A ​dühös polip 22 csillagozás

Relaxációs mesekönyv
Lori Lite: A dühös polip

A ​kis polip megtanulja, hogyan nyugtassa meg magát, amikor nagyon dühös. A progresszív izomrelaxácó – melyet e mesekönyvből könnyedén és élvezettel sajátíthat el gyermekünk – ellazítja a testet és lecsendesíti az elmét. Alkalmazása hatékonyan csökkenti a stresszt, a szorongást és az agressziót, a gyermek képes lesz uralni nehéz érzéseit, és könnyebben elalszik.

„Szülőként, pedagógusként – bármennyire is szeretnénk – nem óvhatjuk meg gyermekeinket minden stressztől, szorongástól. Abban segíthetünk nekik, hogy hatékony megküzdési stratégiákat dolgozzanak ki a nehéz helyzetekre. A progresszív izomrelaxáció módszere azon alapszik, hogy érzelmi tónusunk és izomtónusunk között kapcsolat van: ha a testünk ellazul, a lelkünk is követni fogja. Ezt a technikát tanítja meg e kedves mesekönyv, amely kis lépésekben, játékosan juttatja el a gyermeket a relaxáció élményéhez.”
Dr. Kádár Annamária, pszichológus, egyetemi adjunktus

„Nélkülözhetetlen könyv mindenkinek, akinek… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2014
28 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155281198

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Chöpp
Lori Lite: A dühös polip

Lori Lite: A dühös polip Relaxációs mesekönyv

Juditka kipróbálta. Megroppant a nyaka. ;)
Viccen kívül: a gyerekek még fogékonyak. Könnyen és gyorsan – nem utolsó sorban – mesével, játékosan megtanulhatják a relaxációt és érzelmeik kezelését. Hasznos olvasmány.

4 hozzászólás
>!
Lisie87 P
Lori Lite: A dühös polip

Lori Lite: A dühös polip Relaxációs mesekönyv

Tesóm gyerekei fogják kapni Karácsonyra, mivel kíváncsi voltam milyen így gyorsan a magamévá tettem.
A rajzok szépek és aranyosak. Szerintem cuki a polip és vicces nézni, ahogy relaxál és megfeszítgeti a testrészeit! :D Arra emlékeztetett, amikor jóga óra végén a relaxációhoz készülünk és ugyanígy megfeszítjük a lábunkat, karunkat, törzsünket, izmainkat, majd jólesően elengedjük. Szerintem nagyon hasznos lehet ez a gyerekeknél is, akik fogékonyak erre. Nemcsak a dühkezelésre, hanem az idegrendszer megnyugtatására. Sokszor elfeledkezünk róla, hogy mennyire fontos a légzés, elengedhetetlen a szellemi, lelki és testi egészségünkhöz!

12 hozzászólás
>!
Gabye
Lori Lite: A dühös polip

Lori Lite: A dühös polip Relaxációs mesekönyv

Atyaisten O.o..Ezmiezezmi???..Az egyetlen pozitívum a színes képek..És ennyi..A többi merő ellentmondás és képzavar..Relaxációs és mesekönyv?? Egy polip amint megfeszíti a lábujjait, meg a csípőjét, és nyakát, kezét estébé???? Rendben van hogy gyerekeknek készült, de jó lenne ha nem nézné őket a könyv hülyének. Ha már az a cél hogy végigvezetik őket a relaxáción – ami eleve nem tudom mennyire lehetséges egy gyerek esetében, aki az esetek legnagyobb százalékában sajtkukac szindrómában szenved és még az olvasás alatt is ficereg, nemhogy nyugodtan lefekszik, megfeszít, kilélegez ááááhhhhh..Na de tekintsünk el ettől..Szóval miért nem lehetett ezt egy olyan közegbe, olyan élőlénnyel/mesealakkal akármivel, aminek ténylegesen megvannak a felsorolt testrészei, és urambocsá még ki és belélegez! És akkor azon már csak picit megemeltem a szemöldököm, hogy a relaxációs gyakorlatokat végző polipról készült rajz, amint épp kilélegez és ellazul minden második oldalon hajszálpontosan ugyanaz, megismételve kb. 5-ször. Biztos vágni kellett a költségeken, így nem jutott már több rajzra :-x Nekem viszont ez így olyan kevés volt mint egy polippuki. Maximalista vagyok fene a pofámat!
@zsorzsi köszönöm, egy élmény volt, ezek után még jobban fogom értékelni a valódi mesekönyveket!
Update: közben elgondolkoztam, és kapott plusz fél csillagot, mert bizony mire a végére értem, nekem is relaxálnom kellett, hogy megtépázott idegeim lehiggadjanak és elhalt agysejtjeimből párat visszanyerjek..

