Lelkigyakorlatok 3 csillagozás

Loyolai Szent Ignác: Lelkigyakorlatok Loyolai Szent Ignác: Lelkigyakorlatok Loyolai Szent Ignác: Lelkigyakorlatok Loyolai Szent Ignác: Lelkigyakorlatok Loyolai Szent Ignác: Lelkigyakorlatok

Egyes szerzők gyakran úgy mutatják be Szent Ignácot, mint a katonás önfegyelem, a vasakaratú aszkézis hősét, aki a cselekvés és a szervezés példája: megalapított a jezsuita rendet, a minden szolgálatra kész katonacsapatot és azt a pápa rendelkezésére bocsátotta… Ez a kép átment a köztudatba, Ez a legkevesebb, amit mondhatunk, mert egyoldalúsága miatt annyira torzít, hogy hamisnak is bélyegezhető. Pár évtizede szakemberek megmutatták, hogy Loyolai Szent Ignác mindenek előtt misztikus volt. Erről tanúskodnak különböző feljegyzései (lelki naplója), visszaemlékezései, levelei, de mindenek előtt Lelkigyakorlatai és konstitúciói. (Részlet a könyvből)

Loyolai Sz. Ignác lelkigyakorlatai és Loyolai Szent Ignác lelkigyakorlatos könyve címmel is megjelent.

Eredeti cím: Exercicios espirituales

>!
Jezsuita, Budapest, 2019
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634420170
>!
Korda, Kecskemét, 2011
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638014047 · Fordította: Hitter József
>!
Korda, Kecskemét, 2009
224 oldal · ISBN: 9639332690

1 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Loyolai Szent Ignác


Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Dorothy_Gray P>!
Loyolai Szent Ignác: Lelkigyakorlatok

Hát nem egy könnyed, nyári olvasmány, nem véletlenül tartott fél évig míg átrágtam magam rajta. De megéri. Szerintem minden keresztény embernek alapmű.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cheril>!

Egyes szerzők gyakran úgy mutatják be Szent Ignácot, mint a katonás önfegyelem, a vasakaratú aszkézis hősét, aki a cselekvés és a szervezés példája: megalapította a jezsuita rendet, a minden szolgálatra kész katonacsapatot és azt a pápa rendelkezésére bocsátotta… Ez a kép átment a köztudatba, sőt bizonyos országokban még e század első felében is eleven volt Jézus Társaságán belül is; pl. Magyarországon, ahol – úgy tűnik – a németes mentalitás érvényesült. Az említett felfogás igen egyoldalú; ez a legkevesebb, amit mondhatunk, mert egyoldalúsága miatt annyira torzít, hogy hamisnak is bélyegezhető. Pár évtizede szakemberek megmutatták, hogy Loyolai Szent Ignác mindenekelőtt misztikus volt. Erről tanúskodnak különböző feljegyzései ("lelki naplója"), visszaemlékezései, levelei, de mindenekelőtt Lelkigyakorlatai és Konstitúciói.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Loyolai Szent Ignác
Cheril>!

Mint minden egészséges fiatalembernek, Iñigónak is megvoltak Arévalóban a maga csínyei, és Guevara nénje egyszer állítólag azt mondta neki: „Iñigo, te nem térsz észre addig, míg el nem törik a lábadat!”

23. oldal (2009-es kiadás)

Kapcsolódó szócikkek: Loyolai Szent Ignác
1 hozzászólás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Monin abbé: Szól az ars-i szent
II. János Pál: Önéletrajz
Diós István: A szentek élete I-II.
Michael Marsch: Az arsi plébános
XVI. Benedek pápa: Az egyházatyák
Trochu: Az Ars-i plébános
Andreas Englisch: II. János Pál csodái
Fancsali Andrásné (szerk.): Akinek „a lelke kedves volt Isten előtt”
Boldog Brenner János vértanú üzenete
Keresztes Szent János: A lélek sötét éjszakája