A ​nővér 121 csillagozás

Louise Jensen: A nővér

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Grace teljesen megváltozott a legjobb barátnője, Charlie halála óta. Kísértik az utolsó találkozásukkor mondott szavai, s miközben a válaszokat keresi, kinyitja Charlie régi emlékdobozát. Bizony sok mindent nem tudott a legközelebbi barátnőjéről

Amikor kutatni kezd a lány édesapja után, jelentkezik nála Anna, aki azt állítja, hogy Charlie testvére. Grace számára ez olyan, mintha új családtagra lelne, és Anna csakhamar fölöttébb otthonosan érzi magát Grace és a barátja, Dan házában.

Valami azonban nem stimmel. Eltűnnek dolgok, Dan furán viselkedik, Grace pedig biztos benne, hogy követik. Mindez csak az ő elméjének a szüleménye, vagy szörnyű veszélyben van, ahogy egyre közelebb kerül az igazság felderítéséhez Charlie-val és Dannel kapcsolatban?

Semmit nem tehetett volna, hogy megmentse Charlie-t… Vagy mégis?

>!
Művelt Nép, Budapest, 2016
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155676291 · Fordította: Sillár Emőke
>!
Művelt Nép, Budapest, 2016
442 oldal · ISBN: 9786155676307 · Fordította: Sillár Emőke

Enciklopédia 1


Kedvencelte 6

Most olvassa 8

Várólistára tette 112

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
szeretek_olvasni_
Louise Jensen: A nővér

Miről is szólt?
Valójában mindenről. Az életről. A szerelemről, a felelősségtudatról, a döntéseinkről. Rámutat arra, hogy a gyermekkorban történtek mennyire befolyásolják a felnőtt életet. A szülők felelősségére. Az emberi hibákra. Talán megtanít átgondolni a dolgokat és megbocsátani.

Eszméletlen egy könyv.
Jól nézz körül te is, nehogy kövessen egy piros autó… ;)

>!
Bea_Könyvutca P
Louise Jensen: A nővér

A könyv nagyon jól indult, semmi extra, de megvolt a maga sötét bája.
Nekem egészen sokáig tényleg tetszett a könyv, a főszereplők tinikorába való utazások, ahogy szépen lassan kibontakoztak előttünk a múlt titkai, sérelmei, a jelen zaklatott eseményei, s a sötét, esős hangulat, ezek mind arra utaltak, hogy egy egyszerű, de szórakoztató thrillerrel lesz dolgunk.

Igen ám, de a könyv végkifejlete annyira felpörgött, hogy csak na, és ezt sajnos egyáltalán nem jó értelemben gondolom. Ami az utolsó ötven oldalon történt, az elég lett még volna minimum két regény befejezéséhez. Fordulat fordulat hátán, ágyhoz kötözős fogságban tartás, s egyéb érdekességek, mindez megfejelve egy rózsaszín happy enddel. Ez így nagyon sok volt, sajnálom, hogy az ígéretes kezdés után, így kellett egymástól elválnunk.
A teljes bejegyzést itt olvashatjátok: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/11/thriller-csutortok…

>!
KönyvMoly_1989
Louise Jensen: A nővér

Nem kicsit idegesített ez a könyv, ezért is haladtam ilyen lassan vele…
Grace ismét tipikusan az a főhősnő, akit jól kupán kéne vágni nem egyszer, hanem minimum tízszer, mert naiv, butácska és nem látja a fától az erdőt.
Briliáns csavar? Most komolyan, kiadó, ezt mire véljem a borítón? :D Aki kettőnél több krimit olvasott életében, gyorsan kitalálja a „penge” fordulatot benne.
Tucatkrimibe futottam bele… Ismét… :(
Most már olvasni szeretnék valami egyedit.

