Gathering ​Blue (The Giver 2.) 13 csillagozás

Lois Lowry: Gathering Blue Lois Lowry: Gathering Blue Lois Lowry: Gathering Blue

Kira, an orphan with a twisted leg, lives in a world where the weak are cast aside. She fears for her future until she is spared by the all-powerful Council of Guardians. Kira is a gifted weaver and is given a task that no other community member can do. While her talent keeps her alive and brings certain privileges, Kira soon realizes she is surrounded by many mysteries and secrets. No one must know of her plans to uncover the truth about her world and see what places exist beyond.

Eredeti megjelenés éve: 2000

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Houghton Mifflin, Boston, MA, United States, 2013
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780547904146
>!
Houghton Mifflin Harcourt, united states, 2000
216 oldal · ISBN: 0618055819

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Juci P>!
Lois Lowry: Gathering Blue

Most már, hogy jobban tisztában voltam a célkorosztállyal, mint az első kötet olvasásakor, elégedettebb is voltam az egésszel. A gyerekeimnek biztos ajánlani fogom pár év múlva ezt a sorozatot, egyszerűen és szépen vet fel elgondolkodtató kérdéseket.

Szamღca >!
Lois Lowry: Gathering Blue

Nekem nagyon tetszett. Nem is tudom, miert vartam ilyen sokaig a masodik resszel; a Hirvivo elolvasasa utan – annak ellenere, hogy az is nagyon megragadott.
Ez egy kulon tortenet (bar sorozat resze) ennek ellenere szinten egy nagyon erdekes es kegyetlen vilagot tar elenk az irono. Egy olyan tarsadalmat amelyik kiveti magabol a gyengeket, betegeket. A foszereplo kislany is testi fogyatekos es a vele szuletett csodatehetsege az egyetlen ok amiert ot eletben hagyjak.
Nagyon erdekes; szivbemarkolo es olvasmanyos tortenet. Most mar biztos, nem varok ennyit a sorozat tovabb olvasasaval!

Ametiszt21>!
Lois Lowry: Gathering Blue

Érdekes könyv ez, érdekes hangulattal. Elvarázsol, de gyerekkönyvnek nemigen nevezném.

Treacle>!
Lois Lowry: Gathering Blue

Ez a rész kicsit csalódás volt. Vártam, hogy ott folytatódjon a történet, ahol az előzőt abbahagytuk, és nem… Miután ezen túltettem magam, még akkor is nehezen indult be szerintem. Kira egy pozitív karakter, igazi példakép lehet a kitartásával, de mégsem lopta be magát a szívembe. Számomra egyértelműen Matt és Thomas karakterei dobták fel a regényt.
A történet kiszámítható volt, nem volt benne semmi döbbenetes csavar. Egy újfajata, de semmivel sem jobb társaalmat ismerhettünk meg. Kíváncsi leszek, hogy az írónő összekapcsolja-e valahogy ezeket a világokat – nem földrajzilag, inkább elméletileg. Pár kérdésre már felmerült a válasz A Dal soraiban, de az annyira megfoghatatlan volt számomra, hogy örülnék valami konkrét kifejtésnek.
Mindent összevetve olvasmányos volt, de meg sem közelíti az első részt. A 3,5 csillagot csak Thomas és Matt miatt adtam meg.

obietero>!
Lois Lowry: Gathering Blue

Nagyon nagy csalódás, hogy az első könyv váratlanul véget ér, az olvasót pedig nagyon érdekelné tovább a történet, de erre egy teljesen más szálról szól a második kötet. Mindenképp csalódást okoz. Ezen felül Kira személye is kevésbé magával ragadó, és a misztikum is több ebben kötetben, ami annyira nem tetszett, és ez a sorozat hátralévő köteteire is így maradt sajnos.


A sorozat következő kötete

The Giver sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Pierdomenico Baccalario: The Door to Time
Christopher Paolini: Inheritance
Wendy Mass: The Last Present
Morgan Rice: A March of Kings
Neal Shusterman – Eric Elfman: Edison's Alley
Holly Black – Cassandra Clare: The Golden Tower
Rick Riordan: The Sword of Summer
Scott Westerfeld: Behemoth
R. J. Palacio: Wonder
Jeff Kinney: Hard Luck