Globális ​konfliktusok 8 csillagozás

Louise Spilsbury: Globális konfliktusok

A gyerekeknek sokszor nehéz értelmezniük a világ dolgait és azok hatását saját életükre. A Beszélgessünk róla! sorozat kötetei segítenek abban, hogy ezeket a nehéz és összetett problémákat közösen körbe tudják járni velük.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Beszélgessünk róla!

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2018
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633045695 · Fordította: Tulics Mónika · Illusztrálta: Hanane Kai

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Molymacska 
Louise Spilsbury: Globális konfliktusok

*sóhaj*
A könyvsorozat zseniális, de valahogy ez a globális konfliktusok olyan volt, mintha össze lenne ollózva a Menekültek és migránsok illetve a Rasszizmus és intolerancia kötetekből, megfűszerezve azzal, hogy mennyire rossz a háború. Tényleg rossz a háború, de én valami másra számítottam, és valami olyan általános dolgot kaptam, ami nem méltó a sorozathoz.
Ha egyénileg kezelem ezt a könyvet, akkor nagyon jó, megvan benne minden, ami miatt szeretni lehet, hiszen ugyanúgy egyszerűen írja le a tényeket.
Talán annak tudnám ajánlani, aki nem akarja a többi könyvet megvenni, annak biztosan hasznos lehet ezt a sorozatot egy könyvben ledarálni.

>!
Caledonia_Valley P
Louise Spilsbury: Globális konfliktusok

Ez valóban egy hiánypótló, ismeretterjesztő mesekönyv, ami (tegnapi társával egyetemben) sajnos szintén picit rózsaszín ködben lubickol, de korántsem annyira, mint a Menekültek és migránsok c. kötet. A megfogalmazás egyszerű, a leírások egyértelműek és olvasmányosak, az illusztrációk azonban még mindig zavarnak. Van benne egy csodaszép kép, mely a nemzetiségek gyermekeit hivatott egymás mellett ábrázolni – minden gyermek fehér! NEM ÉRTEM, ENNEK ÍGY MI ÉRTELME VAN! A ruházat alapján ismerhető fel csupán egy-egy vallás, de semmi más nem utal az eredeti származásra. :( Mindenesetre a sorozat minden megjelent kötetét ajánlom a gyermekek számára.

>!
dianna76 P
Louise Spilsbury: Globális konfliktusok

Jó ez a sorozat, mert alkalmat teremt arra, hogy komoly és fontos témáról beszéljen az ember a gyerekekkel. Tetszett, hogy külön tárgyalja a szerző a háborút és a terrort. Tudatja, hogy utóbbi nem csak ellenségeskedés miatt jön létre. A könyv megnyugtató sorokat is tartalmaz, hogy a gyerekek ne társítsanak, mely szerint ez velük, az ő környezetükben is bármikor megtörténhet. A háború és terror hozza magával a menekültkérdést, mely a sorozat másik darabjának a témája. Puszta véletlenségből olvastam előbb pont ezt.
Mivel az ellenségeskedés népek közti konfliktusokból ered, a szerző rávilágít, hogy minden megoldható (lenne) szóbeli egyezséggel. Nagy kár, hogy erre sok marha még nem jött rá! Ennek kapcsán olvashatunk az ENSZ-ről is a kötetben. Az a megállapítás pedig már egy bónusz a könyvben, hogy normális dolog a nézeteltérés, csak tudni kell emberien kezelni.
A sorozat első darabjánál hiányoltam, hogy nincs történetbe ágyazva az ismeretanyag. Most már tudom, hogy erre semmi szükség!

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2018
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633045695 · Fordította: Tulics Mónika · Illusztrálta: Hanane Kai
2 hozzászólás
>!
Tóth_Danci
Louise Spilsbury: Globális konfliktusok

Nagyon nehéz véleményt írnom erről a könyvről.
A négy csillagot azért kapja mert a tálalása gyerek barát, megmagyarázza az idegen kifejezéseket.Kifejezetten tetszik , hogy a végén kíváncsi a gyerek véleményére a témáról és így fordít időt arra, hogy biztosan értse a gyerek a könyvet , illetve így a témát.
Nem tudnám megmagyarázni, hogy mi, de úgy érzem valami hiányzik belőle, ezért a -1 csillag.
Egyébként ajánlom a könyvet és a sorozatot hiszen jó, hogy vannak olyan könyvek amik ilyen „nehéz” témákkal foglalkoznak.


Népszerű idézetek

>!
dianna76 P

Egymás megértése és a különbözőségek tiszteletben tartása lehetővé teszi a békés egymás mellett élést.

24. Oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Christian Caumon – Pierre Ferrari – Cathia de Léone: A hangok csodálatos világa
Deborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot
Schmidt Egon – Veres László: A lombkorona élővilága
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül
Annabel Craig – Cliff Rosney: Természettudományi kisenciklopédia
Emma Dodson – Sarah Horne: Az igazán undi testkönyv
Virginio Sala: 1000 kérdés 1000 válasz az állatokról
Charlie Bood: A természet csodái 6.
Ursula Weller: Autók, teherautók
Friederike Wilhelmi: Miért sós a tenger?