A ​róka és a gyerek 19 csillagozás

Luc Jacquet: A róka és a gyerek

Egy róka és egy kislány közt különleges barátság szövődik egy elbűvölő kaland során, s eközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A gyönyörű mese kereteibe ágyazott utazás alatt egy kislány szemén keresztül ismerjük meg az állatokat, találkozunk hiúzzal, farkasokkal, borzzal, sündisznókkal – és persze rókával és rókakölykökkel.
A könyv a film bámulatba ejtő felvételeinek segítségével a természet titkos, mégis otthonos oldalának kivételesen szép képeit tárja elénk.

Meghívás a hétköznapi csodák világába.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Best Hollywood, Budapest, 2008
192 oldal · ISBN: 9789630642033 · Fordította: Karácsonyi Mária

Kedvencelte 5

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Jeffi P>!
Luc Jacquet: A róka és a gyerek

Nehéz besorolni ezt a könyvet, mert három dolog egyszerre:
Album
Mesekönyv
Ismeretterjesztő könyv
Van egy keret történetünk, egy kislányról és egy rókáról… aztán több rókáról. Mindezt rengeteg gyönyörű fotóval illusztrálva, és néha meg-megszakítva egy-egy ismeretterjesztő szöveggel. A filmet még nem láttam, de feltételezem, hogy az is gyönyörű lesz. (már rajta vagyok az ügyön, hogy megnézhessem). A történet aranyos és igaz, a lány kicsit naiv, de aztán rájön, hogy a róka akkor is róka, ha megszelídíted, akkor is kell neki tér, és akkor is állat, ami öntörvényű, és hihetsz valamit Te játéknak, az attól még Neki nem feltétlen játék. Szép volt, a képek gyönyörűek, és az ismeretterjesztés is remekül beleolvadt a történetbe.

1 hozzászólás
Uzsonna>!
Luc Jacquet: A róka és a gyerek

A filmet láttam először, és a könyvet is kézbe vettem (mely már régóta integetett felém), hogy lássam, miben hasonlít a filmhez vagy éppen különbözik attól.
Nekem nagyon tetszett a film: egy gyönyörű természeti környezetben (forgatás szerint két helyen) játszódik és olyan magasztos történetet foglal magában, amire minden természetkedvelő ember (én legalább is) vágyik: látni a vadállatokat természetes környezetükben, netán megszelídíteni őket. Mivel ehhez még nem volt szerencsém, sem időm, így nagy élvezettel néztem a filmet és lapoztam később a könyvet. A történet magva egyébként igaz történet, a film rendezője egyszer gyerekkorában tényleg látott egy rókát vadászni, és az a pár pillanat, amíg találkozott a tekintetük, miután a róka elszaladt, örökre megmaradt, eredményezve ezt a szép filmet.
És a könyvről is egy pár szó, illett volna ezzel kezdenem: gyönyörű (a filmből vett) fotókkal meséli el a történetet, apró különbségek vannak csak a filmhez képest. A narráció más: a könyvben egyes szám harmadik személyben olvashatunk a kislányról, a filmben pedig már felnőttként meséli el a kislány gyermekkori élményeit. Tetszik, hogy rövid és hasznos ismeretterjesztő leírásokat is találunk a könyvben előforduló állatokról. Szép és megszívlelendő tanulsággal zárul a történet.
Minden természetkedvelő ember számára nagy élményt nyújt a könyv is és a film is. (illetve aki jobban szereti a pörgősebb filmeket, annak elég lehet a könyv is.)

Fleur_Rouge_Cerise>!
Luc Jacquet: A róka és a gyerek

Óóóó, te jó ég!!! Már megint mi akadt a kezembe?! Olyan aranyos volt :) Modern kis herceg(nő) története, aki megpróbálja megszelídíteni a rókát.

2 hozzászólás
DAndrea>!
Luc Jacquet: A róka és a gyerek

Gyönyörű fotókönyv és mese gyerekeknek (és nyitott szívű felnőtteknek) 1 óra alatt kiolvasható:)

XX73 P>!
Luc Jacquet: A róka és a gyerek

Ez egy nagyon szép és sokrétű könyv. Szívesen ajánlom akár a totyogós gyerekeket nevelő szülőknek is. De ez egy olyan mű, melyben minden életkorban másra fókuszál az olvasó.

Jelenleg én most ott tartok, hogy micsoda lehetőség ez arra, hogy megismertessük a kicsinyeket az állatvilággal!

Ami még fontos. Nagy szerepe van a felolvasónak (mert ez egy felolvasást, és nagyon alapos képnézegetést/megbeszélést kívánó könyv, legalábbis szerintem.)

renta P>!
Luc Jacquet: A róka és a gyerek

Ez egy lenyűgöző könyv, biztosan csodaszép a film is.
Gyönyörű ez a vörös hajú kislány a sok szeplőjével, meg a lila ruhájával.
A történet vége meglepett, azt hittem, egészen meseszerű lesz (kicsit tán giccsbe hajló), emiatt nem is vártam tőle túl sokat. De ez a reálisabbnak tűnő, életszerűbb befejezés nekem jobban tetszett.
Úgy van tanulsága, hogy az nem szájbarágós.
Viszont bármennyire jók voltak az ismeretterjesztő részek, engem állandóan kizökkentettek, zavaró volt, hogy a történetbe lettek belepottyantva. A végére, függelékbe inkább helyük lett volna.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rigó Béla: Vuk
Walt Disney – Robin Hood / Csipkerózsika / 101 kiskutya
Ljuba Stíplová: Kisállatok esti meséje
Walt Disney – A róka és a vadászkutya
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas
Holly Webb: Mazsi elszökik
Walt Disney – Micimackó szülinapi expedíciója
Csukás István: A téli tücsök meséi
Roberto Pavanello: Négy barátnő, egy rejtély
Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén