Időmenedzsment 13 csillagozás

Lothar Seiwert: Időmenedzsment

Nincs elég ideje a feladatai elvégzésére, ráadásul az Ön számára valóban fontos dolgok háttérbe szorulnak?

Ez a könyv öt lépésben vezet el a sikeres időmenedzsmenthez. Bebizonyítja, hogy következetes tervezéssel igenis rendszerezhető és megoldható a feladatok áttekinthetetlennek tűnő áradata!

Olvassa el, hogyan

• ismerheti fel az időrabló elfoglaltságokat és találhat motiváló célokat;
• állíthat fel prioritásokat;
• nyerhet feladatátruházás révén több időt, amit aztán a valóban lényeges dolgokra fordíthat.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Hasznos tudás mindenkinek 30 percben Kossuth

>!
Kossuth, Budapest, 2017
96 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630987332 · Fordította: Várnai Péter
>!
Kossuth, Budapest, 2017
96 oldal · ISBN: 9789630988223 · Fordította: Várnai Péter

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ibanez P>!
Lothar Seiwert: Időmenedzsment

Na, ezért nem olvasok én ilyen önfejlesztő könyveket meg ilyesmiket. Mert javarészt hülyeségnek tartom. Illetve azért is, mert általában egy-egy célcsoporthoz szól, mint ez a könyv is. Nagyon frankón leírja, hogy gondold át, mit rontasz el, mikre dobod ki az időd, tervezd meg, naplózz, miegymás. Szerintem erre a gondolatra az időhiányos emberek nagy része előbb-utóbb magától is eljut (ha még nem csinálta), tehát fel fogja írni, mit kellene megtenni (mint ahogy a hozzám feledékenyek felírják, mit vegyenek meg a boltban).

De amikor jön azzal, hogy legyen csendes órád, akkor eszembe jut a gyerekes anyuka, aki a munkahelyi meló után rögtön az iskolába-óvodába rohan a gyerekekért, mielőtt az bezárna, aztán mennek (jó eséllyel) haza, otthon főzés, mosás, takarítás, gyereknevelés, mégis hogy az anyámba legyen csendes órája? Ja, max. fizessen bébiszittert, aki felvigyáz a gyerekekre, amíg ő relaxál.

Ugyanez az időmenedzsmentelés nagy részénél: az egész gyakorlatilag irodai vezetőre van rávetítve, érkezletek, BMW-gyárlátogatás, hagyjuk már… Vegyenek már alapul olyan embereket, akik ápolónők, kőművesek, mittudomén, és igenis a munkájukat más ossza be és egyszerűen nem tudnak az ellen mit tenni (max. felmondani, de azt meg lehet, nem tehetik meg). Megnézném, milyen lenne, ha ők dobnák „papírkosárba” egy-egy feladatukat – dőljön le az a fal, haljon meg az a nénike a sürgősségin…

Aztán még jót „röhögtem” az alábbin:
"Engedélyezzen magának reggelente időt
• kényelmes ébredezésre (esetleg lazításra, meditálásra)
• mozgásra (pl. kocogásra vagy egy kis tornára)
• testápolásra
• kellemes reggelire a családdal
• kapkodás nélküli munkába indulásra."

Ha-ha, megnézném az átlagember nagy részét, inkább aludna még egy fél órát, vagy ébredezne-tornázgatna reggelenként munka előtt (például a kőművesünk)? Ugyanígy az anyuka kellemes reggelije a családdal, hoppá, de kinek is kell csinálni azt a reggelit?

Egyszóval szép és jó, bankigazgatóknak, vállalatvezetőknek, üzletembereknek hasznos kis gondolatok, hiszen ők mehetnek egyet úszni a medencéjükbe, míg a bejárónő/otthon ülő feleség lefőzi a kávét, pirítóst csinál és mellé mosolyog és milyen szép a nap.

:-D

konyvolvaso >!
Lothar Seiwert: Időmenedzsment

Napjaink rohanó világában egyre több mindennel foglalkozunk és még sincs semmire sem időnk. A feladatokat hogyan tudjuk úgy szortírozni, hogy a fontost megkülönböztessük a sürgőstől, prioritás szerint rendezzük és ezeket a munka, család és szabadidő terén összhangba hozzuk. Nem könnyű feladat, főleg úgy hogy vannak időrabló tevékenységek amikor folyik el az idő de még nem is végeztünk hasznos dolgot.
Ezen időnk hasznos eltöltésének megtervezéséhez kapunk ötleteket. Mi az amit mi végezzünk el, mi az amit delegálhatunk vagy van-e olyan ami elvégzésére nincs szükség, kihúzhatjuk a napi listából.
Készítsünk rövid, közép és hosszú távú terveket. Ami időtávlatban lehet napi, havi, éves, övéves időszakra vonatkozó célok kitűzése.
Annak ajánlom a könyvet aki mindig időhiányban van és soha nem jut elegendő ideje, hogy a napi feladatok elvégzése után elégedetten zárja a napot, a jól elvégzett tevékenységek sikerével.

AeS P>!
Lothar Seiwert: Időmenedzsment

Aki 30 perc alatt akar tudást megszerezni, annak ennyi jár.
Szerintem kicsit nagyobbrészt esett benne szó a szerző tökéletes időmenedzseléséről, mint amennyire szükség lett volna, illetve azért ennél sokkal jobban bele kell merülni egy témába ahhoz, hogy valódi ismereteket sajátíthassunk el belőle. Azon mindig mosolygok, hogy az A-B-C priorizálás mennyire bennem van kiskamaszkorom óta, pedig akkor még azt se tudtuk, eszik-e, vagy isszák az időkezelést.
Azért vettem meg, mert egy készülődő, időmenedzsmenttel kapcsolatos projektemhez szerettem volna egy vázlatot írni, ehhez kerestem minél több inspirációt, ez olcsónak és gyorsnak tűnt, nem fenyegetett az amerikai sikerlistás írók öntömjénezése belőle. Öntömjén persze itt is volt, csak terjedelme okán kevesebb.
A könyv főleg a munkahelyi időmenedzsmentre fókuszál, és bizonyára vannak olyan munkahelyek, ahol az itt adott tanácsok átforgathatók sikeres időmenedzsmentbe – ha valaki ilyen helyen dolgozik jelentkezzen!

Manocska0123>!
Lothar Seiwert: Időmenedzsment

Hosszához kepest érdekes és hasznos. Sok trivialis dolgot leír, de megdöbbentő hogy mennyien nem használnak ennyit sem a munkaszervezéshez magas pozíciókban. Manager főnökeim, vagy munkatársaim ha „csak” ennyit használtak volna kevesebb utolsó pillanatos kapkodás lett volna amiből nekem is mindig jutott hiába használtam ezeket a technikákat. Belépő papírok mellé adnék egy kb ekkora könyvet hogy ez elvárás. Napi 10 perc átgondolni a napot, hetet és határidőket, és előre kommunikálni a kéréseket pl. Többi divíziónak, és nem kell kapkodni valamint túlórázni.

Molymacska P>!
Lothar Seiwert: Időmenedzsment

Érdekes, érdekes, de nem egy olyan könyv, ami olyan tudást adna, ami alapjaiban változtatja meg az életemet. Főként azért, mert inkább egy munkafüzet volt, és az eredményt a gondolkodásmódod, és nem maga a könyvben lévő dolgok érték el. Bár nagyon szakmai volt, de sokszor ismétlődtek ugyanazok a frázisok, emiatt unalmas is volt kissé. Lehetett volna jobb, több, szebb is.

BoneB P>!
Lothar Seiwert: Időmenedzsment

Nem nekem szól ez a könyv, nekem a munkámban nincs gondom az időm beosztásával, annál inkább az itthoni időm eltöltésével, hogy semmire sincs időm vagy kedvem és az egész nap abból áll, hogy végül nem csinálok semmi értelmeset, max. a neten lógok.
Bár amit leírt (célok megfogalmazása, leírása, tervezése) azt nagyjából én is így csinálom, a könyv elolvasása nélkül is. Igaz napi szinten azért nem tervezem meg az életem és tennivalóim.
Nekem ez a B és C feladatokat átruházni dolog nem tetszik. És ha mindenki így gondolkodik, akkor mindenki csak lepasszolja a melót?! Ok, írta, hogy azokat passzoljuk le, amiket nem feltétlen nekünk kellene elvégezni, de azért ez sok helyen nem így működik.
Ez most komoly?
„Kockáztasson bátrabban, és döntsön gyakrabban a papírkosár mellett! Van, ami elintéződik magától, ha elég sokáig elfektetik.”

Na, ez az amit nekem még a fejembe kell vésni: A szüneteket ne elvesztegetett időnek tekintse, hanem az energia pihentető feltöltésének.”


Népszerű idézetek

konyvolvaso >!

Stresszt nem azok a dolgok okoznak, amelyeket végzett el, hanem azok, amelyeket nem végzett el.Amit nem csinál meg, az kicsinálja önt! A rossz lelkiismeret is stresszt okoz.

84. oldal

konyvolvaso >!

Közismert, hogy a (valódi) munka mindössze 20 százalékával érjük el az eredmények 80 százalékát.

87. oldal

konyvolvaso >!

Az idő életet jelent, és rendkivül értékes. Világos célok és tervezés hiányában voltaképpeni lehetőségeinknek csupán mintegy 40 százalékát bontakoztatjuk ki. Az időmenedzsment a személyes időtőke tudatos megtervezését jelenti. Segít abban, hogy céljainkat stressz nélkül érhessük el és legyen lehetőségünk szabadidőre és kreativitásunk kibontakoztatására.

85. oldal

Birtler>!

Az idő olyan mint a szél: ha jól használjuk, minden célunkhoz elvisz bennünket.

6. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

David Allen: Hatékonyságnövelés stresszmentesen – GTD
Pál Ferenc: Ami igazán számít
Szondy Máté: Olvadás
Austin Kleon: Lopj úgy, mint egy művész!
Pál Ferenc: A szorongástól az önbecsülésig
Giandomenico Bagatin: A bennünk élő gyermek
Greg Behrendt – Liz Tuccillo: Majd hívlak, Baby!
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
James Clear: Atomi szokások
Amy Cuddy: Jelenlét