Ne ​felejts el 30 csillagozás

Luana Lewis: Ne felejts el

Mind ​teszünk olyasmit, amit később megbánunk

Vivien holtan fekszik a fürdőszoba hideg márványpadlóján. Jobb karját kinyújtja, mintha meggypiros körmeivel még utoljára megpróbálna valakibe belekapaszkodni. Hollófekete haja vértől ragacsos. A helyszínen nincs semmi, ami idegenkezűségről tanúskodna. Talán öngyilkos lett? És ha igen, mi vihette erre a tragikus döntésre? Hiszen mindene megvolt, amit csak kívánhatott. Egy szerető férj és egy édes kislány várta őt otthon, jómódban, kényelemben éltek…
Amikor a rendőrség nyomozni kezd a halála ügyében, egyre több kérdés merül fel, amelyekre képtelenek választ adni, sőt a gyilkosság lehetőségét sem zárhatják ki. Ám nem ők az egyetlenek, akik megpróbálják összerakni e meglehetősen bonyolult kirakós darabkáit. Vivien anyját, Rose-t is megannyi kérdés gyötri. A lánya élete nem volt olyan tökéletes, mint amilyennek hitte? Netán megcsalta a férjét? Talán ártani akart neki valaki, és ha igen, vajon miért? Ahogy az asszony mind… (tovább)

Eredeti mű: Luana Lewis: Forget Me Not

>!
General Press, Budapest, 2017
248 oldal · ISBN: 9789634520184 · Fordította: Imre Balázs
>!
General Press, Budapest, 2017
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520177 · Fordította: Imre Balázs

Enciklopédia 1


Most olvassa 3

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Luana Lewis: Ne felejts el

Az ősz kezdetére valahogy összegyűltek nálam a thrillerek, több izgalmas, feszült könyvet olvastam mostanában, mint úgy általában. A Ne felejts el kiemelkedik ezen thrillerek sorából, először is a rövidsége miatt, másodszor pedig a feszültsége, a hangulata és a vége miatt.

Ez a 250 oldalas könyv remekül képviselte a thriller műfajt, és én nagyon örültem annak, hogy nem volt benne semmi felesleges sallang, teljesen lényegretörően haladt előre a történet, nem voltak benne felesleges körök, oldalszaporító mellékutak.

A vége pedig…..!! Ilyen egy thriller, amikor leesik az állad, amikor lassan ráébredsz, vagy hirtelen kiderül, hogy mi és hogyan történt! Amikor elképedsz, hogy ez hogy történhetett meg.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2017/09/luana-lewis-ne-fe…

>!
robinson P
Luana Lewis: Ne felejts el

Zakkant egy történet. Ez egy nagyon lenyűgöző, meghökkentően erős pszichológiai thriller. A rejtélye igen eredeti, gyomorszorító lett. Olvassátok, ajánlom.

https://gaboolvas.blogspot.hu/2017/07/ne-felejts-el.html

7 hozzászólás
>!
mate55 
Luana Lewis: Ne felejts el

Az anyaság az egyik legfélelmetesebb dolog a világon”. Ennyi hazugsággal és bűntudattal, az igazságot nehéz megtalálni. Vivien megölte magát? Vajon meggyilkolták? És valaki valaha is tudja? Az anya, aki nem szerette a gyerekét? spoiler Egyértelmű válasz persze nincs, és a könyv is ezzel a gyötrő, soha fel nem oldott kérdéssel mászik a bőrünk alá. Legnagyobb erőssége abban rejlik, hogy olyan tabukat piszkál meg, amiket talán végiggondolni sem merünk, és ettől lesz igazán nyugtalanító. Az érzéki benyomásoké a főszerep, mert nem lineárisan, logikusan felépített sztorit olvashatunk, hanem kavargó emlékképeket, a fejezetekben váratlanul érkező visszapillantásokkal. Pontosan és szívfájdítóan mutatja meg nekünk a szereplők ellentmondásos személyiségéit. Hogy mi is történt, egészen szinte a zárásig nem derül ki, habár az írónő fokozatosan (és ügyesen) adagolja számunkra az apró nyomokat, jeleket (melyekből az „élesebb szemű” olvasók a könyv felénél azért már nyomon lehetnek).

