A ​tündérkapu titka 3 csillagozás

Lovranits Júlia Villő: A tündérkapu titka

Meseidő!
Mikor ​a nyolcéves Boróka aznap lefeküdt az ágyába, egyáltalán nem számított rá, hogy az éjszaka közepén egy apró, szárnyas lény fogja ébreszteni. A kis tündér különleges küldetést tartogat a számára, ugyanis Boróka az egyetlen, aki segíthet az elátkozott tündérhercegnőnek visszajutnia az otthonába.
A kislány és új barátai, az apró tündér, a néma sárkány, és a mesékben élő kisfiú mindent elkövetnek, hogy megmentsék a hercegnőt, és megoldják a tündérkapu rejtélyét.
Van-e visszaút Tündérországba, ha egy tündér egyszer elveszik onnan? Tud rajta segíteni egy csendes, örökké álmodozó kislány?
Boróka megpróbálja, és közben az emberi és a tündérvilág közvetítőjévé válik. A tündérek nem mind jóindulatúak, de a szeretet nemcsak a gonoszt segít legyőzni, hanem a saját félelmeinket is.
„Boróka a maga részéről egyáltalán nem gondolta úgy, hogy egy sárkány jelentéktelen apróság volna, amiről csak úgy meg lehet feledkezni. Vajon mióta ül egy osztályban… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
72 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634572589 · Illusztrálta: Szimonidesz Hajnalka

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
atalant I
Lovranits Júlia Villő: A tündérkapu titka

Bevallom, hogy valamikor a nyáron már olvastam a mesét kézirat formájában, és azóta alig vártam, hogy könyvként is a kezembe vehessem. Csodálatos történet, amely egyszerre idézi meg a tündérmeséket és a hétköznapok történéseit, hogy aztán egy egészen új, mégis ismerősen izgalmas dologgá gyúrja össze őket. Minden gyerkőcnek (és gyereklelkű felnőttnek) legalább ilyen jó meséket kívánok az elalvás elé!
Nem tudok elmenni a külalak mellett sem. Szimonidesz Hajnalka rajzai egyszerűen gyönyörűek, tökéletesen kiegészítik a történetet, és (köszönhetően a kiadó újításának, amit innen is üdvözlök) immár színes-fényes lapokon gyönyörködhetünk bennük.

Meseszép könyv: kívül-belül!

5 hozzászólás
>!
déli_báb I
Lovranits Júlia Villő: A tündérkapu titka

Kedves történet csodaszép köntösben. :)
Már tudom, mivel lepjem meg a húgom. :)

>!
Fainthoar
Lovranits Júlia Villő: A tündérkapu titka

Jó volt kézbe venni ezt a könyvet, (majdnem teljesen) tetszett, ami lett belőle. Nagyon sok hasonló érzésem van vele kapcsolatban, mint a Lea és a viharbanyáknál: a pici természeti utalások, a szerethető, csupa-egyéniség karakterek (akik közül a kedvenceim Gombóc és Gilice) nagyon megfogtak, és a küldetés is tetszett, amire Borókának indulnia kellett.

Külön élmény olvasni dolgokról, amiket ismerek a történeten kívül is, mint például a tündérkapuról a buszállomás mellett – tényleg van valami sajátos hangulata annak a helynek. spoiler

Ami hol nagyon tetszett, hol kevésbé, az az illusztráció volt: nagyrészt sikerült jól elcsípni a képeket, például Gilice a borítón a padban ülve zseniális, de volt egy-két kép, amit nem éreztem annyira találónak. És ugyan tudom és értem, hogy a tagoltsággal és a rövidséggel idális olvasmány a kicsiknek, de nekem kellett volna belőle még – ez az egyetlen ok, amiért egy picit vontam le abból az öt csillagból.


Népszerű idézetek

>!
Hintafa P

Az elveszett tündérek sose felejtik el egészen a hazájukat, sőt, igyekeznek minél több mindent megtartani az emlékezetükben. Sokan közülük írók, költők, vagy mesemondók lesznek az emberek között.

42. oldal - A könyv titka (Könyvmolyképző, 2017.)

Kapcsolódó szócikkek: mesemondó

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Tündér Lala
Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka
Limpár Ildikó: Emlékek tava
Bökös Borbála: Szmirkó
Simai Mihály: A félszárnyú tündérek völgye
Varga Katalin: Tündérek éjszakája
Treszkony Katalin: Hupszli
Mészáros Bori: Az álomtündér
Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány