Botrány ​és szenvedély (Botrány és szenvedély 1.) 180 csillagozás

Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mick ​Trewlove-tól a születése után nyomban megszabadultak, és egy nyomorúságos körülmények között élő asszonyra bízták. Bár szegénységben nőtt fel, mégis sikeres üzletember vált belőle. Ám mérhetetlen gazdagsága sem tudja csillapítani bosszúszomját az apja, Hedley hercege iránt, aki annak idején eldobta magától, és továbbra sem hajlandó elismerni fiaként. Úgy véli, nincs más választása, mint tönkretenni a herceg törvényes örökösét, ráadásként elcsábítani tőle a menyasszonyát is…
A korán árvaságra jutott Lady Aslyn Hastingset egész eddigi élete során még a széltől is óvták, ezért végre egy kis kalandra vágyik. Mivel a jövendőbelije testben és lélekben gyakorta máshol jár, a lány azon kapja magát, hogy vonzalom támad szívében egy jóképű, ám kétes származású vállalkozó iránt, aki a jelek szerint mindenkinél jobban megérti őt. Természetesen tisztában van vele, hogy a legjobb lenne messze elkerülnie egy Mick Trewlove-féle alakot. Bárcsak ne lenne annyira ellenállhatatlan!
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany Széphistória

>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9789634486152 · Fordította: Harcsa Henrietta
>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634486145 · Fordította: Harcsa Henrietta

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Finn Trewlove · Lady Aslyn Hastings · Gillian Trewlove (Gillie) · Fancy Trewlove · Mick Trewlove


Kedvencelte 9

Most olvassa 6

Várólistára tette 110

Kívánságlistára tette 64


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Ez a regény olyan volt mint a vicc:
"- Milyen?
– Jó
– Bővebben?
– Nem jó."
Alapvetően ez az ami. Első olvasatra egy könnyed, romantikus egyszeri kikapcsolódás. Nyilván nem is kellene aranyrögöt keresnem a sárban, de… Szóval, tényleg egy egyszerű, jól felépített, szépen megírt történet volt, szimpatikus szereplőkkel, kellően jól ábrázolt környezettel.
A motivációk viszont olyannyira nem voltak megalapozottak, hogy gyakorlatilag az egész egy esztelen ámokfutásnak tűnt, a semmiért. spoiler Amellett, hogy tetszett a történet, végig is olvastam, egy nagy logikai bukfenc volt az egész. A történetvezetés gördülékenysége átvezetett a könyvön, maradéktalanul tartotta a kategória szabályait, valószínűleg csak az én hibám, hogy ennél egy kicsit mégis többet vártam.

Sippancs P>!
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Azt kell mondjam, hogy nem volt ez rossz, de azért ha letettem, nem éreztem késztetést arra, hogy mielőbb végezzek a dolgommal, és olvashassam tovább a történetet.
Ami kifejezetten tetszett, az az alapja az egész sorozatnak, vagyis Mrs. Trewlove és a testvérek. Úgy emlékszem, hogy ezzel a témával még nem találkoztam, meg is döbbentem, mikor először említette az írónő a spoiler. Mindegyik testvér nagyon érdekelt, de Gillie és Szörnyeteg különösen, az ő könyveiket körömrágósan várom.
A romantikus szál ellenben most nem különösebben hatott meg. Aslyn egész kedvelhető volt, Mick eleinte nem nagyon, Kipwick szüleinek gondolkodásmódjától pedig egyenesen undorodtam. Mikor kiderült a nagy titok, kicsit meglágyultam irányukban, ettől függetlenül a vége túl szépre sikeredett.
Tud ennél jobbat is az írónő, úgyhogy ez most 4 csillag.

