Az ​ellopott álmok cirkusza 15 csillagozás

Lorelei Savaryn: Az ellopott álmok cirkusza

Öccse három évvel korábbi titokzatos eltűnése teljesen feldúlta Andrea és családja életét. A széthullóban lévő családjától és az őt gyötrő rémálmoktól menekülni vágyó lány örömmel kap az alkalmon, amikor egy titokzatos sátortábor jelenik meg az otthonuk közelében levő erdőben. Ábránd, az Álmok Földje a gondoktól való szabadulást és csodálatos álmokat ígér, mindezért cserébe pedig csak egy emléket kér Andreától. A fénnyel, derűvel és valóra vált vágyálmokkal teli Ábránd mélyén azonban sötétebb álmok bújnak meg, és amikor Andrea az egyik sátorban öccse, Francis legfélelmetesebb rémálmára bukkan, rá kell döbbennie, hogy Ábránd nem a menekülést jelenti, hanem végzetes csapdát. Vajon van-e menekvés Az ellopott álmok cirkuszából Andrea és Francis számára?

Lorerei Savaryn első meseregénye csodálatosan elbűvölő és hátborzongató olvasmány.

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
Alexandra, Pécs, 2021
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634476962 · Fordította: Nagy Mátyás
>!
Alexandra, Pécs, 2021
288 oldal · ISBN: 9789634477181 · Fordította: Nagy Mátyás

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Lorelei Savaryn: Az ellopott álmok cirkusza

Ez már megint egy ilyen tetszett is meg nem is történet volt, de nem tudom egyértelműen megfogalmazni, hogy mi nem tetszett benne….
Fontos mondanivalója van, amit nem csak az ifjúsági olvasóknak kellene megismerniük, hanem sok-sok felnőttnek is. Az alapötlet is nagyon tetszett, a cirkusz felépítése, a szabadulás, a szereplők, Penny, Francis, Andrea… de valahogy mégsem volt egy olyan könyv, amit élvezet lett volna olvasni. Talán nem volt meg benne a harmónia. Nem fogom tudni jobban megmagyarázni, de összességében nem vett meg magának, sajnálom.

Reka_Szabo>!
Lorelei Savaryn: Az ellopott álmok cirkusza

Ez a történet a reményről szól és arról, hogy hiába történnek rossz dolgok velünk el kell fogadnunk ahelyett, hogy hamis álmokba ringatnánk magunkat.
Ábránd egy nagyon érdekes hely, különleges sátrakkal és álmokkal.
Kissé zavart, hogy lényegében Andrea belső monológját olvassuk, párbeszéd alig volt és más szereplőket se ismertünk meg nagyon. Az üzenetet jól adta át, de amikor huszadjára rágta a számba a dolgot kezdett kicsit sok lenni.
Az az igazság, hogy thrillerre számítottam, majd amikor kiderült számomra, hogy ez egy meseregény Carlos Ruiz Zafón féle hangulatot vártam. Annak ellenére, hogy tévesen ítéltem meg a könyvet kellemes olvasmány volt.
spoiler

Mayaemma>!
Lorelei Savaryn: Az ellopott álmok cirkusza

Nagyon tetszett ez a könyv. Elvarázsolt engem a világába.kedvenc lett:-)

M_Niki>!
Lorelei Savaryn: Az ellopott álmok cirkusza

Az alapkoncepció nagyon tetszik, ötletes. Azért adok csak 4csillagot,mert szerintem a fordítás nem sikerült túl jóra, például sokszor 2 mondatot csak 1 mondatnak kellett volna írni, vesszővel tagolva és bár nem olvastam az eredeti angol verziót, sokszor éreztem, hogy egy ennyi idős gyerek,nem beszél így, sokszor túl felnőttes volt a szöveg a szereplők életkorhoz képest. Ami a szerző hibája,hogy bár nagyon fontos mondanivalót hordoz magában a könyv, sokszor túl szájbarágós volt. Egyébként izgalmas könyv volt, fordulatos, néhol kiszámítható,de összességében élvezhető. Újra olvasni valószínűleg nem fogom,de bátran ajánlom mindenkinek,akinek szüksége van egy kis kiszakadásra a mindennapokból.

Musi_olvas>!
Lorelei Savaryn: Az ellopott álmok cirkusza

Az alaptörténet nagyon jó, izgalmakkal teli, hogy egy cirkuszban játszódik, ami nem egy átlagos cirkusz, hanem egy különleges, teli sátrakkal amikben nem játékok, bohócok, állatok lapulnak hanem félelmetes vagy maga a tökéletes álmok. Ábrándba az Álmok Földjére úgy lehet belépőjegyet szerezni, ha egy emlékedet felajánlod. Ez lehet jó vagy rossz is. Így tesz Andrea is akinek 3 évvel ezelőtt az öccse Francis nyomtalanúl eltűnik, de ő ugy gondolja, hogy az ő hibája. A cirkuszba belépve Penny lesz a segítségére aki a tenyeréből ismeri már az egész cirkuszt, de egyetlen egy sátorba nem ajánla, hogy bemenjen, mert félelmetes, de viszont ebben a sátorban van ez az álom amiről Andrea elkezdni keresni az Francist. A magyar fordítás szerintem kritikán aluli lett, mert nagyon sok helyen nincs logika a mondatban és emiatt sokszor meg kellett állnom, hogy itt most mit is akarhat az író, pedig egy nagyon tanulságos történet amit nemcsak a fiataloknak kellenne megismernie, hanem a felnőtteknek is, hiszen nem bújhatunk mindig el a saját álmunkban, mert a való világban folyik az élet és a probléma sosem oldódik meg magától, de ha szembe szállunk vele akkor legyőzhetjük.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Janikovszky Éva: Égigérő fű
Maja Lunde: Hónővér
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye
Elise Broach: Marvin, a bogár
Michael Ende: Momo