37. legjobb életmód könyv a molyok értékelése alapján

Éld ​az életed 211 csillagozás

Louise L. Hay: Éld az életed Louise L. Hay: Éld az életed Louise L. Hay: Éld az életed Louise L. Hay: Éld az életed

„Ha ​egy lakatlan szigetre száműznének, és csak egyetlen könyvet vihetnék magammal, gondolkodás nélkül az Éld az életed című könyvre esne a választásom.” A New Age mozgalom nemzetközileg elismert vezéregyéniségének műve végigvezet minket egy mentális kezeléssorozaton. Gyakorlatait alkalmazva megszabadulunk azoktól a gondolati beidegződésektől, amelyek kikezdik testi-lelki egészségünket. Ha követjük tanácsait, feltárhatjuk és kiaknázhatjuk szellemi erőnket, s feloldhatjuk gátlásainkat, amelyek megakadályoznak minket céljaink elérésében. Minden fejezet egy pozitív megerősítéssel indul és egy „kezeléssel” zárul, ami nem egyéb, mint a tudatunk átalakítását célzó pozitív gondolatfolyam. A szerző legfőbb üzenete a következő: ha készek vagyunk a szellemi erőfeszítésre, csaknem minden bajt orvosolhatunk. Beavat a gyógyítás rejtelmeibe és beszámol arról is, miként gyógyította ki magát súlyos rákbetegségéből. Könyve egyetlen célt szolgál: eloszlatja félelmeinket és segít, hogy változtassunk… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1984

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: New age – Új kor Édesvíz

>!
Édesvíz, Budapest, 2022
260 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635295012 · Fordította: Boros Katalin
>!
Édesvíz, Budapest, 2020
260 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635295012 · Fordította: Boros Katalin
>!
Édesvíz, Budapest, 2015
276 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635291151

12 további kiadás


Enciklopédia 6


Kedvencelte 33

Most olvassa 37

Várólistára tette 140

Kívánságlistára tette 137

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

pannik>!
Louise L. Hay: Éld az életed

Jókor talált meg ez a könyv. Kifejezetten szükségem volt rá, hogy elolvassam és lökött rajtam egyet előre. Sokat adott.
Azoknak ajánlom, akik nyitottak vagy legalábbis nem elutasítóak a pozitív gondolkodás, a tudatosság, a gondolatok ereje témákkal kapcsolatban.
Louise ebben a könyvében foglalkozik a tudatalatti átprogramozásának mikéntjével, a pozitív gondolatok sorsfordító erejével, és az ember egyszeri, megismételhetetlen, értékes és jó mivoltával.
A megerősítések (gyakorlatok) egy részét már ismertem Balogh Béla Tudatalatti tízparancsolatából, csak ebben a könyvben 15 van nem tíz. Többször is átolvastam és még jó sokszor el fogom olvasni mindegyiket.
A könyv erőssége, hogy érthetően, egyszerűen és lényegretörően fogalmaz. Nem találtam benne mellébeszélést. A fejezetek végén van egy-egy megerősítés amit érdemes többször is átolvasni. A könyv végén van egy rövid összefoglaló a betegségek lelki eredetű okairól.
A könyv gyengéje, hogy az életből vett példákat, „eseteket” nagyon röviden, mondhatni érintőlegesen, dióhéjban írja le, pedig nagyon jó lenne részletesebben olvasni egy-egy hasonló történetet, mint ami esetleg velünk is megesett, vagy éppen most is jelen van.
De összességében egy hasznos, jó felépítésű könyv, tele önbizalom növelő megfogalmazásokkal, pozitív állításokkal. Megnyugtató és felemelő olvasmány.

>!
Édesvíz, Budapest, 2002
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635285108 · Fordította: Bors Katalin
FairyDust P>!
Louise L. Hay: Éld az életed

Ez tipikusan az az írás, amire ha nyitott vagy, és nem restelled elvégezni a gyakorlatokat, akkor segíteni fog. Önmagában az nem elég hogy elolvasod, gyakorolni kell, és beépíteni a napi rutinodba. Hiszek a pozitív gondolatok erejében, és azon vagyok hogy teljesen át tudjak szellemülni. A leírt betegségek lehetséges lelki okai kísérteties hasonlóságot öltenek a valósággal. Csoda nem létezik, mindenért tenni kell, ezt ne felejtsük el. Azonban ez a könyv remek kiindulópont egy boldogabb élet felé.

5 hozzászólás
dagikám >!
Louise L. Hay: Éld az életed

Mostanában nagyon rákapcsoltam az önfejlesztés témakörére. Ebben a könyvben különösen tetszett az a táblázat,amelyben különböző betegségek vannak felsorolva és az mire vezethető vissza.Magamra ismertem mindenhol és a jövőben igyekszem majd odafigyelni ezekre a dolgokra.

