A ​fájdalom helye 71 csillagozás

Louisa Reid: A fájdalom helye

Volt néhány probléma… kipécézték… a tűz…
„Az összeomlás szélén áll… dühkitörései is vannak"
„Nincs más, aki harcolna érte, csak én."

A tizenhat éves Audrey mindössze csak normális szeretne lenni.
Megpróbál beilleszkedni.
De mi van akkor, ha a hozzád legközelebb álló személy megfojt a szeretetével?
Akkor mit lehet tenni?

Megindító, magával ragadó történet. – The Sun
Érzelmes, mégis meghökkentő regény. – Sunday Times
Egyszerűen csodálatos. – Guardian
Elképesztő, megrázó, szomorú és hihetetlenül megindító. Az a könyv, amelyet egyhuzamban elolvasol, majd azonnal kölcsön kell adnod valakinek. – LoveReading

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, Budapest, 2016
542 oldal · ISBN: 9789634062783 · Fordította: Beke Zsolt
>!
GABO, Budapest, 2016
452 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634060901 · Fordította: Beke Zsolt

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Audrey Morgan · Leo Bright · Jen Blake · Sue Bright


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 122

Kívánságlistára tette 101

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Louisa Reid: A fájdalom helye

A tegnap éjjel kezdtem neki, és az első száz oldalon elképzelni sem tudtam, hogy mi fog ebből kikerekedni. Ami ezután jött, az teljesen ledöbbentett, kikészített, és olyan dühöt ereztem, amit nem tudok elmondani.
Kedves leendő olvasó, hadd adjak egy kis útmutatót ehhez a könyvhöz.
Először is, ne higgyétek el a fülszöveget, de még a meseszép borítanak se higgyetek, mert ez a könyv és a benne szereplő anyuka maga az ördög.
Másodszor, én csak erős idegzetűeknek ajánlom, mert őszintén szólva eddig halálra vertem volna az anyát ha itt legyen.
Harmadszor, készíts elő valami törhető dolgot, amit nem sajnálsz, hogy földhöz tudd vágni, mert sajnos egyebet nem tudsz csinálni.
Negyedszer, készíts zsepit magadhoz, mert én sírtam, sírtam a testvérekért, azért mert a szívem szakadt meg értük.

6 hozzászólás
Pandalány P>!
Louisa Reid: A fájdalom helye

Becsukva a könyvet semmi másra nem vágytam, csak egy ölelésre.

Nehéz szavakat találnom erre a történetre. Egyszerre nyomasztott, frusztrált, ugyanakkor a remény végig ott volt benne. A csodálatos, meseszép borító egy végtelenül szomorú történetet takar, ezt a cím is sugallja. Első olvasmányom volt Louisa Redtől és bele sem merek gondolni, honnan jött az ihlet a történethez, remélem nem saját tapasztalat alapján írta meg. Szívet tépő, fájdalmas, ugyanakkor letehetetlen regény.
Az első oldalaktól kezdve körüllengi a történetet a sötétség, egyáltalán nem kiszámítható. Végig fenntartotta a figyelmemet, drukkoltam Audreynak és Leónak, együtt éreztem velük. Sokszor volt olyan érzésem, hogy engem is magával ránt szép lassan a Dolog, és már nem tudom, miben reménykedjek a végkifejlettel kapcsolatban. Kilátástalannak éreztem a lány helyzetét, nem tudtam, hogyan lehet mindabból kitörni, amiben ő élni kényszerül. Dühös voltam, aggódtam, és meghatódtam azokban a pillanatokban, amikor egy kicsit jobbra fordult a szereplők sorsa.
Pillanatok. Ennyi adatott Audreynak és Leónak. Legalábbis a könyv nagy részében. Annak ellenére, hogy több a kötetben a szomorú pillanat, mint a boldog, ez egy lebilincselő regény. Nem hagy nyugodni, amíg a végére nem érsz, és ki nem derül az igazság.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/04/a-fajdalom-he…