Ürményi_Ágica>!
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Ez egy nem mindennapi történet volt. Mick, aki szerény körülmények között nőtt fel, megküzdött azért, hogy valamire vigye… És boszúra vágyott. Megakarta bosszúlni azt, hogy az apja eldobta magától, mert Mick nem az ő törvényes gyermeke. Amikor megvolt mindene Micknek, amivel tönkretehette volna Hedley hercegét, kiderült, hogy benne nagyon is hercegi vér csörgedez. De hogy miért dobták el őt?! Ez egy éveken át tartó titok volt.

Mondhatom, hogy nagyon izgalmas és eseménydús történet volt.

Brigi89 P>!
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Jó kis könyv volt, élveztem az egészet.
A témája nem mindennapi és szomorú volt. Nem hallottam még az angyal csinálókról, de rossz belegondolni hány ártatlan gyerek vesztette így az életét.
Micke egész életében azt hitte, hogy egy fattyú. A bosszú éltette, hogy elismerjék a származását. Közben sikeres üzletember lett.
Aslyn a gyámszüleivel él, úgy nevelték, hogy egyszer Kipwick felesége lesz. Mick terve az volt, hogy megzsarolja Hedley hercegét, ismerje el törvényesen. Aslynt is fel akarta használni a céljaihoz, de közben teljesen beleszeretett.
Imádtam azokat a részeket, mikor együtt voltak. Aslyn látta, hogy Mick nagyon jó ember, és nem érdekelte törvénytelen származása sem.
A végén lévő csavarra egyáltalán nem számítottam. Az epilógus kicsit lehetett volna hosszabb, de összességében tetszett a könyv. Alig várom a többi testvér történetét.

B_Kittina P>!
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Én inkább Botrány és szenvedés címet adtam volna ennek a könyvnek. A nagy szenvedélyt nem igazán éreztem, ellenben, én rendesen végig szenvedtem a könyvet. :D
A csavar a végén tetszett, a borító is nagyon szép, de a történet felejthető.

>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634486145 · Fordította: Harcsa Henrietta
kocybaba P>!
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Lisa Kleypas után nyugodt szívvel fordulok Lorraine Heath-hez, ha egy jó kis történelmi romantikusra vágyom. S bár nem ez volt a legeslegjobb kezdőkötet és a szerelmi szál sem gyakorolt rám oly mély benyomást, mégis eleget tett a számításaimnak. Aslyn egy nagyon érett gondolkodású teremtés volt, őt hipp-hopp megkedveltem, míg Mick Trewlove-ért egy darabig nem túlzottan rajongtam, de idővel őfelé is megtört a jég. Tetszett, hogy apránként, fokozatosan haladtak és hogy nem voltak erotikával teletömve az oldalak. A történet alapját, ami a kitaszított, törvénytelen gyermekek vagyis „fattyúk” a hideg rázott tőle, mikor olvastam mit tettek velük köré rendeződött, egyúttal találtam megrendítőnek, szomorúnak, valamint egyedinek és érdekesnek. A végén lévő csavar pedig egy gyönyörű megoldása volt a történetnek.
A Trewlove testvérek jöhetnek szépen sorjában.:)

Zsuzsanna_Makai>!
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Az elsô fele nem tetszett. Kb hármas. Fura volt mindenki, talán Fancy volt az egyetlen, aki azt is mondta, amit gondolt, és addig játszadozott a sakkfigurákkal maga körül, amíg el nem érte, amit akart.
Még az is eszembe jutott, h lehet, h más fordította, mint a többit, és ô nem kapta el rendesen, de amikor megnéztem, kiderült, h az eddig olvasottakat kb mind más fordította.
Aztán jött a kirándulás, és a tenger…
Az eddigi kb 3 csillag oldalakon belül felpörgött kb nyolcra, mindenkibôl kibújt a valódi énje, nagyon jó volt.
spoiler
Nagyon tetszett!

