A ​gonosz maga 93 csillagozás

Luca D'Andrea: A gonosz maga

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1985-ben ​Kurt Schaltzmannt, Markus Baumgartnert és a húgát, Evit, meggyilkolják a Bletterbach-szurdokban, egy óriási völgytorokban, amelynek őskövületei a világ születésének rettenetes titkait rejtik magukban. A három fiatalt valósággal lemészárolják egy szörnyű vihar során. Holttestüket oly mértékben megcsonkítják, hogy felmerül a gyanú, talán nem is emberi lény végzett velük. Harminc évvel később Jeremiah Salinger amerikai dokumentumfilm rendező, aki egy helybéli, dél-tiroli lányt vett feleségül, tudomást szerez a bűntényről, amelynek felderítetlen volta nem hagyja nyugodni. Feleségével, Annelisével és kislányával, Clarával, egy időre Siebenhochba költözik, de a Dolomitok szívében megbújó kis település lakói nem veszik jó néven a múltjukban való vájkálást, és nem segítenek a kutatásban. Jeremiah apósa, Werner Mair, a hegyimentő szolgálat volt vezetője is óva inti a vejét attól, hogy az elátkozott szurdok közelébe merészkedjen. Az események sodrásában minden jel arra mutat, hogy… (tovább)

Eredeti cím: La sostanza del male

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
XXI. Század, Budapest, 2017
398 oldal · ISBN: 9786155638138 · Fordította: Bíró Júlia
>!
XXI. Század, Budapest, 2017
396 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155638121 · Fordította: Bíró Júlia

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Annalise Mair · Jeremiah Salinger · Werner Mair

Helyszínek népszerűség szerint

Olaszország


Kedvencelte 9

Most olvassa 9

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 81

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Luca D'Andrea: A gonosz maga

Egy gyönyörű helyszín: a dél-tiroli Dolomitok.
Egy szépséges falu: Siebenhoch.
Egy összetartó, különös közösség.
Egy ősi, titokzatos szurdok: Bletterbach

És Jeremiah Salinger dokumentumfilmrendező, aki filmforgatás közben balesetet szenved és ennek súlyos következményei lesznek. Több súlyos következménye is.

Szerintem egy feszült, izgalmas könyv volt, egy ősi helyszínen, démonokkal, titkokkal és emberekkel, akik próbáltak a múlttal megküzdeni, több-kevesebb sikerrel.

A történet végén egyik csavar követi a másikat, izgalmakban sem volt hiány, amennyire lassú, alapos és izgalommentes volt a regény eleje, annyira felpörgött a vége. Tetszett a szerző történetvezetése és stílusa, az ősi legendák beépítése ebbe a sötét és titokzatos hangulatú thrillerbe..

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.in/2017/05/luca-d-andrea-gono…

19 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Luca D'Andrea: A gonosz maga

Nagy reményekkel kezdtem neki ennek a könyvnek, főleg miután @A_Shara barátnőm ötcsillagosra minősítette. Számomra nem ért fel Dolores Redondo könyveivel. Az alapötlet jó volt, a helyszín, a szereplők is, de többet is ki lehetett volna hozni belőle. A könyv első fele eléggé vontatott, a főhős (Salinger) pedig borzasztóan idegesített. Igazi tenyérbemászó pasas, aki mindenbe beleüti az orrát. Még ha sikerül is felgöngyölítenie minden szálat, túl nagy árat fizet érte. Reméljük, az író következő könyve egy cseppet pörgősebb lesz.

4 hozzászólás
>!
A_Shara
Luca D'Andrea: A gonosz maga

Számomra az idei év felfedezettje Luca D'Andrea.

Igaz, még csak április végén járunk, de most azt érzem mint kb. 2 évvel ezelőtt, Angela Marsons első könyvével a kezemben. Hihetetlenül tud írni D'Andrea. Abban biztos vagyok, hogy imádja rock'n'rollt, a hegyeket, a rejtélyeket.

A történet főhőse Salinger, egy harmincas dokumentumfilmes, aki egy súlyos trauma után apósa közelébe, Siebenhochba költözik családjával pár hónapra. A település mindössze 700 fős, az emberek szeretik egymást, és egyébként is jó messze van mindenkitől.
Persze egy vérbeli dokumentumfilmes egyből ráérez a kedvesség mögött megbújó titokra, és ahogy megkapargatja a felszínt, alatta viperafészket talál.
Kideríti, hogy 1985-ben a közeli Bletterbach-szurdokban 3 fiatalt brutálisan meggyilkoltak, de a tettest soha nem találták meg.
Salinger saját szakállára nyomozni kezd, és egyre több olyan dolgot tud meg, ami veszélybe sodorja saját és családja életét.

Az író mesterien szőtte a cselekményt, mindig adott egy kis információt, amitől azt hittem végre többet tudok….mígnem kiderült, hogy cseppet sem. Aztán amikor már azt hittem mindent tudok, az író csavart egyet a történeten és minden a feje tetejére állt. De pár oldal után újabb fordulat jött, és minden megváltozott.

A gonosz maga igazi csemege a thriller rajongóknak.
Sőt, kötelező olvasmány.
Köszönöm az élményt, @21_Század_Kiadó.

14 hozzászólás
>!
smetalin
Luca D'Andrea: A gonosz maga

Végig egy erős négyes volt a könyv, majd jött az utolsó fejezet……Ez egy tipikus „szarkás” befejezés lett. Kár érte. ( ezt a varjú mondja tudom:))
Az egész történet a hegyekben játszódik, 30 éves titkot próbál megfejteni főszereplőnk, három brutális áldozat, négy elszúrt élet. Egy ütős befejezés….na ez lett eltolva, a köztes oldalak érdekesek voltak, de hát egy könyv attól jó, ha jó a vége is! Ez most túl készült!:)

1 hozzászólás
>!
EssentialHencsi MP
Luca D'Andrea: A gonosz maga

Nekem tetszett. Mintha az írókámat a Djatlov-rejtély inspirálta volna. Lehetett volna egy kicsit misztikusabb cucc, de így is bejött. @OctoberRain, megtarthatod. :)

2 hozzászólás
>!
robinson P
Luca D'Andrea: A gonosz maga

Lehetett volna jobb, sokkal jobb ez a regény. Többet vártam egy feledhető kriminél, mint amit kaptam. Túl sok a körítés, elnyújtott, lapos bevezetés után (70-80 oldal) kevés a tényleges történés az is szétesik. Van lelkizés családilag, némi horror, szerelem és krimi elem is. Mégis, ami pedig talán a legjobban hiányzik, az a feszültség, izgalom, ami krimi esetében elég fontos tényező. Sokat ígér, keveset ad ez a könyv.

http://gaboolvas.blogspot.hu/2017/05/a-gonosz-maga.html

7 hozzászólás
>!
mate55 
Luca D'Andrea: A gonosz maga

A történet az olasz Dolomitokban, Dél-Tirolban játszódik, és egy 1985-ben elkövetett hármas gyilkosság történetét beszéli el. A regény főszereplője egy amerikai dokumentumfilmes, aki harminc évvel később megkísérli megoldani az ügyet. A sztori eleinte lassú kibontása, a főszereplő folyamatos falakba ütközése annyi cselekményszálat indít el a jelenben és a megtörtént események újra felidézése révén a múltban, hogy félő lesz, indokolatlanná és értelmét vesztetté válik a filmes nyomozásának eredeti célja. Ahogy halad előre, úgy „butul” a könyv – egyre kevésbé lehet azonosulni a szereplőkkel, egyre gyengébb a logikai kohézió az egyes események között. Végül aztán helyükre kerülnek a szereplők, az egyre gyorsabbá és izgalmasabbá váló cselekmény megtalálja a maga ütemét, megmentve ezzel a komor hangulatú, múltat feszegető és a krimi műfajának minden tekintetben megfelelő könyvet, amely így egy egyszeri szórakozást nyújthat olvasójának, meghagyva a reményt, hogy lesz még ettől sokkal jobb könyve is az írónak. Nem volt ez rossz könyv, csak tagadjuk le, „Nincs benne túlzás, nyugodtan hasonlíthatjuk Jo Nesbo-höz vagy Stephen Kinghez.” – La Repubblica eme nyilatkozatát.

>!
NewL P
Luca D'Andrea: A gonosz maga

Jól megírt izgalmas történet ez, ami lassan, alaposan leírja a gyilkosság megfejtéséhez vezető lépéseket, de mégsem a nyomozásos rész az, amit eltalált az író, hanem Salinger küzdelmét először azzal a tudattal, hogy ő túlélt, a posztraumatikus stresszel, a bigott emberekkel, akiknek a szemében mindig is megtűrt lesz, illetve a megszállottságával, amivel mindenáron ki akarja deríteni, hogy mi is történt 1985 -ben.