11 hozzászólás
Bunney>!
Louise L. Hay: Éld az életed

Már régóta csücsül a polcomon ez a könyv. A nővéremnek is megvolt az első kiadása, adott volt, hogy ezt nekem is meg kellett vennem.
Durva, de ez a könyv eredetileg 1984-ben jelent meg. Szerintem abban az időszakban kezdett el kibontakozni ez a téma.. A motivációs könyvek és társai. Louise L. Hay neve volt az első, akit ezzel kapcsolatban megismertem. off

Nagyon szépen végigvezeti a gondolati beidegződéseket, hogy miket hozunk magunkkal gyerekkorunkból. Feladatok, gyakorlatok vannak benne, amik segítenek, hogy elhagyjuk a rossz dolgokat és csak a jóra összpontosítsunk. Páciensei példáival rálátásunk nyílik mi az, ami miatt sok ember gondolkodása félresiklik. Sokszor azt vettem észre.. Jéé, én is gondolok ilyen hülyeségeket, és magamról olyanokat, amik badarságok igazából, de sokan hajlamosak vagyunk magunkat ostorozni.
A gyakorlatok is sokfélék, sok esetben tükör előtt kell :) Erről van neki egy külön könyve is egyébként.
A végén több oldalon keresztül felsorol betegségeket is, és hogy ezeknek milyen lelki okai lehetnek, valamint mindegyikhez új megerősítéseket ír, amiket magunkban mondogathatunk. off
Egy szó mint száz, elég sokrétű könyv a terjedelme ellenére, sokmindenre kitér: „kapcsolatok, munka, siker, jólét, a test”. Minden, ami lényeges ahhoz, hogy kicsit elkezdhesd megváltoztatni az életed, a gondolkodásod, ez a könyv nagyon jó alap erre. De csak akkor lehet ennek nekiállni, ha tényleg szeretnéd ezt a változást. Különben ezek csak szavak maradnak. Nem könnyű elhagyni a negatív gondolatokat, de ezt is gyakorolni kell és egy idő után nem kell majd tudatosan figyelni rá. ☺️

22 hozzászólás
konyvolvaso>!
Louise L. Hay: Éld az életed

Napjaink változó, kiszámíthatatlan világában mindig jól jön egy kis önfejlesztő könyv. Vannak jó gondolatok a könyvebn, melyeket kigyűjtöttem az idézetek közé. Mindig tanít újat, elgondolkodtat, bemutat új szemléletet hogy könnyebb legyen a napi rutin elvégzése.Van egy összefoglaló rész ami a betegségek eredetét tárja fel és öngyógyítás módszerét mondja el.

Trudiz >!
Louise L. Hay: Éld az életed

A rossz beidegződéseket töröljük ki! Különös volt a párnaverő módszer :)
A test, a lélek és szellem osztatlan egységéről is szó volt.
Önbecsülés, pozitív gondolatok – ezek visznek előre. Sok személyes példát és gyakorlatokat láthatunk. Kövessük! :)

Nikol24>!
Louise L. Hay: Éld az életed

Nagyon sok okos dolgot tudtam meg. Sok igaz gondolata van a hölgynek. Bár nem hiszem, hogy minden úgy van ahogy mondja. De azokat amiket elhiszek tőle azok nagyon igazok.Kicsit még fiatalnak érzem magam ahhoz, hogy ezt a könyvet igazán érteni tudjam, szerintem még nem állok rá készen. Talán ha idősebb leszek, de amit most is értek szerintem elég nekem most.

