12. legjobb életmód könyv a molyok értékelése alapján

Éld ​az életed 141 csillagozás

Louise L. Hay: Éld az életed Louise L. Hay: Éld az életed Louise L. Hay: Éld az életed

„Ha ​egy lakatlan szigetre száműznének, és csak egyetlen könyvet vihetnék magammal, gondolkodás nélkül az Éld az életed című könyvre esne a választásom.” A New Age mozgalom nemzetközileg elismert vezéregyéniségének műve végigvezet minket egy mentális kezeléssorozaton. Gyakorlatait alkalmazva megszabadulunk azoktól a gondolati beidegződésektől, amelyek kikezdik testi-lelki egészségünket. Ha követjük tanácsait, feltárhatjuk és kiaknázhatjuk szellemi erőnket, s feloldhatjuk gátlásainkat, amelyek megakadályoznak minket céljaink elérésében. Minden fejezet egy pozitív megerősítéssel indul és egy „kezeléssel” zárul, ami nem egyéb, mint a tudatunk átalakítását célzó pozitív gondolatfolyam. A szerző legfőbb üzenete a következő: ha készek vagyunk a szellemi erőfeszítésre, csaknem minden bajt orvosolhatunk. Beavat a gyógyítás rejtelmeibe és beszámol arról is, miként gyógyította ki magát súlyos rákbetegségéből. Könyve egyetlen célt szolgál: eloszlatja félelmeinket és segít, hogy változtassunk… (tovább)

Eredeti mű: Louise L. Hay: You Can Heal Your Life

Eredeti megjelenés éve: 1984

A következő kiadói sorozatban jelent meg: New age – Új kor

>!
Édesvíz, Budapest, 2015
260 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635295012
>!
Édesvíz, Budapest, 2011
264 oldal · ISBN: 9789635291151 · Fordította: Bors Katalin
>!
Édesvíz, Budapest, 2007
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635289059 · Fordította: Bors Katalin

8 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 32

Most olvassa 34

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 74

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Louise L. Hay: Éld az életed

Ez tipikusan az az írás, amire ha nyitott vagy, és nem restelled elvégezni a gyakorlatokat, akkor segíteni fog. Önmagában az nem elég hogy elolvasod, gyakorolni kell, és beépíteni a napi rutinodba. Hiszek a pozitív gondolatok erejében, és azon vagyok hogy teljesen át tudjak szellemülni. A leírt betegségek lehetséges lelki okai kísérteties hasonlóságot öltenek a valósággal. Csoda nem létezik, mindenért tenni kell, ezt ne felejtsük el. Azonban ez a könyv remek kiindulópont egy boldogabb élet felé.

5 hozzászólás
>!
dagikám
Louise L. Hay: Éld az életed

Mostanában nagyon rákapcsoltam az önfejlesztés témakörére. Ebben a könyvben különösen tetszett az a táblázat,amelyben különböző betegségek vannak felsorolva és az mire vezethető vissza.Magamra ismertem mindenhol és a jövőben igyekszem majd odafigyelni ezekre a dolgokra.

11 hozzászólás
>!
Trudiz
Louise L. Hay: Éld az életed

A rossz beidegződéseket töröljük ki! Különös volt a párnaverő módszer :)
A test, a lélek és szellem osztatlan egységéről is szó volt.
Önbecsülés, pozitív gondolatok – ezek visznek előre. Sok személyes példát és gyakorlatokat láthatunk. Kövessük! :)

>!
Nikol24
Louise L. Hay: Éld az életed

Nagyon sok okos dolgot tudtam meg. Sok igaz gondolata van a hölgynek. Bár nem hiszem, hogy minden úgy van ahogy mondja. De azokat amiket elhiszek tőle azok nagyon igazok.Kicsit még fiatalnak érzem magam ahhoz, hogy ezt a könyvet igazán érteni tudjam, szerintem még nem állok rá készen. Talán ha idősebb leszek, de amit most is értek szerintem elég nekem most.

>!
_Fannalala_ P
Louise L. Hay: Éld az életed

Fú, ez a könyv rohadt jó. Az van, hogy nagyon szembe mondós, szóval ha olvasod, akkor azonnal rájössz mik a problémáid, az irónő nem kertel azzal kapcsolatban, hogy bármi van veled, azt magadnak köszönheted:D Ennek ellenére leírja mit tehetsz, nagyon jó gyakorlatok által belső blokkokat tudsz feloldani. Ha szükséged van egy ilyen magadat boncolgató könyvre, akkor ez legyen az első, amit megveszel, és garantáltan közelebb leszel ahhoz, hogy jobban érezd magad. Szerencsére nem végig magáról ír, mert itt nem az ő példája a lényeg, hanem a tapasztalatai, amelyeket hosszú évek során szerzett pácienseitől.