tmezo P>!
Louisa Reid: A fájdalom helye

Filmen láttam hasonlót spoiler, és már az is döbbenet volt. Nehéz felfogni az egészet…
Hamar rájöttem, hogy nem minden az aminek látszik, és elöntött a düh. Átláttam a szereplőkön, tudtam, mit olvasok, de nem tudtam letenni a könyvet, mert annyira tudni akartam, hogyan alakul a család sorsa. Fájdalmas ami történik, és megviseli az ember lelkét, tele van feszültséggel és ez átragad az olvasóra is.
Jól megírt, jól felépített történet, nagyon erős emocionális hatással. Jól kidolgozottak a szereplők, elhiszed a fájdalmukat, a félelmüket, a tehetetlenségüket. Nagyon erős benne a testvéri szeretet, a felelősségvállalás és az anyaság „szerepe”.
spoiler
Engem csak az zavart, hogy Audrey nem mondta el senkinek, akkor sem, amikor lehetősége lett volna rá. Úgy érzem túl sokáig várt a megoldással.

Pnikolett>!
Louisa Reid: A fájdalom helye

Bajban vagyok a csillagozással. Ugyan hogyan is lehet értékelni egy ilyen történetet ? Hány csillaggal értékeljem a fájdalmat,a kegyetlenséget,a zavarodottságot…?!
Ez a történet durva volt és szörnyű és mérgesítő…. Néha nagyon szívesen áthajintottam volna a szoba másik sarkába a könyvet, hogy ez nem lehet igaz… nem lehet,hogy valaki ezt művelje.Ezt még emésztenem kell.

A történet elején nem igazán tudtam merre tart a dolog,nem sejtettem még akkor, hogy ki a gondok okozója,mi történik a lánnyal. Számolva azzal,hogy eddig milyen történeteket olvastam teljesen másra gondoltam ebben az esetben is,valami hasonlóra amivel eddig már találkoztam. Nem azt kaptam és örülök neki,viszont mást kaptam és borzalmas volt. :D Érdekes kettős.
Az „anya” személyét nyugodt szívvel nyírtam volna ki fejezetről-fejezetre egyre jobban… Aztán csak ott van az emberben, ha átgondolja hogy spoiler bár ez azért nem mentesíti minden alól. Szörnyű és egy idő után sejtettem már,hogy hol is hibádzanak a történetek hiszen annyira egyértelmű volt hogy spoiler Bárcsak hamarabb érkezett volna a segítség,ne kellett volna ennyi traumát elszenvednie. Irtózatosan sajnáltam őt és hiába érkezett a segítség,én már azt is bőven későnek tartom.Nem is tudom mit lehetne még erről írni….

Olvassátok el,de ne számítsatok semmi tündibündi olvasmányra,semmi gyönyörűségre és vidámságra,semmilyen rózsaszín álomvilágra, mert ez a történet kivételesen csak kívülről gyönyörű… :) Ezt a történetet nem elég a szereplőknek átvészelni,az olvasónak is erő kell hozzá.

efenera>!
Louisa Reid: A fájdalom helye

Nem tudom mikor voltam ilyen mérhetetlenül dühös, egy könyv olvasása közben… Talán még soha, de ez nem is meglepő, hisz ahogy @_Eriii is írta, „anyuka maga az ördög” ! Legszívesebben kirángattam volna a könyvből, és úgy istenesen igazán jól a falhoz csapkodtam volna. Pont ezért, ezt a könyvet nem lehet egyhuzamban elolvasni… lehetetlennek érzem, néha muszáj félretenni, különben félő, hogy az olvasót is elemészti a sötétség.

KATARYNA>!
Louisa Reid: A fájdalom helye

Megszakad a szívem…

Egy kicsit lenyugodtam az olvasás után…
A francokat nyugodtam meg!
A kutya k…. mindenit neki.
Mi a rosseb volt ez???

