Kéz ​a sziklán (A Kő fiai 3.) 154 csillagozás

Lőrincz L. László: Kéz a sziklán Lőrincz L. László: Kéz a sziklán

Mayfield doktor felfedezi a háza melletti sziklán a csonkaujjú kéz lenyomatát; egy régészt belefojtanak a fekete kutya mocsarába; egy titokzatos nő kiássa Davies boszorkány sírját; Don North százados amulettvadászatra indul, s a Pireneusokban gyilkolni kezd a titokzatos kis elefánt. Lőrincz L. László új, lélegzetelállítóan izgalmas könyve a föld rejtélyes erővonalainak – a ley vonalak – világába vezeti el az olvasót. Kik lehetnek a vonalak őrei? Talán még ma is köztünk élnek? Talán ők, a Nagy Mészárlás túlélőinek, a Kő fiainak leszármazottai?

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Gesta, Budapest, 2006
614 oldal · ISBN: 9639591238
>!
Gesta, Budapest, 1997
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229276

Kedvencelte 25

Most olvassa 4

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Szédültnapraforgó>!
Lőrincz L. László: Kéz a sziklán

Első olvasásom ebből a műfajból L.L. Lászlótól. Nem nekem találták ki a fantasztikus krimijeit. Sokszor unatkoztam, nem voltak szimpatikusak a szereplők sem. Egy kihívás miatt vettem csak kézbe. Ráadásul akkor döbbentem rá, hogy egy sorozat befejező részéről van szó :)
Találtam benne fontos gondolatokat is, de összességében nem vett meg.

darkfenriz>!
Lőrincz L. László: Kéz a sziklán

Elindul Laci bácsi szerethető mesélőkedvével több szál, hogy aztán a nem túl távoli jövőben összefonódjanak.
Elsőként Amerika temetői hangulata és áporodott szaga csapja meg orrunkat, egyre halmozódnak a rejtélyek. De hát ezt már megszokhattuk a kedves szerzőnknél és persze a szereplők kedve is egyre romlik, hiszen növekszik a rizikó az éleben maradásra. Ellátogatunk a Pireneusokba is, ahol egy nem mindennapi százéves gyilkosság nyomaira bukkan néhány profi régész. De aztán a jókedvbe fokozódó jelleggel bele-bele játszanak a sötétebb tónusok, míg mindenki egyre gyanakvóbban tekint körül a gyönyörű természetben és érzi a nyomasztó erőt, mely megszállta az expedíciót. Sok kedves ismerős és a szálak önállósága egybeolvad a Pireneusok baljós ölén. Kapunk egy kis odüsszeiát is a képünkbe Laci bácsi jóvoltából és fülünkben még hosszan csenghet a szirének éneke. De emellett rejtélyeket, jó sokat, hogy a misztikus hangulat a szereplők fejfájásával együtt fokozódjon.
Nagyon élvezhető a végkifejlet is, ahogy lassan minden részletre és összefüggésre fény derül és egy nyitott kérdést is hagy nekünk, nehogy véletlenül lezártnak tekintsük a Kő fiainak, a Nagy Mészárlás túlélőinek históriáját.
Laci bácsi egy valamire biztos megtanít, nehogy ismeretlen eredetű amulettet akassz a nyakadba, mert könnyen a túlvilágról integethetsz barátaidnak! És azt azért nagyon remélem, hogy éjszaka, amikor feljön a Hold, nem villan fel a csonkaujjú kéz a falon a Fehér Istennő parancsára.

kanga021>!
Lőrincz L. László: Kéz a sziklán

Nem tudtam elképzelni, hogy az egymástól ennyire eltérő történetek hogyan fognak összefonódni. Tetszett az egész trilógia. Nem tudnám kiemelni egyik részét sem.

Zahara3>!
Lőrincz L. László: Kéz a sziklán

Egy fantasztikusan megírt, lebilincselő történet, egy igazi kalandregény. Ittam minden szavát. Elindultunk egy hétköznapi helyzetből, aztán egy szempillantás alatt a mitológia irányába fordultunk úgy, hogy minden olyan valóságos maradt.
Minden tiszteletem Lőrincz L. Lászlóé. Sosem lehet benne csalódni!

