A ​föld alatti piramis (A föld alatti piramis 1.) 208 csillagozás

Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Samuel Nelson magánzsaru utálja, ha lefűrészelt csövű vadászpuskát fognak rá: ezúttal mégis ez történik. A következmény? Lélegzetelállítóan izgalmas hajsza egy titokzatos csecsemő után, akinek hosszában is vannak bordái a mellkasában; egy rejtélyes szkarabeusz filmvetítésbe kezd; a kis fekete kalapos belemászik a szemétládába, majd elhatározza, hogy megöli Nelsont; végül összeáll minden idők leghihetetlenebb régészeti expedíciója, hogy megkeresse a legendás föld alatti piramist.

Eredeti megjelenés éve: 1986

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kozmosz Fantasztikus Könyvek

>!
Studium Plusz, Budapest, 2011
566 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155054266
>!
Gesta, Budapest, 2001
456 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638229549
>!
Gesta, Budapest, 1997
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229268

3 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 37

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

>!
sztinus P
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Köszi @Chivas, úgy emlékszem Te ajánlottad.
Magamtól már sosem olvastam volna LLL könyvet. A vérfarkas kezemben volt gyerekkoromban, paráztam tőle.
Ez a történet viszont jópofa volt, meglepett a humora, a csavar valahol a 6. pálcika tàján, egyszóval èlveztem.

2 hozzászólás
>!
Lunemorte MP
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Ezúttal is azt kaptam Laci bácsitól, amit vártam. Izgalmas és mozgalmas történetet, nagyon összetett cselekményszálakat és humoros-tudományos megfogalmazást.
Hirtelen nem is tudom, melyik szereplő inkább a kedvencem : Samuel Nelson magánhekus vagy éppen Peter Szilágyi? Minden esetre mindkettejüket megkedveltem.

Vajon vannak-e más lények az univerzumban? Lehetséges-e bármilyen kapcsolat az idegenekkel vagy ez az egész csak mese habbal? Mi a valóság? Az álmok vagy az életnek hitt meseszövevény? Büszkék lehetünk-e emberi mivoltunkra vagy inkább tagadjuk meg származásunkat? Önmagunk tudunk-e maradni bizonyos helyzetekben? Létezik-e egyáltalán szerelem vagy ez is csak kitaláció?

Ez a kötet inkább tudományos jellegű, mint sci-fi, azonban az igazi fajtából. És a sok-sok negatív vélemény ellenére is kíváncsi vagyok a folytatásra!

3 hozzászólás
>!
klaratakacs +SP
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Régen rengeteg LLL könyvet olvastam, aztán ráuntam, mert gyakorlatilag valamennyi ugyanarra a kaptafára készült. Egy repüléssel töltött hétvégére választottam ezt könyvet és nem kellett csalódnom. Nem a megszokott kaptafa, hanem egy új ötlet, új szereplő Nelson személyében, a történet is érdekelt, élveztes volt Egyiptom világában kalandozni.

>!
Barbiianyuja P
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Szeretem Lőrincz L. László könyveit. Kicsit nehézkesen indult a mű. De a vége nekem kicsit sok volt, ezért a megvonás. Bár közben voltak kimondottan érdekes gondolatok. Renny nem nyerte el a szimpátiámat, de Szethy kimondottan kedves és szerethető szereplő volt. Kedveltem.
Nem tudom, miért számítottam egy rendkívüli történelmi felfedezésre illetve a szerző történész, egyetemi tanári mivoltja miatt a könyv olvasása miatt, hiszen a könyv egy regény, egy fantazma, vagy…

>!
pwz ISP
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Bájosan 80-as évek közepének magyar sci-fije! :) Egyben variációk egy témára LLL-től, aki két évvel később a „Nagy Folyómenti Civilizációk kialakulásának és fejlődésének külső segítséggel történő megvalósítására” írt egy másik sci-fi beütésű könyvet, az Üvöltő bika-t.
Ez valahogy jobban tetszett, beszippantott, na :D! Bár még keveset olvastam Laci bácsitól, de ez biztos ott van a legjobbjai között.
'Asszem, elő kell vennem a folytatást is, hiszen 2011-ben megírta A piramis gyermekei-t… :D

>!
Kozmosz Könyvek, Budapest, 1986
522 oldal · ISBN: 9632117034
4 hozzászólás
>!
Szelén
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Szerintem Lőrincz L. László legjobb könyve, fordulatos, könyv a könyvben. Igaz, hogy a két stílus nehezen elválasztható egymástól, és az ember nem is ilyennek képzeli a komoly tudósokat, valamint van pár furcsa dolog a könyvben, mégis nagyon olvasmányos, magával ragadó történet.
Sokoldalú könyv, belecsempészett az író valóságot, mesét, művészettörténetet, szerelmet, kalandot és krimit is.
A figurák nem túlzottan kidolgozottak, és néha kicsit lassúak a párbeszédek, de én élveztem az egész könyvet :)

>!
mmária
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Érdekfeszítő, fordulatos és lebilincselő. Röviden így lehet jellemezni a könyvet. Akkor miért olvastam majdnem 1 évig? Elkezdtem, bealudtam és nem találtam. Beesett az ágy mögé, ahova elméletileg nem fér be semmi. Tök véletlenül találtam meg. Ez az 5. könyv, amit a szerzőtől olvastam, s más volt mint az eddigiek, de megfogott. Nekem szimpatikus Laci bácsi, s ezért a könyveit is nagyon szeretem, bár nem sokat olvastam. Én szívesen ajánlom ezt az alkotását másoknak is.