>!
smetalin
Luana Lewis: Ne felejts el

Különös történet, kevés szereplővel. Megkedvelni egyiket sem lehetett, mindegyiknek volt valami érzelmi sivársága. Ahogy haladtunk előre, úgy jöttek elő ezek a „hibák”, rég eltemetett sérelmek, az anyai ösztön hiánya a kötődés. Nem egy könnyed olvasmány.
Egy család életét ismerhetjük meg, miután meghal az anya, vajon mi történt, gyilkosság vagy öngyilkosság. Nagymama szemszögéből tekintünk bele a szereplők életébe, ki hogyan éli ezt meg, az apa és férj, az unoka és a gyermek és ott van még Cleó a volt legjobb barátnő és szerető. Oh és ne felejtsük el az anya és leány karakterét sem, aki meghalt. Egy esélyt megér adni a könyvnek, akik kedvelik az ilyen pszicho témájú könyveket, itt van belőle bőven.

>!
A_Shara
Luana Lewis: Ne felejts el

Rendkívül nyomasztó történet, kimondottan ideges voltam olvasás közben. A megoldást nem sejtettem, meglepett. Egy olvasást mindenképpen megér.

1 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Luana Lewis: Ne felejts el

Érdekes történet volt. A megoldást a közepétől sejteni lehet, de ez mit sem von le az értékéből, elég nyomasztó darab, talán ha egy picit hosszabb lett volna, a karaktereket jobban ki lehetett volna dolgozni.

>!
Zanit
Luana Lewis: Ne felejts el

A könyv harmadáig azt sem tudtam, mi a történet célja.
Krimi, ami felfedi Vivien halálának okát?
Dráma, ami bemutatja egy gyászoló édesanya érzéseit?
Thriller, a Chloés szállal?
Napló, amely betekintést nyújt Vivien esetleges öngyilkosságának előzményeibe?
Nem derül ki, milyen ember Rose, milyen volt Viven, abszolút semmi nem derült ki a jellemükről. Csupán a végén.
Sajnálom, hogy az eleje ennyire vontatott és unalmas volt, mert a vége elég sok meglepetést tartogatott.

>!
Dianka
Luana Lewis: Ne felejts el

Hatalmas csalódás ért, értékeléseket és fülszöveget olvasva, vártam egy gyomorszorító thrillert, de nem kaptam meg. Nem érzetem az izgalmat, körömrágás sem volt, tény hogy nem tudni mi is történt valójában Viviennel, gyilkosság vagy önkezűség, de nekem unalmas volt. Szerintem amúgy van olyan fejlett az orvostudomány, hogy boncolásnál kiderítsék spoiler. Rose karaktere sem győzött meg, nehéz sors jutott neki, egyedülálló szülőként, pénztelenül, 12-24 órás műszakok mellett a kórházban elég keményszívű, zárkózott, érzéketlen nő lett belőle, ez rányomta a bélyegét Vivienre is. Vivien halálával, Rose esélyt kap, hogy bepótolja mindazt, amit a lányával elmulasztott,Lexinek jól jön a szeretet, hiszen nem sok jutott neki,komolyan sajnáltam szegény gyereket, és a végére értelmet nyert minden,spoiler.

>!
Rekacska24
Luana Lewis: Ne felejts el

Rövid volt, lendületes de semmi extra. Nem volt annyira izgalmas, hogy lerágjam a körmöm de a vége meglepett. Egy huzamban kiolvasós, aztán elfelejtős.

>!
Zseraldina
Luana Lewis: Ne felejts el

A könyv nagyon jól indult, de sajnos utána számomra unalmasnak tűnt. Kriminek nem nevezném. Egy anyáról szól, akinek holtan találják a lányát. Nem volt közeli kapcsolatuk, de úgy gondolta a szeretetét most az unokájának adja. Olyan hétköznapi történetnek nevezném.


Népszerű idézetek

>!
robinson P

— Kétlem, hogy a depresszió azt jelentené, hogy az ember boldogtalan valami miatt — válaszolom. — A depresszió egy betegség.

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: depresszió
>!
robinson P

— A lányom apja ügyintézőként dolgozott az újszülöttosztályon, ahol én a gyakorlatomat töltöttem. Nős ember volt, ráadásul maláj, egy meglehetősen konzervatív családból.

50. oldal

>!
robinson P

Sokévnyi gyakorlással megtanultam, miként különítsem el a két énem: a cselekvő élesen elválik az érzőtől.

9. oldal

>!
robinson P

Mielőtt észbe kapnék, a poharam csaknem üres, és érzem, ahogy oldódik bennem a feszültség, mintha egy túl szorosra kötött csomó lennék, amely egyszer csak kioldódik.

95. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Federico Axat: Öld meg őt is!
Claire Douglas: Lány a mólón
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög
Paula Hawkins: A víz mélyén
M. J. Arlidge: Bújócska
Thomas Harris: A vörös sárkány
Gillian Flynn: Holtodiglan
Kathryn Croft: A lány akit elvesztettél