A ​föld alatti piramis (A föld alatti piramis 1.) 183 csillagozás

Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Samuel Nelson magánzsaru utálja, ha lefűrészelt csövű vadászpuskát fognak rá: ezúttal mégis ez történik. A következmény? Lélegzetelállítóan izgalmas hajsza egy titokzatos csecsemő után, akinek hosszában is vannak bordái a mellkasában; egy rejtélyes szkarabeusz filmvetítésbe kezd; a kis fekete kalapos belemászik a szemétládába, majd elhatározza, hogy megöli Nelsont; végül összeáll minden idők leghihetetlenebb régészeti expedíciója, hogy megkeresse a legendás föld alatti piramist.

Eredeti megjelenés éve: 1986

>!
Studium Plusz, Budapest, 2011
566 oldal · ISBN: 9786155054266
>!
Gesta, Budapest, 2001
456 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638229549
>!
Gesta, Budapest, 1997
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229268

3 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 34

Most olvassa 3

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

>!
sztinus
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Köszi @Chivas, úgy emlékszem Te ajánlottad.
Magamtól már sosem olvastam volna LLL könyvet. A vérfarkas kezemben volt gyerekkoromban, paráztam tőle.
Ez a történet viszont jópofa volt, meglepett a humora, a csavar valahol a 6. pálcika tàján, egyszóval èlveztem.

2 hozzászólás
>!
Lunemorte MP
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Ezúttal is azt kaptam Laci bácsitól, amit vártam. Izgalmas és mozgalmas történetet, nagyon összetett cselekményszálakat és humoros-tudományos megfogalmazást.
Hirtelen nem is tudom, melyik szereplő inkább a kedvencem : Samuel Nelson magánhekus vagy éppen Peter Szilágyi? Minden esetre mindkettejüket megkedveltem.

Vajon vannak-e más lények az univerzumban? Lehetséges-e bármilyen kapcsolat az idegenekkel vagy ez az egész csak mese habbal? Mi a valóság? Az álmok vagy az életnek hitt meseszövevény? Büszkék lehetünk-e emberi mivoltunkra vagy inkább tagadjuk meg származásunkat? Önmagunk tudunk-e maradni bizonyos helyzetekben? Létezik-e egyáltalán szerelem vagy ez is csak kitaláció?

Ez a kötet inkább tudományos jellegű, mint sci-fi, azonban az igazi fajtából. És a sok-sok negatív vélemény ellenére is kíváncsi vagyok a folytatásra!

3 hozzászólás
>!
pwz ISP
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Bájosan 80-as évek közepének magyar sci-fije! :) Egyben variációk egy témára LLL-től, aki két évvel később a „Nagy Folyómenti Civilizációk kialakulásának és fejlődésének külső segítséggel történő megvalósítására” írt egy másik sci-fi beütésű könyvet, az Üvöltő bika-t.
Ez valahogy jobban tetszett, beszippantott, na :D! Bár még keveset olvastam Laci bácsitól, de ez biztos ott van a legjobbjai között.
'Asszem, elő kell vennem a folytatást is, hiszen 2011-ben megírta A piramis gyermekei-t… :D

>!
Kozmosz Könyvek, Budapest, 1986
522 oldal · ISBN: 9632117034
4 hozzászólás
>!
mmária
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Érdekfeszítő, fordulatos és lebilincselő. Röviden így lehet jellemezni a könyvet. Akkor miért olvastam majdnem 1 évig? Elkezdtem, bealudtam és nem találtam. Beesett az ágy mögé, ahova elméletileg nem fér be semmi. Tök véletlenül találtam meg. Ez az 5. könyv, amit a szerzőtől olvastam, s más volt mint az eddigiek, de megfogott. Nekem szimpatikus Laci bácsi, s ezért a könyveit is nagyon szeretem, bár nem sokat olvastam. Én szívesen ajánlom ezt az alkotását másoknak is.

>!
PandaSára P
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Szerintem Lőrincz L. László legjobb könyve, fordulatos, könyv a könyvben. Igaz, hogy a két stílus nehezen elválasztható egymástól, és az ember nem is ilyennek képzeli a komoly tudósokat, valamint van pár furcsa dolog a könyvben, mégis nagyon olvasmányos, magával ragadó történet.
Sokoldalú könyv, belecsempészett az író valóságot, mesét, művészettörténetet, szerelmet, kalandot és krimit is.
A figurák nem túlzottan kidolgozottak, és néha kicsit lassúak a párbeszédek, de én élveztem az egész könyvet :)