Galambdúc>!
Louise L. Hay: Éld az életed

Töredelmesen bevallom, hogy a nagyon hosszú listát a betegségek lelki eredetéről és a hozzájuk tartozó gyógyító mantráról csak részben olvastam, az olyan kórképeket csekkoltam le, amiben személyesen érintve vagyok, illetve a környezetemben előfordul. Le kell szögeznem, nem beszél hülyeségeket ez a nő.
Hay néniben tetszik, hogy nem hirdeti kizárólagosnak a saját módszerét, hisz nincs is új a nap alatt, igazán eredeti gondolatot és tant ezen a piacon igazán nehéz kitalálni már, maximum a mester egyénisége teheti befogadhatóvá és sokak számára követhetővé. A többi ilyen módszer és író közül Hay annak belátásával tudott szimpatikussá válni számomra, hogy őszintének tűnik és részletesen, de nem a földtől elrugaszkodottan tér ki az élet sok fontos területére, ahol jó irányvonalat jelöl ki (pl. Rüdiger, Hellinger, Brandon Bays, Rhonda Byrne – és még sorolhatnánk az idők végezetéig – is próbálja az emberiség gondolkodását pozitív irányba terelni és a betegségek lelki eredetét vizsgálják, de mindegyiknél fanyalogtam eddig valamiért, hol a leegyszerűsítés, hol az arrogancia, hol szimplán a stílus miatt)
Hay munkája gyakorlatias, használhatóak a tanácsai és útmutatói. Értékéből az von le nekem, hogy erősen kötődik a New Age mozgalomhoz (bár nem hangsúlyozza zavaróan) és meglepve olvastam, hogy szexuális szabadosságra szólít fel…
Hogy milyen okból, nem tudom, de nem Istenről, hanem inkább az univerzum erejéről beszél, ezt az erőt foglalja a gyakorlatokba is, és ez így többekhez elér, azokat is meg tudja szólítani talán, akik nem keresztények.
Én például azért tudom elfogadni, mert abban hiszek, hogy van valamilyen rendezőelv, ami szerint élünk a világegyetemben, csak még túl kicsik vagyunk ahhoz, hogy pontosan tudjuk és értsük, mi az, és lehet, hogy az soha nem is következik el, előbb kinyírjuk magunkat.
Szóval nem rossz ez a könyv a pozitív gondolkodás témában, van benne sok evidencia, a logikus szerkezet pedig könnyűvé teszi a befogadást.

2 hozzászólás
_Fannalala_>!
Louise L. Hay: Éld az életed

Fú, ez a könyv rohadt jó. Az van, hogy nagyon szembe mondós, szóval ha olvasod, akkor azonnal rájössz mik a problémáid, az irónő nem kertel azzal kapcsolatban, hogy bármi van veled, azt magadnak köszönheted:D Ennek ellenére leírja mit tehetsz, nagyon jó gyakorlatok által belső blokkokat tudsz feloldani. Ha szükséged van egy ilyen magadat boncolgató könyvre, akkor ez legyen az első, amit megveszel, és garantáltan közelebb leszel ahhoz, hogy jobban érezd magad. Szerencsére nem végig magáról ír, mert itt nem az ő példája a lényeg, hanem a tapasztalatai, amelyeket hosszú évek során szerzett pácienseitől.

Szerintem az egyik legjobb könyv a kategóriájában, nem igazán értem ezt a 82%-ot, de nyilván másnak is igaza lehet:D

sassenach>!
Louise L. Hay: Éld az életed

Rengeteg könyvet olvastam már a pozitív gondolkodásról, de eddig ez tetszett legjobban. Nem olyan volt, mint a többi: szájbarágós, önmagát 1000-szer ismételgető és ettől egyre inkább idegesítő. Épp ellenkezőleg: próbálta röviden összefoglalni a lényeget és inkább a gyakorlatokra fektetni a hangsúlyt. Egyelőre csak elolvastam, de még nem próbáltam ki. Hatásosnak tűnik… Most azonnal nekiülök még egyszer és elkezdem a gyakorlatokat… :)


Népszerű idézetek

Leah P>!

Nincsen „jó” vagy „rossz” idő, egyszerűen időjárás van, no meg személyes reakciónk.

63. oldal (1992)

6 hozzászólás
Leah P>!

Számomra az igazi jó lét ott kezdődik, amikor valaki jól érzi magát a saját bőrében.

152. oldal (1993)

lauranne>!

A jó egészség feltétele az én szeretete.

110. oldal (Édesvíz, 1993)

FairyDust P>!

Ha a gyermek az első esés után felhagyna a próbálkozással, sosem tanulna meg járni.

Mrs5pont>!

A szerelem nem rajtunk kívül álló dolog; a szerelem bennünk van.

138. oldal

EsztA>!

Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet.

lauranne>!

Csinálj helyet az újnak.

154. oldal (Édesvíz, 1993)

Véda P>!

Mi hívjuk létre élményeinket, valóságunkat, és benne mindenkit.

164. oldal


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Will Bulsiewicz: Éltető rostok
Alexander Loyd – Ben Johnson: A gyógyító kód
Michael Greger – Gene Stone: Hogy ne halj meg
Nők egészsége
Csabai Márta: Tünetvándorlás – A hisztériától a krónikus fáradtságig
Marjolein Dubbers: Hormonkontroll
Gyógyító ételek – Ártalmas ételek
Linda Gamlin: Az allergia
Blaskó György – Kiss Róbert Gábor: Trombózis és véralvadásgátlás
Winkler Gábor – Baranyi Éva: Cukorbetegek kézikönyve – Diabetológia