódi nagyság eléréséhez először szenvedni kell.

402. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Katica12>!

– A műalkotásokat mindenki számára hozzáférhetően kell kiállítani – mondogatta. – Ajándék a léleknek a festőtől. A kíváncsi tekintetek elől elrejtett festmény értéktelen.

47. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

AdriiV>!

– Mindannyian úgy érezzük, hogy a saját hibánk a legsúlyosabb, mert azt mi követtük el.

420. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Madama_Butterfly>!

A művészek legnagyobb baja, hogy magába a szerelembe szerelmesek.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Trudiz >!

[…] a gyász az itt maradottakról szól. Rólunk. Saját magunkat és a veszteségünket siratjuk. És emiatt nem kell bűntudatot érezned.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Csoszi>!

– Kenyérrel és sajttal isszák a bort? – csodálkozott.
Mademoiselle, mi franciák vagyunk. Bármivel, bármikor szívesen iszunk bort – mosolygott rá, miközben felé emelte a poharát.

174. oldal

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Trudiz >!

[…] egy ponton túl az ember nem gondolhat másokra, csak magára.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története

Trudiz >!

[…] a szülőknek a gyermekeik iránt érzett szeretete a leghatalmasabb erő a földön.

Lucinda Riley: A hét nővér Maia története


Népszerű triviák

Manoli >!

A Hét nővér néven is ismert Plejádok, avagy Fiastyúk a Földhöz legközelebb eső csillagkép négyszázharmincnégy és négyszáznegyvenhat fényév távolságra. Az egyes csillagok elnevezése szolgál a Hét nővér-sorozat testvéreinek neveként.

[hu.lucindariley.co.uk]

Kapcsolódó könyvek: Lucinda Riley: A hét nővér · Lucinda Riley: Viharnővér · Lucinda Riley: Árnyéknővér · Lucinda Riley: Gyöngynővér · Lucinda Riley: Holdnővér · Lucinda Riley: Napnővér

Lucinda Riley: A hét nővér
Lucinda Riley: Viharnővér
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Lucinda Riley: Gyöngynővér
Lucinda Riley: Holdnővér
Lucinda Riley: Napnővér

Kapcsolódó alkotók: Lucinda Riley

Manoli >!

Armilláris gömbök
Úgy tartják, hogy a görög csillagász, Hipparkhosz i. e. 200 környékén találta fel az armilláris gömböt, hogy megfejtse, „miként mozognak a mennyek és a csillagok a föld körül”. A szerkezet középpontjában lévő labda jelképezte a Földet, és négy, egymással helyenként átfedésben lévő gyűrű ölelte körül a bolygót.

[hu.lucindariley.co.uk]

Kapcsolódó könyvek: Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér

Kapcsolódó alkotók: Lucinda Riley

Manoli >!

A Plejádok, vagyis a Fiastyúk csillagképben halhatatlanná vált hét nővér évezredek óta csodálattal és ámulattal tölti el az embereket világszerte. A testvérek a föld szinte minden kultúrájának mítoszai és legendái közt felbukkannak. A hét nővérről szóló történetek szájról szájra terjedtek, de a költészet, a művészet, a zene és az építészet világát is megihlették többek között a görög, az ausztrál, a kínai, az indián, az egyiptomi, a perzsa, az indiai és a polinéz kultúrában.

[hu.lucindariley.co.uk]

Kapcsolódó könyvek: Lucinda Riley: A hét nővér

Lucinda Riley: A hét nővér

Kapcsolódó alkotók: Lucinda Riley


A sorozat következő kötete

Lucinda Riley: Viharnővér Ally története

A hét nővér sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kate Morton: A tóparti ház
Kristin Hannah: Téli kert
Lisa Wingate: Elrabolt életek
Ann O'Loughlin: Bálterem Kávézó
B. E. Belle: Árvák
Kate Quinn: Alice hálózata
Leah Fleming: A képeslap
Anne Jacobs: A villa öröksége
Colleen McCullough: Keserédes
Sarah Morgan: Könyvesbolt Párizsban