>!
Blissenobiarella
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Jó pár könyvét olvastam már Laci bácsinak, és magam is felfedeztem már azt, amit sokan gondolnak róla, hogy a könyvei nagyon egy kaptafára készülnek. Ezért, hogy őszinte legyek az újakat már nem is nagyon olvastam (mondjuk kb. az elmúlt 5 év termését).
Ezúttal egy 1986-os regényét vettem elő, különös kíváncsisággal, ugyanis sci-fit még nem nagyon olvastam tőle. (Csak A nagy kupola szégyenét, de attól nem dobtam magam hanyatt)
A történet nem indult túl szimpatikusan, ez a Nelson fiú kicsit idegesítő volt számomra a nagyképűségével meg a macsó dumáival, de ahogy a cselekmény beindult, és elkezdődik Renny könyve, teljesen magával ragadott. A „mese a mesében"/"könyv a könyvben” bár nem eredeti, de ennek a regénynek nagyon jót tett. Őszintén szólva ez a rész tetszett benne a legjobban, a többi sallang nem nagyon érdekelt.

Összegezvén a sztori nagyon jó, a kivitelezés néha kicsit gyengécske, de alapvetően egy szórakoztató könyv. Akik szeretik LLL könyveit, de ez valamiért kimaradt, azoknak mindenképpen ajánlom.

2 hozzászólás
>!
bedeguar P
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

A mai kor kíváncsi embere szeretné megismerni a múltat. Ennek érdekében behatol mindenhová, ahol feliratokat, tárgyakat és elemezhető halottakat talál, hogy felboncolja, megröntgenezze, elolvassa azt, amit a halottak az istenek szemének szántak. De mi történik akkor, ha egy régész olyan feliratra bukkan, amit neki írtak, és használati útmutatást kap pár ezer évvel ezelőttről?
Senki más nincs útjában, csak a törvény, a bürokrácia, és egy idő után a maffia.
Minden régészprofesszor Indiana Jones-szá válik, ha elég érdekes a lelet, és szerencsére A Föld alatti piramis ugyanolyan izgalmas, mint Indy kalandjai. Sokkal gagyibbra számítottam, nagyon kellemes meglepetés volt.

3 hozzászólás
>!
klau0411
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Én faltam ezt a könyvet. Az első oldaltól kezdve lekötötte a figyelmemet, izgalmas volt, érdekes, alig vártam, hogy olvashassam, szó szerint repültek az oldalak.
A történet szépen ívelt felfelé, és bár voltak részek, amikor már elvesztem, kinek a fejében is vagyunk, de könnyen visszataláltam a fő vonalra. Ami meglepett, milyen hirtelen váltottunk valóságból sci-fire, de ha belegondolok, ez is fel volt építve rendesen. A vége nagyon meglepő volt nekem, de ennek így kellett lennie. Így nincs hiányérzetem a történettel kapcsolatban. Engem megvett ez a könyv. Kíváncsi vagyok a folytatására is.


Népszerű idézetek

>!
Lunemorte MP

Hiszen a mesék bennünk élnek gyerekkorunk óta!

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: mese
>!
Lunemorte MP

Picsi-pacsi, aztán kilenc hónap múlva gyün a csomag.

29. oldal

>!
Lunemorte MP

Nem akarok nagyképű lenni, de láthatóan úgy hatott rá a pillantásom, mint salátára a tavaszi napfény.

33. oldal

>!
Blissenobiarella

– Ha nem tudná, ez itt magánterület! Szigorúan tilos errefelé a mászkálás. Mit szólt volna, ha szó nélkül lelőjük, amikor átmászott a kerítésen?
– Attól tartok, hogy nem sokat.

V. Szethy

>!
Lunemorte MP

A kereszténység sem tudta kiszorítani az évezredes szokásokat, legfeljebb eredeti funkciójuk merült a semmibe.

2. kötet, 14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kereszténység
>!
Lunemorte MP

Úgy vigyorogtam, mint a kéményseprő, aki sonkát talált a kéményben.

37. oldal

>!
Blissenobiarella

A múmia azonban ekkor már gyolcsától némiképpen megfosztva hevert, és a papok csodálkozva tolongtak körülötte. Imu (lehet hogy más volt, de mi nevezzük csak így!) csontjai ugyanis nem olyanok voltak, mint a normális embereké. Sorrendben: feje nagyjából akkora volt, mint másoké, feje teteje azonban lapos, és lapos volt a tarkója is. Inkább hasonlított kockához, mint emberi fejhez. Vonásai finomak voltak, és agyának térfogata kisebb, mint a miénk. Kezei hosszúak, lábai rövidek voltak. A legcsodálatosabb azonban az volt, hogy bordái, amelyek szabadon maradtak, ahogy a halotti gyolcsot letépték róla, egészen mások voltak, mint a közönséges halandóké. Nemcsak szélességében keretezték a mellkast, hanem hosszában is.

III.Renny könyve

>!
Lunemorte MP

Néha remegek a boldogságtól, máskor meg sírni tudnék a félelemtől, hogy talán én vagyok a kiválasztott.

89. oldal


A sorozat következő kötete

A föld alatti piramis sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cathrin Smith: Eredet
Steven Saylor: A hét csoda
Wilbur Smith: A folyó istene
Renée Holler: Mentsük meg a fáraót!
Fabian Lenk: Összeesküvés a Holtak Városában
Harrison Fawcett: A Katedrális harcosai
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Holden Rose: A fáraó jogara
George Mann: Mechanikus London
Estelle Brightmore: 13. napon