A ​kicsik (Kicsik-trilógia 1.) 239 csillagozás

Lőrincz L. László: A kicsik Lőrincz L. László: A kicsik Lőrincz L. László: A kicsik Lőrincz L. László: A kicsik

Egon Jarvis vadászni indul a Pireneusokban, végül rá vadásznak; Kelly Winter csak egy szerelmes, holdas éjszakára vágyik, ehelyett az örök éjszaka hull rá; néhány barát vidám tréfára készül, majd nyomtalanul eltűnik. Mexikóban, Teotihuacánban meggyilkolnak egy régészt. A tragédiák mögött felsejlik a titokzatos kicsik alakja.
Az izgalmas regény arra keresi a választ, vajon éltek‑e már az ember megjelenése előtt értelmes lények a Földön?

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Studium Plusz, Budapest, 2016
740 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155611032
>!
Gesta, Budapest, 2007
646 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639591318
>!
Gesta, Budapest, 2003
636 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229853

1 további kiadás


Kedvencelte 44

Most olvassa 13

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
gregsys
Lőrincz L. László: A kicsik

Fél csillag levonás a közepén lévő, számomra kicsit lassú és követhetetlen eseményekért. A maradék négy és fél csillag szívből jön. Üdítő nem LLL kalandjait olvasni.
Kedvencem lett Lamartin, Zombory, Sir Wintston és természetesen Zorro kutya ;)
A folytatást olvastam, valamikor 2002 körül, ez még eddig nem volt meg. Ha most minden olyannal végzek, amit beválllatam, jöhet a folytatás megint, mert abszolút nem emlékszem, csak egyetlen jelenetre abból a könyvből.
Enyhén szólva félek a kicsiktől, úgyhogy elkerülöm messze a Pireneusokat, a bentlakásos sulikat, szanatóriumokat, lepratelepeket. Mindent ;)

>!
Tilla
Lőrincz L. László: A kicsik

Ezen kívül csak egy könyvet olvastam Lőrincz L. Lászlótól: a Kéz a sziklán regénye 14 évesen került a kezembe, képtelen voltam letenni, egy reggel például úgy sétáltam az iskolába, hogy közben olvastam, csoda, hogy orra nem buktam.
Azóta nagyot fordult a világ, akkorát, hogy most nagyon nehezen birkóztam csak meg az író eme talán leghíresebb írásával. Nem elég már a minden fejezetet lezáró naaaagyon ütős végszó, hogy továbblendítsen az olvasásban, a sármos, macsó férfi főszereplők, akikbe beleszerelmesedhetek, a kizárólag csodaszép, férfiigéző női szereplők, hogy azonosulhassak velük, a kitalált lények, hogy elvarázsolódjak… szóval A Kicsik számomra megmérettetett és könnyűnek találtatott. Unottan olvastam a szereplők fejtegetéseit és az akciójeleneteket, nem érdekelt, ki hal meg, ki marad életben, ki kibe lesz szerelmes, vártam, hogy vége legyen. Azt hittem, kell az ilyen néha, a betűkből szőtt rágógumi, a könnyű nyári olvasmány, de ha az efféle könyveket jelent, akkor ezután inkább fojtogasson, kínozzon, húzzon víz alá súlyával minden kezembe vett könyv, boldogan vállalom.
E könyv jelenlegi 195 olvasója egy mondatot sem talált érdemesnek, hogy idézetként ide beírja, ez szerintem mindent elmond…

5 hozzászólás
>!
szeretemakönyveket
Lőrincz L. László: A kicsik

tök jó kis könyv ez: kikapcsol, nem tudod letenni és közben nagyon figyelsz nem-e dobolnak és futkosnak pici kis lábak valahol az ablakod alatt….:-)))

8 hozzászólás
>!
Thorpapa
Lőrincz L. László: A kicsik

Nagyon izgalmas, szórakoztató, könnyed kis könyv. Nem Laci bá nyomoz benne, ha nem tudósok. A szokásos expedíció ebből sem hiányozhat, és a 10 kicsi nigger fíling sem:) A vége is szuper, ámulat ámulat hátán, megint nem egyszerűen menekülnek meg a főhősök, és sok kérdés nyitva is marad, amit remélem megtudok a folytatásból, aminek mindjárt neki is állok.:)

17 hozzászólás
>!
Lunemorte MP
Lőrincz L. László: A kicsik

Sajnos a Kicsik nyomábant hamarabb olvastam,mint a Kicsiket. Ez a történet első kötete. Nagyon tetszett. Amikor megszólaltak a dobok,mindig kicsit rettegés fogott el. Nagyon bele tudom élni magam egyes könyvekbe. De csak a legjobbakba,és ez a mű közéjük tartozik szerintem. Ajánlom mindenkinek,aki egy kis kalandra és izgalomra vágyik! ;)

>!
diamondfox P
Lőrincz L. László: A kicsik

Én egyszerűen szólva is imádom az ilyen összeesküvés elmélet szagú történeteket. De tényleg! Mint a Da Vinci-kód, ahogy az egyházról mesél… itt meg egy magyar írótól kaptam egy olyan történet, mely azt boncolgatja, hogy biztos mi voltunk az első emberi egyedek a Földön?
Áh, nagyon szeretem az ilyet! Engem meggyőzött. Tipikus Lőrincz L. László könyv: érdekes cselekmény, megjegyezhetetlen nevű szereplők, rengeteg szereplő és a végén egy nagy csattanó. (Bár pont a vége miatt vontam le fél csillagot ezúttal)

