A ​csali 103 csillagozás

Loreth Anne White: A csali

Visszakaphatod-e ​az elrabolt életed?

Tizenkét évvel ezelőtt Sarah Bakert elrabolta és számtalanszor megerőszakolta a Watt Lake-i gyilkos. Hónapokat töltött a férfi fogságában, de végül sikerült megszöknie. A sorozatgyilkost elfogták, Sarah azonban mindenét elvesztette: a férjét, a lányát, az egész életét.
A poszttraumás stresszel küszködő Sarah Olivia West néven lel menedéket a Broken Bar Ranchen, ahol a sebei végre gyógyulni kezdenek. Az egykori nyomozásban résztvevő rendőrök egyikének azonban meggyőződése, hogy nem a valódi Watt Lake-i gyilkost tartóztatták le. Csapdát állít a tettesnek, és idővel újabb holttestet fedeznek fel. Oliviának szembe kell néznie a lehetetlennel – elképzelhető, hogy a mészáros visszatér, hogy befejezze, amit elkezdett?

Amikor a közelítő tél elszakítja a külvilágtól a birtokot, csak egyetlen ember segíthet Oliviának: Cole McDonough, író, kalandor, egyben a birtok örököse, aki rég szunnyadó érzéseket ébreszt fel a nőben. Ezúttal… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
512 oldal · ISBN: 9789635610396 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
512 oldal · ISBN: 9789635610402 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574798 · Fordította: Kamper Gergely

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Cole McDonough · Gage Burton · Olivia West/Sarah Baker · Tori Burton


Kedvencelte 8

Most olvassa 10

Várólistára tette 123

Kívánságlistára tette 119

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Loreth Anne White: A csali

A csali egy közepes pszicho-thriller, ami egész jól indult, aztán már nem volt annyira izgalmas a végére, túl kiszámíthatóvá vált. Az alap koncepció jó: a sorozatgyilkos, aki helyett mást ítéltek el, újra lecsap. Lehet ebben velem van a baj, de én jobban szerettem volna borzongani. :(

mate55 P>!
Loreth Anne White: A csali

A sorozatgyilkos és a nemi erőszak mindig is remek eszköz volt a mozaik darabokkal való építkezéshez, a félelemkeltéshez vagy a váratlan fordulatokhoz, s nincs ez másként most sem Anne White könyvében. A poszttraumás stresszel küszködő Sarah kiszolgáltatott és rémült állapotát illusztrálva, a hétköznapi helyzetekből komponál vérfagyasztó pillanatokat, így segítve elő a vele való azonosulást. A feszültséget még tovább fokozza, hogy főhősnőjét szinte teljesen „elzárja a külvilágtól”, még ha az nem is teljesen elérhetetlen a számára. Szinte átadja azt, amit érezhet, azt megfoghatatlan csendes pánikot, amikor tudjuk, hogy van „valaki”, csak nem tudjuk hol és nem tudjuk, milyen közel. Probléma nélkül megbocsátjuk a következetlenséget és sodródunk az árral szurkolva Sarahnak. Mocskos, véres, hangulatos, romantikus ponyva, de szerethető ponyva, még akkor is, ha ez nyilvánvalóan önellentmondás.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Loreth Anne White: A csali

Csak közvetlenül olvasás előtt vettem észre, hogy ez egy romantikus krimi. Szerencsére nem éltem bele magam, mert nem igazán volt az. Inkább pszicho-thriller sorozatgyilkossal, aki összetéveszti a nőket a szarvasokkal. A főszereplő egy erős nő, az egyetlen túlélő, aki bár fizikailag túlélte a gyilkost, de 12 év után még mindig poszttraumás stressztől szenved. A zsarut viszont nem értettem. Illetve valószínűleg a betegsége miatt csinált ekkora elmebeteg dolgot, mert nem volt rá felkészülve, hogy mi sülhet ki belőle. A történet maga lassan építkezik, bemutatja a helyszínt és a szereplőket, majd vissza visszatekint a múltba. Az egész történet egy hét cselekménye. Elég érdekes volt, de nem rágtam le a körmeimet. Van második része más főszereplővel, kíváncsi leszek, kiadják-e itthon.
Egy olvasást megért.

