A ​béranya 100 csillagozás

Louise Jensen: A béranya

"Ismered azt az érzést? Amikor olyan nagyon akarsz valamit, hogy ölni tudnál érte? Vigyázz, mit kívánsz!

Kat és a férje, Nick mindent megpróbált, hogy gyermekük legyen, de kezdik elveszíteni a reményt. Aztán egy véletlen találkozás Kate gyermekkori barátnőjével, Lisával utolsó esélyt kínál a számukra, hogy beteljesülhessen az álmuk.
Kat és Lisa közös múltja azonban sötét titkokat rejt.
Amikor veszélyes repedések kezdenek megjelenni Kate tökéletes jövőképén, az asszony rádöbben, hogy a családja megmentése érdekében szembe kell néznie múltbeli félelmével.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155760693 · Fordította: Tóth Attila
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
382 oldal · ISBN: 9786155760709 · Fordította: Tóth Attila

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Louise Jensen: A béranya

Rossz nyomozó voltam! Milyen messzire vagyunk képesek elmenni egy tökéletes család létrehozásához? Az elején nem szerettem, nagyon nem… (belemerültem, és csak ostobán mentem tovább) majd az írónő „látványos” (egyáltalán nem kiszámítható, utolsó harmada) meglehetősen beteg fordulatai spoiler véget vetett ennek az őrült útnak. De mielőtt még méltatlankodni kezdenél a kritika alapján feltüntetett „magas” csillag láttán, annyit elárulok, hogy mindez csak a látszat. Jensen jó érzékkel adagolja a zsáner adalékanyagait, hogy míg addig se érezd magad lesajnálva, amíg a könyv a megszokott nyomvonalon halad, de aztán mikor felemelkedik róla, azon kapod magad, hogy olyan, szokatlan, fojtogató realizmussal szembesülsz, aminek például Coben a nagymestere. Ez pediglen minden elismerést megérdemel. Mert ”A béranya” rendelkezik egy olyan befejező szakasszal, amely mindent felülír, és amelyből egy olyan nyers erő árad, ami olyan csiszolatlan bravúr, amire tényleg csak a legnagyobb tehetségek képesek. Lényeg a lényeg, elég jól sikerült thriller, amely borzongat, sokkol, és ahogy a műfaj legtöbb darabja, úgy ez is azt mondja: igazán nem a horrorokban felsorakoztatott lényektől kell félnünk, hanem azoktól, akik szinte pontosan olyanok, amilyenek mi magunk vagyunk.

3 hozzászólás
KATARYNA>!
Louise Jensen: A béranya

70-80 oldalig —-> Még bírom idegekkel pedig sz.r sem történik.

90-300 oldal —--> Legalább hároszor bealudtam.. de lehet, sőt 100%-ig biztos vagyok benne, hogy csak halucináltam. Itt már azért dereng valami, mert nagyon halucinál ő is. És nagyon anya akar lenni.

300-380 akárhány —-> Atomrobbanás, minden titokra fény derül, felszáll a köd, a szürkehályog a szemünkről. spoiler
És a kedvencem.. spoiler

Nem ajánlom. Nagyon nem.

17 hozzászólás
hofeherke11 P>!
Louise Jensen: A béranya

Azt hiszem életemben nem adtam még ilyen rossz értékelést semmire. De ez a könyv igazán megérdemli. Talán ilyen rossz thrillert, ennyire 0 sztorival, irritáló karakterekkel még nem olvastam. Teljesen értelmetlen zagyvaság volt az egész, sokszor csak fogtam a fejem, hogy ennek most mi értelme volt? Egymás után jöttek az egyre értelmetlenebb részletek, amik nem mondhatók csavaroknak, mert se nem lepődtem meg, se nem izgultam, semmi. Az összes szereplő egy rakás szerencsétlenség, akik annyira nonszensz dolgokat művelnek, hogy az már fáj.
spoiler
Kár volt rá papírt és tintát pazarolni, senkinek nem ajánlom. :(

Zanit>!
Louise Jensen: A béranya

Tavaly már olvastam angolul, imádtam minden egyes sorát. Nem mondom, hogy gondom lett volna a magyar változattal, de eredeti nyelven volt az igazi. Nagyon jó kis történet olyan csavarokkal, amikre aztán tényleg nem írhatja senki, hogy előre lehetett tudni.
Ajánlom!

Bajnoczianna>!
Louise Jensen: A béranya

Erős kezdéssel indított a könyv. Szépen felvezetve voltak benne az események, melyben izgalmas részek követék egymást. Azt kell mondjam hogy határozottan egy élvezetes olvasmány volt ez a könyv. Az elején szépen lassan bontakozott ki a történet. A házaspár akiknek nem lehetett saját gyermeke, valahogy nem volt szimpatikus nekem. Ez pedig fen is maradt a végéig. A béranya személye viszont már az elejétől kezdve gyanús lett. A végére azonban sikerült egy izgalmas és fordulatos írásnak lennie. Bár találtam benne elég sok negatív rész, de a jól kidolgozott események miatt még igy is tetszett a könyv.

