A ​Nagy Mészárlás (A Kő fiai 1.) 153 csillagozás

Lőrincz L. László: A Nagy Mészárlás Lőrincz L. László: A Nagy Mészárlás

Egy kopott bérház emeleti szobájában minden látható ok nélkül hamuvá ég Mr. Dors; Landau őrmester megdöbbenve tapasztalja, hogy a tárgyak megmozdulnak, ha rájuk gondol; a Lessington-parkban a meztelen istennő szedi áldozatait; Rosa mama lakásában életre kel a kitömött bagoly és óriáskígyó; Welensky halála előtt a falra írja gyilkosa nevét, aki nem más mint Agni, az ősi árja tűzisten… Vajon fény derül-e a spontán emberi égés titkára? Lőrincz L. László lélegzetelállítóan izgalmas fantasztikus kalandregénye megoldást keres a mind ez idáig megmagyarázhatatlan rejtélyre.

Eredeti megjelenés éve: 1993

Tartalomjegyzék

>!
Gesta, Budapest, 2005
516 oldal · ISBN: 9639591157
>!
Gesta, Budapest, 1994
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 963822908X
>!
Gesta, Budapest, 1993
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229004

Enciklopédia 1


Kedvencelte 28

Most olvassa 2

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

anglee>!
Lőrincz L. László: A Nagy Mészárlás

Mindenki meg akar ölni mindnekit, mindenki kergeti a másikat, közben pedig kapunk egy végtelenül izgalmas kalandregényt, ami úgy beszippant, hogy a végére a szomszédunkat is Neander-völgyinek fogjuk nézni.
Érdemes kezünkbe venni a könyvet, és esélyt adni Lőrincz L. Lászlónak. Már csak azért is, mert amellett, hogy iszonytatóan izgalmas regényt tartunk a kezünkben, még tanulhatunk is belőle, hiszen minden tény, és történelmi állítás, valós alapokon nyugszik. Olvasásra fel!!!
http://biangiolvas.blogspot.hu/2016/05/lorincz-l-laszlo…

KillerCat>!
Lőrincz L. László: A Nagy Mészárlás

Kalandos,misztikus,izgalmas és még tanulhatunk is belőle.

agnesasszony P>!
Lőrincz L. László: A Nagy Mészárlás

Mindig is szerettem Laci bácsi könyveit, de az utóbbi 10 év termése nekem már kezdett kicsit ellaposodni. Akadnak azonban olyan régebbi könyvei, amik még nem kerültek a kezembe, mint például ez is. Ami fura, mert a Kéz a sziklánt valamikor olvastam, de az valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy az egy trilógia harmadik része. :D
Na, de ami késik, nem múlik, ideje volt pótolni a mulasztást, és végre kideríteni, hogy is kerültek képbe azok a Neander-völgyiek. És ez most jó volt, nagyon is. Visszahozta azt a hangulatot, ami miatt régen annyira szerettem Laci bácsi regényeit. Volt itt is gyilkosság lépten-nyomon, 38-as off fegyver, kicsit ütődött, de nem idióta spoiler zsaru, misztikum, nyomozás. Tökéletes kikapcsolódás volt.
Nem is kérdés, hogy folytatom a trilógiát, és a Kéz a sziklánt is újraolvasom, van annak már majd’ 20 éve, hogy utoljára a kezemben volt.

Dettig>!
Lőrincz L. László: A Nagy Mészárlás

Amikor már kezdtem megunni LLL egykaptafa könyveit, akkor jött ez a könyv, és végre megint „ütött”. Jót tett a dolognak a fantasztikum, a „parajelenség”.
Örültem, hogy lett folytatása a sztorinak, nagy kedvencem az egész trilógia!

wtg1909>!
Lőrincz L. László: A Nagy Mészárlás

Jó könyv volt, érdekes és olvastatja magát. Nehezen tudtam letenni. Egy hibája volt, hogy mindig tudtam mi fog történni a sztoriba.

4 hozzászólás
NyZita>!
Lőrincz L. László: A Nagy Mészárlás

Sokan mondják, hogy tizenévesen volt a nagy Leslie L. Lawrence/Lőrincz L. László korszakuk, de azóta kinőtték. Sokáig rettegtem, hogy velem is ez lesz. Mert nincs mit vitatni a dolgon, a regények ugyanazt a mintát követik, hasonló fordulatok, marcona főhősök, nagy leleplezés és nagy leszámolás, meg persze tutira felbukkan egy kósza 38-as stukker illetve egy-két átlagon felüli mellbőséggel rendelkező nőszemély. És a csudába is, én éppen ezt imádom az egészben. Még a legújabb LLL- regény is olyan nosztalgikus, mintha már rég olvastam volna.

A nagy mészárlásban is színre lép egy kőkemény zsaru, porrá ég néhány balszerencsés illető, egy elszánt kis brigád egy az őskorig viszanyúló rejtély nyomába ered, és mindennek hátterében ott sunnyognak a neander-völgyiek leszármazottai.

Nagyon olvasmányos kalandregény a maga ötszáz-valahány oldalának dacára.

bokrichard>!
Lőrincz L. László: A Nagy Mészárlás

Eleve elárulom, nem vagyok Lőrincz L. László rajongó, engem eddig talán csak ez a sorozat fogott meg igazán. A pozitívum: a fantasybe illő spontán égéses rejtély, köré rendezve- hol logikusan hol nem- a történelmi misztikum. Ami nem tetszett: volt egy része a könyvnek, ami olyan rétestésztára sikerült, hogy alig bírtam végigolvasni, de ha beértem, akkor már jobb volt. Szóval, vegyes…


Népszerű idézetek

darkfenriz>!

McDowell mosolygott és olyan képet vágott, mintha kisgyerekeket hallgatna, akik megpróbálják elmagyarázni neki, hogy képzelik a Mars-utazást egy kiskutya hátán.

138. oldal

darkfenriz>!

Ha hazajön, úgy elkapják, mint Johnny a bárányhimlőt.

284. oldal

darkfenriz>!

– Ne haragudj, nem normális. Ha örül, nem bír magával. Egyszer egy haverját felhajította a kémény mellé a tetőre.

294. oldal

darkfenriz>!

Sejtette, hogy a férfi akarat-energiái betörtek az agyába, és úgy megbénították, mint sarki rendőrt a bicikliző kutyák látványa.

258. oldal

darkfenriz>!

A sört azonban szerette, s ezúttal ez volt a lényeg.

264. oldal

darkfenriz>!

A hordóhasú olyan hangokat adott ki magából, mint a haldokló bölény az altamirai barlang falán.

380. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Altamira-barlang
darkfenriz>!

Úgy elkapta a szél a halk csörömpölést, mint rossz gyereket a zsákos ember.

164. oldal

darkfenriz>!

Ha már eddig is nem tudtam volna, most meggyőződhettem volna róla, hogy a szerelem és a halál édestestvérek.

181. oldal

darkfenriz>!

Nem eszem, nem iszom… egyetlen vágyam van csak: bebújni egy egérlyukba és tíz év múlva kimászni belőle, amikor már senki nem emlékszik rám.

188. oldal


A sorozat következő kötete

A Kő fiai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Biró Zoltán: A hetedik holló
Biró Zoltán: Örökség
Robert Ludlum – Gayle Lynds: A Párizs opció
Tom Clancy: A kokain akció
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Sylvia River: Reményhajsza II.
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány