Laura ​titkos társasága 286 csillagozás

Louis Sachar: Laura titkos társasága

Laura titkos klubot szervez az osztályban, s talán a viseletes baseballsapka után, amit állandóan hord, Malacvárnak nevezi el. Egy nap azonban a társaságnak ellenfele támad: Majomsziget. Az új klub vezetője nem más, mint a hallgatag Gabriel, aki nemrég még Laura egylete után ácsingózott.

Eredeti cím: Sixth Grade Secrets

Eredeti megjelenés éve: 1987

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Animus, Budapest, 2006
214 oldal · ISBN: 9639563021 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2004
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639563021 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
>!
Animus, Budapest, 2003
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639307378 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár

1 további kiadás


Kedvencelte 25

Most olvassa 6

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Louis Sachar: Laura titkos társasága

Újabb csajos, Szendés- @edka -s regényfelolvasásnak értünk a végére.
Laura bandáját egyöntetűen megszavaztuk vagányaknak, a sztorin mindhárman jókat derültünk és imádtuk a tanár bácsit.
Nem sokszor mondok ilyet, de kár, hogy nem sorozat :D

Coffee I>!
Louis Sachar: Laura titkos társasága

Mennyire kár, hogy ezt nem tizenkét évesen vettem a kezembe és nem akkor olvastam. Nagyon aranyos történet, imádtam. :) Ajánlani fogom a tanítványaimnak.
Laura irtó cuki, folyamatosan az egyik negyedikesemet képzeltem a helyébe, ahogy minden más szereplővel ugyanezt tettem.♥

Mulán>!
Louis Sachar: Laura titkos társasága

Tipikusan olyan könyv amiben mindenki magára ismerhet egy kicsit hogy na igen ilyen volt az én osztályom is mikor hatodikos voltam.. nagyon szórakoztató volt számomra, teljesen visszamentem az időben mikor még kis általános iskolás voltam és nálunk is az osztályban különböző klubok voltak és mentek a harcok. Örülök hogy elolvastam.

xoxo_ivett>!
Louis Sachar: Laura titkos társasága

12 évesen borzalmasan nagyon imádtam :D. Nem is tudom miért pont ma reggel jutott ez eszembe… De a lényeg, hogy jó kis könyv volt ez!

2 hozzászólás
Vivogle>!
Louis Sachar: Laura titkos társasága

Mielőtt belekezdtem volna a könyvbe, kicsit aggódtam, mert már kinőttem az ajánlott korosztályból és a fülszöveg alapján elég bugyuta a történet :D. Igazából az is, de a jól megszokott Sachar-stílus, a fordulatok és csattanók biztosították azt, hogy most se unatkozzak. Mégis csalódtam volna az íróban, ha csak egy jópofa történetről lett volna szó, semmi „extrával”. De nem, nem kellett csalódnom, mert volt extra:(innentől kicsit spoileres) Laura jellemfejlődése. Amíg csak össze-vissza hazudozott és közben úgy gondolta, igazat mond, addig elég idegesítő volt. De azért (végül) kisült, hogy mégiscsak tisztességes lány. Nem lesz ugyan a kedvenc karakterem, de nem tiltakoztam volna kézzel-lábbal az ellen, hogy ilyen hatodikas legyek.

genia P>!
Louis Sachar: Laura titkos társasága

Ez a könyv mutatta meg 16 évvel ezelőtt, hogy az olvasás szórakoztató. Féltem, hogy felnőttként olvasva gyerekesnek fogom érezni, de szó sincs erről! Most is élveztem. Közben nosztalgiáztam is egyet: mi is egyletet alapítottunk annó a könyv hatására, ami sajnos (vagy talán szerencsére) nem volt olyan akciódús, mint a Malacvár mindennapjai. Szerethető karakterek, vicces csínytevések, szerelmi „drámák” színesítik a regényt. Ajánlom mindenkinek kortól függetlenül!