8 hozzászólás
>!
tschilla
Lori Lite: A dühös polip

Lori Lite: A dühös polip Relaxációs mesekönyv

Hát. Nem tudom elképzelni, hogy egy kisebb gyerek végig tudja csinálni ezeket a gyakorlatokat. Nem tartom rossznak a koncepciót, tanítsuk meg a gyereket, hogyan tudja magát lenyugtatni, nyilván ezért is vettem meg, de azért erős kétségeim vannak, hogy gyakorlati haszna is van ennek a kiadványnak. Sőt. Olvasás közben engem enyhén idegesít ez a mese XD

>!
zsorzsi
Lori Lite: A dühös polip

Lori Lite: A dühös polip Relaxációs mesekönyv

A rajzok tetszenek! Elhiszem, hogy egy gyermek számára nagyon hasznosak lehetnek a leírtak. Nem titkoltan rendelkezem is némi elfogultsággal a nyolc-, esetleg tízkarú tengermélyi lények iránt, de hogy pont egy polip fújja-szívja ki-be a levegőt… O_O

12 hozzászólás
>!
PTJulia P
Lori Lite: A dühös polip

Lori Lite: A dühös polip Relaxációs mesekönyv

Érthetően, követhetően írja le egy dühkitörés, hiszti okait és körülményeit. Az erre tanított relaxációs technika is jó, érthető. Sajnos nálunk a hiszti pillanatában nem működik, a kicsi még túl kicsi hozzá, a nagy pedig nem képes ilyenkor ellazulni, vagy követni egy utasítást, hogy ehhez eljusson. Azért olvasgatjuk, és nyugalmi állapotban gyakoroljuk, hátha egyszer végszükségben is bekattan.

>!
Jeffi P
Lori Lite: A dühös polip

Lori Lite: A dühös polip Relaxációs mesekönyv

A rajzok írtó cukik, bár vicces, hogy a lazítós rajz mindig ugyanaz, úgyhogy igazándibóül minden második kép a vége felé ugyanaz :D
A polip jópofa és cuki, és annak ellenére, hogy a sellő olyanokat kér tőle, amit normál esetben egy polip nem tudna teljesíteni, azért megteszi. Végtére is mese, itt biztosan a kéz-láb-csípő és levegővétel a víz alatt teljesen normális egy poliptól, meg az óceántól…
A sellő mondjuk valami mutáns faj tagja, mert tündér szárnyai vannak, úgyhogy nem tudom szegény végül hogy marad életben a víz alatt, és mire szolgál a szárnya :D Viszont a homlokráncoló polip tényleg haláli :D
A könyv hasznosságát én nem tudom lemérni. Hulla nyugodtan indultam neki és még mindig nyugodt vagyok, tehát nem húzott fel, tehát nem antirelaxációs ez biztos. Az elején nem értettem a kép-szöveg kapcsolást, amikor a polip sziklakertjére nézünk, és kis kagylóhalom, és a szöveg szerint abban szokott reggelizni… wtf?
Köszönet a könyv olvasási élményéért @zsorzsi -nak és @Gabye -nak :D

4 hozzászólás
>!
Niki_
Lori Lite: A dühös polip

Lori Lite: A dühös polip Relaxációs mesekönyv

Mely korosztálynak szól leginkább A dühös polip?: leginkább az óvodás és a kisiskolás korosztálynak. Ha egy szülő azt tapasztalja a gyermekénél, hogy nem tudja a dühét levezetni, kontrollálni, akkor szerintem próbáljon szerencsét ezzel a könyvvel, hátha. Veszíteni valója nincs, de azért csodára se számítson. De mégis: hátha segít.