Panna>!
Lőrincz L. László: Kéz a sziklán

Nagyon mély hatást tett rám!
Ez volt az első könyv az írótól,amit olvastam.
Több éve már,csak fejezetről fejezetre tudtam haladni vele!
Volt egy kis para ! :)

1 hozzászólás
Gombos_Niki >!
Lőrincz L. László: Kéz a sziklán

Itt is elmondom: szenzációs a 3 könyv! :) Szavakat nem találok, engem annyira megfogott… :)

Valcsa P>!
Lőrincz L. László: Kéz a sziklán

Egyetértek aalexaa85-tel :) Nekem ez volt az első könyvem az írótól, de abszolut megnyert, attól kezdve vadászok a Lőrincz-könyvekre :D

Dölfike>!
Lőrincz L. László: Kéz a sziklán

Nem olvastam még más könyvét az írónak, de ez abszolút csúcs!

1 hozzászólás
aalexaa85>!
Lőrincz L. László: Kéz a sziklán

A Kéz a sziklán regényből induló sorozat az egyik kedvencem a szerzőtől! Imádom, sokszor újra olvastam már és fogom is!


Népszerű idézetek

darkfenriz>!

Reré mondott egy egyiptomi közmondást, amelynek az volt a lényege, hogy aki sokat jártatja a száját, azéba beleszarnak a madarak.

338. oldal

darkfenriz>!

Nagyon jól tudta, hogy a halottak annyira figyelnek a szólongatásra, mint a fazékban fövő tyúk a kakaskukorékolásra.

428. oldal

darkfenriz>!

Az a fekete fickó Líbiából, akit nemrég ettek meg a cápák, mesélte egyszer, hogy az ő földjükön az a hír járja: Zeusz már régóta impotens, csak a pofája nagy, az istennők meg a kentaurokkal hetyegnek a szent ligetekben. Így van ez, amikor elszabadul valahol a háborús hisztéria. Az egész alvilág Árész fegyvereit kalapálja, a nők meg közben elkurvulnak. Ideje lenne végre rendet csinálni az Olimposzon.

324. oldal

darkfenriz>!

Crowley már-már kimondta Harris nevét, de mivel látta, hogy a vegyész hallgat, mint libakaki a fűben, ő maga is befogta a száját.

383. oldal

darkfenriz>!

North érezte, hogy megemelkedik, s rövid repülés után egy bokor alján köt ki. A bokor tüskés volt és vendégszerető. Átölelte az ágaival s ahol csak lehetett, belenyomta a tüskéit.

58. oldal

darkfenriz>!

A hajóm feneke sem volt szép, mondhatnám, egyáltalán nem. Ahogy ugyanis egyik társam beleszúrt egy vasrúddal, úgy szaladt az keresztül rajta, mint a hasmenéses nyúl a bokrokon.

330. oldal

darkfenriz>!

Úgy hevernek a vegyszeres palackok mindenfelé, mint teveszar a sivatagban.

276. oldal

darkfenriz>!

– Tudjátok, hogy csinálta? Rátette a tenyerét a sziklára és körbefújta festékkel.
– És közben mivel kapaszkodott?
– Erre van egy viccem – mondta O'Keeffe. – A félkarú ember ott állt az ajtó előtt egy csokor virággal. Házassági hirdetésre jött a pasas. Csengetésére kinyílik az ajtó, a felbukkanó hölgy végignéz rajta, majd megszólal: – A hirdetésemre jött? Én kiváló potenciával rendelkező partnert keresek. Mivel tudja bizonyítani, hogy önnek az van? – A férfi feléje nyújtja a csokrot, majd elmosolyodik: – Mit gondol, asszonyom, mivel csengettem?

90. oldal

darkfenriz>!

Órákba tellett, amíg kigyönyörködték magukat a csodában. Amerre csak néztek, őskori rajzok borították a falakat. Menekülő állatok, táncoló pálcikaemberek, ez utóbbiak jelentős része előremeredő fütyivel.

95. oldal

1 hozzászólás
darkfenriz>!

A hold elhagyta a fenyőt és az ég tiszta vizein át feléjük hajózott

107. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók
Réti László: Kaméleon
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Szabó Tünde: Rácsok
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Holden Rose: A Nyúl akta
Csabai László: Szindbád, a forradalmár