Nekem ne mondja senki, hogy ez egy betegség… szegényke, hát nem tudta hogy mit csinál… spoiler

Nekem elég volt egy olvasás… a borító csalóka, a látszat néha csal…

1 hozzászólás
perpetua P>!
Louisa Reid: A fájdalom helye

Nem tagadom, a borítóba szerettem bele, és alig érdekelt, hogy miről szól a könyv, átfutottam a fülszöveget és úgy gondoltam jó lesz. Mégis hosszú ideig nem tudtam rávenni az olvasásra, csak most.
Az elején csalódottságot éreztem, hogy ez nem igazán nekem való regény, még nem tudtam felvenni a fonalat és átérezni az eseményeket. De aztán szép lassan egyre jobban érdekelni kezdett, hogy mi következik és jobban kezdtem haladni a regénnyel. Persze nem véletlen a címválasztás, ez is egy olyan történet, ami tele van fájdalommal. Ezért nehéz is az ilyen könyvekről beszélni, mert megérintenek és kicsit magukkal rántanak a fájdalomba. Audrey beteg lány, de szeretne ez ellen tenni. Az anyja mindig mellette áll, és öccse is feltétel nélkül szereti. Ám az ő szeretetük se képes begyógyítani minden sebet, sokszor egy másik fajta szeretetre van szükség, amire a lány is rátalált. Viszont végig ott lebegett felettük a kérdőjel, olvasóként nem tudhattuk, hogy a biztató jelek ellenére, tényleg reménykedhetünk-e a boldog befejezésben. Leo-val remekül egymásra találnak és amikor együtt vannak, látszik az igazi boldogság Audrey-n.
A végére meg nem is igazán tudom mit mondjak. Persze, már elvétve akadtak jelek, de hogy ilyen csattanója legyen ennek az egész helyzetnek, az mégis sokkoló. Sokkoló, hogy képes valaki ezt tenni. Hogyan lehet ezt feldolgozni? De legalább megtaláltuk a fájdalom helyét… :(

Violet_Finch_PMónika P>!
Louisa Reid: A fájdalom helye

A padló megreccsent,a takaró meglebbent.A Dolog egyre közelebb jött.(…)Nem lehet küzdeni ellene.(…)Valaki a messzeségből azt suttogta:ne,kérlek,ne.

Ez a könyv maga a Dolog. Kívül tökéletes,belül viszont minden sebből gennyedzik,egy mocskos rothadás.

A fülszöveg nem sokat mond nekünk mit is fogunk olvasni.
Nekem az jött le belőle,hogy lesz egy túl aggódó szülő aki megfolyt a féltésével egy tini lányt.
Hát a folytás stimmel,csak kicsit durvábban. Sokkolt a könyv! Annyira de annyira dühös voltam és vagyok is. Bár soha ne olvastam volna el…
Ez a Dolog ezez…beleette magát a bőrömben. Nekem is van egy kislányom és el nem tudnám képzelni…ahhj.
A könyv szépen lassan adagolja nekünk az igazságot és Audreyval együtt jövünk rá,hogy mi folyik itt. Persze voltak jelek és sejtettem én,de mégis mellbe vágott.
Audrey küzdött és nagyon bátor volt,hogy nem hagyta a testvérét.
A végén megértem a döntését Leoval kapcsolatban. Hisz egy megtört lányról van szó. Viszont örülök,hogy meghagyta az írónő a reményt számukra.

