Rangon ​aluli menyasszony (Botrány és szenvedély 2.) 151 csillagozás

Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gillie ​Trewlove-ot újszülöttként otthagyták egy asszony küszöbén, aki úgy döntött, hogy felneveli. Így a lány amikor váratlanul azzal szembesül, hogy az ajtaja előtt – pontosabban a fogadója melletti sikátorban – valakinek a segítségére van szüksége, egy pillanatig sem habozik. Csakhogy az illető nem egy csecsemő, hanem egy súlyos sérüléseket szenvedett, nyugtalanítóan jóképű úriember, akinek semmi keresnivalója Whitechapelben, főleg nem Gillie ágyában lábadozva…
Megalázó, amikor az embert faképnél hagyják az oltárnál, gondolja Thornley hercege. Ennél már csak az lehet kínosabb, amikor egy lány siet a megmentésére egy gonosztevőkből álló banda ellen. A keserű pirulát az sem igazán tudja megédesíteni, hogy az illető gyönyörű és bátor. Miután odaadó ápolással visszahozza a herceget a halál torkából, Gillie beleegyezik, hogy segít neki átfésülni London rossz hírű környékeit makrancos menyasszonya után. De minden együtt töltött pillanatukat átitatja a szenvedély, és a férfi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Vinton, Budapest, 2019
416 oldal · ISBN: 9789634488415 · Fordította: Harcsa Henrietta
>!
Vinton, Budapest, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634488408 · Fordította: Harcsa Henrietta

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Gillian Trewlove (Gillie) · Thorne (Antony Coventry, Thornley hercege) · Aiden Trewlove · Mrs. Smythson (fogadótulajdonos)


Kedvencelte 10

Most olvassa 4

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony

Ezt a sorozatot valamiért nem sorrendben olvastam, és igazából még be sem fejeztem. Ahogy az olvasásom, úgy a könyvek minősége is csapongó volt. Az első és a harmadik rész pédául jóval alulmúlja a másodikat. Bár a történet itt is meseszerű, és pl. a hercegné viselkedése teljesen elképzelhetetlen (de ha már itt tartunk a hercegé is), mégis sokkal érdekesebb és jobban felépített, mint a két, előzőekben említett kötet. A szereplők is sokkal szimpatikusabbak számomra, és külön tetszett, hogy az írónő beleírta a regénybe a szomorú sorsú 1883-ban kihalt kvagga megmentésére tett kísérleteket. Összességében olvasmányos, és érdekes romantikus regény.

Ürményi_Ágica>!
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony

Jobban tetszett ez a második rész, mint az első. Bár az se volt rossz. Ebben a történetben nagyon megkedveltem Gillie-t. Ő egy önálló, makacs nőszemély, akinek van egy saját fogadója, a Sellő és Unikornis. Elhatározta, hogy ő nem megy férjhez és lemond a gyermekáldásról is… Majd betoppant az életébe egy herceg. Pontosabban bezuhant a házába, ugyanis a férfit kirabolták és megkéselték. Miután Thorne felépült, továbbra is eljárt a nőhöz a fogadóba,hogy láthassa, de volt mikor be is segített neki.
Amikor a férfit megtámadták, ő épp a menyasszonyát kereste, aki otthagyta az oltár előtt. Ez azért elég megalázó volt. Majd kiderült, hogy másért hagyta el a herceget az ő arája.
A végén Thorne rájött, hogy nem tud Gillie nélkül élni, és nem is akar, majd megkérte a kezét, és ő igent mondott. Nagyon izgalmas és érdekes történet volt. Csak ajánlani tudom.

Sippancs P>!
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony

Alakul ez, kérem szépen!
Jól átvert az írónő, mert az előző rész alapján Gillie-t úgy sikerült elképzelnem, mint Marlát a Micsoda csapatból, aztán persze kiderült, hogy sokkal szebb ő külsőleg és belsőleg is, mint amit elsőre hittem. Egy igazán erős, karakán nő, akinek aranyból van a szíve, ha a szeretteiről vagy a gyámoltalanokról van szó. Mellette Thorne is belelátott a közemberek hétköznapi életébe, ugyanakkor talán le is szállt arról a bizonyos magas lóról, és bár kicsit furcsállottam, hogy milyen egyszerűen sikerült beilleszkedniük a másik teljesen ellentétes életvitelébe, azért jó volt olvasni a boldogságukról.
Nevettem, elérzékenyültem, izgultam és nagyokat sóhajtoztam ezen a részen, úgyhogy engem véglegesen megvett magának a Trewlove família. Amiatt pedig rettenetesen szorítok, hogy Robin mihamarabb megtalálja a tündérét.

Brigi89 P>!
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony

Ez a könyv kicsit jobban tetszett, mint az első rész, de mégsem 5 csillag.
Gillie egy fogadót vezet egy nem túl jó hírű környéken. Egyik este megmenti egy férfi életét, akit útonállók támadtak meg. Odaadóan ápolja, és elkezd kötődni hozzá.
Thornley a menyasszonyát keresi, amikor kirabolják. Rögtön feltűnik neki, hogy a megmentője a rövid haja és a magassága ellenére igazi nő. Elkezd gyógyulni, rendszeresen visszatér a fogadóba, hogy lássa Gillie-t. Ő nem az a tipikus herceg, aki egy szalmaszálat sem tenne keresztbe, ez tetszik a nőnek is.
Az ő párosuk igazán jól működött. Két ellentétes világban élnek, mégis sikerült beilleszkedni a másikéba is.
Szépen elhúzta az írónő a mézesmadzagot Lavinia és Finn kapcsolatával, remélem az is ilyen érdekes lesz.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony

Botrány és szenvedély 2

Igen, nyami, nyami egy igazán falnivaló történet volt, imádtam minden sorát.
Nagyon szeretem a szerző műveit és sorozatait, főleg azért mert nincs függő vég, mivel minden részben egy-egy új pár talál egymásra.
Ebben a részben Gillie Trewlove történetét ismerhettem meg. Gillie a sellőlány talál egy több sebből vérző, szinte haldokló unikornist az utcán, akinek megmenti az életét, anélkül, hogy tudná ki fia borja. Azzal tisztában van, hogy valamiféle úriember, de hogy herceg, azt nem és egyáltalán nem lelkesedik a főnemesekért.
Magányos, férj és saját család nélkül képzeli el az életét, és eddig senki nem téríthette el ettől a céljától, soha nem dobbant meg a szíve egyetlen férfiért sem, idáig.
Az oltárnál faképnél hagyott lord sem tudja elképzelni, hogy legyőzheti a szerelem és eltántoríthatja kötelességeitől.
De mint tudjuk a szerelem váratlan és nem válogat, bárkit bármikor rabul ejthet. Megtörténhet-e, hogy a sellőnek és az unikornisnak lehet közös jövőjük, bármennyire is külön világban élnek, történhet-e ilyen csoda?
A történelmi romantikus könyvek világában mindenképpen.
Na nézzük a következő részt, a szökött menyasszony történetét.

meteoritastar>!
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony

Ez a könyv egy igazi tündérmese volt.
spoiler
Ez a rész jobban tetszett,mint az 1. könyv.
A szereplők sokkal élőbbek voltak és az érzelmek csak úgy perzseltek, ahogy a romantika is olvasztotta a szíveket, meg persze a családi szeretet. Szeretem,mikor a szeretet ilyen erősen megmutatkozik egy egy könyvben. Imádtam Gillie testvéreit. Nagyon megható volt, mikor… spoiler
Gillie és Thornley aranyos páros volt. Jó volt olvasni, ahogy egymsra találtak.
Ráadásul csodálatos volt. .. spoiler
Ami még tetszett ebben a könyvben, hogy a borító tükrözte a párost. Ez volt a 2.könyv, amit mostanság olvastam és a képen a modellek hasonlítottak a karakterekhez. Hajszín, ruha stb.
Egy bajom volt a könyvvel, de végig gondólva, az írónő összes könyvénél ez a bajom. Szereti bőlére ereszteni a belső vívódásokat, gondolatokat. Nagyon szépen megfogalmazza őket. Az érzelmek teljesen átjönnek. De lehetnének kicsit rövidebbek,mert kicsit fárasztó. Mindig elfáradok,mire a könyvei végére érek. Pedig tetszenek a könyvei, ahogy ez is.

turanett P>!
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony

Hogy ez mennyire jó volt! Imádtam Gilliet! Már az előző részből megismerhettem, de ott még nem kellette fel úgy az érdeklődésemet. Nem úgy mint itt. Egy jószívű, életvidám, és persze kemény leányzó. Árvaként megtanulta értékelni azt a keveset, amit kapott az élettől. Először is egy csodálatos nevelőanyát, egy húgot és persze 4 bátyát. Saját erejéből vezetett egy fogadód, aminek a környéken nagyon jó híre volt. Egyik nap a fogadótól nem messze megtámadtak egy férfit. Gillie egyből a segítségére sietett. Aznap megváltozott az élete.
Thorne-t faképnél hagyták az oltárnál és még aznap, jól össze is verték. Egy ismeretlen sietett segítségére. Megmentette az életét. Végig a lány lakásán lábadozott. (a testvérek nagy "örömére") Nagyon megtetszett neki a lány és az élet, amit él. Nem egy tipikus nemesi vér, nem fél bepiszkolni a kezét. Mikor már jobban érezte magát, felkérte Gillie-t, hogy segítsen megkeresni az elkóborolt menyasszonyát. Az együtt töltött idő alatt sikerült jól megismerniük egymást. Végül egymásba szeretnek. De sajnos a társadalmi elvárások és a családi kötelességek okoznak némi gondot.
Tetszett benne, hogy nem estek egyből szerelembe. Volt ideje kibontakozni. Nagyon szerettem Gillie szemléletét.
Kedvenc szereplőm, a kis árva, Robin volt. Mennyire örült annak a könyvnek. Az állatkertben nagyon cuki volt. A hercegnőben is kellemesen csalódtam a végén. Meglepett! :D

kocybaba P>!
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony

Nahát, alakul ez!:) Már a fülszöveggel jobban felkeltette az érdeklődésem ez a rész és Gillie is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Igazán kedveltem, ami a szívén, az a száján, közben icipicit mégis hóbortos stílusáért. Thorne is jól állta a sarat és jobban kísértésbe hozott, mint Mick. A köztük lévő társadalmi szakadékot szépen kezelte az írónő, mi több előnyösen kihasználta, sőt a történetükbe egy parányival több humort is belevitt. A kedvencem viszont az volt, hogy milyen gyönyörűen kivárt ismét az erotikával, nagyszerűen keltve a feszültséget, másrészről pedig a Trewlove tesók összetartása melegítette fel a szívemet. A havishami ördögfiókákhoz képest ez a sorozat más ízvilág, de kétségtelenül meg van ennek is a maga bája és vonzereje.

Trice29 P>!
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony

Egyre jobb ez a sorozat. Ez a rész még jobban tetszett. Gillie nagyon a szívemhez nőtt. Igazi egyéniség. Thorne pedig méltó társa lett. Rendben voltak az érzelmek, forrt a kémia. Volt kaland és humor is. Alig várom a következőt ♥

Zsuzsanna_Makai>!
Lorraine Heath: Rangon aluli menyasszony

Ez a rész már sokkal jobban tetszett, mint az elôzô. Köszönhetôen annak, h ez már az elején berántott, míg a másik csak a felénél.
Tetszett, h Sellô és Unikornis volt a fogadó neve, és ezt többször bele is szôtte LH a történetbe, mint párhuzamot.
Robin cuki volt!
És megismertem a kvaggát, amirôl ha hallottam is eddig, elfelejthettem.
spoiler
Jaa, és az özvegy hercegné, csak leszállt arról a magas lóról, még meg is kedveltem.


Népszerű idézetek

ViveEe P>!

– A könyvek arra valók, hogy olvassák vagy nézegessék őket. Ha egyszerűen csak állnak a polcon, és úgy látszik, egyhamar senki nem veszi őket kézbe, akkor talán jobb helyük van máshol.

170. oldal

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

Igazán kedves magától, hogy vette a fáradságot.
– A könyvtáramban volt. Kerestem valamit reggel, és megláttam. Csak leemeltem a polcról, egyáltalán nem volt fáradság.
– De most a könyvtára szegényebb lett egy kötettel.
– A könyvek arra valók, hogy olvassák vagy nézegessék őket. Ha egyszerűen csak állnak a polcon, és úgy látszik, egyhamar senki nem veszi őket kézbe, akkor talán jobb helyük van máshol.

206. oldal

EditVagyok>!

Az élet tele van csalódásokkal. Az ember jobban teszi, ha tanul belőlük, mielőtt eldobja őket, mint valami szemetet, hogy továbbléphessen.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gillian Trewlove (Gillie)
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

– Szóval most majd elveszel feleségül valaki mást? – kérdezte.
Thorne komoran felnevetett.
– Pontosan. Igazság szerint épp a jelölteket nézegettem. Nincs kedved segíteni, hogy kiválasszam az utódodat?
– Olyat válassz, aki nélkül nem tudnál élni. Mert ha nem így teszel, rá fogsz döbbenni, hogy nem is érdemes élni.

402. oldal

Queen001 P>!

– Ugye tudod, hogy ha bármi illetlenséggel próbálkozol, akkor megöllek?
– Semmi sem szerezne nagyobb örömet, mint hogy a szemedbe nézhessek, mielőtt meghalok,

209. oldal

t_marcsi P>!

[…] mert a barátok gyakran az ember saját személyiségének tükrei.

321. oldal

EditVagyok>!

– … Sokat gondolkoztam mostanában.
– Örömmel hallom, hogy van egy új hobbid.

385. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aiden Trewlove · Gillian Trewlove (Gillie)
turanett P>!

– Nem tehetsz virágokat a hajamba. Megmondtam, hogy nem vagyok kert!

krisztin1>!

– […] Az enyémhez hasonló pozícióban lévő emberek nem szerelemből házasodnak. Mi a nagyobb nyereség reményében és kötelességből szoktuk összekötni egymással az életünket.
– Azt hiszem, a maga fajtája nem érti a lényeget. A szerelemnél nincs nagyobb nyereség.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

Mit csináltál a hajaddal?
Gillie azt kívánta, bárcsak valami más irányt célzott volna meg a férfi a hirtelen témaváltással. Először csak a szemét forgatta, de végül mindent bevallott:
– Póthaj. Fancy ötlete volt. Úgy érzem, bármelyik pillanatban leeshet, és akkor berohannak a vadászkutyák, mert azt hiszik, róka.

389. oldal


A sorozat következő kötete

Botrány és szenvedély sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A herceg és én
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Eloisa James: Az én hercegem
Cassandra Clare: A herceg
Emily Hart: A zabolátlan
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Sarah MacLean: A Lepke és a Láng
Nicole Jordan: Beteljesült vágyak
Anthony Capella: A kávék költője