>!
brena
Lőrincz L. László: A kicsik

A könyvre már nem emlékszem,de biztos jó volt,mert barátnőm (akkori lakótársam) még most is felemlegeti ,hogy másik bolygón voltam amíg olvastam,hiába szólt hozzám,a haját tépve várta fejezzem már be:))Pechére meg volt a köv. rész is:))))

>!
Nokimaki
Lőrincz L. László: A kicsik

Nekem nagyon bejött. Már az elején éreztem, hogy ez egy kicsit más lesz, mint amit a szerzőtől eddig megszoktam. És ez a másság nagyon jót tett neki. Egyes részeinél még az is eszembe jutott, hogy ez most olyan Kinges volt. A vége nem tetszett egyedül. Indokolatlanul sok volt az esemény, emiatt aztán kicsit kuszára sikerült. De még ezzel a kis bibivel együtt is ez volt eddig a legjobb könyv Lőrincz L. Lászlótól. Elolvasom a többi részt is, amint időm lesz rá.

>!
Habók P
Lőrincz L. László: A kicsik

Ez nagyon tetszett. Nem a bogarász benne a nyomozó, de a tudós kollektíva talán még ügyesebb is. És a „kicsik” igen jó ötlet. A humor pedig itt is remek.

>!
Judy_
Lőrincz L. László: A kicsik

Ez volt az első regény, amit Lőrincz L. Lászlótól olvastam. 14 éves koromban kaptam ajándékba. Egy nap alatt elolvastam, és azóta falom a szerző könyveit. De ez marad a kedvencem.


Népszerű idézetek

>!
Annie04

Az áldozat szó lágy volt és titokkal teli, a gyilkosság kegyetlen, és prózai. Mint egy enyhén pikáns ízű, rumos tortaszelet mellett egy rakás lószar.

>!
diamondfox P

– Érdekes – dünnyögte Gabriel. – Én még úgy tanultam az iskolában, hogy a Hold a Föld körül forog. Bár… őszintén szólva nemigen hittem el.
– Elavult elmélet – legyintett Karahan. – Ma már minden felvilágosult tudós tudja, hogy a holdat Allah szegezte az égre.

512. oldal

>!
csillagka P

Egon Jarvis nem volt beszari alak – ezt akárhányan tanúsíthatták.

(első mondat)

>!
Mychiyo

Meglátjátok, rendbe jön minden.
Nem jött rendbe.

353. oldal

>!
Mychiyo

A hold egy jókora meggyfa tetejére ült, és vigyorgó képpel bámult le rájuk.
Sokan állítják, hogy a barátságos égitest kedveli a hülyéket.

489. oldal

>!
Annie04

Dolgozni muszáj. Nem tudom, hallott-e róla, de egyszer hol, hol nem, két ember piszokul jól érezte magát, csakhogy az egyik nem tartotta be a hatósági előírásokat, és megdézsmálta Isten almafáját. Az Úr pedig azt a szigorú, másodfokon megfellebbezhetetlen határozatot hozta, hogy a bűnösöknek ezután arcuk verejtékével kell megkeresniük a kenyerüket. Nos, ezeknek a szerencsétleneknek vagyok a leszármazottja. Hozzájárul, hogy arcom verejtékével keressek néhány dollárt?

>!
csillagka P

Amikor a Lány visszajött, éppen szkanderoztak a másik asztalnál. Juan nem szerette ugyan az effajta erőfitogtatást, amely azonkívül, hogy zajjal jár, a verekedés lehetőségét is magában hordozza. Aki alul marad, hajlamos rá, hogy sporton kívüli eszközökkel vegyen elégtételt a vereségéért.

>!
csillagka P

Rajzolt nekik egy titokzatos követ, jó néhány titokzatos lábnyommal. Talán nem is akarta véglegesen becsapni őket – töprengett. – Talán néhány hét múlva…

>!
Viktória_Pap

Julia van der Haas eközben egyfolytában a piramist, és a környékét vizsgálta.
– Semmi – mondta aztán hirtelen. Maga is meglepődött, hogy olyannak hallja a hangját, mintha saját magával beszélgetne telefonon.- Jól hallanak engem? – kérdezte aztán rövid szünet után.
-Csak ha beszél – mondta Wauni.
– Egyem a szívét – sóhajtott az asszopny. – Van még néhány hasonló szellemesség a tarsolyában?

>!
Mychiyo

Karahan vigyorogva eligazgatta Waunin a takarót, majd a homlokának bökte a mutatóujját.
– Félrebeszél szegény.
– Maga beszél félre!
Ferguson odébb tolta Karahant és letelepedett Wauni ágya szélére.
– Hogy érzi magát, professzor?
Wauni sóhajtott egy nagyot.
– Úgy, mintha egy óriási borotvával hab nélkül végig borotváltak volna.
– Láza van?
– Csak ha Karahanra nézek.

430. oldal


A sorozat következő kötete

Kicsik-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…
Virág Emília: Tündérfogó
Buglyó Gergely: Oni – A néma város
Stephen King: A ragyogás
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Veres Attila: Odakint sötétebb
Szécsi Noémi: Finnugor vámpír
Rick Riordan: Neptunus fia
Karen Marie Moning: Új nap virrad