A ​föld alatti piramis (A piramis 1.) 239 csillagozás

Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Samuel Nelson magánzsaru utálja, ha lefűrészelt csövű vadászpuskát fognak rá: ezúttal mégis ez történik. A következmény? Lélegzetelállítóan izgalmas hajsza egy titokzatos csecsemő után, akinek hosszában is vannak bordái a mellkasában; egy rejtélyes szkarabeusz filmvetítésbe kezd; a kis fekete kalapos belemászik a szemétládába, majd elhatározza, hogy megöli Nelsont; végül összeáll minden idők leghihetetlenebb régészeti expedíciója, hogy megkeresse a legendás föld alatti piramist.

Eredeti megjelenés éve: 1986

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kozmosz Fantasztikus Könyvek

>!
Studium Plusz, Budapest, 2011
566 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155054266
>!
Gesta, Budapest, 2001
456 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638229549
>!
Gesta, Budapest, 1997
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638229268

3 további kiadás


Enciklopédia 5


Kedvencelte 45

Most olvassa 1

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 36


Kiemelt értékelések

Kiss_Julianna>!
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Ez volt az első könyvem, L.L.L.-tól amit a saját nevén írt. Tudom ezek fantasztikus könyvek, ezért nem is vonzott nagyon. A véleményem most sem változott. Nem az én stílusom. Voltak részek ami megfogott, pl, Renny könyve, de a többi nagyon nem az én világom. Lehet másik könyvvel kellett volna kezdenem? Nem tudom. Talán majd egyszer…

8 hozzászólás
Lunemorte P>!
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Ezúttal is azt kaptam Laci bácsitól, amit vártam. Izgalmas és mozgalmas történetet, nagyon összetett cselekményszálakat és humoros-tudományos megfogalmazást.
Hirtelen nem is tudom, melyik szereplő inkább a kedvencem : Samuel Nelson magánhekus vagy éppen Peter Szilágyi? Minden esetre mindkettejüket megkedveltem.

Vajon vannak-e más lények az univerzumban? Lehetséges-e bármilyen kapcsolat az idegenekkel vagy ez az egész csak mese habbal? Mi a valóság? Az álmok vagy az életnek hitt meseszövevény? Büszkék lehetünk-e emberi mivoltunkra vagy inkább tagadjuk meg származásunkat? Önmagunk tudunk-e maradni bizonyos helyzetekben? Létezik-e egyáltalán szerelem vagy ez is csak kitaláció?

Ez a kötet inkább tudományos jellegű, mint sci-fi, azonban az igazi fajtából. És a sok-sok negatív vélemény ellenére is kíváncsi vagyok a folytatásra!

3 hozzászólás
sztinus>!
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Köszi @Chivas, úgy emlékszem Te ajánlottad.
Magamtól már sosem olvastam volna LLL könyvet. A vérfarkas kezemben volt gyerekkoromban, paráztam tőle.
Ez a történet viszont jópofa volt, meglepett a humora, a csavar valahol a 6. pálcika tàján, egyszóval èlveztem.

2 hozzászólás
klaratakacs P>!
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Régen rengeteg LLL könyvet olvastam, aztán ráuntam, mert gyakorlatilag valamennyi ugyanarra a kaptafára készült. Egy repüléssel töltött hétvégére választottam ezt könyvet és nem kellett csalódnom. Nem a megszokott kaptafa, hanem egy új ötlet, új szereplő Nelson személyében, a történet is érdekelt, élveztes volt Egyiptom világában kalandozni.

Eftímea>!
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Ahogy húsz éve, most is elvarácsolt az ókori Egyiptom csodája,a fáraók világa, a piramisok rejtéje.
Samuel Nelson akaratán kívül, a maffia „kérésére” csöppen bele az eseményekbe, amik egyszerre fantasztikusak és ijesztőek. A lehetősége annak, hogy az emberiség újra kapcsolatba kerüljön földön túli civilizációval egy felől izgalmas, más felől rémisztő. Mi van, ha a békésnek hitt idegenek invázióra készülnek, és azzal, hogy Imu fiát útnak indítják, elindítják az emberiséget a pusztulás útján. Mégis megbabonázza őket a lehetősége annak, hogy ők legyenek az úttörői ennek a vállalkozásnak.
Ahogy régen, spoiler
Ennyi év elteltével is elgondolkodtat a lehetősége, mi van, ha nem vagyunk egyedül…

2 hozzászólás
trombitang >!
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

A legmegfelelőbb „csalétek” kamaszok számára, ha az olvasást akarjuk megszerettetni velük.

2 hozzászólás
pwz I>!
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Bájosan 80-as évek közepének magyar sci-fije! :) Egyben variációk egy témára LLL-től, aki két évvel később a „Nagy Folyómenti Civilizációk kialakulásának és fejlődésének külső segítséggel történő megvalósítására” írt egy másik sci-fi beütésű könyvet, az Üvöltő bika-t.
Ez valahogy jobban tetszett, beszippantott, na :D! Bár még keveset olvastam Laci bácsitól, de ez biztos ott van a legjobbjai között.
'Asszem, elő kell vennem a folytatást is, hiszen 2011-ben megírta A piramis gyermekei-t… :D

