Karcok 5

>!
diamondfox P
Filmajánló

JÉ, én erről az Index kritikáról lemaradtam, de mennyire kár, hogy egyet kell értenem vele… :(
https://index.hu/kultur/cinematrix/2014/09/14/az_emlek_…

(ettől függetlenül kedvem támadt újranézni és újraolvasni. hmmm.)

Kapcsolódó könyvek: Lois Lowry: Az emlékek őre

Lois Lowry: Az emlékek őre
>!
Nagy_Detti

kb. 13 éves lehettem, amikor édesanyám megvette nekem ezt a könyvet. akkoriban mindenféle módon igyekezett rávenni az olvasásra.
nem emlékszem, hogy saját választás volt-e Az emlékek őre, de azt tudom, hogy szinte azonnal beszippantott a könyv, és annak ellenére, hogy végig nyomasztott, talán ez volt a legmaradandóbb olvasmányélményem kiskamasz koromból (a Harry Potter sorozat mellett), pedig sok más ifjúsági regénynek kikiáltott, hasonló kiadásban megjelent kötetet elolvastam akkoriban.
azért jutott most újra eszembe Az emlékek őre, mert tegnap megnéztem a filmváltozatot és teljesen a hatása alá kerültem. nem a filmet szeretném dicsérni, hanem inkább arra gondolok, hogy felelevenedtek bennem a gyerekkori érzések a történettel kapcsolatban, ami anno szorongást és kíváncsiságot ébresztett bennem. nem vagyok benne biztos, hogy a felnőttkori neurózisaim függetlenek ettől az olvasmányélménytől, és hogy felelősségteljes döntés ezt a könyvet egy 13 éves gyerek kezébe adni, de azt tudom, hogy gazdagodtam ettől az élménytől, hogy felébresztett bennem valamit, talán egyfajta értékrendhez való vonzalmat, ami azóta meghatározóvá vált.
nem tudom megítélni, nem emlékszem, mennyire értékes maga a szöveg, de közvetít valamit, ami rám olyan hatással volt, mint a Végtelen történet c. filmben a padláson talált könyv a kisfiúra.

Kapcsolódó könyvek: Lois Lowry: Az emlékek őre

Lois Lowry: Az emlékek őre
1 hozzászólás
Hirdetés
>!
nyerw

Most, hogy megtudtam, filmet készítenek Az emlékek őréből, gyakran eszembe jut a gyakorlótanításom, ahogy a vezetőtanárom a hatodikos csoportjának épp ez volt a tárgyalt kötelező olvasmánya (én a hetedikeseket tanítottam). Csodálatos, okos kölykök voltak, nekem meg örökre beleégett az agyamba a könyv.

Kapcsolódó könyvek: Lois Lowry: Az emlékek őre

Lois Lowry: Az emlékek őre
1 hozzászólás
>!
EgyKönyvmoly

Az olvasom mindenütt, hogy mekkora sláger lesz (külföldön már az) a disztópikus regény.
Ha valaki 10 évvel ezelőtt megkérdez, én ezt már megmondtam volna!
Végre egyszer a divat előtt járok! :)
Ez a könyv pedig elképesztő!

Kapcsolódó könyvek: Lois Lowry: Az emlékek őre

Lois Lowry: Az emlékek őre
6 hozzászólás