A ​Kő fiai (A Kő fiai 2.) 125 csillagozás

Lőrincz L. László: A Kő fiai Lőrincz L. László: A Kő fiai

Egy iraki ásatáson titokzatos fantom öldösi a régészeket, egy amerikai kollégiumban az éjfélkor feltűnő, halott tanárnő elárulja a gyilkosa nevét, egy magától meginduló kőgolyó szétzúzza a nyakvagdosó fejét… Ismét feltűnnek a Kő fiai, a Nagy Mészárlás túlélőinek leszármazottai.

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Gesta, Budapest, 2006
632 oldal · ISBN: 963959119X
>!
Gesta, Budapest, 1994
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229098

Enciklopédia 2


Kedvencelte 23

Most olvassa 4

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

KillerCat>!
Lőrincz L. László: A Kő fiai

@csgabi választotta nekem ezt a könyvet és mondhatom,kiváló az ízlése.

A könyv fordulatos,cselekményekkel teli és igencsak megdolgoztatta az agyam. Egyszerűen nem jöttem rá a megoldásra,csak sejtettem,de nem lettem bizonyos egészen a végéig.
Bár csak regény,de azért magam is elgondolkodtam azon,hogy valóban lehetett-e úgy,ahogyan leírják. Végülis nem lehetetlen,hiszen még nagyon keveset tudunk a múltunkról.

8 hozzászólás
bokrichard>!
Lőrincz L. László: A Kő fiai

Az előzőnél talán jobbra sikerült. Az alapkoncepció még mindig tetszik, de a kivitelezés néha megbicsaklott.

darkfenriz>!
Lőrincz L. László: A Kő fiai

Ez volt az első könyvem még kiskoromban Lőrincz L. Lászlótól. Később persze többször újraolvastam és más színezetet kaptak a dolgok. Kiskoromban még csak a borító miatt olvastam el, és nem egészen értettem, felnőttként persze egész más volt :) Sajátos elgondolás a Neander-völgyi kultúráról, amit a szerző feszeget, de nagyon tetszik.
Harmadszor is elolvastam, most már a Nagy Mészárlást követően, és így azért már más összefüggéseket is megláttam és persze jobban benne voltam a történetben. Összességében nagyon jó könyv, van benne fantázia, sok az izgalmas rész is. De…azért vannak olyan fejezetek, amelyekben a kissé túl hosszúra nyújtott párbeszédek miatt számomra kissé ellaposodott a story. Sajnálom, mert ha mondjuk 150 oldallal rövidebb lett volna, biztos, hogy 5-ös. A végkifejlet viszont szerintem indokolatlanul hosszúra sikeredett, ami ront a színvonalon. Az azért egyértelmű, hogy Laci bácsi remekül ért a hangulatkeltéshez,és olyan emberi gyarlóságokat, mint a hatalomittas viselkedés, a bosszúvágy kiválóan ábrázol. A történet leginkább főszereplőnek mondható alakja itt az előző kötethez képest már hősi magaslatokba emelkedik, én például a Nagy Mészárlás idején nem tulajdonítottam neki akkora jelentőséget, mint amilyenné itt vált. A magyarázó/értelmező részek is szerintem jobbak, mint a Leslie L. Lawrence könyveknél, bár még egyszer hangsúlyozom, a végkifejlet lehetett volna rövidebb is, hiszen a legtöbb rejtélyre azért a fináléhoz érkezve, szerintem kis gondolkodással hamar fény derül. Ez a gyorsan forduló kocka, helyzetváltozás ugye sok könyvére jellemző, épp ezért kissé kiszámítható.
Mindezek mellett mégiscsak gyerekkorom egyik meghatározó könyve és mint téma, nagyon egyedi és remekül megírt. Most már akkor jöhet a befejező rész is lassan! :)

fht109>!
Lőrincz L. László: A Kő fiai

Na, hát nem volt ez rossz, bár be kell vallani, hogy 2 hónapig olvastam, ami még eddig nem fordult elő LLL könyvnél. Hosszúnak és vontatottnak éreztem néhol, bár a vége meg kell hagyni, hogy pótolta az itt ott unalmasabb perceket is. Az előzményét és a folytatását is magaménak akarom tudni mihamarabb.

Türkiz>!
Lőrincz L. László: A Kő fiai

Tizenévvel ezelőtt egyik Lőrincz L. László egyik könyvét a másik után faltam. Aztán egyszer csak rájöttem: mind egyforma, sablonos, kiszámítható. Most egy kihíváshoz újra elővettem a könyveit és szemem ezen a könyvön akadt meg és „hú, ez de jó volt!” felkiáltással már bele is kezdtem. Nem volt annyira jó, mint emlékeztem, de annyira rossz sem, hogy félretegyem. Most azt gondolom, nem lesz újra kedvenc íróm, de egy-egy könyvét azért újra fogom olvasni.

Mielmiel>!
Lőrincz L. László: A Kő fiai

Nem olyan jó, mint A nagy mészárlás, noha én nagyon szeretem a közbeékelt fiktív (szöveg)forrásanyagot – szerintem a szerző ezekben különösen erős, ezeket más műveiben is mindig nagy élvezettem olvastam. A végén már tényleg túlbonyolította a dolgokat, és egy amerikai Csupasz pisztoly-részre emlékeztetett az utolsó 50 oldal…

Dettig P>!
Lőrincz L. László: A Kő fiai

Imádom az egész trilógiát.
Mióta olvastam a könyvet, ha meglátok egy piramis alakzatot, mindig ez a sztori jut eszembe :)

Péter_Szombati>!
Lőrincz L. László: A Kő fiai

Egy fokkal gyengébb talán, mint az első kötet, túl keveset tudunk meg a karakterekről, illetve a végkifejlet kicsit bugyutára sikeredett.

