A ​béranya 66 csillagozás

Louise Jensen: A béranya

"Ismered azt az érzést? Amikor olyan nagyon akarsz valamit, hogy ölni tudnál érte? Vigyázz, mit kívánsz!

Kat és a férje, Nick mindent megpróbált, hogy gyermekük legyen, de kezdik elveszíteni a reményt. Aztán egy véletlen találkozás Kate gyermekkori barátnőjével, Lisával utolsó esélyt kínál a számukra, hogy beteljesülhessen az álmuk.
Kat és Lisa közös múltja azonban sötét titkokat rejt.
Amikor veszélyes repedések kezdenek megjelenni Kate tökéletes jövőképén, az asszony rádöbben, hogy a családja megmentése érdekében szembe kell néznie múltbeli félelmével.

Eredeti mű: Louise Jensen: The Surrogate

>!
Művelt Nép, 2018
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155760693 · Fordította: Tóth Attila
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
382 oldal · ISBN: 9786155760709 · Fordította: Tóth Attila

Kedvencelte 3

Most olvassa 6

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
mate55 P
Louise Jensen: A béranya

Rossz nyomozó voltam! Milyen messzire vagyunk képesek elmenni egy tökéletes család létrehozásához? Az elején nem szerettem, nagyon nem… (belemerültem, és csak ostobán mentem tovább) majd az írónő „látványos” (egyáltalán nem kiszámítható, utolsó harmada) meglehetősen beteg fordulatai spoiler véget vetett ennek az őrült útnak. De mielőtt még méltatlankodni kezdenél a kritika alapján feltüntetett „magas” csillag láttán, annyit elárulok, hogy mindez csak a látszat. Jensen jó érzékkel adagolja a zsáner adalékanyagait, hogy míg addig se érezd magad lesajnálva, amíg a könyv a megszokott nyomvonalon halad, de aztán mikor felemelkedik róla, azon kapod magad, hogy olyan, szokatlan, fojtogató realizmussal szembesülsz, aminek például Coben a nagymestere. Ez pediglen minden elismerést megérdemel. Mert ”A béranya” rendelkezik egy olyan befejező szakasszal, amely mindent felülír, és amelyből egy olyan nyers erő árad, ami olyan csiszolatlan bravúr, amire tényleg csak a legnagyobb tehetségek képesek. Lényeg a lényeg, elég jól sikerült thriller, amely borzongat, sokkol, és ahogy a műfaj legtöbb darabja, úgy ez is azt mondja: igazán nem a horrorokban felsorakoztatott lényektől kell félnünk, hanem azoktól, akik szinte pontosan olyanok, amilyenek mi magunk vagyunk.

3 hozzászólás
>!
KATARYNA
Louise Jensen: A béranya

70-80 oldalig —-> Még bírom idegekkel pedig sz.r sem történik.

90-300 oldal —--> Legalább hároszor bealudtam.. de lehet, sőt 100%-ig biztos vagyok benne, hogy csak halucináltam. Itt már azért dereng valami, mert nagyon halucinál ő is. És nagyon anya akar lenni.

300-380 akárhány —-> Atomrobbanás, minden titokra fény derül, felszáll a köd, a szürkehályog a szemünkről. spoiler
És a kedvencem.. spoiler

Nem ajánlom. Nagyon nem.

17 hozzászólás
>!
Zanit
Louise Jensen: A béranya

Tavaly már olvastam angolul, imádtam minden egyes sorát. Nem mondom, hogy gondom lett volna a magyar változattal, de eredeti nyelven volt az igazi. Nagyon jó kis történet olyan csavarokkal, amikre aztán tényleg nem írhatja senki, hogy előre lehetett tudni.
Ajánlom!

>!
Bajnoczianna
Louise Jensen: A béranya

Erős kezdéssel indított a könyv. Szépen felvezetve voltak benne az események, melyben izgalmas részek követék egymást. Azt kell mondjam hogy határozottan egy élvezetes olvasmány volt ez a könyv. Az elején szépen lassan bontakozott ki a történet. A házaspár akiknek nem lehetett saját gyermeke, valahogy nem volt szimpatikus nekem. Ez pedig fen is maradt a végéig. A béranya személye viszont már az elejétől kezdve gyanús lett. A végére azonban sikerült egy izgalmas és fordulatos írásnak lennie. Bár találtam benne elég sok negatív rész, de a jól kidolgozott események miatt még igy is tetszett a könyv.

