Értékelések 544

>!
Lili06
Lois Lowry: Az emlékek őre

Nagyon tetszett az írónő stílusa, a történet és az ottani világ engem nagyon megfogott és 1 nap alatt kiolvastam. Mindenkinek ajánlom.

>!
MarÁgi
Lois Lowry: Az emlékek őre

Fantasztikus könyv. Pont annyit ír a témáról, pont annyit fejt ki belőle, amit egy gyerek meg bír érteni és fel tud dolgozni. Előre megalapoz egy leendő Orwell rajongót.
(A filmet tilos megnezni. Betiltanám)
12 éves voltam, amikor először olvastam, és óriási hatással volt rám. (Jó értelemben. Gondolkodásra indít) A disztópiával itt találkoztam első ízben (nem olyan nagy baj, ha egy kiskamasz az emberiség jövőjén morfondírozik), és igen, sejtettem én, hogy a felnőttek hazudhatnak, de itt meg is bizonyosodtam. A nem egyértelmű befejezéssel is itt találkoztam először, és egyből azt kívántam, bárcsak minden könyvének ilyen vége lenne.
Nem fér a fejembe, ez miért nem kötelező olvasmány. Nincs rá magyarázat.
Felnőttként újra olvastam, hogy ellenőrizzem, mindent helyesen értelmeztem-e akkor, és igen. Nem kell félni ezt a könyvet gyerek kezébe adni, sőt. Kell.

Hirdetés
>!
_Vivcsu_
Lois Lowry: Az emlékek őre

Az elején kicsit tartottam a történettől, mert a sci-fi nem tartozik a kedvenceim közé, de láttam, hogy milyen jó százalékon van itt, molyon, a borítója is tetszett és néha kell egy kis változatosság. Ez viszont nagyon tetszett!
Már az első fejezet alatt fellélegeztem. Gyorsan magával ragadott ez a világ. Felkeltette az érdeklődésem a közösség élete és gondolkodásmódja. Néha nekem is eszembe jut, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, ha valaki megmondaná, hogy melyik az a munka, ami a leginkább illik hozzám és nem kell kételkednem abban, hogy hosszú távon is megfelelő-e a számomra. Ugyanakkor annyira nem tudnám átengedni másoknak a döntést, mint a könyvben, hogy házastársat rendeljenek mellém, gyerekeket kelljen igényelnem és nem, a színeket sem adom! Éppen ezért a legtöbb dologra rácsodálkoztam és nem tudtam elképzelni, hogy végül hova vezetnek az események. De nagyon kíváncsi voltam.
De talán az bizonyítja a legjobban, hogy mennyire élveztem Az emlékek őrét, hogy felmerült bennem a gondolat, hogy ezt vajon hogy filmesítették meg? Őszintén szólva nem szoktam megnézni azokat a filmeket, amikből könyv is van és már olvastam őket. Jobb esetekben a film feléig jutok… De most kivételesen őszintén kíváncsi vagyok, hogy mit hoztak ki a filmvásznon ebből a történetből.

2 hozzászólás