>!
Kozmosz Könyvek, Budapest, 1986
522 oldal · ISBN: 9632117034
4 hozzászólás
Barbiianyuja>!
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Szeretem Lőrincz L. László könyveit. Kicsit nehézkesen indult a mű. De a vége nekem kicsit sok volt, ezért a megvonás. Bár közben voltak kimondottan érdekes gondolatok. Renny nem nyerte el a szimpátiámat, de Szethy kimondottan kedves és szerethető szereplő volt. Kedveltem.
Nem tudom, miért számítottam egy rendkívüli történelmi felfedezésre illetve a szerző történész, egyetemi tanári mivoltja miatt a könyv olvasása miatt, hiszen a könyv egy regény, egy fantazma, vagy…

Paulina_Sándorné P>!
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Izgalmas történetet kaptam az író „másik” tollából. Két szál, mely egyszer összeért, könyv a könyvben. Izgalmas, fordulatos a történet. Samuel szimpatikus volt spoiler A piramosokkal kapcsolatos teóriák, gondolatok, történetek, mindig is megfogtak, érdekeltek. Ezzel a történettel is egy változatot kaptam a legendára. Egyiptom és az spoiler elgondolása tetszett, hiszen a mai napig nem tudjuk az igazat. Szilágyi professzort a régészcsapattal együtt szimpatikusnak találtam, jó munkájuk van.

mmária>!
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Érdekfeszítő, fordulatos és lebilincselő. Röviden így lehet jellemezni a könyvet. Akkor miért olvastam majdnem 1 évig? Elkezdtem, bealudtam és nem találtam. Beesett az ágy mögé, ahova elméletileg nem fér be semmi. Tök véletlenül találtam meg. Ez az 5. könyv, amit a szerzőtől olvastam, s más volt mint az eddigiek, de megfogott. Nekem szimpatikus Laci bácsi, s ezért a könyveit is nagyon szeretem, bár nem sokat olvastam. Én szívesen ajánlom ezt az alkotását másoknak is.


Népszerű idézetek

Chöpp P>!

– Mondd, apa, Imu tanító?
– Lehetséges, kisfiam…
– Mert mindig magyaráz. És engem sohasem kérdez.
– Te nem szoktál beszélni hozzá?
– Dehogynem szoktam!
– És ő?
– Hát… nem mindig figyel oda. Csak mondja a magáét. Ezért is gondoltam, hogy tanító.

174-175. oldal II. Kötet

Chöpp P>!

Biztos, ami biztos, kutyaharapás ellen legjobb a 38-as Smith and Wesson.

197. oldal II. Kötet

Lunemorte P>!

Picsi-pacsi, aztán kilenc hónap múlva gyün a csomag.

29. oldal

Lunemorte P>!

Nem akarok nagyképű lenni, de láthatóan úgy hatott rá a pillantásom, mint salátára a tavaszi napfény.

33. oldal

Kszenyija_Csernisova>!

Az emberiség ugyanis arról nevezetes, hogy a büdös életben semmiből nem képes tanulni. Sehol és semmikor!

Kapcsolódó szócikkek: emberek · emberi természet
Lunemorte P>!

Hiszen a mesék bennünk élnek gyerekkorunk óta!

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: mese
Chöpp P>!

A papok kitúrták a fáraót és embereit a hatalomból. Bocsássátok meg közönségességemet, de úgy látszik, Amenhotep vizelni is csak akkor mehetett, amikor a főpap engedélyt adott rá.
Hogy beletörődött-e Amenhotep fáraó a helyzetébe, arra az egyiptomi urak nem tudtak választ adni. Én azonban azt gondolom, hogy aligha. Csak hát a történet is azt mondja, hogy hiába állsz ki Korinthosz szélére ellenszélben, amely Helleszpontosz felől fúj; ha szembe köpsz vele, arcodba veri saját nyáladat, ha pedig könnyítesz magadon, behugyozod a sarudat.

125. oldal I. Kötet (Kozmosz Könyvek, 1986)

Blissenobiarella>!

– Ha nem tudná, ez itt magánterület! Szigorúan tilos errefelé a mászkálás. Mit szólt volna, ha szó nélkül lelőjük, amikor átmászott a kerítésen?
– Attól tartok, hogy nem sokat.

V. Szethy

kolika P>!

Ha hülyékkel van összezárva az ember, meg kell szoknia, hogy úgy is viselkednek. A majmoktól senki sem veszi rossz néven, ha grimaszokat vágnak a látogatókra vagy hozzávágják a sárgarépát az állatkertben!

2 hozzászólás
Blissenobiarella>!

A múmia azonban ekkor már gyolcsától némiképpen megfosztva hevert, és a papok csodálkozva tolongtak körülötte. Imu (lehet hogy más volt, de mi nevezzük csak így!) csontjai ugyanis nem olyanok voltak, mint a normális embereké. Sorrendben: feje nagyjából akkora volt, mint másoké, feje teteje azonban lapos, és lapos volt a tarkója is. Inkább hasonlított kockához, mint emberi fejhez. Vonásai finomak voltak, és agyának térfogata kisebb, mint a miénk. Kezei hosszúak, lábai rövidek voltak. A legcsodálatosabb azonban az volt, hogy bordái, amelyek szabadon maradtak, ahogy a halotti gyolcsot letépték róla, egészen mások voltak, mint a közönséges halandóké. Nemcsak szélességében keretezték a mellkast, hanem hosszában is.

III.Renny könyve


A sorozat következő kötete

A piramis sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cathrin Smith: Eredet
Guillaume Musso: Holnap
Dan Brown: Eredet
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István: A körző titka
George Mann: Mechanikus London
Estelle Brightmore: 13. napon
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
David Mitchell: Felhőatlasz
J. R. dos Santos: Életjel
James Rollins: Káosz