Botrányos ​házasság (Botrány és szenvedély 5.) 83 csillagozás

Lorraine Heath: Botrányos házasság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​The New York Times-bestsellerszerző, Lorraine Heath Sins for All Seasons sorozatának legújabb kötete.

A lány egy nemesembert keres, akihez hozzámehet…
Noha Fancy Trewlove házasságon kívül született, szentül elhatározta, hogy teljesíti az anyja kívánságát, és beházasodik az arisztokráciába. Éles elméje és kifogástalan neveltetése okán tökéletes felesége lehetne bármelyik főúrnak – amennyiben az hajlandó szemet hunyni botrányos származása felett. Fancy tervei azonban veszélybe kerülnek, amikor a boltjában rendszeresen felbukkan egy jóképű közember – aki aztán minden gondolatát lefoglalja.
A férfi szabadulna a rangjával járó kötöttségektől…
A mindössze egy évvel korábban megözvegyült, visszavonultan élő Matthew Somersbyt, Rosemont grófját ostromolják a nők, akik feleségül szeretnének menni hozzá. A férfi névtelenségre vágyik, és otthagyja a társasági életet, hogy megtalálja a békét, amely régóta elkerüli. Fancy boltja az egyetlen menedéke, amíg egy éjszaka… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany Széphistória

>!
Vinton, Budapest, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635403257 · Fordította: Kovács Ágnes
>!
Vinton, Budapest, 2021
400 oldal · ISBN: 9789635403264 · Fordította: Kovács Ágnes

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Fancy Trewlove · Mick Trewlove


Kedvencelte 7

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Lorraine Heath: Botrányos házasság

Ez egy kedves történet. Semmi extra, semmi nagy dráma, de aranyosak a szereplők, a történet jól illik a sorozatba, de nem mutat túl rajt. Nem a legerősebb rész, kicsit hosszú is, de mégis élvezhető. Fancy nagyon jó karakter, Matthew-t szerintem bőven túlragyogta, sőt sokszor határozottabb jellemnek éreztem mint a férfit. A Trewlove-k továbbra is közel állnak a szívemhez, emiatt ezt a részt is szerettem.

Brigi89 P>!
Lorraine Heath: Botrányos házasság

Eddig ez a rész tetszett a legkevésbé.
Fancy-t szerintem túlságosan is védelmezték a világ dolgaitól. Mindenki a legjobbat akarta neki, de senki sem kérdezte meg ő mit akar. Mondjuk ő is csak a Matthew-val való találkozása után jött rá. A könyvesboltját imádtam. Annyira sok embernek segített jobbá tenni az életét. Sajnáltam, hogy Matthew ennyi ideig titkolta a kilétét, valamilyen szinten érthető, de hamarabb kellett volna színt vallania. A könyv vége felé sokasodtak a problémák, de természetesen mindent megoldottak.

Trice29 P>!
Lorraine Heath: Botrányos házasság

Tetszett, de nem hozta a korábbi részek színvonalát. Valahogy nyúlt, mint a rétestészta, a közepe pedig kivékonyodott.
Fancy teljesen beteljesítette várakozásaimat. Egy izgalmas, cserfes, csupaszív hölgy, férfias gerinccel. Számomra Ő uralta ezt a részt.
Matthew is izgalmas karakternek indult, de valahogy nem érte el az elődei színvonalát.
A közepén volt jó pár oldal a bál látogatások körül, amikor már mahdnem elaludtam az unalomtól.
A vége újra magyon tetszett.
Nagyon igatottam várom az utolsó részt ♥

Zsuzsanna_Makai>!
Lorraine Heath: Botrányos házasság

Szerintem túl hosszú lett, kb olyan érzésem volt néha, mintha írt volna egy 350 oldalas könyvet, de 400 oldalast kellett leadnia, toldogatta kicsit.
A borító végre hozta az elvártakat, kb húszszor hangzott el, h szereti a lyány a sárga színt.
Tetszett, h Matthew nem árulta el, h kicsoda, így tudhatta csak még, h nem a címe kell, hanem Ő maga.
A testvéreket kicsit hiányoltam, ennél azért jobban beleütötték az orraikat egymás dolgaiba.
Az is kicsit fura volt, h Matthew nem ütötte meg a tesók mércéjét. Egy körülrajongott húgtól azt várná az ember, h nem adja lejjebb.

2 hozzászólás
turanett P>!
Lorraine Heath: Botrányos házasság

Szerintem eddig ez volt a legjobb rész, nagyon élveztem. Az előző részek is a szívem csücskei, de Fancy rajongása az olvasás, és az emberek iránt, teljesen levett a lábamról. Szegény minden áron megakar felelni a családjának. Ők jól akarják férjez adni, ezért nem elégedhet meg egy közemberrel. Ezért is kerül egy kissé bajba saját magával, mert egy olyan emberbe szeret bele, akibe nem kéne.
Matthew visszavonultan él, nem akr újra nősülni. Nem bízik a nőkben. Ezért is próbál távolságot tartani a könyvvesbolt tulajdonosától, mind hiába.
Olyan jó volt olvasni, hogy nem egyből estek egymásnak, hanem szépen lassan ismerkedtek meg, és lettek barátok.
A többiekről is jó volt olvasni, pesze hoszták a formájukat. Remélem a következő részt is hozza a kiadó.

