Óriások ​I-II. (Vijjogók és óriások 2.) 33 csillagozás

Lőrincz L. László: Óriások I-II. Lőrincz L. László: Óriások I-II.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Longo őrmester megtalálja az óriások csontvázait Szardínián, de ellopják őket. Felbukkan a titokzatos Santarcangeli atya, aki tudja, hogyan jutottak a vijjogók és az óriások Amerikába. Vermes haciendáján ismét áll a bál: a vijjogók újra hozzá járnak vacsorázni. Amerikai elnökök vadászata: előbb ők vadásznak, aztán rájuk vadásznak. Indul a második expedíció. Ismét felbukkannak a „zöldek”, Biti és az indián asszony. Biti utálja a sült ezerlábút, de a nyers békát sem szereti. Ha megrázol egy fát, hulla esik le róla. Egészen addig tart a horror, amíg…

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Studium Plusz, Budapest, 2018
536 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155781285

Enciklopédia 6


Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lunemorte P>!
Lőrincz L. László: Óriások I-II.

Az előző rész Lőrincz L. László: Vijjogók I-II. sokkalta izgalmasabb volt, ez ráadásul egy befejezetlen kötet ismét…Untam az egészet, a II. kötet felénél kezdett izgalmasabbá válni, de semmi konkrétum, semmi válasz nem derült ki ebből az egészből sajnos….Laci bácsinak vannak sokkal jobb könyvei, ne ezekkel kezdje az ismerkedést az, aki még nem olvasott tőle… Hanem pl a Lőrincz L. László: A kicsikel…

Habók P>!
Lőrincz L. László: Óriások I-II.

Kellemes csalódás. Már megszoktam, hogy LLL új könyvei jók, de azért… No most nincs „de azért”. Érdekes a probléma, jók a párbeszédek, tetszik a humora. A halottak száma nem extrém, de azért van bőven, akad verekedés is elég. Ja, és némi szerelem. Valamint egy függővég. Vagyis várhatom a következő kötetet.

Paulina_Sándorné P>!
Lőrincz L. László: Óriások I-II.

Nem lettem sokkal okosabb a történet végére. Vannak bennem kérdések a könyvet elolvasván. Szerintem elég lett volna egyetlen egy kötet is. Az amerikai elnökök arcait viselő vadászok nekem viccesek voltak – vadászni menni álarcban. Ez mulatságos! Annyit csetleni-botlani, mint Lena tette, kevesek képesek rá – vicces helyzetekbe került. Az atya nem semmi, mulatságos volt, mikor az óriások elvették a csuháját. Hát még amikor magukra is kötözték.

rex501>!
Lőrincz L. László: Óriások I-II.

LLL könyveit mindig is szerettem olvasni és most is szeretem. Van amelyiket egyszerűen nem tudom letenni, mert annyira izgalmas és vicces, és van amelyiknek már alig várom, hogy a végére jussak. Ez könyv nálam most e két kategória közé esett.
Szerettem a történet stílusát, a karaktereket és a cselekményt, de nekem nagyon hiányzott az a fajta feszültség, ami az előző részben végig meg volt. A pörgős, akciódús jelenetek helyett most inkább filozófiai, töprengős párbeszédeket kaptunk. A történet ezáltal így számomra lassú és vontatott volt. Talán ha több vijjogós jelenet lett volna most elégedettebb lennék.
Más fajta folytatást vártam így ez most nem lett a kedvencem. A befejezése pedig egy folytatást sejtet, amit nagyon várok és nem hinném, hogy legközelebb Marilyn Monroe ennyire könnyedén megússza majd. :)

Cherrytree P>!
Lőrincz L. László: Óriások I-II.

Nagyon tetszett a történet, de mivel lezáratlannak érzem a végét, titokban várom a folytatást! :) A Vijjogók is tetszett, az Óriások pedig méltó folytatása a történetnek, de valami még hiányzik ahhoz, hogy teljesen elégedett legyek az egésszel. Kell még egy folytatás, hogy teljesen kerek legyen a dolog!

enceladus93>!
Lőrincz L. László: Óriások I-II.

Egyértelműen Laci bácsi leggyengébb könyve, de az utóbbi évek tendenciája alapján sajnos nem sokáig lesz az…

Arelke>!
Lőrincz L. László: Óriások I-II.

Nem is tudom…. Olyan… Nemtudomnilyen.
Laci bácsi könyveit régóta olvasva, ezek az új regények valahogy mások. A nyelvezete, a történet mesélése. Korábban sem tudtuk a hátteret, de most, ebben…. A könyv feléig csak ismételgetjük, hogy mit fogunk majd csinálni. Aztán persze jöna szokásos irtsunk ki minél több szereplőt. És megint felbukkannak olyanok, akik a fél könyvben nem kaptak eddig szerepet. Minek? Csak hogy teljenek meg az üres oldalak.
Szóval, amennyire tetszett a Vijjogók, annyira nem tetszett ez. De persze ehhez el kell olvasni. Én mást vártam. Jobbat. Vagy legalább ugyanolyat, mint a nyitóregény. Nem kaptam meg. Néha kapkodunk, néha öldöklünk.

lyneth>!
Lőrincz L. László: Óriások I-II.

Ez most kifejezetten tetszett. Volt olyan, hogy nem is tettem le időben és pár percet még a melóból is késtem. Csúnya dolog viszont ennyi elvarratlan szálat hagyni:):):)

Gabriel6>!
Lőrincz L. László: Óriások I-II.

Na ez az, amiért anno megszerettem Laci bácsi könyveit! Izgalmas, érdekes, végig pörögnek az események, alig lehet letenni! De tényleg, mikor már az ember azt hiszi, megtörtént minden fontos esemény, megvan a végkifejlet, akkor még arcul csap 1-2 fordulat.
A helyszínek is tetszettek: Szardínia szigete, aztán az amerikai dzsungel.
Szerencsére a Vijjogók-at is nemrég olvastam, így emlékeztem a fontosabb eseményekre, szereplőkre.
Örültem Santarcangeli felbukkanásának, már hiányzott. :)


Népszerű idézetek

Lunemorte P>!

Az okos ember felkészül a viharra.

100. oldal, I. kötet

Lunemorte P>!

– Minden élőlénynek joga van az élethez.

202. oldal, I. kötet

Lunemorte P>!

Az emberek szerint az erdő élőlény. Egy hatalmas élőlény. Ráadásul gondolkodó élőlény. Tudatában van vele, hogy mi történik benne és körülötte. Ismeri a múltat, és következtetni képes belőle a jövőre. Mondhatjuk, hogy a jövőbe lát. És védekezni is képes. Megpróbál túlélni bennünket.

149. oldal, I. kötet

Lunemorte P>!

Bolond papokkal pedig az egyház sem tud mit kezdeni.

87. oldal, I. kötet

4 hozzászólás
Lunemorte P>!

– Az a bajod, hogy félsz minden újtól.

118. oldal, I. kötet

Lunemorte P>!

– Megláthatnak bennünket – nyugtalankodott a lány.
– Na és? Csak nem azt akarja mondani, hogy oda jutott a világ, hogy manapság már szégyen egy pappal sétálgatni?

185. oldal, I. kötet

Lunemorte P>!

A szépség pedig nagyon veszélyes.

117. oldal, II. kötet

Lunemorte P>!

– És mi a csodát keresne az a pap a dzsungelben?
– Istent.

170. oldal, I. kötet

Lunemorte P>!

– Tündérekre másutt kell vadászni – mondta.
– Ugyan hol?
– A mesekönyvekben.
A kérdező valószínűleg egy társaság bohóca lehetett, mert nem hagyta annyiban a dolgot.
– És hogy lehet vadászni rájuk? – vihogta.
– Nagyon egyszerűen – magyarázta Sonya. – Vesz egy könyvet, amelyekben tündérek vannak. Úgy értem, hogy velük illusztráltak egy-egy mesét. Fog egy ollót és kivágja őket.
– És azután? – röhögött a pasas.
– Feltűzi őket rajzszeggel a szekrényajtóra. Aztán előveszi a puskáját, és durr! Tündérvadászathoz sörétes puska is megteszi. Ha kész van, máris elindulhat…
– Hova? – kérdezte tétován a jópofa.
– Az elmegyógyintézetbe – mondta Sonya. – Van még valakinek ehhez hasonlóan okos kérdése?
Nem volt.

177. oldal, I. kötet


Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Tricked – Átverve
Robert N. Charrette: Keresd a magad igazát
Frank Herbert: Lélekvadász
Alan Dave Darel: A Rothadó Hold fiai
Christopher Moore: Prérifarkas blues
Rónaszegi Miklós: Az indián hercegnő
J. H. Busher: Macskatalpú a vadnyugaton
Ernest Beck: A préri királya
E. B. Boyd: Texasi Jack, a préri lovagja
Wass Albert: A sólyom hangja