Forr ​a vérem! 106 csillagozás

Louisa Edwards: Forr a vérem!

Miranda ​Wake, egy menő New York-i magazin kíméletlen étteremkritikusa a századik kritika után arról álmodik, hogy végre továbbléphessen a könyvkiadás izgalmas világába, és komoly feltáró művet írhasson egy feltörekvő, új étterem konyhájának kulisszatitkairól. Amikor az arrogáns, de szívdöglesztő főszakács, Adam Temple hirtelen jött ötlettől vezérelve fogadást ajánl, Miranda egy percig sem habozik. Lehet, hogy a pasi csak valami béna csajozós dumának szánta ezt az “úgysem bírsz ki egy napot sem a konyhámban”-szöveget, de Mirandának esze ágában sincs elszalasztani a lehetőséget. Sőt! Ha már lúd, legyek kövér…

Egyetlen nap alatt úgysem derül ki semmi, és Miranda nem azért rámenős újságíró, hogy ne tupírozza föl a fogadást rögtön egy hónapra. Egy teljes hónap a legújabb, legmenőbb helyen! Most aztán mindent megtudhat arról, mi folyik valójában a legszuperebb manhattani étterem konyhájában. Arról persze senkinek sem kell feltétlenül tudnia, hogy még egy tojást is alig tud… (tovább)

Eredeti mű: Louisa Edwards: Can’t Stand the Heat

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Kelly, Budapest, 2012
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633350355 · Fordította: Rét Viktória

Kedvencelte 7

Most olvassa 8

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Louisa Edwards: Forr a vérem!

ezeket a dolgokat azèrt küldik, hogy próbára tegyenek bennünket.

Mindig elcsodálkozom, hogy mièrt állnak ilyen alacsony százalèkon, a szuper könyvek is:) No, de tudom, nem vagyunk mi sem egyformák:) VISZONT, szerintem ez tènyleg nagyon jó volt! Amikor olvastam, kikapcsolt. Sokat nevettem, mosolyogtam a szereplők szóváltásain, csipkelődèsein. Èlveztem azokat a pillanatokat amikor szikrázott a levegő Adam ès Miranda között:) Lobbanèkony egy páros, az már biztos. Totál összefèrhetetlenek, de vègeredmènyèben imádni valóan cukik:) Adam egy èlettel teli, nyílt, őszinte, vidám, kedves pasi, aki nálam belopta magát a szívembe. Ráadásul olyan szenvedèllyel, odaadással, ès áhítattal „beszèl” a konyhájáról, a főzèsről, az ètelekről, hogy mèg az egyszerű tojást is más színben látom. Így a törtènet is valósághűbb ès èlettel telibb:)
Úgy főzz, mintha a szívverèsed irányítaná a kezed mozgását, mintha minden pillanatban az èleted múlna rajta.
Miranda is vicces, őszinte, kitartó ès eltökèlt szemèlyisèg. Nagyon tetszett, hogy konfliktusoknál olyan egyenes ès mindig kèt lábbal áll a földön.:)
Nos, egy szó mint száz. Szórakoztató törtènet, vicces, szeretni való szereplőkkel, akiknek az összetartása irigylèsre mèltó:) Imádom ezt a szedett-vedett bandát! 5/5!

3 hozzászólás
>!
Katicabogárka
Louisa Edwards: Forr a vérem!

Tetszettek a konyhás részek, úgy éreztem sokat tud az ételek elkészítéséről. Kicsit nehezen olvastatta magát a könyv. Nem egy fő szál van a könyvben, igaz hogy legfőképp Mirandáról szól, de az elején Jess a testvére is fontos szerepet kap. Utána Adam átveszi a fontossági sorrendet Jesstől az ő gondolatait olvashatjuk.
Kicsit úgy érzem belàthatunk a kulisszák mögé, vagyis a konyhába működés közben, ezért tetszett leginkább ez a könyv.

>!
kiruu P
Louisa Edwards: Forr a vérem!

Mondjon bárki, bármit, akkor is imádom ezt a könyvet. Igen, vannak benne hibák, és nekem sem tetszett Miranda viselkedése, de attól még simán újra tudom olvasni.
Imádok enni, és sütögetni is. És nagyon szeretem az olyan könyveket, amikben az egyik szereplő szakács. Itt borzalmasan jó szereplők voltak. Adambe hamar beleszerettem, Jess nagyon cuki, és a barátja! Imádom az ilyen különc alakokat. :)

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Louisa Edwards: Forr a vérem!

Tetszett a könyv, mert vicces volt, kicsit őrült és sokat főztek benne. Szeretem a cukrászokról, szakácsokról szóló könyveket. Igaz Adam nem egy álompasi, de elég érdekes főszereplő. Eleinte Mirandával ki nem állhatják egymást, de persze, ahogy várható is, összemelegednek. Jess és Frankie kapcsolatát sokkal érdekesebbnek találtam.

>!
Andilány P
Louisa Edwards: Forr a vérem!

Nem kell ettől a könyvtől nagy dolgokat várni, de ettől függetlenül élvezhető volt. Könnyed, nyári olvasmány, gyorsan lehet vele haladni és kikapcsol. Miranda néha eléggé idegesített, főleg a vége felé, szóval ő nem lett túl szimpatikus, de Adam, Jess, Frankie és az egész csapat nekem belopta magát a szívembe. Tetszett, hogy egy étteremben, a konyhában játszódik legnagyobbrészt a történet, egy összeszokott csapattal, akik olyanok, mint egy nagy család. Sokszor volt kiszámítható a történet, nagy meglepetéseket nem okozott. Kellemes kikpacsolódás volt.