Olvastatja magát, végig izgalmas, pár hibával, de méltó tagja azért a trilógiának mégiscsak :-)

nandras>!
Lőrincz L. László: A Kő fiai

Ha jól emlékszem ez volt az utolsó Lőrincz könyv amit kb 15 évvel ezelőtt olvastam és utána a többire már nem is voltam kiváncsi, pedig korábban nagy kedvenc volt.


Népszerű idézetek

shadowhunter1975 P>!

Lehetséges, hogy az agy növekedése a Neander-völgyi embernél a falcsonti és a nyakszirti lebenyben ment végbe, míg őseink agynövekedése főleg a homlok- és halántéki lebenyekben zajlott le? Lehetséges, hogy a Neander-völgyiekben a miénktől egészen különböző mentalitás fejlődött ki, és hogy minket magasabb rendű nyelvi és előrelátási készségeink tettek képessé rá, hogy teljesen kipusztítsuk megtermett és intelligens unokatestvéreinket?
Carl Sagan

5. oldal (Gesta, 1994)

darkfenriz>!

Elégedetten tapasztalta, hogy Judy ismét átadja magát az immár kettejük diktálta ritmusnak s csak akkor riadt fel kábulatából, amikor a lány szaggatott kis sikolyokkal jelezte, hogy bölcs karmesterként leintheti a szimfóniát.

428. oldal

darkfenriz>!

Karlsson akaratlanul is kihúzta magát. Amikor aztán ráébredt, hogy ki dicsérte meg, ismét összeesett, mint kelt tészta a hideg folyosón.

496. oldal

darkfenriz>!

− Azt hiszem, ön végtelenül leegyszerűsíti a kérdést. De gondoljon csak arra, mi választja el az élőt az élettelentől? Gondoljon a vírusokra. Élők vagy sem? Különben is, mi határozza meg, hogy valami élő vagy élettelen? A mozgás? Miért ne lehetne valami élő, ami nem mozog? Hogyha összetörik, nincsenek fájdalmai? Honnan tudja, hogy nincsenek? Hiszen a fák sem sírnak, ha kivágják őket. A biológusok váltig állítják, hogy a növények érzik a fájdalmat, csak mi vagyunk képtelenek felfogni fájdalmuk kifejezési formáit. Lehet, hogy a fák is szűkölnek félelmükben és jajgatnak, amikor meghalnak. Hogy a rét selymes füve nem azért hullámzik, hogy a kaszások szemét gyönyörködtesse, hanem mert üvölt benne a félelem és a fájdalom. Lehet, hogy a kő is jajgat, amikor darabokra törik. Milyen jogon mondjuk, hogy a kő élettelen?

505. oldal

darkfenriz>!

Úgy tört ki a szájából a nevetés, mint kotlóstyúkéból a kárálás.

381. oldal

1 hozzászólás
darkfenriz>!

− Ahogy parancsoljátok − intett nagyvonalúan Forrest. − Éri már ki is néztem magamnak a megfelelő sarkot. Úgy fogok megdögleni, hogy örök rejtéllyel szolgáljak a jövendő korok régészeinek. Elhatároztam: fejen állva fejezem be. Képzeljétek csak el, mit fogok összeröhögni azoknak a szerencsétlen flótásoknak a disszertációin, akik rólam írnak. Azt fogják majd hinni, rituális gyilkosság áldozata lettem. Esetleg én voltam a dugó Anya seggében, csak kifingott belőle.

390. oldal

darkfenriz>!

Wong olyan képpel nézett rá, mint egy több ezer éves kultúrnép fia a barbárra, aki lószart köt a csuklójára karóra helyett.

559. oldal

darkfenriz>!

A garázsmester köpcös rozsdabajuszú férfiú volt; modorából ítélve egy lópokróc és egy vásári halaskofa elsietett frigyéből származhatott

413. oldal

darkfenriz>!

− Tudna adni nekem egy házkutatási parancsot? − kérdezte Woodward azonnal a lényegre térve.
− Hát persze − mondta Benetton könnyedén. − Hova kívánja? Az elnökhöz vagy a Pentagonba?
− Egy iskolába − sóhajtotta Woodward.
− Mit csináltak a gyerekek? Leszúrták az ábécés könyvet?

418. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házkutatási parancs · Pentagon
darkfenriz>!

− Mostanában mindenkinek rossz a lelkiismerete. Hallotta a pacákot a nászéjszakáján? Hajnal felé az ifjú asszonyka rosszat álmodik, és rémülten felkiált: jaj istenem, itt a férjem! Erre a friss férj felkapja a nadrágját, és kiugrik az ablakon

469. oldal


A sorozat következő kötete

A Kő fiai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Palotás Petra: Szárnyaszegett pillangók
Réti László: Kaméleon
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Szabó Tünde: Rácsok
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Holden Rose: A Nyúl akta
Csabai László: Szindbád, a forradalmár