blueviolet P>!
Louis Sachar: Laura titkos társasága

Régen nagyon szerettem ezt a könyvet, rengetegszer újraolvastam. Most nem jelentett már akkora élményt, de próbálom nem felnőtt szemmel értékelni. A kedvencelést azért leveszem, de 4-5 csillagot simán megér. Titkos egyletekről írni hálás téma, szerintem minden gyerek szereti az ilyesmit. Nekem is tetszett, de még most is, hogy tudtam, mi fog történni, megbotránkoztam azon, milyen gonoszak tudnak lenni egymással a gyerekek. spoiler
Ajánlom 10-12 éves, olvasással ismerkedő korosztálynak :)

Ancsúr P>!
Louis Sachar: Laura titkos társasága

Még általános iskolás voltam, mikor ezt a könyvet először elolvastam, és azóta is nagyon szerettem volna még egyszer elolvasni ezt a hihetetlenül aranyos kis történetet. Így kapva kaptam az alkalmon, mikor kölcsönkérhettem ezt a kötetet az egyik ismerősömtől. Régebben végigizgultam a történetet Laurával és a barátaival, most viszont csak megmosolyogtam az egészet.
A fiatalabb generációnak igazi csemege ez a könyv, míg az idősebb könyvmolyoknak kellemesen szórakoztató olvasmány.

Morn >!
Louis Sachar: Laura titkos társasága

Nem tartozott a kedvenceim közé anno, gyerekként, de most jól szórakoztam rajta. Igaz, még így is a gyengébb Sachar könyvek között tartom számon.
Laura társasága nagyon menő. Felidézte a régi emlékeket, bár nekünk nem volt klubházunk, meg csak az iskolában beszéltük meg a dolgokat, csapatokat alkottunk, és aki valamiért kimaradt, ahelyett, hogy megkérdezte volna, csatlakozhat-e, megalapította az ellentábort. Voltak kemény összecsapások, harcok, de nagy sérülések nem. A tanárok vaskalapossága miatt lett vége az egésznek, és szereztem meg életem első és talán egyetlen tanári beírását az ellenőrzőmbe.
Laura története jópofa, izgalmas, bár túl sok titkot nem tartalmaz, hiszen mi olvasók mindent tudunk. Így is végig szorítottam, hogy na vajon mi fog történni a következő oldalakon. Egyre jobban eldurvult a harc itt is, a fegyverletétel helyett az extrém lépés miatt lett vége az egyletek csatározásának. A végét kicsit setesutának is éreztem, mintha csak hirtelen, maga sem tudja hogyan, miképp zárta volna le az író a történetet.
Ajánlott, jó kis kikapcsolódós ifjúsági regény.

>!
Animus, Budapest, 2004
214 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639563021 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár
1 hozzászólás
molybaba>!
Louis Sachar: Laura titkos társasága

Általános iskolás olvasmányaim egyik kedvence.
Nagyon tetszett a titkos társaságok kialakulásának bemutatása, de még jobban a cselekmény során kialakult rivalizálások.
Minden kisiskolásnak ajánlom, nagyon humoros és egyben tanulságos is.


Népszerű idézetek

krisztin1>!

Laura olyan gyorsan lapátolta be a vacsorát, hogy közben szinte levegőt sem vett.
– Elmehetek? – kérdezte, miután végzett.
– Nekünk nem is lányunk van – mondta az apja –, hanem egy élő porszívónk.

Vius06 >!

Az okos ember a mások hibájából is tanul – mondta. – Az átlagos ember csak a saját hibáiból. Az ostoba nem tanul semmiből.

133. oldal

Vius06 >!

– Honnan tudod, hogy nem tetves? – kérdezte Allison, miután a három lány továbbállt.
– A pasi kopasz volt – felelte Laura.
– Na és? – vont vállat Allison. – Régen biztos volt haja.
– Honnan tudod? – vitatkozott Tiffany. – Lehet, hogy már kopaszon született.

12. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
Rick Riordan: A villámtolvaj
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Gail Carson Levine: Bamarre hercegnői
Sara Pennypacker: Tehetséges Klementin
R. J. Palacio: Az igazi csoda
R. J. Palacio: Csodácska
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Abby Hanlon: Dory és a fekete bárány
Frances Hodgson Burnett: A titkos kert