>!
Suzy25
Louisa Edwards: Forr a vérem!

Akárki akármit mond nekem tetszett ez a könyv. Imádok sütni – főzni így ez még többet dobott rajta. Miranda néha az agyamra ment, de aztán Adam-nek sikerül őt megszelídítenie! Jess is tetszett, szeretek „különc” emberekről olvasni.
Szóval összességében szerettem a könyvet és ha kéne újraolvasnám. :)

>!
Bleeding_Bride ISP
Louisa Edwards: Forr a vérem!

Romantikus, könnyed, pont amit egyébként nem szeretek. Ami pro az a konyha- a regénynek hála megtanultam egy-két tojásos trükköt. Jess miszitkus története 2 perc alatt átlátható volt, vártam egy komolyabb csavart is, ami aztán elmaradt. De 3 évente egy ilyet is el kell olvasnom ahhoz, hogy értékeljek minden mást…

1 hozzászólás
>!
Szimirza P
Louisa Edwards: Forr a vérem!

Meglepően nagyon tetszett :D Gyorsan olvasható, romantikus történet, amiben vannak nem várt és várt fordulatok, de attól még jól lehet szórakozni rajta. Miranda és Adam között csak úgy izzik a levegő, hol a viták miatt , hol a szenvedély miatt, ami ad egy kis pluszt a történetnek. Én is elfogadnék egy Adamet a konyhámban ..is :D

>!
dedori
Louisa Edwards: Forr a vérem!

Könnyed romantikus, szerelmi történet, ami a konyhán bontakozik ki :D
Nem az a mindent elsöprő regény, de unaloműzés ellen tökéletesen megfelel. :)

>!
Vicky3 P
Louisa Edwards: Forr a vérem!

Ez az a tipikus könyv aminek a tartalmára már két nap után nem fogok emlékezni…
U.I.: Jess szála nem volt rossz, kár hogy a főszál ennyire elcseszte.


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– A szerelemben és a főzésben minden lehet, édes szívem. Bármit megteszek, hogy sikerre vigyem ezt a helyet.

55. oldal

>!
Bleeding_Bride ISP

Jól esne egy nagy adag kávé intravénásan. De beérné egy finom, forró bögrével is a legfeketébb, legerősebb fajtából, amit csak főzni tud.

37. oldal

>!
könyvmolygirl

A fémajtón kézzel írott felirat lógott, amelyen hatalmas fekete betűkkel ez állt: A FŐNÖK, mellette pedig egy cédulán csálé írással: A KONYHÁBAN VAN. Az ajtó környékén a mondat további lehetséges befejezései hevertek szétszórva. Jessnek, mielőtt Grant kitárta az ajtót és bevezette a szobába, a következő mondatvégeket sikerült kiolvasnia: A SZÁLLÍTÓKKAL ALKUDOZIK, A UNION SQUARE-I PIACON VAN, EGY FASZ.

68. oldal

>!
Ingryd

A hólyagjaimra nőtt hólyagok kezdenek felhólyagosodni.

169. oldal, 17. fejezet

>!
Mrs_Curran_Lennart P

– Na, nézzük, mi van még hátra. Hogyan kezdene hozzá a buggyantott tojáshoz?
Miranda összevont szemöldökkel leste, vajon viccel–e a pasi.
– Őszintén? Megrendelném valamelyik étteremben, általában az Eggs Benedict
részeként.
Adam nevetett.
– Mindjárt gondoltam. De az ember a saját konyhájában is készíthet buggyantott tojást, ha
van otthon tűzhely, víz és egy serpenyő.
– És tojás. – Nem bírta ki, hogy ne mondja.
Adam komolyan bólintott.
– Helyes. Hú, maga aztán gyorsan tanul. Oké, figyeli a vizet?
– Azt hittem, ha az ember figyeli a lábost, sohasem forr fel a víz.

>!
Delena

Az a fajta parti volt, ahol Miranda Wake minden egyes vendéget ismert arcról vagy hírről, de még egyikükkel sem beszélt soha egy szót sem.

(első mondat)

>!
Bleeding_Bride ISP

Az emberek folyton azt mondják: „az vagy, amit megeszel”, pedig igazából nem így van a mondás. Nem olyan egyszerű a dolog, hogy „ha szalonnát eszel, disznó vagy”. Az igazi idézet a következő: " Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy. Jean Anthelme Brillat- Savarin, egy francia fickó mondta, aki az ízlésről és a konyhaművészetről írt a tizenkilencedik században. És úgy értette, hogy az étel olyan, mint egy árulkodó nyom: ahogy eszünk, sok mindent elárul arról, hogyan érzünk saját magunkkal és a világgal kapcsolatban.

129. oldal

>!
Ingryd

Akár friss, akár érlelt, a szalonna a húsok kezdete.

238. oldal, 23. fejezet

>!
Szimirza P

Miranda szeme aznap este másodszor telt meg könnyel, de ezúttal Adam biztos volt benne, hogy örömkönnyeket lát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gayle Forman: Engedj el
Vi Keeland: A beosztott
Baráth Viktória: Első tánc
Sarah Morgan: Álmaimban Manhattanben
Meg Cabot: Ki nevet a végén?
Jessica Bird: Egy felejthetetlen hölgy
Candace Bushnell: Nyár és New York
Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói
Emily Giffin: Szerelem kölcsönbe
Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)