Annie04>!
Lorraine Heath: Botrányos házasság

Édes, romantikus történetre gondoltam ezzel a könyvvel kapcsolatban. Legalábbis helyenként. Az évődésre okot adó szikra főszereplőink közt azonnal érezni lehetett. Már csak az volt a kérdés, milyen hamar lobban szenvedélyesre. Nos, Heath ezt nem siette el túlságosan, de nem volt ellenemre, mert tetszett ez a lassú lefolyású románc, ami aztán a többi részhez hasonlóan tisztességesen perzselővé vált. Igaz voltak helyzetek amikor felforrt az agyvizem a karakterek elnyújtott ostobaságaitól, de olyankor jött egy könyvesbolti jelenet, ami jó érzéssel töltött el. Ki ne lelne nyugalomra egy könyvesbolti séta közben, nemdebár?

"- Miér könyvesbolt? – kérdezte.
A mosoly, amellyel a lány megajándékozta őt, mintha a lelke legmélyéből fakadt volna."

Bővebben: https://anniemindenesblogja.blogspot.com/2022/01/lorrai…

repe993 P>!
Lorraine Heath: Botrányos házasság

Ha Beast történetével zárult volna a sorozat, akkor jobban alá lehetett volna támasztani, hogy miért védték úgy a testvérei, ahogy a kontraszt is nagyobb lett volna. Végül Fancy a saját útját választotta, ami mégis egybe esett azzal, amit a családja kívánt neki, hogy boldog legyen! Mivel mind nemes emberek balkézről született gyerekei spoiler, az lett volna a számukra az elégtétel, ha visszatérhetnek azokba a körökbe, ahonnan kilökték őket. Többé-kevésbé ez sikerült is… Ami viszont érdekes, némileg elgondolkodtatott, hogy hol olvastam nemrégiben ezt a felállást (a pár egyik tagja nem tudja, ki a másik, és a másik a legalkalmatlanabb pillanatban lepleződik le), de talán eszembe jut hamarost.

h_viki14 >!
Lorraine Heath: Botrányos házasság

Nem ez lett a kedvencem a sorozatból, de nem volt rossz. Számomra a legnagyobb baj itt a két főszereplő szenvedése volt, ami a könyv vége felé jelenik meg igazán. Ezen kívül szerintem a történet jóra sikerült és örültem, hogy a testvérek is megjelentek a sztoriban (még ha olyan sokáig nem is). Kiváncsian várom Beast történetét.

4 hozzászólás
Szil78>!
Lorraine Heath: Botrányos házasság

Szerettem ezt a történetet, annak ellenére is, hogy igazán egyik főszereplő se lopta be magát a szívembe teljesen. Sok olyan tettük volt, amit nem értettem, amivel nem igazán tudtam mit kezdeni. Sokszor voltak hirtelen döntéseik, amin aztán utólag gondolkodva sápítoztak. Igen, még Matthew is, ami azért egy férfinál valljuk be őszintén, nem annyira megnyerő. Sokszor előjött belőle az a gőg ami ugyan a neveltetéséből fakadt, de nem tette túl szimpatikussá. Valahogy nem úgy beszélt a Fancy-ről mikor már szerelmes volt, és el akarta venni, ahogy én ezt egy szerelmes férfitől várnám egy ilyen regényben, főleg ahogy a ranghoz és vagyonhoz viszonyult a nőkkel kapcsolatosan. Annyira lekezelő volt nekem, annyira olyan érzésem volt, hogy mintha hálát várna amiért megadja neki amit tulajdonképpen a családja szeretne, nem is Fancy, egy arisztokrata férjet ranggal.
Igaz a végén azért felül tudja írni ezeket (valamelyest), azzal spoiler
Kíváncsian várom Beast történetét, mert róla eddig túl sok mindent nem tudtunk meg. Remélem tud még meglepetést okozni az írónő.

Ilarejo>!
Lorraine Heath: Botrányos házasság

„Az emberek könyvekkel való összehozása az egyik legkedvesebb időtöltésem.”
Szeretem az írónő stílusát és ezt a sorozatot is! Szeretem az „álruhás herceg” sztorikat. :o) NAGYON szeretem azokat a könyveket, melyekben megjelenik a könyv és az olvasás szeretetet. Ezek után aztán nem is lehet kérdés, hogy ez a történet nekem tetszett, sőt kicsit el is varázsolt!
Érdekes volt, izgalmas volt, nagyon jól kikapcsolt – szóval szerettem olvasni! :o)


Népszerű idézetek

Queen001 P>!

– A csókolózás olyan, mint az olvasás, nem? Minél többet gyakorlod, annál jobban megy, és annál többet szeretnéd csinálni.

232. oldal

miaow P>!

Könyvek, könyvek, könyvek, amerre csak nézett.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv · könyvesbolt
miaow P>!

Az emberek könyvekkel való összehozása az egyik legkedvesebb időtöltésem.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fancy Trewlove · könyv
Queen001 P>!

… Amit a könyvek iránt érzett, az pusztán egészséges csodálata volt annak, amit nyújtani tudtak, a nagyrabecsülése azoknak, akik írták, és hála azokkal szemben, akik kiadták azokat.

15. oldal

krisztin1>!

– Miss Trewlove, részesítene abban a megtiszteltetésben, hogy feleségül jön hozzám?
– Botrányos hírem van, uram.
Matthew nyomott egy csókot a lány kesztyűs kezére.
– Akkor tökéletes vagy.

miaow P>!

– A szív nem mindig bölcs. Csak óvatosan kövesd a szavát.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mick Trewlove
SICSI P>!

Fél siker, ha az ember eltudja hitetni az emberekkel, hogy sikeres.


A sorozat következő kötete

Botrány és szenvedély sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Jennifer Ashley: Lord Cameron bűnei
Gail Carriger: Időtlen
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
Mary Jo Putney: A kém szerelme
Julia Quinn: Botrány Kentben
Anne Brontë: Agnes Grey
Papp Csilla: Szerelem újraírva