A ​gyilkos mindig visszatér 51 csillagozás

Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér

Lebilincselően izgalmas új könyvében a Szovjetunió városaiban öngyilkosságnak álcázott gyilkosságok történnek. A szálak a titokzatos keselyűhöz vezetnek.
Célja merénylet a főtitkár ellen.
– Elkaptalak, Ilmet – morogta vészjóslóan és megragadta a fehérszemű csuklóját. – Kandahár óta szerettem volna a szemedbe nézni…
– Nyugodtan belenézhetsz – lihegte a másik, és felhúzott térddel ágyékon rúgta Vainót. – Tudod, Heinaste, hogy mindig is jobb voltam nálad, és az is maradok! Szóval… nem robbantál fel? … Hazudott az a szaros kölyök! Így is jó! Legalább most biztos leszek a dolgomban!
Felnyögött, amikor Vaino nyitott tenyérrel a nyakára csapott. Pisztolya koppanva a padlóra hullott.
– Megöllek, Jaan!
– Én … téged, te …. rohadt. Hát nem.. döglöttél meg Afganisztánban?
Bár a tér szűk volt a verekedéshez, Ilmet értette a dolgát. Megragadta Vaino nyakát, felhúzta a térdét, hogy védje ágyékát, miközben másik kezével a kesztyűtartó felé nyúlt, hogy ahol a vadászkését tartotta.

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Gesta, Budapest, 2003
456 oldal · ISBN: 9638229845
>!
Pannon, Budapest, 1990
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955283

Kedvencelte 6

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
tündérrózsa
Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér

Már rég vágytam egy igazi, hamisítatlan Leslie L. Lawrence könyvre. Helyette belekezdtem egy Lőrincz L. Lászlóba. :P
Nem emlékszem, hogy ezt a könyvet régebben is olvastam-e tőle (valószínűleg igen, mert imitt-amott ismerős volt), de az biztos, hogy most kicsit nehezen akart beindulni. Már majdnem le is tettem, mondván, most talán mégsem erre van szükségem, hiszen eredetileg is inkább egy démonos, serpás, Himalájás, Blobzang rinpócsés történetet akartam. de amikor már épp úgy döntöttem, hogy inkább félbehagyom, hirtelen megjött hozzá a kedvem. Mert végre megtaláltam benne azt a stílust, amit annyira szeretek az írótól. Onnantól kezdve nem volt megállás, újra azt éreztem, mint sok más könyvénél, hogy végsőkig feszíti az idegeimet, és alig bírom kivárni, mi lesz a vége. Pedig valójában tudtam.
Nem lesz már kedvenc, mert néha azért kicsit hosszúnak találtam, de azért jó kis krimi ez.

>!
Justabookworm7
Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér

Egy kicsit csalódtam…. Nem, nem azzal volt a gond, hogy nem egy megszokott Lőrinc L. László mű, nem árt a változatosság, habár, azért érződött rajta a nagy káosz, ami jellemző szokott lenni. Sajnos azonban sok helyen teljesen érthetetlen volt, vagy inkább logika nélkülinek mondanám, és sok helyen pedig kifejezetten unalmas volt. Könnyed olvasmány, de nem nagyon olvastatja magát, és kicsit nehezen nyomon követhető az egész káoszos történet. Egyszer elolvasható volt, de nekem annyira nem jött be, voltak szálak, amik nem is nagyon illettek a történethez és magyarázatot sem igazán kaptunk mindig kielégítőt. Továbbá sok, túl sok felesleges köröket futottunk mindenfelé. Azért egyszer el lehet olvasni, de három és fél csillagnál többet nem nagyon tudtam rá adni semmiféle jóindulattal.

>!
Tarja_Kauppinen IMP
Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér

Végtelenszer újraolvasós, sokadszorra is letehetetlen. Nagyszerű szereplők, jó kis lepukkant szovjet hangulat. Aztán kölcsönadtam valakinek, azóta is visszaadja. Hová is tettem a távcsöves puskámat?!

>!
girlhu
Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér

Hónapok teltek el, amióta olvastam, de még mindig úgy tudok erre a könyvre tekinteni, mint az abszolút kedvenc krimi-thriller regényre. Vaino alakja nagyon a szívemhez nőtt, és azért egy eldugott zugban ott van Ilmet is, a fehérszemű :) Egy biztos: ezt még többször is el fogom olvasni.

>!
bodhibra
Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér

Abszolút a legjobb könyv, amit tőle olvastam, pedig messze nem ez az első. Ennek a műnek irodalmi értéke van. A hangulata nagyon megfogott. Rengeteg nyitott kérdés maradt bennem a történet elolvasása után is. Aki bármilyen plussz vagy háttérinformációt tud a regényről, írjon, mert nagyon érdekel.

>!
jehuka P
Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér

Szekrény rámolás közben akadtam rá, már nem is emlékeztem rá, hogy ilyenem is van… Aztán elolvastam, és csalódtam egy nagyot. Az egész egy nagy katyvasz volt, indokolatlan motivációkkal (miért akarták a liliputiak megölni a Főtitkárt? miért ment Ilmet Vaino után????) Sokszor unalmas volt, és a szereplők sem voltak túl szimpatikusak. Még a legjobban a „Fehér szemű férfi” karaktere tetszett a legjobban. Vaino unalmas volt, Zoltán és Erzsena pedig idegesítő. És valamiért nem tudtam kiverni a fejemből, hogy egyszer olvastam egy könyvet, a Sakál napjáról

>!
krlany I+SMP
Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér

Az első Lőrincz L. László könyvem a múlt századból. Annyira eltért a szokásos Leslie L. Lawrencektől, hogy először csak csodálkoztam, ugyanaz az író? Aztán kinőttem. De úgy emlékszem izgalmas volt, csak a hangulatával voltak bajaim.

>!
Péter_Szombati
Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér

Ez Lőrincz L. Lászlótól nem. Egyszerűen nem. Ennél sokkal okosabb, jobb, értékesebb műveket tud ő írni…

4 hozzászólás
>!
kanga021
Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér

Valahogy kevésbé fogott meg a történet, mint az eddigi könyvei.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Frei Tamás: A megmentő
Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája
Stieg Larsson: A kártyavár összedől
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
Mario Puzo: A szicíliai
Dan Brown: Angyalok és démonok
Eric Van Lustbader: Bourne fölénye
David Mitchell: Felhőatlasz
Steve Berry: Veszedelmes hazafiak