Mi az, ami tetszett nekem a könyvben?: maga a kis történet aranyos. Adva van a polipunk, aki ha méregbe gurul, akkor mindig tintafelhő veszi körül és nem tud ezzel mit kezdeni. Aztán egy napon megpillantja őt a felhő közepén egy kis sellőlány és megtanítja neki, hogy a relaxáció segítségével hogyan tudja megnyugtatni magát. A polip végigcsinálja a gyakorlatokat, majd a végén azt tapasztalja, hogy elszállt a mérge, kitisztult a fejecskéje és mindent pozitívabban lát.
Én nem szoktam relaxálni, de ettől függetlenül úgy érzem, hogy a légzéstechnika elsajátításával tényleg lehetőség nyílhat arra, hogy a gyerekek lenyugodjanak és tisztábban lássák az adott eseményt. Már ha persze hajlandóak együttműködni a szülőkkel és végigcsinálni velük a gyakorlatokat.

Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2016/02/lori-lite-duhos-polip.html

>!
Zsuzsanna_Makai
Lori Lite: A dühös polip

Lori Lite: A dühös polip Relaxációs mesekönyv

Olyan relaxálós volt, hogy majdnem elaludtam rajta.
Mármint nem vennék meg egy olyan könyvet a gyerekemnek, ami arról szól, h feküdj hanyatt, vegyél mély levegőt, fújd ki.

1 hozzászólás
>!
Szanya
Lori Lite: A dühös polip

Lori Lite: A dühös polip Relaxációs mesekönyv

Szorongás, düh, tehetetlenség, harag, rémület, agresszió…

Melyik kisgyerek (sőt felnőtt) ne szembesülne az alábbi fogalmakkal nap, mint nap. Lori Lite könyve nem csak a düh fizikai tüneteinek felismerésére tanít meg, de a relaxációs technikáknak köszönhetően segít újra tisztán gondolkodni, testünket és érzéseinket uralni. Mert bizony lehiggadni nem is olyan egyszerű és még az ovisoknak is jól jöhet, ha ismerik a megfelelő technikákat, légzőgyakorlatokat, melyek mesébe burkolva, szórakoztatva segítenek visszanyeri az önuralmunkat.

A felnőttek számára is hasznos technikát bemutató könyvvel először egy óvodai gyakorlat során találkoztam és már akkor tudtam, hogy ez egy must have minden tudatos szülő, pedagógus könyvtárában. Persze lehet kötekedni, hogy hogyan feszíti meg a sellő, meg a polip a lábát, de a lényeg az allegorikusság, a fejünk fölött gyülekező sötét (tinta)felhők messzire száműzése. Csak pár oldal ez a kis könyv, az illusztrációk sem a legszebbek, de hát kit érdekel, ha működik, ha a tomboló és romboló gyereket is sikerrel lecsillapítja? Kötelező beszerezés hisztikre, dührohamokra, de akár még a grumpy cat kolléga megajándékozására is ideális!


Népszerű idézetek

>!
Jeffi P

A polip barlangja előtt éppen ekkor úszott el egy kis sellő, aki meglátta a harag és tehetetlenség fekete tintafelhőjét, és megállt, hogy megkérdezze a poliptól, mi a baj.

Lori Lite: A dühös polip Relaxációs mesekönyv


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Arielle és Picur
Walt Disney – Arielle, a kis hableány
Harriet Muncaster: Holdas Hanna nyaralni megy
A kis hableány
Hans Christian Andersen: A kis hableány
Amy Sky Koster: Ariel és a nagyra nőtt csecsemő
Lisa Papademetriou: Ráni a Sellő-öbölben
Kérem szépen!
Walt Disney – A kis hableány és a tengerben élő állatok
Walt Disney – Arielle, a kis hableány – Ficánka és a bűvös virág