11 hozzászólás
>!
mate55
Louise Jensen: A nővér

Vigasztalhatatlan bánat, mélyen gyökerező családi titok és sötét, bosszúálló megszállottság.
Van egy fontos alapszabálya a könyvírásnak, amit rendre elfelejtenek azok, akik valami „komoly” krimit („bocsánat”: pszichológiai thrillert) akarnak összehozni: nem csak a szakmának, hanem az olvasóknak is kéne, hogy tetsszen. Nehéz többet mondani, hiszen a könyv elsődleges és legnagyobb hibája, hogy az írónő maga sem tudja, miről akar írni. Még azt sem sikerül igazán eldönteni, hogy kit helyezzen a középpontba. Ez nem lenne feltétlenül probléma, ha cserébe olyan karaktereket kaptam volna (de hát az isten szerelmére, miért kell minden főszereplő nőt ostobának beállítani) csakhogy ehelyett érdektelen és felületes szereplőket ad, akiket se megszeretni, se meggyűlölni nem tudtam, pedig egy jobb karakterábrázolás esetében mindkettőre lett volna lehetőség. De ezek az emberek a szó legszorosabb értelmében semmilyenek: nincs mélységük, de még csak jellemvonásokkal sem rendelkeznek, a logikusan hozzájuk társított zavarodottságon kívül. Közhelyek és kiforratlan párbeszédek váltják egymás, ezt ellensúlyozandó pedig az a mostanában oly divatos állandó előre-hátra ugrálás az időben lassan unalomba fullad. Szomorú vagyok, de bízom benne: minden rossz étel ízlik valakinek.

31 hozzászólás
>!
smetalin
Louise Jensen: A nővér

Semmi értelme nem volt a könyvnek………semmi tartalom, semmi csavar. Elolvastam az utószavat, és ott mesélte az írónő:
A nővér úgy indult, hogy feladatot kaptam egy írói csoportban: adtak tíz percet és három szót, és megszületett az Első fejezet csupasz vázlata. Miközben hazafelé vezettem, fejemben zsongtak a kérdések: Mi volt Grace titka?* Hogy halt meg Charlie?**Mivolt a rózsaszín borítékban?***”
*Mert volt neki titka????
**????
***Semmi különös.
Három szó és tíz perc…..akkor most már eltudjátok képzelni, hogy mennyi tartalom lehet benne!

>!
EssentialHencsi P
Louise Jensen: A nővér

Annyira vártam a brilliáns csavart, de tényleg. Erre kiderült, hogy nagyjából kitaláltam. Tehát brilliáns elme vagyok.
De most tényleg: jó, hogy el kell adni valahogy a könyvet, de ne túlozzunk már ennyire! Brilliáns csavar, az mondjuk a Drága Tess! vége. Ez egy kiszámítható semmi.
Elsőkönyves író, oké, de ez talán még nekem is összejött volna. A főszereplő csajt meg annyira idiótának állította be, hogy legszívesebben jól orrbanyomtam volna, hogy kapjon már a fejéhez. Meg úgy általában az összes női főszereplő egy idióta volt. Ugrabugrált a történet az időben ide-oda, ami az elején még érdekes is volt, aztán kiderült, hogy igazából tökre fölösleges volt az egész, csak a „brilliáns csavar” ami nincs miatt kellett. A vége meg annyira elnyújtott, nyálas spoiler lett, hogy azt hittem, elhányom magam. Igazából ennél még a múltkor olvasott Mikkamakka-könyv is jobb volt, pedig az sem volt egy vilagrengető írás. Aztán még a végén megköszöngeti a fél világnak, hogy olvassák, és arra buzdít, nyugodtan írjunk neki kritikát. Szerintem ezt azért nem gondolta át.
Remélem, a második könyve majd jobb lesz, de az még jobb lenne, ha nem lenne második könyv, nem kell ezt annyira erőltetni.

19 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Louise Jensen: A nővér

Igazából felemás érzéseim vannak a könyvvel.
Jó is volt, meg nem is. :)
Az eleje nagyon nehezen indult be, de aztán a vége meg már gyorsan befutott a cél egyenesbe. :)
Tetszett, ahogy szépen bontakozott ki a tinikori történet, ki hová és miért jutott.
Mennyire befolyásolja a gyerekkori tettünk, a későbbi életünket.