kratas P>!
Loreth Anne White: A csali

Az elvártakat teljesítette, de bármi eredetiség hiányában nem kaphatja meg az öt csillagot.
Olyan igazi B kategóriás pszicho-thriller volt ez :)) A műlegyekről meg máris sokkal többet tudok, mint amit valaha szerettem volna…

nypiro P>!
Loreth Anne White: A csali

A könyv eléggé tetszett, mind az író írásmódja, mind a történet, bár az egy kicsit jobban. A mínusz egy csillag a „túlírás” miatt van. Sok helyet túl részletes, a krimis vonal túl kiszámítható. Nagyon hamar a tudtunkra adta ki a vadász. Így már csak azon kellett agyalni mikor és hogyan kapja el a vadat.
Adott egy sorozatgyilkos aki eléggé horror módon kínozza meg az áldozatait. Pszichésen, majd testileg is. Az utolsó áldozatnak sikerül elmenekülnie. Az ő 12 évvel későbbi életét követhetjük nyomon. Egy ranch-en dolgozik mindenesként. Elsé sok szálon kezdődik a cselekmény, van egy éppen nyugdíjazás alatt álló rendőr 11 éves kislánnyal aki nemrég megözvegyült. A ranchtulajdonos aki a halálán van, majd hazajön a fia aki író. A ranchen turisták, horgászok vannak,spoiler. Innen kezdődik el a vadászat, amiről a vad sokáig nem is tud, azt hiszi a PSTD miatt van. Majd kezd bonyolódni a dolog. A tékozló fiú kezd érzelmeket táplálni Olivia irányába, aki fél. A volt rendőr eleinte nagyon gyanús, majd mikor Olivia rájön, hogy újra visszatért a gyilkos elfogadja a segítséget. De persze a vadász okosabbspoiler. A végét és a gyerek fordulatot nem vártam, sőt elcsodálkoztam, de nagyon tetszett.

tinuviel89>!
Loreth Anne White: A csali

Nem hagyott bennem mély nyomokat. Most olvastam, de szinte már el is felejtettem. Hibák, túl sok volt itt a gyötrődő szereplő. Mindeni rágta magát valamiért. Plusz még a szereplő fele gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. Ehhez képest a megoldás túl sima. Persze, ha jól emlékszem negatív főszereplőnknek is problémás volt a gyermekkora.

Lobelin P>!
Loreth Anne White: A csali

Uhh, pedig olyan ígéretesnek indult, azt gondoltam, hogy egy jó kis pszichothrillert tartok a kezemben… kár érte… nem ezt vártam…

meteoritastar>!
Loreth Anne White: A csali

A könyv legnagyobb hibája az volt, hogy több romantika kellett volna bele.
A másik pedig, hogy nem volt annyira izgalmas a könyv.
Sarah multját meismerhettük, ami borzasztó bolt. De az írónő kevés oldalt szentelt ezekre a pillanatokra, meg a jelen bűncselekményeire. Eltörpültek a körítés mellett, Sarah minden napjainak a dolgai mellett.
Több szálon futott a történet. Ez is lassította a cselekményét a könyvnek. Viszont, a végére sok mindenre fény derült, hogy ezek a szálak miért is voltak fontosak. Ez nagyon tetszett.
A nyomozó munkavégéz módjába bele lehet kötni. De ha azt nézzük, hogy spoiler
A fülszöveg alapján én másra számítottam, ami a romantikus szálat illeti. spoiler
A könyv végére felpörgött a cselekmény. Jó volt. De többet vártam azért, hogy több oldalon keresztül izgulhatok.
Összességében, a felsorolt hibákkal együtt is azt kell, hogy mondjam, hogy tetszett. Nem erre számítottam. Hiába volt lassúbb a cselekmánye a könyvnek, de olvasatta magát. Lekötött. Még a több szál is, még akkor is, ha már sejtettem, hogy hova fognak vezetni.
De a romantika az nagyon hiányzott belőle. Pár oldallal több és egy szavam sincs.

