Lívió ​és a fehér sárkány 10 csillagozás

Lovranits Júlia Villő: Lívió és a fehér sárkány

Pszt! Karácsonyi titkok jönnek!

Tudod, ki Lívió? Egy különleges kisfiú, akinek mezítlábas angyalok és hegyes fülű tündérek járnak a nyomában. Barátja meg egy sárkánygyermek, Gilice.

Amikor Szőrösorr, a rémséges szörnyeteg elrabolja az anyukáját, Lívió nem habozik, és megmenti. Amikor pedig egy törött szárnyú angyalkát talál, azonnal varázsolni kezd, hogy még karácsony előtt visszajuttassa az égbe.

Kalandozz te is Lívióval! Repülj sárkány hátán, etess dióval tündéreket és madarakat, segíts az angyalkának szétosztani a karácsonyi ajándékokat!

Lovranits Júlia, a népszerű mesélő és madártani csilingelő újabb mesekönyve egy kisfiú karácsonyi kalandjairól szól. Magával ragadó mesefolyam, ahol a világ benépesül sárkányokkal, angyalokkal és szeretettel.

Igazi, jó, ágyba bújós mesék.

Olvassátok! Legyen tündéri álmuk a gyerekeknek!

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Meseidő

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
56 oldal · ISBN: 9789634575382 · Illusztrálta: Ráduly Csaba

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
mézesmogyifelhő P
Lovranits Júlia Villő: Lívió és a fehér sárkány

Igazi lélekmelengető történetek. A kedvencem az volt, ami Allegráról szólt. Picit zavart hogy az illusztráció nem mindig áll összhangban a szöveggel. De végre olyan karácsonyi történeteket olvashattam, amik közelebb állnak a magyar szokásokhoz,mint azok amikben csak a Mikulás szerepel. Biztosan felkerül a beszerzendő mesekönyvek listájára!

>!
atalant I
Lovranits Júlia Villő: Lívió és a fehér sárkány

Milyen menő lehet a többiek szemében az a kisfiú, akinek a legjobb barátja egy fehér kölyöksárkány, és a közös kalandjaikról ráadásul még mesekönyv is íródik? :)

5 hozzászólás
>!
adricca P
Lovranits Júlia Villő: Lívió és a fehér sárkány

Ez még pont az a korcsoport, akiknek szóló könyveket – mivel én nem emlékszem rá, mit szerettem akkoriban, máson meg nem tudom lemérni – nem tudok csillagozással értékelni. Semmiféle objektív információm vagy szubjektív benyomásom nincs arról, hogy ennyi szöveg, ilyen mondathossz, ilyen bonyolultságú cselekmény, ekkora betűméret, ilyen illusztráció jó-e, elég-e, sok-e.

Tetszettek viszont a vicces kiszólások, a modern elemek becsempészése, a mostanában divatos, és nem erőltetetten, de azért különleges nevek, a nem agyonhasznált fordulatok, helyszínek, szereplők. Szeretem, hogy Júlia nem(csak?) a saját gyerek-önmagának, hanem a mai gyerekeknek ír történeteket, én legalábbis úgy képzelem, minden gyerekgenerációt a saját környezetéből ismerős dolgoknak a mesébe keverésével lehet megfogni és bevonni.

A történetek aranyosak voltak, az illusztrációkban nekem az emberek és antropomorf lények nem tetszettek, a sárkány cuki, és a hátterek is szépek, kidolgozottak.

Az anyukáknak (gondolom egyébként is) érdemes előolvasni az utolsó fejezetben lévő karácsonyfa-spoiler miatt. :)
Azon mondjuk fennakadtam, hogy ha Angelika a mennyei kórus legszebb hangú angyalkája, akkor miért nem énekelt, csak táncolt a végén a mennyei kórus énekére, ezt szerkesztéskor észre lehetett volna venni. De talán be volt rekedve a téli motorozás után. :)
A fülszövegben a madártani csilingelő terminus technicushoz meg asszem, túl fölnőtt vagyok már.

Mindent összevetve örülök, hogy olvashattam, és szerintem előbb-utóbb megy a könyvespolcra is. :)

5 hozzászólás
>!
Kriszta IP
Lovranits Júlia Villő: Lívió és a fehér sárkány

Aranyos mesék, de túlontúl egyszerűnek találtam őket. Több érdekességet és kalandot elbírtak volna. Viszont a 9 éves lányomnak nagyon tetszett, szerinte izgalmas volt :) Pedig a képek alapján azt hitte, nem lesz jó (ő mondta).
A majdnem 5 éves fiamnak elkezdtem ugyan olvasni, de neki is a képekkel volt baja, olyannyira, hogy nem is volt kíváncsi a továbbiakra. Igen, szerintem is a könyv legnagyobb hibája az illusztrációk jellege. Nem csak hogy nem passzol a mesékhez, de én egyenesen giccsesnek találom. Kár, mert egy nagyon helyes mesekönyv is születhetett volna ebből.

>!
dianna76 P
Lovranits Júlia Villő: Lívió és a fehér sárkány

Úgy látszik @Amrita szoros kapcsolatot ápol a sárkányokkal, mert az előző mesekönyvében is fontos szerephez juttatott egyet. Nos, azzal a történettel ellentétben ez most kevésbé tetszett. Talán hiányzott az, hogy nem egy kerek történet a könyv, hanem több rövidebbre tagolt. Viszont melengette a szívemet, hogy a mese megszületését való eset ihlette. Mindenképp pozitívuma a könyvnek a több belecsempészett információ, mely vagy hasznos, vagy csupán kielégítheti átmenetileg a gyermeki kíváncsiságot. Előbbihez sorolnám a tudományos ismereteket, és fizikát. Utóbbi pedig… nos… a mód, ahogy a születendő kistesó bekerül(hetne) anyába, nagyon kedves. S a karácsonyi csoda um. megmagyarázása is szerethetö volt. S végre egy mese, amiben a magyar gyerekekre formázták az ajándékozást: nem a Mikulás hozza házhoz. Ellenben nekem nem tetszett a Mennyországnak mint olyannak, valamint Szent Péternek a bevitele a mesébe. Anya elrablásánál pedig megfordult a fejemben, hogy ez nem kelthet-e félelmet egy kisgyermekben, tekintve, hogy ők nagyon tudnak azonosulni a mesével, képzelettel. A kötet meséi egyszerűk, a cselekményszálak jól követhetőek. Ez a gyerek olvasóközönséget tekintve jó. De úgy érzem, hogy némelyikből lehetett volna kalandosabbat, izgalmasabbat faragni, mert pl. ez a felültek a sárkányra s már ott is voltak kicsit kevés volt. Nekem hiányzott onnan pár mondat az útjukról is. És engem zavart az anyi és api megszólítás, de ez már magán ízlésbeli próbléma.
Az illusztrációknak megvan a maguk bája, a sárkánykölyök kimondottan cuki. De azért elképzelem, hogy mennyit dobna a könyvön Szimonidesz Hajnalka munkája.
Habár nekem ez most nem tetszett maradéktalanul, látom a célkorosztálynál telibetalált. S ez a lényeg! És előfogom még én is újra venni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
56 oldal · ISBN: 9789634575382 · Illusztrálta: Ráduly Csaba
>!
julicsenge IP
Lovranits Júlia Villő: Lívió és a fehér sárkány

Aranyos, kellemes kikapcsolódás volt. Sajnos ehhez a korosztályhoz „nem értek”, így nem tudom megállapítani, mi a jó nekik. Szerintem ez :) Az illusztrációk néhol elég furcsák voltak, pl. szerintem a szörnyek szörnyűek, de a szó rossz értelmében :D Lehetett volna sokkal-sokkal hosszabb is ez a kötet.

>!
kisboszorka P
Lovranits Júlia Villő: Lívió és a fehér sárkány

Kedves mese, nincs azzal gond. Az jutott eszembe az olvasása közben, hogy ez pont olyan, mint amikor a fiam fejbőlmesét követel, én pedig szövöm a történetet, úgy hogy nézek körbe a szobájában és hipphopp a mesébe kerül néha az, amit látok, akkor is, ha sok értelme nincs. De ő imádja :)
Az illusztráció megcsapkodta a biztosítékomat, néhol nagyon ellent mondott a szövegnek, és szúrta a szemem.

>!
sorazsem
Lovranits Júlia Villő: Lívió és a fehér sárkány

Nagyon cuki mesék. Be kell vallanom, hogy én „összefüggő” mese-párti vagyok, így kicsit hiányérzetem volt, hogy több kocsi történetet ölel fel a könyv.
Köszönöm az utazókönyv lehetőségét :)


Népszerű idézetek

>!
adricca P

Én voltam a legkisebb, és kiestem a Meséből.

14. oldal, Sárkány az antikváriumban (Könyvmolyképző, 2018)

>!
atalant I

Elsőnek egy üres szobánál álltak meg: olyan üres volt, hogy még az ágyban sem aludt senki, karácsonyfa meg aztán éppen nem volt benne.
– Hát ez? – lepődött meg Lívió.
– Ez egy biotechnológus kutató szobája – mondta sóhajtva az angyalka. – Még szenteste is hajnalig dolgozik a laborban. Ha rajta múlna, még fája se lenne. Na, vedd csak elő azt a kicsi fát, ami oda van kötözve hátra, épp ide hoztuk. Kap mellé egy pár csíkos gyapjúzoknit, hogy ne fázzon a lába. Szereti a konyakos meggyet is, tegyél oda mellé egy csomagocskával!

47. oldal

1 hozzászólás
>!
adricca P

Hirtelen csak a tűzgyújtó varázsige jutott eszükbe a Harry Potterből, de az is megtette.

16. oldal, Sárkány az antikváriumban (Könyvmolyképző, 2018)

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Kippkopp karácsonya
Turbuly Lilla: Talált szív
Gimesi Dóra: A tündér csizmája
Varró Dániel: Diótörő
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya
Brückner Judit: Karácsonyi készülődés
Miklya Luzsányi Mónika: Segítsünk a Mikulásnak!
Tóth Eszter: Manómesék – A Mikulás manói