>!
ƨɔɴом P
Louise Jensen: A nővér

Ez a konyv nem kifejezetten rossz, de sajnos mindent magaba hordoz, amit elso konyves irokent a szerzoje elkovethetett ellene.
Egy kicsit tul sok mindent szeretett volna ebbe a kozel 450 oldalba zsufolni, de sajnos nem olyan modon, hogy azokat aprolekosan a megfelelo helyre beillesztve tarja elenk, hanem mindenhova jutott valami plusz salang, amik kiirtasaval magasabb szinten mukodhetett volna ez az egesz.
Grace elete romokban. Bodulatban tengeti minden napjait, miutan a legjobb baratja Charlie meghal, es a hazassaga igencsak a veget rugja. Talal egy doboznyi emleket, amit Charlie hagyott maga utan, es ezzel egyutt belep a kepbe a csepett sem az ember szimpatiajara jatszo Anna.
Es itt jonnek a hibak, amiket emlitettem. Grace onostorozasa kis millio felekeppen vegbe megy. Magat hibaztatja mindenert, mikozben egyre melyebbre csuszik. A konyv bo haromnegyedeig azt hittem, hogy sirankozason es onutalaton kivul masra nem is lesz kepes.
Aztan eljott az a pont, amikor szegenykem a naivitas kuszobet atlepve atmegy ostobaba. Karakterfejlodesnek eppen ez sem utolso, de sajnos inkabb negativ elmenynek eltem ezt meg, mintsem pozitivnak. spoiler
Sajnalom igazabol ezt a konyvet, mert ha Gracerol minden baromsagot lebontogatunk, akkor nagyon is jo lett volna, plane az akkor es most fejezetek valtakozasa nyujtotta izgalom tetszett a leginkabb, de igy ezek nelkul csak egy kis „sablon” sztori.

>!
dagikám
Louise Jensen: A nővér

Nagyon unalmas volt a könyv háromnegyedéig, szerintem kifejezetten jót tett a törtenetnek a végén felhalmozott sok csavar,hiszen így kicsit billentett az izgalmi faktoromon. A végére Grace mintha magához tért volna az idiotizmusából,ami szinte végigvonult az egész könyvön. Egyszer olvasható volt.

>!
Tünde1
Louise Jensen: A nővér

Meglepő cselekményszövés,mindig izgalommal töltött el,hogy mi lesz egy-egy szituáció megfejtése.A végén hatalmas csavar.Nálam egyszer olvasós.


Népszerű idézetek

>!
mate55

Semmi nem olyan pusztító, mint a bűntudat, belülről fal fel.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bűntudat
>!
mate55

– Honnan tudja az ember, hogy az igazival találkozott?

211. oldal

3 hozzászólás
>!
mate55

Begyűröm a holmimat egy szekrénybe, és a kulcsot egy vászonzacskóba dobom, amely kidagad a törölközőmtől és a könyvemtől: Jane Eyre.

181. oldal

4 hozzászólás
>!
mate55

Különös, hogy a bánatnak hány oldala lehet.

55. oldal

>!
mate55

A bánat megsemmisítő, elidegenítő, magányba taszít.

87. oldal

>!
mate55

Olyan nehéz, ha az embernek nincs családja, akikre támaszkodhat!

137. oldal

>!
mate55

Nem könnyű az egyedülálló szülők sorsa.

233. oldal

>!
mate55

Rettentő nehéz feldolgozni, hogy vannak emberek, akiket soha nem fogunk újra látni.

149. oldal

>!
KönyvMoly_1989

Vigyázz a szívedre, mondta nagymama. Csak egy van belőle, és az túl értékes.

109. oldal

>!
KönyvMoly_1989

– Kisasszonyok. Ezek novellák?
– Nem olvastad? – nevetek.
– Nem. A szürke ötven árnyalata volt az utolsó könyv, amelyet olvastam.
– Ez egy kicsit más.

148. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Lakatos Levente: Aktus
Stephen King: Tortúra
Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása
Stephen King (Richard Bachman): Blaze
Pierre Lemaitre: Téboly
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Seres Gábor: Viharok szigete
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Caroline Kepnes: Te