Téli ​szerelem 15 csillagozás

Luanne Rice: Téli szerelem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Neve ​Halloran és a lánya azóta szeretik szenvedélyesen a festői szépségű Rhode Islandet, amióta Neve először irányította Mickey babalépteit a homokos parton. Most, hogy Mickey tinédzserré cseperedett, Neve-nek pedig az utolsó reménye is szertefoszlott arra, hogy a lánya imádott, de megbízhatatlan apjával, aki elhagyta őket, még valaha is boldogok legyenek, mindketten azért küzdenek, hogy új életet kezdjenek ezen a szélfútta tájon, mely a menedéket nyújtja számukra. Elbűvölve e törékeny természetvédelmi területtől, Mickey egy magányos fiú társaságában érik nővé, akire átragad Mickey partmenti élőlények iránti ösztönös szeretete. Neve pedig azon kapja magát, hogy egy olyan férfihoz vonzódik, aki egész életét ennek a vadvédelmi tájnak szentelte, de aki képtelen megszabadulni a múlt fájdalmaitól – s kibékülni az apjával, aki még mindig magán viseli a második világháború sebeit. Ahogy a tél utat enged a tavasznak, a tavasz pedig a nyárnak, egy titok kerül napvilágra, mely évtizedeken… (tovább)

Eredeti cím: The Edge of Winter

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
JLX, Budapest, 2007
364 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633052631 · Fordította: Molnár Gabriella

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
sztrapacska1213 P
Luanne Rice: Téli szerelem

Gyönyörű leírások a téli tengerpartról, a madárvilágról, a természet szeretetéről, veszteségről, gyászról, egymásra találásról, újrakezdésről, a hagyományok fontosságáról egy tengeralattjáró csatáról és a háború utóhatásairól. A lezárás kissé „amerikaifilmesre” sikerült, de szerintem ennyi még belefért :)

>!
Szédültnapraforgó
Luanne Rice: Téli szerelem

Első olvasásom az írónőtől, de ha a többi regénye is ilyen hangulatú, fogok még tőle olvasni. Valami nyálas szerelmi regényre számítottam a cím és a borító alapján, egyrészt azért is halogattam az olvasását. Már egy ideje a polcomon csücsült. Nagyon kellemes csalódás volt a történet, egy hóbagolyról, egy tengeralattjáróról és persze több szereplős szerelemről (Mickey-Shane, Neve-Tim) szól a regény. Nagyon mély érzelmeket élhetünk át a karaktereken keresztül. Apa-lánya kapcsolat, válás, anya-lánya kapcsolat, lánybarátság, tiniszerelem, felnőtt szerelem, apa-fia kapcsolat. A háború borzalmairól képet kapunk és családtagok elvesztését is átélhetjük. Nagyon szép könyv, csak ajánlani tudom! Vagy csak jókor talált rám :)

>!
Minka
Luanne Rice: Téli szerelem

Sehogy sem tudok három és fél csillagnál többet adni rá. A téma jó, a szereplők nagyon aranyosak, jól indult a könyv, de aztán irányt váltott és szirupos lett.

4 hozzászólás
>!
matraimelinda
Luanne Rice: Téli szerelem

Már a könyv felénél tudtam, hogy 4 csillagot érdemel a könyv. Aranyos hóbagoly, tengerpart, romantika, második világháborús visszaemlékezések, harcok, emlékek, könnyek, fájdalom, családi tragédiák, de ugyanakkor a romantikus szál is megjelenik séta a tengerparton, holdfény, egymásra találások stb. Tény és való, hogy nem minden könyv annyira nemzetközi bestseller, mint ahogyan rávésik az első oldalra fentre, meg alulra is jól láthatóan, szembeszökően, Reklámfogás nyilván. ezt csak mellékesen állapítottam meg, de ez számomra, és itt sokak számára nyilvánvaló. Aranyos, kedves történet, a saját maga kategóriájában, de nem nyújtott különösebben maradandó élményt. Azt hiszem, ezt a regényt és a szerzőt is a helyén kell tudni kezelni, Danielle Steel, Barbara Taylor Bradford Marian Keyes mellett. Várólistát csökkentettem a könyv elolvasásával, és azt is tudom, kit fogok karácsonyra megajándékozni vele.:)


Népszerű idézetek

>!
vizonto

Jézusom! Nem tudod milyen ez a világ? Tele van szegény, reménykedő fickókkal, akik az ötéves fényképüket teszik fel az internetre kétségbeesésükben, hogy megismerkedjenek valakivel, aki nem fogja észrevenni vagy nem érdekli. Randik a barátaid elvált testvéreivel.

Luanne Rice: Téli szerelem

>!
Minka

Nem volt könnyű lecsúszni a lejtőn, de megdolgozott érte, hogy élete romokban heverjen.

257. oldal

>!
Minka

… az olyanoknak, mint mi, egy ital is sok és ezer sem elég.

310. oldal

>!
Minka

Azok, akik nem szeretnek együtt csinálni valamit … ne is házasodjanak össze.

71. oldal

>!
Szédültnapraforgó

– Mickey, segíteni akarunk azokon, akiket szeretünk. De ez nem mindig könnyű. Néha a legokosabb, amit tehetünk, hogy várunk.

319. oldal

>!
Szédültnapraforgó

Az emberek hibáztak, rossz útra léptek, helytelen döntéseket hoztak. De amíg van szeretet és remény, megbeszélhetik a dolgokat, megbocsáthatnak egymásnak.

321. oldal

>!
Szédültnapraforgó

A rengeteg hibára gondolt, amit elkövetett, arra, mennyi tanulásra van szükség a szülővé váláshoz. Az ember nem úgy születik, hogy jó apa vagy jó anya.

351. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
J. L. Armentrout: Origin
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere
J. L. Armentrout: Trust in me – Bízz bennem
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Kiera Cass: The One – Az Igazi
Colleen Hoover: This Girl – Ez a lány
Simone Elkeles: Rules of Attraction – A vonzás szabályai
Gayle Forman: Hová tűntél?