meteoritastar>!
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Kellemes kikapcsolódás volt.
A páros nagyon aranyos volt. Tetszett, ahogy behálózta Mick Aslynt. Az meg különösen, hogy volt bátorság Aslynben. Tudott gondolkozni és dönteni is.
Megdöbbentő is megrázó volt a téma, ami köré a történet épült. Persze több más könyvben volt szó már ilyen gyerekekről és a sorsukról. De itt kiemelt szerepet kaptak.
Mick családja nagyon szerethető volt. Sajnálom, hogy nem volt több közös jelenetük.
Amibe bele tudok kötni, az csak az lehet, hogy lehetett volna humorosabb kicsit.
De így is tetszett. Várom a folytatást.

cicus61 P>!
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Hát ez a könyv most nem nyert nálam. Nekem kicsit túl volt bonyolítva, túl sok volt a csavar, amikor nem kellett volna. A szereplőket sem kedveltem meg, Mick kimondottan idegesített a bosszú mániájával. Aslyn meg, ahogy meglátta Micket, megroggyant a lába :) Na ne már! Jó, fiatalkoromban én is voltam úgy, hogy hú, de jó az a pasi stb. de ez most szerintem túlzás volt. A történet pedig nem lett volna rossz, csak kevesebb mizéria kellett volna szerintem.

Evika82 P>!
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

A borító gyönyörű, a történetet pedig igencsak megszerettem. Mick egy újabb könyves álompasi számomra. Bár ez nem meglepő, Lorainne Heath nagyon ért hozzá, hogy olyan férfi karaktereket teremtsen, akiket egyszerűen nem lehet nem szeretni.
A köny eleje nekem picit döcögős volt, ezért ez a fél csillag levonás, de amúgy imádnivaló párost alkotott Mick és Aslyn. Nagyon remélem, hogy még sok ilyen jó történetet elhoz nekünk a kiadó. Az írónő további könyveire is boldogan vevő leszek. :) ;)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

nicosia P>!

A lány vonásai nem voltak tökéletesek. Az orra hegye egészen enyhén az égnek meredt, mintha a fiatalságát azzal töltötte volna, hogy egy bolt kirakatüvegének támaszkodva sóvárogjon valami után, amit az egyik polcon felfedezett.

2. fejezet

miaow P>!

– Néha az ember többet nyerhet azzal, ha nem viselkedik bölcsen.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mick Trewlove
1 hozzászólás
miaow P>!

– Mi a hallgatásod ára? – mordult fel.
A férfiak döntő többsége visszahőkölt, amikor ilyen hangon beszélt, Fancy azonban csak elmosolyodott.
– Egy könyvesbolt.
Mick összevonta a szemöldökét.
– Könyvet akarsz vásárolni?
– Nem. Egy könyvesboltot szeretnék.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fancy Trewlove · könyvesbolt · Mick Trewlove
krisztin1>!

[…] számtalan módja van annak, hogy bebörtönözzék az embert, és nem mindegyikhez kellenek acélrácsok vagy zárt ajtók.

krisztin1>!

– Mindenkinek vannak félelmei. A titok annyi, hogy nem szabad hagyni megerősödni őket.

Kapcsolódó szócikkek: Mick Trewlove
krisztin1>!

Egyikünk sem képes megváltoztatni a múltat, de arról gondoskodhatunk, hogy ne legyen hatással a jövőnkre.

Sippancs P>!

– Ha egy hölgy hatásos belépőt akar, akkor kissé késve kell érkeznie.

288. oldal

Sippancs P>!

Hányszor törhet össze egyetlen szív anélkül, hogy teljesen a darabjaira hullana?

364. oldal


A sorozat következő kötete

Botrány és szenvedély sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Egy nyáréjszaka titkai
Cassandra Clare: Aranylánc
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása
Maggie Fenton: A herceg liezonja
Julia Quinn: Rossz kor
Eloisa James: Az én hercegem
V. E. Schwab: A Fényigéző
Emily Hart: A zabolátlan
Laura Madeleine: Egy cukrászmester meséje
Nicole Jordan: A csábító menyasszony