>!
Blissenobiarella P
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Jó pár könyvét olvastam már Laci bácsinak, és magam is felfedeztem már azt, amit sokan gondolnak róla, hogy a könyvei nagyon egy kaptafára készülnek. Ezért, hogy őszinte legyek az újakat már nem is nagyon olvastam (mondjuk kb. az elmúlt 5 év termését).
Ezúttal egy 1986-os regényét vettem elő, különös kíváncsisággal, ugyanis sci-fit még nem nagyon olvastam tőle. (Csak A nagy kupola szégyenét, de attól nem dobtam magam hanyatt)
A történet nem indult túl szimpatikusan, ez a Nelson fiú kicsit idegesítő volt számomra a nagyképűségével meg a macsó dumáival, de ahogy a cselekmény beindult, és elkezdődik Renny könyve, teljesen magával ragadott. A „mese a mesében"/"könyv a könyvben” bár nem eredeti, de ennek a regénynek nagyon jót tett. Őszintén szólva ez a rész tetszett benne a legjobban, a többi sallang nem nagyon érdekelt.

Összegezvén a sztori nagyon jó, a kivitelezés néha kicsit gyengécske, de alapvetően egy szórakoztató könyv. Akik szeretik LLL könyveit, de ez valamiért kimaradt, azoknak mindenképpen ajánlom.

2 hozzászólás
>!
Nokimaki
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Ez volt az első olyan regény Laci bácsitól, amit nehezen tudtam letenni. Néha kicsit olyan „csillagkapus” érzésem volt olvasás közben, de ettől még nagyon élvezetes volt.

>!
HTimi2
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Életem első Lőrincz könyve, és itt megpecsélődött a sorsom!

>!
Hadriadri
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Eletem elso konyve tole . Nem volt kerdes ,hogy a tobbi konyvet elolvassam. De ez maradt szamomra a kedvec!

>!
madyson
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Számomra a legjobb könyv az írótól,bár a régebbiek közül mindet szeretem.Minden benne van amit szeretek:Egyiptom,régészet,kaland,csipetnyi sci-fi,leheletnyi romantikával fűszerezve.


Népszerű idézetek

>!
Lunemorte MP

Picsi-pacsi, aztán kilenc hónap múlva gyün a csomag.

29. oldal

>!
Lunemorte MP

Hiszen a mesék bennünk élnek gyerekkorunk óta!

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: mese
>!
Lunemorte MP

Nem akarok nagyképű lenni, de láthatóan úgy hatott rá a pillantásom, mint salátára a tavaszi napfény.

33. oldal

>!
Blissenobiarella

– Ha nem tudná, ez itt magánterület! Szigorúan tilos errefelé a mászkálás. Mit szólt volna, ha szó nélkül lelőjük, amikor átmászott a kerítésen?
– Attól tartok, hogy nem sokat.

V. Szethy

>!
Lunemorte MP

A kereszténység sem tudta kiszorítani az évezredes szokásokat, legfeljebb eredeti funkciójuk merült a semmibe.

2. kötet, 14. oldal

>!
Lunemorte MP

Úgy vigyorogtam, mint a kéményseprő, aki sonkát talált a kéményben.

37. oldal

>!
Lunemorte MP

Néha remegek a boldogságtól, máskor meg sírni tudnék a félelemtől, hogy talán én vagyok a kiválasztott.

89. oldal

>!
Blissenobiarella

A múmia azonban ekkor már gyolcsától némiképpen megfosztva hevert, és a papok csodálkozva tolongtak körülötte. Imu (lehet hogy más volt, de mi nevezzük csak így!) csontjai ugyanis nem olyanok voltak, mint a normális embereké. Sorrendben: feje nagyjából akkora volt, mint másoké, feje teteje azonban lapos, és lapos volt a tarkója is. Inkább hasonlított kockához, mint emberi fejhez. Vonásai finomak voltak, és agyának térfogata kisebb, mint a miénk. Kezei hosszúak, lábai rövidek voltak. A legcsodálatosabb azonban az volt, hogy bordái, amelyek szabadon maradtak, ahogy a halotti gyolcsot letépték róla, egészen mások voltak, mint a közönséges halandóké. Nemcsak szélességében keretezték a mellkast, hanem hosszában is.

III.Renny könyve


A sorozat következő kötete

A föld alatti piramis sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Scott Westerfeld: Behemót
George Mann: Mechanikus London
Vavyan Fable: Vakvágta
Cornelie C. G.: Érzelmi vírusveszély
Mark Lawrence: A Hazug kulcsa
Vladimír Páral: Kísértések Á-tól cettig
Brian Herbert – Kevin J. Anderson: A Dűne – Az Atreides-ház
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Dan Brown: Inferno