A ​Vidra-öböl 9 csillagozás

Relaxációs mesekönyv
Lori Lite: A Vidra-öböl

E kedves mesekönyv hősei, a kis sellő és a vidrák megtanítják gyermekünknek a mélylégzés helyes technikáját, melynek segítségével gyorsan megnyugtathatja magát, hatékonyan csökkentheti szorongását, dühét, sőt, még az átélt fizikai fájdalom intenzitását is.

„A mélylégzés az egyik legegyszerűbb relaxációs gyakorlat. Stresszes, szorongáskeltő helyzetekben hajlamosak vagyunk szaporán és felszínesen lélegezni, amivel fenntartjuk feszült állapotunkat. Ha gyermekünk elsajátítja a lassú ütemű mélylégzést, könnyebben meg tud majd nyugodni, képes lesz uralni szorongását és agresszióját.”

Dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus

„Gyógypedagógusként autista, Asperger-szindrómás és más speciális szükségletű gyerekekkel dolgozom, akiknek komoly nehézséget okoz az érzelmeik szabályozása. Lori Lite könyvei óriási segítséget jelentenek számomra. A gyerekek rendszeresen használják a légzéstechnikákat, amikor szoronganak vagy dühösek. Köszönöm!”

K. M. Checo gyógypedagógus

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2014
28 oldal · ISBN: 9786155281204

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Molymacska P
Lori Lite: A Vidra-öböl

Lori Lite: A Vidra-öböl Relaxációs mesekönyv

Alapvetően a relaxációs mese hívószó keltette fel a figyelmemet, meg a gyönyörű borító. Nem igazán tudtam elképzelni, hogy ebből tényleg jó mese lesz (és nem is egy átlagos mese) de nagyon örülök neki, hogy elolvastam.
A mesének nincs igazán története, ahogyan egy relaxációs CD-nek se. Nem ez a lényeg. Hanem a nyugalom, a víz, a problémák megoldása. Ahogy olvastam, a nyugodtságot keltő képek (a pasztellszínekkel, és a kellemes kékséggel) én is egy picit megnyugodtam a légzésgyakorlat nélkül is. Emellett a vissza-visszatérő figyelmeztetések a légzésre, illetve maga a tenger és a hullámzás megjelenítése is számomra sokat segített a nyugalom elérésében. Kicsit úgy éreztem, mintha én is a tenger mellett lennék az édes vidrákkal, és együtt napozhatnánk teljes boldogságban.
Nem tudom, ez a könyv mennyire válik be a gyerekeknél. Lehet, hogy van, akinél nem, de ha a szülő és a gyerek közösen relaxál, akkor lehet, van értelme. Mindenesetre nagyon szép kiadás, a szövege is kellemes,és remélem több hasonló könyvvel is találkozhatok majd.

>!
Lisie87 P
Lori Lite: A Vidra-öböl

Lori Lite: A Vidra-öböl Relaxációs mesekönyv

A polipos jobban tetszett, ezt inkább mesefilmben, nyugtató zenével és kedves hangú mesélővel tudnám elképzelni. Amúgy nagyon nyugis, remélem hatásos lesz! ^^

>!
Zsuzsanna_Makai
Lori Lite: A Vidra-öböl

Lori Lite: A Vidra-öböl Relaxációs mesekönyv

0.5 izgalomfaktoros mese arròl, h hanyatt fekszenek ès lèlegeznek.

>!
Niki_
Lori Lite: A Vidra-öböl

Lori Lite: A Vidra-öböl Relaxációs mesekönyv

Míg A dühös polip velősebb „témát” boncolgatott -a dühkitörést és annak kezelését-, addig A Vidra-öböl csak burkoltan utal a szorongásra és az agresszióra. Igazából maga a könyvecske a hasi légzéstechnikát mutatja be és csak kb. egy sor erejéig említi a történet főszereplő sellőlánya, hogyha mérges vagy fél, akkor is próbál így lélegezni és ennek köszönhetően hamar elmúlik a dühe vagy a félelme.
Na de visszatérve a kérdéshez, aranyos könyvecske. Továbbra se nagy extra, az illusztráció, mint az előző kötetnél, de aranyos.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2016/04/lori-lite-vidra-obol.html

>!
TiszlaviczMarcsi IP
Lori Lite: A Vidra-öböl

Lori Lite: A Vidra-öböl Relaxációs mesekönyv

A miértet hiányoltam, miért is jó ez, mármint a mesébe beleszőve. De hasznos könyv, kicsiknek megfelel.


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Az elveszett vidra
Fekete István: Lutra
Gera Pál – Hanga Zoltán – Kemenes Ildikó – Lanszki József – Nagy Dénes – Nechay Gábor – Sós Endre: A vidra múltja, jelene, jövője
Gera Pál: Vidrasors
Gera Pál: Vidrák és emberek
Váradi B. László: Luca – a megmentett vidra
Gera Pál: Ciánméreg és vidravédelem
Walt Disney – Arielle, a kis hableány
Harriet Muncaster: Holdas Hanna nyaralni megy
A kis hableány