2 hozzászólás
>!
dagikám
Luca D'Andrea: A gonosz maga

Az eleje kicsit zavarosan indult, de a végére letisztult. Annyira nem volt szimpatikus a főszereplő, önző volt. Kockára tett mindent csak azért, hogy kinyomozzon egy ősrégi gyilkosságot. Itt már mindenki gyanúsított volt, aki élt és mozgott. Ahogy a végéhez közeledtünk azt hittem minden kiderült, letisztázódott, meg lett magyarázva de nem…Nem is értettem hirtelen azt a csavart a végére..kicsit zavaros lett így nekem, és felmerül egy csomó kérdésem Werner elbeszélésével kapcsolatban. De azért egy történetnek elment

>!
OctoberRain
Luca D'Andrea: A gonosz maga

Ha el akarod olvasni a könyvet, javaslom, hogy fekvő pozícióban semmiképp se tedd. Nem túl kényelmes párnának. Elég kemény. Én is emiatt ébredtem fel, mikor úgy a 40. oldal körül bealudtam.

Eszméletlenül unalmas az eleje. Mondjuk utána sem lesz sokkal jobb, olyan, mint a Barátok közt, simán ki lehet hagyni fejezeteket, akkor is érthető. Pedig a fülszöveg alapján nem kevés potenciál volt benne. De sajnos az író inkább az ötbetűs meg nyolcbetűs meg huszonhat betűs baromságokra helyezte a hangsúlyt, ami marhára idegesítő volt! Voltak benne egészen izgalmas, pörgős részek, de a történet nagy részére nem ez volt jellemző. Sajnos.
A főszereplő is olyan semmilyen. Nem is csodálom, hogy kb. 30 oldalnyi történés alatt a fél falu péppé verte, akkora hülye volt.

A vége meg hát….na. Csak pislogtam. Annyira nyakatekert lett…felesleges. Mondjuk nekem az előtte levő ’mi történt valójában Bletterbachban’ sem tetszett. Én valami misztikusra, hátborzongatóra, megmagyarázhatatlanra számítottam. De arra már nem futotta.

Amúgy meg, árulja már el valaki, spoiler Merthogy ez nekem nem tiszta. Vagy ez benne volt, csak jó lett volna, ha időnként 4 helyett 1-et lapozok?

Az egész könyvből annyi maradt meg, hogy
1. Minden fejezetben legalább 3x szerepelt a genau szó. Nem baj, a német tanárnőm amúgy is azzal köszönt el a nyári szünet idejére, hogy tanuljak jó sok szót. Egyet kipipálhatok.
2. Szép a táj.
3. Szóval ezek az ökológiai fülkék olyanok lennének, mint egy Jurassic Park? Hát ennél a végkifejletnél talán még az is jobb lett volna, ha egy T.Rex követi el a mészárlást.
És 4. A pálinka forró lávaként csurgott végig a torkomon. Töltöttem magamnak még egyet.

És tényleg úgy a legjobb végigolvasni ezt a könyvet, ha közben töltesz magadnak egy pálinkát. Aztán még egyet. Ja. Genau.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Bea_Könyvutca P

Iszonyú sok könyvet elolvastam. Azt hittem, mindent tudok, és velem nem történhet semmi baj. Meg voltam arról győződve, hogy odafent a mennyben van egy istenség, aki megóvja a könyvimádókat a földi élet minden csúnyaságától.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · olvasás
3 hozzászólás
>!
mate55 

Szerintem akkor válunk felnőtté, amikor megtanulunk bocsánatot kérni.

291. oldal

Kapcsolódó szócikkek: felnőtt
2 hozzászólás
>!
Bea_Könyvutca P

Mert ugyan mi lehetne felvillanyozóbb, hatalmasabb és szexibb a rock'n'rollnál?

11. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

A mennyországról alkotott képem homályos volt, ám fölöttébb demokratikus helynek gondoltam.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: mennyország
>!
mate55 

– Egy házasságban vannak jó idők és rossz idők.

281. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság
>!
mate55 

Olyan megható elragadtatással mondott igent, hogy kevéssé férfiasan elsírtam magam. Mi másra is vágyhattam volna még?

17. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Donato Carrisi: Démoni suttogás
Rita Monaldi – Francesco Sorti: Imprimatur
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
Réti László: Kaméleon
Don Winslow: Drogháború
Angela Marsons: Elfojtott sikoly
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Bleeding Bride: A téboly kertje
Robert Pobi: Vérember