Kedves olvasó,ha most kezded a könyvet,akkor készült fel,hogy ez itt A fájdalom helye lesz……

2 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
Louisa Reid: A fájdalom helye

Erzelmi mercevel merve ez a konyv igen erosen versenyzik Lisa Heathfield: Papírpillangók c. muvevel. Mind a kettonel komoly kesztetest ereztem, hogy a foldhoz vagjam oket, de azt kell mondanom, hogy ez a konyv sokkal jobban van megirva. Igaz mar a tortenetben kiutkozik a kulonbseg, de anya vonalon azert eleg hasonloan mukodik a ket tortenet.
Igazabol az elso pillanattol fogva erezni lehet, hogy itt nem minden az, ami latszodik, hogy Audrey sokkal tobbet rejteget spoiler. Igazabol valahogy ezek azok a dolgok, amiket soha nem tudtam megerteni, hogy egy anya hogyan takarozhat olyan dolgokkal, hogy mindent a gyereke erdekeben tesz. spoiler
spoiler Rohadt beteg egy mocskos dolog ez, am megis valos, vegig elt es pulzalt a konyv lapjairol. Ugy ahogy a duh is bennem, hogy ember viselkedhet igy.
Szoval igen, jo volt ez a konyv, csak basszus.. baromi duhito.

molly_>!
Louisa Reid: A fájdalom helye

Ez egy nagyon felkavaró könyv.
Nagyon nehéz és komoly témákkal foglalkozik, amiket nem könnyű megemészteni. A fülszöveg nem sok mindent árul el a történetről, és milyen jól teszi! Sokkal élvezhetőbb így, hogy az olvasó szép lassan maga jön rá, hogy mi a fene folyik itt valójában. Már az elejétől kezdve érezhető a feszültség, hogy valami nagyon nem oké. Imádtam Audrey és a kisöccse közti szoros testvéri köteléket, nagyon aranyosak voltak. Egyedül azzal nem voltam kibékülve, hogy Audrey nem kért segítséget már sokkal hamarabb… ha nem maga miatt, akkor az öccse érdekében igazán megtehette volna. :/ Bár akkor nyilván nem lenne ilyen szép hosszú ez a regény, szóval ez nem kifejezetten hiba, csak olyasmi, amit én nehezen tudok elfogadni. :D

Ajánlom mindenkinek, akit érdekelnek a pszichés betegségekkel foglalkozó regények, és szeret utólag kicsit elgondolkodni a történeten.


Népszerű idézetek

efenera>!

Az a boldogság, ha azért szeretnek, aki vagy, fenntartások és habozás nélkül, anélkül, hogy közben hátralépnél, rápillantanál a telefonodra vagy körbenéznél, hogy mások mit gondolnak. A boldogság bizalom, hit, bizonyosság, hogy a szereteted biztonságban van valaki más szívében.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Morgan · boldogság · szeretet
2 hozzászólás
Scarlett0722 P>!

…de néha úgy érzem, hogy meghaltam, és a fájdalom kelt életre.

tmezo P>!

Háromszor meghaltam, mire ötéves lettem.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Morgan
Pandalány P>!

– Megadod a telefonszámodat?
– Persze. Az otthonit, mert nincs mobilom.
– Fenébe.
– Miért fenébe?
– Egész éjjel SMS-ezni akartam veled. Az őrületbe akarlak kergetni irántad érzett hódolatom megnyilatkozásával.

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Morgan · Leo Bright
Pandalány P>!

Az életem egy puzzle volt, amiből hiányzott egy nagyobb darab.

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Morgan
Pandalány P>!

Valami azt súgta, hogy valamikor végre meg kéne bíznom valakiben. De honnan tudhatja az ember? Honnan tudhatnám, hogy kiben?

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Morgan · bizalom
tmezo P>!

Egy anya karja legyen erős és biztonságos. Gyengéd. Szerető.

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Morgan
tmezo P>!

Ha az ember igazán összpontosít, akkor elmúlik a fájdalom. Bármilyen fájdalom.

Kapcsolódó szócikkek: Audrey Morgan · fájdalom

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Jodi Picoult: Házirend
Dorothy Koomson: Az utolsó csepp
Dot Hutchison: Pillangók kertje
M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Colleen Hoover: November 9.
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött