Macskák ​mesés könyve 2 csillagozás

Lovász Andrea (szerk.): Macskák mesés könyve

Szereted a macskákat? Lehetnek világcsavargó kalandorok, titkok tudói vagy álmatag házikedvencek, kétségkívül lenyűgöző teremtmények. Less bele titokzatos világukba: a macskairodalom színe-javát, negyven macskás kalandot kínálunk ebben a pompásan illusztrált kötetben!

És ha még nem vagy macskarajongó? Olvasd el ezt a könyvet, és majd az leszel!

A művek szerzői: Arany János, Bálint Ágnes, Bella István, Berg Judit, Borsos J. Gyöngyi, Charles Perrault, Csepregi János, Csoóri Sándor, Csukás István, Ecsédi Orsolya, Edward Lear, Gimesi Dóra, Kertész Erzsi, Lackfi János, Lázár Ervin, Lewis Carroll, Luis Sepúlveda, Majoros Nóra, May Szilvia, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, Móricz Zsigmond, Mosonyi Aliz, Nemes Nagy Ágnes, Rudyard Kipling, Somfai Anna, Szabó Imola Julianna, Szabó Lőrinc, Szabó T. Anna, T. S. Eliot, Tóth Krisztina, Várfalvy Emőke, Varró Dániel, Weöres Sándor, Zalán Tibor

>!
Cerkabella, Szentendre, 2021
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155808593 · Illusztrálta: Szabó Imola Julianna

Kedvencelte 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

GTM P>!
Lovász Andrea (szerk.): Macskák mesés könyve

Hát ez valami nagyon cuki!
Azt hiszem, sosem írtam még le ezt a divatszót. Szóban is ritkán használom, de most mégis ez volt az első, ami erről a könyvről eszembe jutott. Mondjam talán azt, hogy aranyos? Az egyik szleng, a másik elcsépelt. Fogalmam sincs, milyen jelzővel lehetne illetni a könyvet, hogy kifejezze számomra a lényegét. Kedves? Bűbájos? Elbűvölő? Mindegyik és egyik sem. Mert sokkal több. A legmagasabb szintű elvárásoknak is megfelelő igényes irodalmi válogatás. Színtiszta szépirodalom. Tele humorral, játékossággal, szeretettel, mert macskákról írni szeretet nélkül nem lehet. Macskakedvelőknek kötelező olvasmány!
Korhatár nélkül ajánlható mindenkinek, minden korosztály talál benne számára megfelelő történetet. A színvonalra pedig a szerzők névjegyzéke a garancia.
Szabó Imola Julianna illusztrációi meg egészen elképesztőek! Groteszkek, kedvesek, mosolyt csalnak az arcokra, megmozgatják a fantáziát. Külön erénye, hogy nem is emlékeztet az elcsépelt cuki cica képekre.
Azt hiszem, ez volt számomra a legnagyobb meglepetés az idén a gyerekeknek szánt ajándékkönyvek között. Bár értem, miért nincs rajta a gyermekkönyv címke, én mégis egy cicamániás négyévesnek szánom, és tudom, hogy bőségesen van benne neki való szemelvény. És imádni fogja!


Hasonló könyvek címkék alapján

Tótfalusi István (szerk.): Bukfencező múzsa
Komlós Aladár (szerk.): Külföldi versek könyve
Kormos István (szerk.): Szerelmes arany kalendárium
Szász Imre (szerk.): Himnusz a békéről
Falus Róbert – Szilágyi Péter (szerk.): A múzsák dicsérete
Lengyel Béla – Vincze Flóra (szerk.): A világirodalom ars poeticái
Illés Lajos (szerk.): Aki legdrágább, aki legszebb…
Szerb Antal (szerk.): Száz vers
Kuczka Péter (szerk.): MetaGalaktika 1.