ap358 P>!
Loreth Anne White: A csali

Számos hibája ellenére mégis volt valami, ami tetszett a könyvben. Leginkább a lassú történetvezetés, ahogy az írónő – a kiszámíthatóságtól eltekintve – óvatosan bontja ki a szálakat. Már a legelején elég sok szereplőről lehull a lepel, és valójában a gyilkos kiléte is végig sejthető, vagy legalább is egyből sikerült ráhibáznom.
Thriller? Krimi? Románc? Hmm… egyik sem. Ezt a könyvet semmiképpen nem kezelném női pszichothrillernek, mert aki borzongásra vágyik, az sajnos semmit nem fog kapni. A nyomozás egy vicc. A szerelem inkább csak gyógyító szex.
Ettől függetlenül érdekes sorsokat ismerhettem meg, a karakterek megfogtak, ahogy a stílus is, a több szemszög váltakozása, a könyvrészletek.
Ez a könyv inkább emberi életutakat mutat be. Az olvasó előtt nincsenek titkok, csak adott a lehetőség, hogy nyomon kövessük a szereplők „felfedezését”, az újrakezdést. Az, hogy mindehhez társul egy kis bűnügy, valaki vagy fűszerezésnek veszi, vagy egy félrevezető tényezőnek, mégis ezzel lesz kerek az egész, de nem ez a fő vonal.
Csak a vége miatt nem adom meg az öt csillagot, mert azt elkapkodottnak éreztem, hiába 500 oldalas a könyv, azt jobban ki lehetett volna bontani.

zsanna525>!
Loreth Anne White: A csali

Mindenkinek jár egy második esély !! Jó karakterek,nem túl romantikus thrillerben.Továbbra is marad a kedvencem a Kristály pöttyös :)


Népszerű idézetek

Niki P>!

– Mindennek megvan a maga ideje… Minden életnek megvan a maga ciklusa. Az ember maga hozza a döntéseit, és maga viseli a büntetését.

38. oldal

Niki P>!

A játék csak úgy az igazi, ha mindkét fél tudja, hogy játszik…

ap358 P>!

… néha az emberek megzuhannak, és nem tudják összeszedni magukat, mert képtelenek kimondani, mire van szükségük, vagy hogy úgy istenigazából mit akarnak. Néha eljutunk arra a pontra, amikor rádöbbenünk, hogy rettenetes hibát követtünk el, amit mindenáron ki kellene javítanunk, de a seb olyan mély, hogy képtelenek vagyunk nekikezdeni.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Olivia West/Sarah Baker
ap358 P>!

Az idő egyeseket nagyon megváltoztat, míg mások szinte ugyanolyanok maradnak.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gage Burton
Harriet P>!

Némely változás szinte észrevétlen, mint amikor szitakötő száll a kézfejünkre. Mások földrengéssel érnek fel, átformálják a világunkat, az alapokig hatolnak, és új utakon indítanak el bennünket.

ap358 P>!

Az édesanyja egyszer azt mondta neki, hogy a szavak képesek varázsolni, olyanok, mint az ősi rúnák. Ha az ember ismeri a titkukat, tudja, hogyan kell megfejteni őket, akkor történeteket képesek teremteni – embereket és képeket varázsolnak a fejünkbe.

87-88. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tori Burton
ap358 P>!

A túlélés egy utazás. Egy minden történet mögött ott lappangó küldetés.

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cole McDonough
Bhelga99>!

Amikor a hernyó azt hitte, vége a világnak, pillangó lett belőle.

245

ap358 P>!

Megint írni akart. Egy új történetet. Valamit, ami érdekelte.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cole McDonough

Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Ferrett Steinmetz: Flex
J. D. Robb: Halálos bosszú
Bleeding Bride: A téboly kertje
M. J. Arlidge: Bújócska
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
J.D. Barker: A negyedik majom
Chris Carter: A halál szobrásza