Botrány ​és szenvedély (Botrány és szenvedély 1.) 8 csillagozás

Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mick ​Trewlove-tól a születése után nyomban megszabadultak, és egy nyomorúságos körülmények között élő asszonyra bízták. Bár szegénységben nőtt fel, mégis sikeres üzletember vált belőle. Ám mérhetetlen gazdagsága sem tudja csillapítani bosszúszomját az apja, Hedley hercege iránt, aki annak idején eldobta magától, és továbbra sem hajlandó elismerni fiaként. Úgy véli, nincs más választása, mint tönkretenni a herceg törvényes örökösét, ráadásként elcsábítani tőle a menyasszonyát is…
A korán árvaságra jutott Lady Aslyn Hastingset egész eddigi élete során még a széltől is óvták, ezért végre egy kis kalandra vágyik. Mivel a jövendőbelije testben és lélekben gyakorta máshol jár, a lány azon kapja magát, hogy vonzalom támad szívében egy jóképű, ám kétes származású vállalkozó iránt, aki a jelek szerint mindenkinél jobban megérti őt. Természetesen tisztában van vele, hogy a legjobb lenne messze elkerülnie egy Mick Trewlove-féle alakot. Bárcsak ne lenne annyira ellenállhatatlan!
(tovább)

Eredeti mű: Lorraine Heath: Beyond Scandal and Desire

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9789634486152
>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634486145

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Fancy Trewlove · Mick Trewlove


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 70

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Dixy05 P
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Végre sikerült befejeznem ezt a könyvecskét. Félre ne értse senki, nem negatív tapasztalatként írom ezt. Sajnos kevés időm jutott rá, pedig ha lett volna lehetőségem két nap alatt végzek vele. Lorraine Heath-től már olvastam korábban is, de az a sorozata valahogy nem győzött meg, mintha valami hiányzott volna. Ellentétben ezzel a sorozat indító kötettel. Legelőször a borítóba szerettem bele, egyértelműen gyönyörű lett, nemcsak a szín, hanem az ábrázolt jelenet is jól el lett találva. Engem azonnal megragadott. A történetet pedig már az első perctől imádtam. Talán az árva gyerekek miatt, talán a főhős miatt, aki egy kemény férfi, mégis érző szíve van, vagy esetleg a folyamatosan jelenlevő, izzó szerelem miatt. Lehetséges, hogy mind együtt hatott rám. Számomra egy szerethető, tökéletesen eltalált történelmi romantikus alkotás volt. Nagyon szeretem, hogy Lorraine nem csak egyszerűen lezárja a történetet, valami különlegesen szép zárszóval, hanem bepillantást enged a szereplők későbbi életébe, jövőjébe is. Mindenképpen várom a sorozat folytatását, kíváncsi vagyok hogyan alakul a többi Trewlove gyermek sorsa.
Szívből ajánlom mindenkinek, aki szereti a történelmi romantika műfaját.

>!
miaow P
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

A kapcsolatom a könyvvel korántsem indult zökkenőmentesen, sérülten érkezett a drága, ez morcivá tett, s benne volt a pakliban, hogy az érzéseim befolyásolni fogják az olvasásélményt. Ilyen helyzetben általában félre is szoktam tenni a vétkest, legyen időm megnyugodni, s objektíven szemlélve elolvasni azt később. Ezúttal gondoltam egy nagyot, s a kutyaharapást szőrével módszert választottam, hm, igaz, elsősorban azért, mert már nagyon vártam a kötetet, vágytam már egy igazi történelmi romantikus olvasásásra. S milyen jól bevált a taktikám! :)
Nagyszerűen szórakoztam, lebilincselt a történet.Ugyan a történelmi románcokban már jól bevált alapokra épül ez sztori, mégsem éreztem sablonosnak. A középpontban a bosszúra éhes fattyú, aki mellesleg egy dörzsölt üzletember, s természetesen remek kiállású férfiember, no meg a széltől is óvott, ártatlan, de korántsem butuska hölgy az arisztokrácia köreiből, azaz alapból feloldhatalan az ellentét, s ehhez jön még némi családi gubanc. Összességében remekül kitalált mese ez, s igen, csak sikerült meglepnie az írónőnek, hiába tűnt oly kiszámíthatónak, előre megjósolhatónak a cselekmény. Heath asszonyság elaltatta a figyelmemet, annyira magával sodort ez az egyébként lassabb ütemben – de cseppet sem unalmassá válva – csordogáló történet. A romantikus szálon túl figyelmet érdemel még a regény társadalomábrázolása, hangsúlyozottan foglalkozik a házasságon kívül születettek sorsával és megítélésével. Emellett a sorozat további köteteinek főszereplői is színre lépnek már itt, s nagyon úgy tűnik, érdemes lesz velük is közelebbről megismerkedni majd. Én kíváncsian várom is a folytatást.

>!
Betonka_Wass
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély

Összességében nem volt rossz történet. Nem túl eredeti, de határozottan kedvelhető. A Trewlove testvérek valamennyien érdekes figurák a maguk módján, gondolom külön-külön a történetük is érdekes lesz. S az sem lesz baj, ha ennél egy hangyányival érdekesebb, eredetibb.

bővebben:
https://betonkabulija.blogspot.com/2019/02/lorraine-hea…


Népszerű idézetek

>!
miaow P

– Mi a hallgatásod ára? – mordult fel.
A férfiak döntő többsége visszahőkölt, amikor ilyen hangon beszélt, Fancy azonban csak elmosolyodott.
– Egy könyvesbolt.
Mick összevonta a szemöldökét.
– Könyvet akarsz vásárolni?
– Nem. Egy könyvesboltot szeretnék.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fancy Trewlove · könyvesbolt · Mick Trewlove
>!
miaow P

– Az élet igazságtalan. Az ember lázadozhat ellene, vagy megteszi, amit kell, hogy igazságosabbá tegye.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mick Trewlove
>!
miaow P

– Néha az ember többet nyerhet azzal, ha nem viselkedik bölcsen.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mick Trewlove

Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Belinda Alexandra: Zafír égbolt
B. Czakó Andrea: Pitypangtánc
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Julie Garwood: Váltságdíj
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Julie Garwood: A menyasszony
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Budai Lotti: A nyugati szerető
Lucinda Riley: Éjféli rózsa