Niki_>!
Louise Jensen: A béranya

Hát … Most írjam azt, hogy jól átb.szott a szerző ezzel a könyvvel? Egye-fene leírom. Ezt a sztorit olvastam már Brittainy C. Cherry tollából, csak kicsit más körítéssel. Nem is tudom mit írjak róla. Mondhatni annyira evidens a sztori, csak mégis olyan balf.sz lett az eredménye. Mérges vagyok. Nagyon átvágott Jensen.
Kíváncsi voltam erre a könyvre már a megjelenése előtt. Már maga a címe is sugallja, hogy a leendő szülők elértek a tűrésük határára. Nincs más megoldás, csak a béranyaság. És milyen kettős dolog már ez! Hisz a béranya segít a leendő szülőkön, megadja nekik azt, amire vágynak, ugyanakkor mégis kihord egy gyermeket és lemond róla. Hogy tudja megtenni?
Arra számítottam, hogy ez a könyv majd választ ad a kérdéseimre, de nem így lett. Teljesen más a történet.
Tipikusan az a könyv amit olvasol, olvasol és bízol abban, hogy hátha most, hátha most kiderül minden, közben meg nem is.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.com/2018/10/louise-jensen-beranya.html

brigus_27 P>!
Louise Jensen: A béranya

Ott kezdeném, hogy bár sokáig olvastam, a vége volt a legjobb. :)
A kezdetén lassan épült fel a könyv. Haladtunk a múlttal és haladtunk a jelennel, ami szerintem jó megoldás volt, mert nem zavarodott bele az olvasó a szálakba. Körülbelül a 39.fejezettől volt teljesen letehetetlen amikor is érezhető volt a végkifejlet előtti zavartság.
Kat… Katet a végére nagyon sajnáltam. spoiler Jöhetett volna a mi lett volna ha.. De nem jött. Folyton megtévesztette a környezete és nem tudott tenni ellene. A befejező, végkifejlett fejezetek mondtak el mindent. Az érzéseket, a jövőt.
Képesek vagyunk harcolni egy családért, de nem mindegy hogyan és miként kapjuk meg, nem mindegy mekkora az áldozat…. Nagyon jól ábrázolta végig a könyv, emiatt lett jó.

mozso87>!
Louise Jensen: A béranya

Sokat gondolkodtam, hogy elolvassam-e ezt a könyvet, a végén belevágtam és nem bántam meg. Érdekes történet egy nőről, aki nagyon vágyik arra, hogy anya lehessen, az egyik gyerekkori barátja pedig segít ezen cél megvalósításában. Már csak az kérdés, vajon önzetlenül teszi-e.
Nálam is aktuális most a téma, hiszen márciustól felfordul nálunk is az élet, lehet hogy ezért is közelebb állt hozzám a történet, és szerencsésnek éreztem magamat, hogy nem kellett ennyit küzdeni, hogy család lehessünk:)

Slezi96>!
Louise Jensen: A béranya

Végig fent tartotta az érdeklődésemet. Egészen máshogy képzeltem a történet végét, a könyv olvasása közben én másra számítottam, kombináltam, mi is történhet ezután. Meglepő volt, ami kiforrt a történet végére, de nagyon tetszett.


Népszerű idézetek

mate55 P>!

Pozitív. Milyen ártalmatlan szó, de mekkora jelentősége van.

337. oldal

EssentialHencsi P>!

A rémület érzése egyre erősebb, és mintha füstként lebegne a levegőben.

(első mondat)

t_jeanette>!

(…) időnként mindnyájunkat megtévesztenek. Azt hisszük el, amit látni akarunk.

172. oldal

t_jeanette>!

Semmi sem olyan fájdalmas, mint amikor tudjuk, hogy valami véget ér.

372. oldal

Nyilas_Kitti>!

Az igazság általunk kialakított változata hajlítható, a saját valóságunkat pedig úgy formáljuk, hogy elkendőzzük a hazugságainkat, amelyek időnként olyan hihetőnek tűnnek, hogy még magunkat is becsapjuk velük.

375. oldal

t_jeanette>!

Talán abból lehetne kiindulni, hogy a biztos rossz is jobb, mint az, amiről semmit nem tudunk.

78. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Alice Feeney: Időnként hazudok
Helena Silence: Ezüsthíd
Sarah Pinborough: 13 perc
Heidi Perks: Mint a szemed fényére
Luana Lewis: Ne felejts el
Stephen King: Az
Ruth Ware: Sötét erdő közepén
Megan Abbott: Fogd a kezem
Paula Hawkins: A víz mélyén
Darcey Bell: Egy kis szívesség