>!
Niki_
Louise Jensen: A béranya

Hát … Most írjam azt, hogy jól átb.szott a szerző ezzel a könyvvel? Egye-fene leírom. Ezt a sztorit olvastam már Brittainy C. Cherry tollából, csak kicsit más körítéssel. Nem is tudom mit írjak róla. Mondhatni annyira evidens a sztori, csak mégis olyan balf.sz lett az eredménye. Mérges vagyok. Nagyon átvágott Jensen.
Kíváncsi voltam erre a könyvre már a megjelenése előtt. Már maga a címe is sugallja, hogy a leendő szülők elértek a tűrésük határára. Nincs más megoldás, csak a béranyaság. És milyen kettős dolog már ez! Hisz a béranya segít a leendő szülőkön, megadja nekik azt, amire vágynak, ugyanakkor mégis kihord egy gyermeket és lemond róla. Hogy tudja megtenni?
Arra számítottam, hogy ez a könyv majd választ ad a kérdéseimre, de nem így lett. Teljesen más a történet.
Tipikusan az a könyv amit olvasol, olvasol és bízol abban, hogy hátha most, hátha most kiderül minden, közben meg nem is.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.com/2018/10/louise-jensen-beranya.html

>!
mozso87
Louise Jensen: A béranya

Sokat gondolkodtam, hogy elolvassam-e ezt a könyvet, a végén belevágtam és nem bántam meg. Érdekes történet egy nőről, aki nagyon vágyik arra, hogy anya lehessen, az egyik gyerekkori barátja pedig segít ezen cél megvalósításában. Már csak az kérdés, vajon önzetlenül teszi-e.
Nálam is aktuális most a téma, hiszen márciustól felfordul nálunk is az élet, lehet hogy ezért is közelebb állt hozzám a történet, és szerencsésnek éreztem magamat, hogy nem kellett ennyit küzdeni, hogy család lehessünk:)

>!
duby
Louise Jensen: A béranya

Jó kis pszicho thriller. Ebben a történetben szerintem minden főszereplő mentálisan sérült. A kezdetektől fogva egy jó kis pszichológusra lenne szükségük. Mindegyiket elragadja a fantáziája. Nem tudnak különbséget tenni valóság és képzélet között. Hihetetlen, hogy mire képesek. Nem gondoltam volna ilyen befejezésre.

>!
BEV
Louise Jensen: A béranya

Nem ertem ezt a sok negativ kritikat… Nem volt ez olyan rossz konyv. A konyv utolso harmada-negyede kicsit jobban felporgott, az eleje tenyleg nagyon lassan csordogalt, de a vege engem karpotolt. Egy resze kiszamithato volt, de azert okozott meglepeteseket. Engem szorakoztatott.

>!
Varga_Szandi
Louise Jensen: A béranya

A vége tetszett, az ilyesfajta lezárások nagyon meg tudják dobni a hangulatom és pozitívabb élményekkel zárom az olvasást. Nem mondom, hogy nem számítottam valami hasonló összeérésre a két történetben, de pontosan erre nem számítottam.
Kat szimpatikus szereplő lehetne, ha nem agyalna ennyire mindenen és nem fújna fel mindent úgy, mintha a bolha tulajdonképpen elefánt lenne, hatalmas, óriás elefánt. Emiatt a könyv végére a sajnálatom is elveszett iránta, inkább taszított. Nick, Jake, Lisa, Richard átlagosabb karakterek, az elsőt annyira egyértelműen el kellett volna ítélnem a könyv szerint, hogy talán pont emiatt nem sikerült, ellenben Lisa beállt a „húzz el inkább” szereplők sorába. Richardot egyszerűen nem értettem, még az események megismerése után sem, annyira nem szívleli Katet, aminek már nincs értelme.
A történet első fele eléggé lassan döcögött, aztán a végére, ahogy megismertük a hátteret, úgy vált az egész egyre érdekesebbé.
Tetszett, nem dobtam tőle egy hátast, de tetszetős regény.


Népszerű idézetek

>!
mate55 P

Pozitív. Milyen ártalmatlan szó, de mekkora jelentősége van.

337. oldal

>!
EssentialHencsi P

A rémület érzése egyre erősebb, és mintha füstként lebegne a levegőben.

(első mondat)

>!
t_jeanette P

(…) időnként mindnyájunkat megtévesztenek. Azt hisszük el, amit látni akarunk.

172. oldal

>!
t_jeanette P

Semmi sem olyan fájdalmas, mint amikor tudjuk, hogy valami véget ér.

372. oldal

>!
Nyilas_Kitti

Az igazság általunk kialakított változata hajlítható, a saját valóságunkat pedig úgy formáljuk, hogy elkendőzzük a hazugságainkat, amelyek időnként olyan hihetőnek tűnnek, hogy még magunkat is becsapjuk velük.

375. oldal

>!
t_jeanette P

Talán abból lehetne kiindulni, hogy a biztos rossz is jobb, mint az, amiről semmit nem tudunk.

78. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Sarah Pinborough: 13 perc
Paula Hawkins: A víz mélyén
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Dot Hutchison: Pillangók kertje
M. J. Arlidge: Bújócska
Lakatos Levente: Aktus
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Stephen King: Tortúra