Szerintem az egyik legjobb könyv a kategóriájában, nem igazán értem ezt a 82%-ot, de nyilván másnak is igaza lehet:D

>!
Galambdúc
Louise L. Hay: Éld az életed

Töredelmesen bevallom, hogy a nagyon hosszú listát a betegségek lelki eredetéről és a hozzájuk tartozó gyógyító mantráról csak részben olvastam, az olyan kórképeket csekkoltam le, amiben személyesen érintve vagyok, illetve a környezetemben előfordul. Le kell szögeznem, nem beszél hülyeségeket ez a nő.
Hay néniben tetszik, hogy nem hirdeti kizárólagosnak a saját módszerét, hisz nincs is új a nap alatt, igazán eredeti gondolatot és tant ezen a piacon igazán nehéz kitalálni már, maximum a mester egyénisége teheti befogadhatóvá és sokak számára követhetővé. A többi ilyen módszer és író közül Hay annak belátásával tudott szimpatikussá válni számomra, hogy őszintének tűnik és részletesen, de nem a földtől elrugaszkodottan tér ki az élet sok fontos területére, ahol jó irányvonalat jelöl ki (pl. Rüdiger, Hellinger, Brandon Bays, Rhonda Byrne – és még sorolhatnánk az idők végezetéig – is próbálja az emberiség gondolkodását pozitív irányba terelni és a betegségek lelki eredetét vizsgálják, de mindegyiknél fanyalogtam eddig valamiért, hol a leegyszerűsítés, hol az arrogancia, hol szimplán a stílus miatt)
Hay munkája gyakorlatias, használhatóak a tanácsai és útmutatói. Értékéből az von le nekem, hogy erősen kötődik a New Age mozgalomhoz (bár nem hangsúlyozza zavaróan) és meglepve olvastam, hogy szexuális szabadosságra szólít fel…
Hogy milyen okból, nem tudom, de nem Istenről, hanem inkább az univerzum erejéről beszél, ezt az erőt foglalja a gyakorlatokba is, és ez így többekhez elér, azokat is meg tudja szólítani talán, akik nem keresztények.
Én például azért tudom elfogadni, mert abban hiszek, hogy van valamilyen rendezőelv, ami szerint élünk a világegyetemben, csak még túl kicsik vagyunk ahhoz, hogy pontosan tudjuk és értsük, mi az, és lehet, hogy az soha nem is következik el, előbb kinyírjuk magunkat.
Szóval nem rossz ez a könyv a pozitív gondolkodás témában, van benne sok evidencia, a logikus szerkezet pedig könnyűvé teszi a befogadást.

2 hozzászólás
>!
sassenach
Louise L. Hay: Éld az életed

Rengeteg könyvet olvastam már a pozitív gondolkodásról, de eddig ez tetszett legjobban. Nem olyan volt, mint a többi: szájbarágós, önmagát 1000-szer ismételgető és ettől egyre inkább idegesítő. Épp ellenkezőleg: próbálta röviden összefoglalni a lényeget és inkább a gyakorlatokra fektetni a hangsúlyt. Egyelőre csak elolvastam, de még nem próbáltam ki. Hatásosnak tűnik… Most azonnal nekiülök még egyszer és elkezdem a gyakorlatokat… :)

>!
korponka
Louise L. Hay: Éld az életed

Nagyon nagyon fontos hogy ott legyen a könyvespolcunkon.
„Minden csoda alapja a szeretet.” M.P.

>!
Filippino P
Louise L. Hay: Éld az életed

Ezt a könyvet afféle kézikönyvként használom, mai napig forgatom. Hogy miért is hiszek benne? Mert egyik napról a másikra eltűnt egy kb. 15-20éve tartó tünetem, és mikor elolvastam a lelki okait a „betegségnek”, meglepődtem, mert szó szerint az történt velem, ami le volt írva.Pont úgy változott az életem. Azért gondolom, hogy visszafelé is működik. Ha változtatok az addigi gondolkodásomon, akkor valószínűleg eltűnnek a betegségek, tünetek is, de az biztos, hogy javulnak!

>!
Málnika 
Louise L. Hay: Éld az életed

Az Éld az életed című könyv, akárcsak Louise L. Hay többi kiadványa, az önszeretetet állítja középpontba, amely nélkül lehetetlen a testi és lelki egészség elérése, bármennyire is szeretnénk. Nagyszerűen rávilágít a bennünk levő blokkokra, amelyek gátolják az elvileg általunk vágyott változást. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szívesen beépítene az életébe egy kis pozitív életszemléletet, vagy szeretné meggyógyítani magát.


Népszerű idézetek

>!
Leah

Nincsen „jó” vagy „rossz” idő, egyszerűen időjárás van, no meg személyes reakciónk.

63. oldal (1992)

6 hozzászólás
>!
Leah

Számomra az igazi jó lét ott kezdődik, amikor valaki jól érzi magát a saját bőrében.

152. oldal (1993)

>!
lauranne

A jó egészség feltétele az én szeretete.

110. oldal (Édesvíz, 1993)

>!
lauranne

Csinálj helyet az újnak.

154. oldal (Édesvíz, 1993)

>!
FairyDust P

Ha a gyermek az első esés után felhagyna a próbálkozással, sosem tanulna meg járni.

>!
Mrs5pont

A szerelem nem rajtunk kívül álló dolog; a szerelem bennünk van.

138. oldal

>!
EsztA

Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet.

>!
FairyDust P

A tudatosság az első lépés a változás és gyógyulás folyamatában.

Kapcsolódó szócikkek: gyógyulás · tudatosság
>!
FairyDust P

Felemelő érzés lesz tapasztalnod, hogy nem gondolataid tehetetlen áldozata, hanem elméd tudatos irányítója vagy.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kurt Tepperwein: Az öngyógyítás erői
Miriam Stoppard: Nők könyve
Kurt Tepperwein: Egészségesen egy életen át
Kurt Tepperwein: Testünk üzenetei
Alexander Loyd – Ben Johnson: A gyógyító kód
Anne-Dauphine Julliand: Két kis lábnyom a homokban
Szabó György – Lopes-Szabó Zsuzsa: A bükki füvesember gyógynövényei
Allergia
Aviva Steiner: Az Aviva módszer I.
Linda Gamlin: Az allergia